На Зіку про Сморід у Львові

Автор Golem, 31.08.2011 15:20:02

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Golem

Нині в обід розказав Зіку же ніц там не смердить в тій Полтві. Най шукають причину в іншому місці :) Спустилися в колектор Стефаника, там і знімали. Дійсно не смерділо :)

Хто має бажання - може подивитися нині ввечері о 9 або в неті.
Дігери всіх країн єднайтеся!

Roy

На очисних мул підняли - тому мабуть запах і звідти.
Meine Ehre heißt Treue

YserL

Після вчора такий запах в центрі був що капець. На висоті 2 поверху проходив, цікаво що коли виходиш у внутрішнє подвіря 3 поверхового будинку (висота стелі 4,5 м), то запаху не було чути.

Golem

підозрюю що причина банальна - дощі, от все забилося і замулилося. Ділянки Руставеллі, Франка - часто замулені. Якщо дощова каналізація забита мулом, то там теж стоїть вода. Вона загниває і смердить. Коли вода тече по колектору є навіть вітер який йде за течією. Витік газу неможливий, навпаки засмоктується повітря ззовні. Ну і може бути шо головною причиною смороду є не основний колектор, а дрібні притоки, які засмітилися і вода в них стоїть.
Дігери всіх країн єднайтеся!

Ioan85

Враження що сморід з"являється по графіку. В районі 22-23 години вікно вже не відкриєш провітрити

inkognito

Цитата: Ioan85 від 31.08.2011 17:57:34
Враження що сморід з"являється по графіку. В районі 22-23 години вікно вже не відкриєш провітрити

Цілком згоден, окрім того зауважу, що у центрі раніше подібне "смердюче" явище мало місце вкрай рідко.
ІМХО затягує із очисних та з району Промислової (там кажуть, ще є підприємства котрі розробляють туші на
мєсо та дублять шкіру - найближчим часом маю у планах парснути район, що між Б.Хмельницького, Промисловою,
Хімічною, 700-ліття, Липинського на предмет "пахучості"). Минулого і цього тижні смердить сраня, орієнтовно до 11-00
навіть на Зеленій коло Арсену - а це майже протилежний кінець міста від очисних!!! Може, не очисні в тому винуваті?
Можливо, винен улюблений усіма нами завод, де дріжді на булочки виготовляють? Хто-що думає з цього приводу?

 
Resistance is futile

inkognito

   Йно подивився, дали новиною №2 після ремонту доріг до Євро. Фраза "а наразі Львів очікує гранту від Європи для ліквідації смороду" особливо
потішила злого модератора.  :)  :)  :)
Resistance is futile

YserL

Ось відео:

Golem

Послухав нині маразм новин від міської ради про витік зі Світоча і спеціальні ароматизатори для Полтви і не витримав, вирішив дати грунтовну відповідь.

"
Сама річка не смердить і ніяких ароматизаторів там не потрібно. Якшо причина в заводах чи Полтві, яому тоді смердить на Сихові, далеко від всіх заводів. Навіть вітер дує в іншу сторону :) Чи на вулиці Винниця смердить чітко +-10метрів навколо тунелю, де колектор починається. Відповідь проста - бруд і мул в бічних малих колекторах, які за сумісництвом і дощові колектори. То ж якшо нема довго дощу і течуть тільки наші відходи - все застоюється, висихає гниє і смердить. Ну і смердітиме ввечері і вранці, коли люди масово вмикають теплу воду і пара від неї витісняє засмерджене і затхле повітря через люки, решітки і нещільності назовні. До речі, цікаво який рівень органічного і хімічного забруднення води з помешкань? Пральні порошки, шампуні, посудомийка і органічні відходи - чистої води ми зливаємо мало. Теж 600% як у Ензима? В нього, до речі, є свій окремий колектор аж до очисних.

Просто най візьмуть і прочистять бічні колектори, от сморід і зникне. Колись для цього спеціальна машина була в міськради, яка під тиском подавала по шлангу воду. А не ароматизатори в Полтву встановлюють, там ітак не смердить. напевно тут є чиясь вигода :) Просто обурює така безцеремонна маніпуляція громадською думкою. Розказують те, що люди хочуть почути. Винні підприємства і Полтва, а Львівводоканал і міська рада ні при чому. Тішить те, шо у Львові ще багато думаючих людей і вони не ведуться на дезінформацію про сморід, а також висловлюють свою позицію.
Дігери всіх країн єднайтеся!

Drusja

І ось, за вирішення проблеми взявся сам президент. Віктор Федорович дав доручення уряду розібратися зі смородом. Спеціальна урядова комісія розробила комплекс заходів для подолання неприємного запаху у Львові на час проведення чемпіонату європи з футболу. Зокрема, пропонується:

- розмістити в об'єктах євро (стадіон, аеропорт тощо), а також біля пам'яток архітектури близько 20 тисяч картонних автомобільних освіжувачів повітря типу "ялиночка".

- сформувати, на базі львівського батальйону хімічного захисту, аерозольні бригади, для розпилення освіжувачів повітря у місцях скупчення вболівальників.

- забезпечити заповнення центрального фонтану, що знаходиться на місці майбутньої головної фан-зони, водно-парфумним розчином у пропорції 3 до 1 (до речі, цей пункт нічого не коштуватиме платникам податків. Парфуми безкоштовно погодився надати один з львівських парфумерних бутиків – ред.)

- під час матчів на Львів Арені, забезпечити розкидання пелюстків троянд над стадіоном з гелікоптера, або малогабаритного літака.


Джерело
>>>>>>>>>> Не довіряй нікому <<<<<<<<<<

Alter

Ем... Пост вище типу гумор? Які нах ялинки, які освіжувачі? То тільки ТАМ могли таке придумати! Ще би і Полтву Шанель№100500 залили. В пропорції 1:1! Мда...
Нема нічого більш вічного за те, що обмотане синьою ізолентою.

Bottlehunter

Прошу дуже, тепер через сморід з колектора (але якого?) здохли кури і пацє. Перший сюжет з відео, що нижче:

Най жиє Гуцулія!

bigfootgrey

Тепер ще й цвірінькало з'явилося на тему смороду у Львові https://twitter.com/#!/LvivSmorid. І як там зазначено на час проведення Єврочемпіонату смороду у Львові чути не було, а от на днях знову почалося. Відповідно якесь підприємство свідомо, і з відома міської влади щось викидає чи то у каналізацію чи то у атмосферу.

Ioan85

На наступну ніч після матчу у Львові почали тіхобздєєти. По чучуть бздять меншими порціями і частішою періодичністю... Отак прокидаюся в три ночі, а в хаті сморід...

inkognito

Цитата: bigfootgrey від 02.07.2012 19:48:45
Тепер ще й цвірінькало з'явилося на тему смороду у Львові https://twitter.com/#!/LvivSmorid. І як там зазначено на час проведення Єврочемпіонату смороду у Львові чути не було, а от на днях знову почалося. Відповідно якесь підприємство свідомо, і з відома міської влади щось викидає чи то у каналізацію чи то у атмосферу.

Не правда, смерділо і на Євро, у центрі мешкаю. Правда дещо менше і не так часто - загалом, смерділо при зміні погоди, читай тиску. Ось так.
Resistance is futile

ZED

Цитата: inkognito від 02.07.2012 21:03:58
Не правда, смерділо і на Євро, у центрі мешкаю. Правда дещо менше і не так часто - загалом, смерділо при зміні погоди, читай тиску. Ось так.
Підтверджую, сморід був детектед підчас Євро.

Anhorda

Цитата: inkognito від 31.08.2011 20:45:07
Можливо, винен улюблений усіма нами завод, де дріжді на булочки виготовляють? Хто-що думає з цього приводу?
Дуже сумнівно, що сморід пов"язаний із стічними водами підприємств. Аргумент простий: до поч. 90-их р.р., коли у Львові набагато більше їх працювало ("Ензим", м"ясокомбінат, шкірзавод, взуттєва фабрика і т.д.) каналізаційного смороду не було.

yanktank

Смерділо і підчас Євро і зараз майже однаково. Особливо в районі Чорновола-Липинського, Промислової-Липинського, Миколайчука. А в понеділок зранку(десь о шостій-пів сьомої) взагалі не було чим дихати.

inkognito

ЦитуватиДуже сумнівно, що сморід пов"язаний із стічними водами підприємств. Аргумент простий: до поч. 90-их р.р., коли у Львові набагато більше їх працювало ("Ензим", м"ясокомбінат, шкірзавод, взуттєва фабрика і т.д.) каналізаційного смороду не було.

   Погоджуюсь цілком, проте Ензим досі працює (а із часу 90-х зробив собі незлі очисні), шкірзавод здається також (можу помилятись). Окрім того, ще є ЖирКумбінат на Городоцькій, де майонез (як що ту субстанцію майонезом можна назвати) та маргарину роблять ( ТМ "Щедро", що широкодоступна у мережі "ЕкоLAN"), що перед звротом на бЛевандівський міст по праву руку.

   Так, просто для інформування Шановних Дописувачів - нинька сраня в Центрі також смерділо, що навіває мені думки скласти календар смороду, у георгафічно-часових координатах. Що Ви на це? Можливо, варто збирати повідомлення на кшталт:

   я, Юзьо Сивий, що проживаю в районі Білогорщі, за координатами такими-то (GPS-координати додаються), відчував сьогодні нестерпний сморід за шкалою Садового у 8-8,5 балів із 10 протягом 06-30 до 10-00 сранє. О 10-00 прийшли майстри ЖЕКу, так-що сморід ззовні видався проти цього ніжним та чуйним запахом акацій, котрі цвітут на схилі св'ятої Кортумової гори, що коло 30-ки на Шевченка

    у окремій темі. Більш ніж певен, що така інформація буде корисною в майбутньому
Resistance is futile

bigfootgrey

згоден з Інкогніто, варто якийсь календар скласти, та й на карту б наносити циферки від 1 до 10 де відчувається сморід. А ще цікаво чи під час тотального смороду в районі Хвильового-Липинського-Б.Хмельницького-Мазепи, що відбувається на самих очисних спорудах? чи там присутній той запах?

76 Гості, 1 Користувач