YserL
Користувач
Гуру
Рейтинг 153
|
 |
« Відповідь #40 : 24.11.2009 17:37:12 » |
|
|
|
|
|
« Останнє редагування: 11.08.2010 23:04:57 від YserL »
|
Записаний
|
|
|
|
stinger
Користувач
Гуру
Рейтинг 150
Стать: 
Sexplorer
|
 |
« Відповідь #41 : 25.11.2009 18:56:50 » |
|
Зробив собі от такий тру-дігерський столик під пиво зі старого плексігласу) буду з собою брати на п'янки у бомбіку)
|
|
|
« Останнє редагування: 25.11.2009 19:01:43 від stinger »
|
Записаний
|
Тупе бляндінко
|
|
|
Extreme
Користувач
Постійний Дописувач
Рейтинг 9
|
 |
« Відповідь #42 : 27.11.2009 11:13:05 » |
|
|
|
|
|
|
Записаний
|
|
|
|
Golem
Адміністратор
Дослідник
Рейтинг 209
Стать: 
AlkoGolem
|
 |
« Відповідь #43 : 27.11.2009 11:18:36 » |
|
Світлова зброя. Гарно сліпити нападника в темноті. А назагал я троха не розумію нашо стільки люменів. Давно користуюся відносно слабеньким пецлем. На далекі відстані маю гарносфокусований з звичайною лампочкою і для всіх практичних застосувань цього цілком досить. Одне світить під ноги, а інше далеко-далеко... Все рівно ті всі люмени страшно жруть батарею. А насправді людське око за 15-20 хв непогано пристосовується до темноти і аж так багато світла му не треба. Навіть навпаки, тільки сліпиш тих, хто поблизу.
|
|
|
|
|
Записаний
|
курча
|
|
|
Extreme
Користувач
Постійний Дописувач
Рейтинг 9
|
 |
« Відповідь #44 : 27.11.2009 11:58:17 » |
|
Такі ліхтарі використовуютья для пошукових операцій. Будений користувач наврятче дозволить собі туку забавку - вартість таких ліхтарів починається від 500у.е. В приміщені так само таким ліхтарем на повну потужність не посвітиш - осліпнуть всі. Відносно люменів - це одна з характеристик, яка напряму вимірює якість світла і практично тільки нею можна виміряти потужність освітлення ліхтаря (фактично потужність світлового потока): http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9B%D1%8E%D0%BC%D0%B5%D0%BDДля прикладу звичайна лампочка 100Вт видає світловий потік в 1750люменів. В спеціалізованих і якісних ліхтарях цей потік правильно сфокусований. Тому в них цілком достатньо для побутових потреб 150люменів і вище (ну це для мене достатньо, а так це моя субєктивна оцінка, кому як більше подобається:)). Відносно енергоспоживання - такі ліхтарі використовують світлодіоти, вони досить економні, видають потужний пучок світла плюс мають більший "життєвий" цикл (в світлодіодах CREE ресурс 50000годин - вистачить на все життя, ще й онуки будуть використовувати ). Так само такі ліхтарі мають досить невеликі габарити, для порівння наведу приклад того самого FENIX PD20, зверни увагу на розміри, потужність світла та час роботи в комплексі: - светодиод CREE R2; - размеры 78.5мм (длина) x 21.5мм (диаметр) - це 1,5 сірникової коробки; - элементы питания: CR123A (Lithium) 1 шт.; - группы режимов: -- основная группа - 4 режима: 9 люмен (35 часов) -> 48 люмен (7 часов) -> 96 люмена (2,8 часов) -> SOS -- турбо группа - 2 режима: 190 люмен (1 час) -> Строб сигнал За ссилкою нижче можна почиатти інші характеристикі, які вартуєть увагі (водозахищені, ударостійкі та інше.): http://market.quest.ua/product_171.htmlСам користуюсь такою моделю: http://market.quest.ua/product_135.htmlДУЖЕ задоволений, не шкодую, що витратив такі гроші, ліхтар дійсно їх вартий. Ходив з ним в Броди та Міжгіря - супер, достатньо одного такого ліхтаря для освітлення приміщення або коридорів. Брали з собою і інші ліхтарі - потужності не вистачало, коридор ними не просвітити до кінця - не зручно. В фонарях типу Фенікс є додаткові плюси - це аксесуари (дифузорні фільтри, лінзи розсіювання, кріплення на голову та інші. - дуже зручно). Не хочу, щоб я зараз виглядав як "рекламіст" торгової марки, просто пишу під враженням - фонарі дійсно вартують цих грошей (хоч і шкода з ними розставатись:), але це річ на все життя). Для порівняння варто побачити роботу даного ліхтаря з тими, що в тебе зараз є, щоб його оцінити. Можливо комусь буде цікаво - сайти з тестами ліхтарів: http://fonarevka.lux-rc.com/http://market.quest.ua/test/index.php
|
|
|
|
« Останнє редагування: 27.11.2009 12:13:51 від inkognito »
|
Записаний
|
|
|
|
YserL
Користувач
Гуру
Рейтинг 153
|
 |
« Відповідь #45 : 28.11.2009 17:13:15 » |
|
Око автоматично пристосовується до яскравості картинки, зокрема зіницями. Коли поруч йде фенікс, і світлодіодник китайський (police), то останьому здається що він слабо світить. Такий самий ефект при Police і діоді 40мА. Так що ліхтар для пошукових робіт і понтів. Купив сьогодні хедсель дуо на радіобазарі за 10 грн. Після терметизації і перепайки китайських соплів вийде надійний ліхтар. Режими: 1 діод, 3 діоди, лампа розжарювання. Думаю один білий замінити на червоний.   Доречі начинка у ліхтарику виявилася досить якісною. Зробив апгрейт, вивів дроти живлення і взаді встановив тюльпан. взяв акум від мобільного і припаяв туди тюльпан. Заряжає акумулятор просто вктикнувши в юсб порт. нормально світить і переключає при подачі 5 в. Зара роблю саморобний налобник: - червоний діод 20 мА - білий діод 50мА - Силовий білий діод 700мА - галогенова лампочка - лазер Вимикачі - 5 герконів, розміщені під пластиковою трубою, над якою скользить трубка більшого діаметру із магнітом. Корпус ззаду закривається пластиком квадратним, який стягує гвинтами переднє скло, герметизуючи конструкцію. Радіатор виведений на зовні. БАтареї 3 АА ззаду і акумулятор на 700мА. Вимоги да матеріалів: -30 C, надійність, корпус залитий епоксикою. Розєми або тюльпани, або радіочастотний 50 омник.  
|
|
|
|
« Останнє редагування: 11.08.2010 23:02:49 від YserL »
|
Записаний
|
|
|
|
YserL
Користувач
Гуру
Рейтинг 153
|
 |
« Відповідь #46 : 02.12.2009 00:14:34 » |
|
|
|
|
|
« Останнє редагування: 11.08.2010 23:07:36 від YserL »
|
Записаний
|
|
|
|
|
|
zelja
Користувач
Дослідник
Рейтинг 170
Стать: 
Everything will be alright
|
 |
« Відповідь #48 : 21.12.2009 20:17:37 » |
|
|
|
|
|
|
Записаний
|
What, if everything, that happen, happen for a reason? eXplorer Destroyer
|
|
|
Roy
Користувач
Гуру
Рейтинг 213
Стать: 
Fidelis et fortis
|
 |
« Відповідь #49 : 05.01.2010 19:59:00 » |
|
Сьогодні пощастило стати власником ось такого антикваріату. Щось є в тому ліхтарі таке, що аж в руках його приємно тримати  Попробую дати можливість йому світити
|
|
|
« Останнє редагування: 05.01.2010 20:01:12 від Roy »
|
Записаний
|
Meine Ehre heisst Treue
|
|
|
SANECKA
Користувач
Постійний Дописувач
Рейтинг 85
Стать: 
|
 |
« Відповідь #50 : 21.01.2010 00:55:11 » |
|
В мене отакий є! Купив коли в Медову Печеру лазив.
|
|
|
|
Записаний
|
|
|
|
YserL
Користувач
Гуру
Рейтинг 153
|
 |
« Відповідь #51 : 31.01.2010 19:27:35 » |
|
Зробив вчора апгрейт ліхтаря. Виніс акумулятор на потилицю, під ним 3 батареї АА. Присутній перемикач акумулятор - батареї, а також гніздо заряду батареї. Основне джерело живлення акумулятор від LG якогось телефону на 700 мА, у разі розряду чи поломки перемикачем можна перемкнути на алкалайнові батареї. Також в фарі збережено посадочні місця для 3 AAA батарей. Замінив невідому пористу штуку на шерсть. To DO: - Загерметизувати батарейний відсік. - Поставити драйвер. Сьогодні випробував в лощині: світла від світлодіодів мало, треба додаткове світло, зате жарівка дістає до кінців тунелю.  
|
|
|
|
« Останнє редагування: 11.08.2010 23:09:01 від YserL »
|
Записаний
|
|
|
|
Gottrag
Зацікавлений
Рейтинг 0
|
 |
« Відповідь #52 : 31.01.2010 21:38:23 » |
|
Зробив вчора апгрейт ліхтаря. Виніс акумулятор на потилицю....
Задум цікавий, а як по ергономіці? проводи не заважають, особливо при активному пересуванню? Сам поки що лажу з Fenix TK11, з першої серії на діоді кю5, живлю 3,7 вольтовими 18650 TrustFire акумуляторами з платою захисту, заряджаю їх UltraFire'ом WF-139. На максимальних 225 люменах вистачає на 3-3,5 години на мінімальних 60 люменах біля 15-16 до повного затухання і це в безперервному режимі (тестував), серед мінусів його ж плюси надто потужний навіть на 60 люменах, а коли не хочеться палитись це суттєво, думаю з часом для цих цілей докупити налобник-накарманник Zebra H501 на червоному діоді, і надійно, і непомітно, компактно, плюс червоний діод зберігає нічний зір. І про запас в рюкзаку ноунейм китайка рівня поліс які на попередніх сторінках згадувались, хоча потреба в ньому виникає тільки коли треба комусь позичити, так як не знаю що треба зробити з феніксом щоб він вийшов з ладу, хіба мабуть загубити його  , і на остаток картинки всього згаданого 
|
|
|
|
« Останнє редагування: 31.01.2010 21:40:38 від Gottrag »
|
Записаний
|
|
|
|
stinger
Користувач
Гуру
Рейтинг 150
Стать: 
Sexplorer
|
 |
« Відповідь #53 : 03.02.2010 02:02:35 » |
|
а я роблю вдома от такі свічки зі старого парафіну  плавлю парафін, та заливаю в форму, щоб добро не пропадало. гніт зі звичайних ниток. звісно вечерю при таких свічках не будеш робити, але як резервне світло в рюкзаку має бути кілька, та й пифка попити в бомбіку при них можна))))
|
|
|
|
Записаний
|
Тупе бляндінко
|
|
|
VeNick
Користувач
Досвідчений
Рейтинг 48
Стать: 
ДТГО "Львівська залізниця"
|
 |
« Відповідь #54 : 07.02.2010 20:00:01 » |
|
Радянський ліхтарик
|
|
|
|
Записаний
|
|
|
|
stinger
Користувач
Гуру
Рейтинг 150
Стать: 
Sexplorer
|
 |
« Відповідь #55 : 12.02.2010 19:17:16 » |
|
Нарешті і я купив собі нормальну ляхтарку, поліс на 3 батарейки АА, 5 ватт, брав за 40 грн.
|
|
|
|
Записаний
|
Тупе бляндінко
|
|
|
stinger
Користувач
Гуру
Рейтинг 150
Стать: 
Sexplorer
|
 |
« Відповідь #56 : 12.02.2010 23:46:03 » |
|
фото світлодіода. корпус металевий розбірний. на рахунок водонипроникності я промовчу, бо корпусом передбачені резинові прокладки-кільця, але кітайці як завжди халтурять, і їх нема. для мене то не проблема - зніму зі старого меглайту...
|
|
|
|
Записаний
|
Тупе бляндінко
|
|
|
stinger
Користувач
Гуру
Рейтинг 150
Стать: 
Sexplorer
|
 |
« Відповідь #57 : 13.02.2010 00:10:48 » |
|
як світить?  так що я одним оком вже 10 хвилин нічого не бачу... купляв в універмазі на площі ринок, на -1 поверсі, одразу зліва мужик продає ліхтарики та батарейки, 40 гривень. З права також такі продаються, по 48 гривень  підпреємці блін...
|
|
|
|
Записаний
|
Тупе бляндінко
|
|
|
zelja
Користувач
Дослідник
Рейтинг 170
Стать: 
Everything will be alright
|
 |
« Відповідь #58 : 13.02.2010 00:37:12 » |
|
А шо ви скажете на рахунок такого ? Купив порядка 3-ох місяців назад не юзав його бо хочу купити акумулятори.купив на радіо ринку за 200грн. - 3 ААА - Грубезний металевий корпус (Вага відповідна) - Водо непроникний - 3 режима (1-сигнальний,2-Low,3-Max) - Потужний діод А тепер зацініть фотки 1- Сам фонарик 2- в розбраному виді 3- Рефлектор та діод 4- Діод крупним планом 5- Режим Low brightness 6- Режим Max brightness 7-... 8- Порівняння Мого старенького POLICE і нового.
|
|
|
|
Записаний
|
What, if everything, that happen, happen for a reason? eXplorer Destroyer
|
|
|
RoMeL
Адміністратор
Постійний Дописувач
Рейтинг 49
Стать: 
|
 |
« Відповідь #59 : 13.02.2010 10:05:31 » |
|
В мене доречі такий же, я ще добавлю, що його можна юзати з двома або з трьома батарейками... ручка вкорочується 
|
|
|
|
|
Записаний
|
Fruere vita, dum vivis
|
|
|
|