Підземелля Палацу Сапігів на Коперніка 40а

Автор Roy, 28.11.2009 23:10:34

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Roy

Ну що ж, зібралося на вилазку нас сьогодні багацько, зокрема й нові дописувачі форуму. Помешкавшись троха, повизволявши декого з лап контролерів, рушили безпосередньо до входу в палац. Вхід туди виявився доволі оригінальний, в бастіоні, ліворуч від крайніх воріт палацу. Відкривши двері, потрапили в його невелике приміщення, в якому був отвір, котрий завів нас в одну напівзасипану кімнатку, ну і від неї потрапили в третє невелике приміщення, в якому було щось на зразок колодязя. Глибина невелика, десь 5 метрів, засипаний землею. Роздивившись детально все, вирішили звільнити місце для інших зацікавлених (місця небагато, троє ледь розвертаються), як тут стався прикрий трабл з телефоном - впав  на дно колодязя. Завдяки Bigdanу який спустився на дно, був піднятий телефон і обслідуване дно :)
Meine Ehre heißt Treue

Golem

Yo! Гарно злазили, перезнайомилися один з одним. Нічого аж такого особливого там нема, але рідне місто треба знати і шанувати :) Вертаючись до першоджерела. Все Ігор правильно описав, але колодязь вже зараз має глибину явно більшу 2м.

Уважно оглянувши все можна зробити такі висновки. Кімнатка, в якій колодязь, виглядає значно старшою за вхідну з башенкою. Зроблена з великого тесаного каменю. Колодязь колись мав кришку, є залишки від якогось металу зверху. Найімовірніше в старі часи коли не було водогону з того горба тік струмок і наповнював колодязь. А люди вже ту воду набирали і користувалися. Потім до криниці добудували цю будку, шоб не псувала вигляду палацу. Для чого замуровували вхід - невідомо. Цегла звичайна, не нова але і не дуже стара. Версій є кілька: проклали неподалік колектор, криниця перестала давати воду і стала непотрібна. До того часу вона вже була досить замулена, відповідно з появою водогону на неї забили і чистити ніхто не став. А замуровали шоб не смерділо і всяка нечисть не лазила. Може бути шо під час воєн туда скинули якісь трупи і засипали землею. Але то все версії. Може вояки замурували, шоб під цитадель підкоп не робили. Або будівничі колектора.

Ше на горбі зверху є німецький бомбік, але таким натовпом ломитися туда було нелогічно, тому пішли до Церкви Юра.

ПС: двері на ключі, за шо хлопцям велике дякую. Прохання замок не ламати, а чемно попросити ключ на форумі.
Дігери всіх країн єднайтеся!

Stinger

І все ж таки місце цікаве, там би копнути на метр - два...

Roy

Можна було б копнути, вгамувати цікавість. Цікаво, наскільки метрів він засипаний ?
Meine Ehre heißt Treue

Sunkatalano

Можливо ще колиль і копнем ;)
І ще треба буде на дойчлянський бомбік зверху подивитись...

yar-79

Копнути треба, аж руки чешуться! Знахідки мають бути кльові!

Sunkatalano


inkognito

так в чому проблема - купуй! У кого купувати підкажу
Resistance is futile

Bigdan

Там металошукачем немає шо робити. на дні куча металу: каструля, якісь кутники, кулко і всьо таке. Там навіть якщось було, а є інформація, що був дальше хід з колодязя то його замурували і засипали сам колодязь, коли пустили Полтвою каналізацію.

yar-79

Правда, там металошукачем нема чого робити, до того ж гарні знахідки не завжди металічні!

_igor

Привіт всім учасникам і велике спасибі за інформацію, яка пов'язана зі спогадами дитинства. Що стосується бомбосховища перед будинками Дорошенка 57-59 то там, за словами очевидців, стояла німецька радіостанція і залишалася деяка кухонне начиння часів другої світової війни.

275 Гості, 0 Користувачів