Медицина у Львові

Автор YserL, 17.08.2010 22:20:47

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

YserL

Мабуть багато хто стикався із медичними закладами у Львові. Є такий анегдот: добре здоровя, коли у аптеку ходиш лише за презервативами :).
Візьмемо наприклад швидку допомогу: якщо хворий Львівські, його завезуть на Топольну, де мяко сказати умови не ахти. Якщо постраждалий не Львівський, його завезуть у медіститут. Краше. Вернемся до швидкої: на львів є одна бригада, що спеціалізується на кардіологічних випадках. На озброєні портатиний кардіограф, одноканальний, радянського випуску із величезними шумами. Не будемо зациклюватися на машинах, йдучи хворий у кареті швидкої відчуває кожну яму його міста, більша швидкість, більша вібрація. Прийомний трап взаді головного корпусу медінституту теж не ахти, хворого везуть повільно. Ремонт не території не ахти... В приймальній медінституту ситуація трохи краща, є чергові лікарі, сучасніше обладнення. Правда якщо треба вночі зробити ультразвук, треба чекати до ранку чи викликати лікаря із дому. Добре що приватні особи розхуміють ринкові відносини і купують обладення за свій кошт. Візьмемо спіральний томограф, який відкрився у невропатології: Aquilion P (Toshiba), вартість обстеження в районі 500 грн.

В нас є цінні кадри, які отримуючи мізерну плату або втікають за кордон і отримують достойну оплату, або деградують, видираючі остані кошти із людей.

Медицина у нас безплатна... дошарик для народу, купіть ті ліки, шприці, дайте 5 грн щоб піціенту попали у вену, а не 3 рази кололи навколо, спричинивши підшкірну гематому.

Треба взяти довідку 086/о - виявилося що на рецепсії треба ще крім паспорта приписне чи військовий квиток. В наказах МОЗ такого положення немає. Мені не шкода показати приписне, але яке відношення армія має до медицини? Завтра візму інтервю у головного лікаря у поліклініці.

inkognito

та др.Хаус нервно си курит в стороні, але то ніц дивного як на нашу Неньку...
Resistance is futile

YserL

А іще забув менеру ведення медичної документації, якби такий почерк був у бухгалтерів, то податкова сі повісилася б при розборі документів)

Golem

Це негатив. Але ти забув і про позитив. Особисто маю два переломи, один в неньці, один в Штатах. В неньці всьо просто: поїхав си в 8 лікарню, лікар пощупав, зробив допотопний ренген, наклав гіпс і копнув ми в дупу жеби забиравсі. Всьо то зайняло пів години, двадцятко я чисто добровільно засунув му в кишеню, бо сподобалосі.

В штатах то всьо зайняло три дні: цей лікар приймає, той робить ренгени, той вміє їх читати, ше інший виписав мені направлення до того, шо знає як з тими кістками поводитися. Я то всьо розумію, шгоб потім крайнього не можна було знайти :)

Звісно у наші лікарні ліпше не попадати. Але те ж говорять америкоси і про свої. Бо теж ніц не вилікують тіко гроші здеруть :)

На рахунок стоматології - в нас взагалі все на рівні :) Скоро буде і зі всім решта, коли то поставлять на комерційні рейки і перестануть гратися в вседержавно-безкоштовну медицину.
Дігери всіх країн єднайтеся!

YserL

Пішов сьогодні в полікніку. Озадачив зав головного лікаря пошуком наказу, який би вимагав предявлення приписного для видачі довідки 086/о. Такого не знайшлося, так що сміло можна посилати таке прохання показати такі документи. Поїхали далі, діалог із медсестрою яка видає довідки:
- Довідка у нас платна.
- І скільки?
- 30 грн.
- Ви знаєте що це не правомірно?
- Ідіть до зав полікліники.
Йду знову до зав полікліники, погрозивши про наслідки відповідальності за хабар. "Та ви шо, це благодійний внесок, можте не платити". Спускається зі мною до реєстратури, і каже медсестрі: "Видай тут все без благодійних внесків". Пішов відксерив бланки довідки 086, тра було зразу надрукувати на принтері, перексерив форму 063/о. Отримав бланки, пролбігся по лікарях, зібрав автографи, знов підписав у зав поліклініки і пішов на Ужгородську, 1 за гербовою печаткою.
Діалог із секретаркою (13-15):
- А в нас довідка платна!
- Думаю Експресу і прокуратурі буде цікаво вимагання хабаря.
- Це благодійни внески, які можна оплатити в кінці коридору!
- Я вам сказав свою відповідь. Напишіть письмову відмову поставлення печатки.
- Довідка буде після 14-00, бо зараз обід.

Отже висновок, не треба буди лохом і відстоювати свої права. Я на все про все витратив 15 хв в перший день на флюрографію, і 3 год другого дня, тобто сьогодні. Все таки у нас безкоштовна медицина ;D

UPD:
Пішов забирати довідку, поставили гербову тільки на 1. Зав головного лікаря сказав, кщо на решті заплатіть кошти мотивуючи що вони тільки дають одну довідку. Показавши наказ МОЗ виркнув, після 5 хв роздумів із головним лікарем поставили на всіх бланках печатки.

Roy

   Я це явище, або ж закономірність, називаю просто - "всі в обоймі" (фраза з фільму "12"). В держустановах так змушені робити вже з різних причин. Спочатку не було грошей, а потім вони в декого зявляються та моментально появляється елементарна людська ненаситність. Але це не у всіх звісно.
Це стосується не тільки Львівської медицини, це розповсюджене на всю неньку-Україну, та й не тільки на неї.
  Проте не все так погано тільку тому, щоб принаймі є в нас можливість не робити того, що всі привикли бездумно робити. І з успішним результатом головне! Якщо б люди трошки задумувались за що платять такого не було б. Але в нас таке не скоро буде, ментальність не позволить. Починати завжди з себе треба. І ти дав хороший приклад!
Тобі красненький + за порушення цікавої теми!
Meine Ehre heißt Treue

Lemberg76

Вельмишановний YserL, мав честь попрацювати 8 років на швидкій міста Львова, а конкретно медбратом, з яких добрих 6 якраз на кардіологічній бригаді за яку Вм тут якраз і не знаючи суті розписались. Можу трохи помогти з інформацією... Везуть бригади хворих не туди куди шоферу захочеться чи лікарю щоб до хати ближче - а туди де на даний момент є ургенція, це означає що кожен день ургентні лікарні змінюються, і часто везуть на Топольну тільки тому що там є всі відділення, і тому вона дуже часто має ургенцію по різних напрямках... Щоб було зрозуміліше ургенція ділиться по травматології, урології, хірургії, нейротравмі, і ще купа різних, вже й сам не памятаю... Скажем хірургія в основному йде на Топольну, але деколи і у 8 лікарню, чи медінститут... І прописка теж має значення, але на скільки я памятаю так було для вагітних - наші йшли по роддомах, а приїзжі в медінститут... Кардіологія є як у 8 лік. так і на топольній, і на Кульпарківській( не там де Ви подумали)  ... А на рахунок кардіобригад Ви би хоч ІМХО написали не знаючи суті.. Де Ви таку інфу взяли? У Львові є 5 підстанцій швидкої, принаймі на 3 з них кожен день і ніч виїзжає 2(!) кардіобригади + шокова бригада які взаємодіють між собою (шоки також мають кардіограф)...

На рахунок кардіографів... Не одноразово підрихтовував їх, так само як і дифібрилятори... І працюють вони чудово у нормальних руках... Працюють вони у двох режимах - від мережі і від батареї... Батареї, як Ви знаєте , мають здатність здихати, а нові це проблем, а вся суть у тому що при живленні від батареї ніяких шумів нема і бути не може, хіба що хворий зденервований і напружений (ну для того є наркоз або чимось тяжким по голові..))) А от при користуванні від мережі медбрат мусить гонити по приміщенню і шукати заземлення у вигляді опалювальної, газової або ще якої труби. Я так розумію що на даний час всі батареї певно повиздихали а заземлення розівчились робити ( тим паче що зараз купа дівчат на кардіології працює, чого раніше не допускалось і близько, але всі хлопи повтікали) На рахунок машин - ну то вибачайте, яка влада такі і машини, зауважте що вони їздять без вихідних круглодобово, а тому мають властивість зношуватись... І ще одне саме головне що путають пацієнти - швидка і лікарні (навіть Топольна яка має назву лікарня швидкої допомоги) між собою спільного немають абсолютно нічого - це є повністю окремі організації.
  Як будуть питання по наглій помочи - завжди радий дати більш докладну відповідь...)

YserL

Вашко спорити, але бачив кардіограму швидкої і зроблену в медінституті. Про стан кардіологічних бригад розповів із слів лікарів тієї бригади. Контакти кардіографа надягала медсестра. Я кажу тільки факти.
Робили ренген на 4 поверсі там де урологія: ренген 52 року випуску з ГДР, напруга до 125kV працює і по даний час, зі слів нормального ренгенолога, пробиває усіх наших людей, каже працює і на топольній, то там ренген сіменс, якщо щось зламалося то важко поремонтувати. Правда сіменс деє випромінення тільки по фокусуючій рамці.

Доречі, менти зара штрафують якщо немає медичної довідки. Це має бути форма 083/0?



чи якась інша. І де її дешевше отримати?

ЙО...НА БЮРОКРАТІЯ АБО ВИМИВАННЯ ГРОШЕЙ, С...И!!!!

Bottlehunter_

Довідка має бути така як на нижньому фото. Копію її треба надати при техогляді, інакше не дають талон ТО. Народні умільці деколи юзають сканер і фотошоп, щоб не платити 300 грн в поліклініці (офіційно набігає коло 150). А щоб штрафували на дорозі за відсутність медичної - тут варто поспорити і попросити показати відповідне розпорядження МВС. По-моєму, його в природі не існує.
Най жиє Гуцулія!

Khimik

Блін... яке розпорядження МВС?
ті їх розпорядження стосуються ТІЛЬКИ МВС-ників. Крапка.
Для всіх решта цивілів є затверджений кабміном підзаконний акт з назвою "ПДР".
І там чітко вказано, що має мати з собою водій - пункт 2.1
У тому списку ні слова про мед.довідку, тому сміло посилаєм мєнта.

YserL

Посилати ні, а от вимагати виписати протокол що не маєш мед довідки, із цього самі зібютьтся. Класна річ в машині автореєстратор, на делекстрімі можна взяти за 80-100$

VeNick

трішки потужніший ренген-апарат у мене в депо там де проводиться кваліфікація електро-газо зварювальників)))
УКРЗАЛІЗНИЦЯ

ABS

Aquilion S (Toshiba), вартість обстеження в районі 450 грн.

www.kt.lviv.ua

Ivan01

Ще одна не дорога і якісна можливість зробити комп'ютерну томографію в Львові. Якісне обладнання висновки щодо досліджень та постановка діагнозу спеціалістами з Німеччини.

:-)

Цитата: Ivan01 від 27.01.2013 17:01:49
Ще одна не дорога і якісна можливість зробити комп'ютерну томографію в Львові. Якісне обладнання висновки щодо досліджень та постановка діагнозу спеціалістами з Німеччини.
Тут виявляється кожен апарат зі своїми розкладами. На днях був в 8-й лікарні (власне Навроцького 27 чи якось так перший поверх якогось там відділення, ліворуч, там їх 2 на території лікарні) - МРТ ГМ - 690 грн. Результати на інший день, дають знимок формату в район А3 + сд із результатами (хз - якось не до нього було) + бамагу А4. Але записатися важкувато. То кажуть наче топовий апарат у Львові. Є інші думки?
Декольтем своїм мене манила.

280 Гості, 0 Користувачів