Сколівський спецкар'єр

Автор Roy, 23.11.2009 02:19:51

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Roy

Сколівський спецкар'єр або Святославський щебеневий завод.
Отже, був з братом в цих краях в неділю, і проїздом вирішили заглянути на цей об'єкт. Заступивши на територію, переступивши через шлагбаум побачив вагончик сторожа, ну і як годиться вирішив дозволу попитати. Як завжди, кінець робочого дня, змучений відповідно він вже був)), але дозвіл дав. Територія дестрой повний, що "не згоріло то зігнило", знищений часом конвеєр, запчастини, уламки екскаватора і т.д. Територія невелика, кар'єр не глибокий, видовбували там породу, там же на щебінь молотили.  Ну, хоча при тому кар'єр ще працює. Видно свіжі сліди КРАЗів, екскаватор працюючий, до якого приєднані кабелі з струмом.
Потім підходили до сторожа, думали розкаже щось про техпроцес, та де там, заснув бідака...
Доречі, недалеко звідти, в Гребенові є ще один кар'єр, працюючий, і більший по розмірам, але туди вже не встигали.
Meine Ehre heißt Treue

Roy

Meine Ehre heißt Treue

inkognito

дякс, інформативно, фото гарні. Тримай +
Resistance is futile

Golem

І від мене. Гарно зїздили, знатиму ше одне місце в горах :)
Дігери всіх країн єднайтеся!

yar-79


zelja


inkognito

   А ще як люди повідають, на тих місцях де щось підривають практично завжди можна знайти заряди, що не здетонували, залишки вибухових речовин в транспортному упакуванні тощо  :)
Resistance is futile

Roy

Доречі, серед каміння витягнув такий собі залізний предмет, довж - 30см, в діаметрі десь - 10см. Можливо то і був заряд.
Meine Ehre heißt Treue

Akella

так воно мабуть і є,або то просто кавалок металолому,але ти все одно обережніше
Akell me nice!

YserL

Від мене +. Щось мені нагадоло карєр у селищі Базальтове, карєр Янова долина, рівненська область. Карєри неймовірної краси, у деяких місцях базальтові стовпи у висоті в 70 метрів. Їздив у 2005 році, обслідував 2,4,5 карєр.

inkognito

Цитата: Akella від 23.11.2009 18:43:50
так воно мабуть і є,або то просто кавалок металолому,але ти все одно обережніше

Якщо підривали скелі то був маже 99% амонал. Він би мав виглядати як твердий циліндр білого кольору діаметром до 10 см., довжина може варіюватись в залежності від потреб. Деколи буває амонал у суміші із ТОЛом, котрого небагато - цифру не пригадую, але не більше 10% по вазі точно. У будь-якому випадку боятись нема чого - хоч його кувалдою довбайте, хоч у вогонь кладіть. Ніц, рівно ніц не буде без детонатора - тілько купа смороду. А от чого варто боятись, то тих циліндриків із котрих стирчит детонатор (бо буває таке же і детонатори по тих чи інших причинах не детонують). Виглядати має як циліндр сріблястого забарвлення(необов'язково), же котрий торчит із дупи заряду товщинов із палець. Не чіпати у такому разі ніяк, обходити за надцять кілометрів, а головне повідомити МНС про даний факт анонімно - хто зна, може ваша інформація збереже кому життя?!
Resistance is futile

YserL

Координати карєру 50°55?35? пн. ш. 26°14?23? сх. д., гарні фото карєру  http://tutbuv.com/?p=2601. Може створити нову тему у планах? і туди перенести тему остані 2 повідомлення?

inkognito

  Скоріше у "Я знаю місце". Дочекаймося тут координат Гребенівського кар'єру і переміщаємо його у відповідний розділ.
Resistance is futile

Romchick

Гарно! Респект Рою! Красиві фотографії.
Додам трохи своїх світлин з Гребенівського кар'єру. До речі, кар'єри дуже-дуже подібні між собою. Нажаль неможу знайти фотографій з дробилок ВАТ "Сколівське кар'єровидобування", як знайду, то ще додам.











На правах оффтопу: якщо розмова зайшла про Гребенів, ще згадаю дот в горі. Маленький, на одну кімнатку, але є і таке...




Roy

Супер, слушне доповнення! +
Meine Ehre heißt Treue

solodkas

Ще пару фото з поїздки з братом

Romchick

Цитата: Taras-Tinian від 23.11.2009 23:01:15
Ромчик, дай пліз координати ДОТу або опиши як туди попасти ?
Кожне літо буваю в Гребенові, а крім С2Н5ОН більше нічого там цікавого не знав))
Точні GPS координати дати не можу, але якщо буваєш в Гребенові, то постараюсь пояснити як до нього дійти. Це біля бази зв'зківців, недалеко від комплексу "Святослав". Потрібно перейти річку по залізнодорожньому мості, справа майже напроти могили Святослава йде стежка в ліс. Іти по ній, до речі там багато грибів, до опори ЛЕП, дот в декількох метрах справа від неї. Правда там нічого особливого нема, але якщо будеш в тих краях можна сходити, заодно грибів назбирати.

slod

Цитата: Romchick від 23.11.2009 22:28:40
На правах оффтопу: якщо розмова зайшла про Гребенів, ще згадаю дот в горі. Маленький, на одну кімнатку, але є і таке...

Це не ДОТ, це більше подібне на укриття, можливо з ПСВ. Знаходиться справа за ЖД мостом через р.Опір з північної сторони.

Pruvud

Зинітка здається "Тунгаска" кульно дивиться :)
На біса хрест
На ворога ніж

Golem

Раз зайшла про то мова. Навпроти автостоянки техніки для Сколівського Спецкарєру (зразу при вїзді в Сколе зі Сторони Славська) в схилі є невеличка кімнатка, яку можна сприйняти як печера. Два на два метри, викладена з каменю. таких кімнаток в тому схилі є кілька. Виглядає шо це або перероблені містки з вузькоколійки, або просто її службові приміщення. Бо Вузькоколійка колись проходила саме тут.
Дігери всіх країн єднайтеся!

418 Гості, 0 Користувачів