Радіозвязок

Автор YserL, 13.12.2009 21:47:03

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

YserL

Інколи виникає потреба у оперативному повідомленні між декількома групами. Мобільний не підходить через: - низька оперативність, - відсутність звязку де немає покриття, - дороговизна. На допомогу приходять рації.
Думав над Midland LXT-300 ( 462,5500-467,7125 МГц, 22 каналів, 1 ват, до 16км?), низька вартість, якщло буде де купити куплю. Чи варто купити CB рацію (27 Мгц)?

Akella

завтра або в середу проведу тест-драйв своїм Midland LXT-300,про результат відпишусь
Akell me nice!

axizep

полюбе краще 430 мгц діапазон ніж 27,бо менше шумів (завад) і від того краща яксть прийому.на 430 зараз багато радіолюбителів є.я от танкову р-123 маю,на 27 мгц віщаю,шото там мало народу взагалі.
Slavko

Dark Wind

Мені до своєї 123 блок живлення лень робити)) в мене 12 вольтний перетворювач ;D

Akella

Доречі,хлопаки,в кого є антена-куликовка до польової радіостанції і хто згоден її продати або провести бартер на ГСМ-зголосіться
Akell me nice!

Golem

При спуску в печеру під Петросом теж використовували мідленд куплену в Штатах. На 433МГц, 5Вт. нарікань не було :) До речі, за бугром вони чомусь вдвічі дешевші ніж в нас.
Дігери всіх країн єднайтеся!

Akella

отож нині провів першу частину тесту своїх Midland LXT-300,результати загалом втішні,одна рація находячись на даху,а інша в підвалі через 2 під"їзда стабільно тримають звязок(булинок панельний,9 поверхів+ горище),в політесі іде зв"язок по всьому академмістечку,з будь-якого корпуса і будь якого його закапелку,(там знову ж таки всі нові корпуси бетонні),,щоправда час від часу в ефір хтось та й проскакує-в основному таксисти
в середу проведу другу чистину тесту,зокрема планую віддати рацію одногрупнику який живе в брюховичах,і коли роз"їжатимемось маршрутками(нам в протилежні сторони підтримувати звязок,потім виявити точки погіршення сигналу і власне точки повного знакання,і по карті визначити на яку відстань в міських умовах вони тянуть)
загалом раціями я задоволений,радив би і вам таку модель
Akell me nice!

goom

а де ти їх придбав, і скільки дав. Живу в Стрию, до недавна мій кухонний радіоприймач (8 поверх) ловив декілька радіохвиль, після того як зявилось Стрий FM тільки одну, може хтось порадить як покращити прийом, або апарат який краще ловить.

Akella

купив в знайомого страйкболіста за 200 грн пару
більше немає...
Akell me nice!

Akella

звиняйте,народ,нині результатів другої частини тесту не буде,бо за станом свого здоров"я я нині залишився дома  :(
Akell me nice!

YserL

Хто має 25500$ може купити ось таку машину:







via fishki.net

Цікаво подивитися на кріглі очі укрчастотнагляду при зустрічі...

inkognito

 УкрЧастотНагляд нервово курить осторонь... Цікаво скільки вони заплатили за свої пересувні лабораторії? Щось ми каже, що значно більше 25 кБакса...
Resistance is futile

petryxa

вставлю і я свої "5 копійок" в розмову...
одразу скажу, якщо є можливість заплатити на кілька грн більше - я б радив купувати щось із сімейства кенвудів.
роки два назад купили на клуб рації топком (частота 446Мн здається, потужність 0.5(1?)Вт), використовувались в Карпатах для зв"язку між першим і замикаючим, коли група дуже сильно розтягувалась. Що можна сказати, лише при ідеальних умовах видавали заявлені в х-ках параметри. А так - то повне Ге...
особисто я зараз використовую рацію kenwood th-k4at(діапазон 400 - 470Мн, потужність 5Вт) - особливо якихось нарікань немає. Не раз переконувався, що якість зв"язку краща ніж в Моторол чи Мідлендів, час роботи також більший.
якщо ж зупинятися на Мідлендах - то радив би щось з серії GXT - 850(950).

YserL

В принципі kenwood TH-K4AT коштує в районі 110$, а мідленди акела купив 2 за 200uah з зарядним (20$ за кордоном). А TH-K4AT не підпадає під ліцензію?

petryxa

Цитата: YserL від 17.12.2009 14:26:55
В принципі kenwood TH-K4AT коштує в районі 110$, а мідленди акела купив 2 за 200uah з зарядним (20$ за кордоном). А TH-K4AT не підпадає під ліцензію?


купував свій кенвуд за 65 уо http://airsoft.com.ua/forum/viewtopic.php?f=137&t=17680 доречі, ціна на сьогоднішній день така сама.
так, під ліцензування підпадає...  :( але якщо ти не збираєшся носитися з ввімкненою рацією цілий день по місту і висіти в ефірі - нічого страшного не буде  ;)

inkognito

Цитуватиале якщо ти не збираєшся носитися з ввімкненою рацією цілий день по місту і висіти в ефірі - нічого страшного не буде

    Без образ, але 5 Вт потужності ІМХО це не забагато (по штандартах здається допускається чи ват, чи два). А штандарти ІМХО не йолопи писали...
Resistance is futile

petryxa

про які саме стандарти ти говориш?
так, обмеження були введені, також і через те, що в тому діапазоні працюють багато структур - міліція, швидка, таксі і т.д. колись (по словам старшого покоління  :)) отримати дозвіл на роботу в тому діапазоні великою проблемою не було, а зараз це перетворилося на тупе заробляння грошей.
використовую рацію досить рідко, переважно поза містом, з мінімальною можливістю попадання на чийсь(зареєстрований) канал.
якщо ж турбує лише потужність в 5 Вт, то не проблема знайти радіостанцію з регульованою потужністю (в тій самій th-k4at в характеристиках пише, що є можливість виставляння або 1Вт, або 5 Вт)
для вільного використання(без реєстрації в укрчастотнагляді) дозволені радіостанції до 1 Вт(можливо таки до 2) і які працюють в чітко визначеному діапазоні... але такі радіостанції є доооосить слабенькими.
те що я писав в своїх постах - моя суб"єктивна думка  :)  чим користуватися - кожен вирішує сам  :)

zelja

непоганий сайт по радіостанціям

YserL

Зробив систему прихованого носіння ("система скрытого ношения") на базі навушника ТМ-4, прикрипівши повітрохід із капельниці. Якість звуку не падає.

petryxa

ось недавно натрапив на інет-магазин http://radioprofi.com/ , рацій і аксесуарів до них - до кольору, до вибору... і ціни приємно здивували...  :)

273 Гості, 0 Користувачів