Дивні Захоронення біля Сколе

Автор Golem, 23.12.2009 13:04:42

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Golem

Зовсім недавно біля Дубини шо біля Сколого в Ліс їздило багато вантажівок, шось возили, закопували. Місце вибрали коло дороги, але повністю обгороджене лісом, шоб не видно було.


лінк на гугл


Думаю при нагоді скочити туда подивитися. Мо хтось про то шось знає? Місцеві ніц не знають, навіть для вирубки лісу їх не наймали.
Дігери всіх країн єднайтеся!

YserL

Від захоронення буд сміття до гудронів і токсичних відходів. Або укріплення могильника для захисту від грунтових вод.

Golem

Буд сміття точно нє, нашо тоді наверх класти 3 шари грубого імпортного целофану і посипати пісочком(соррі шо в першому пості не сказав). Тобто або якась хімія з Євросоюзу, або радіація. радіацію провірити відносно легко. Але хімія більш ймовірна, при вступі в євросоюз деякі речовини не мають права знаходитися на його території. Ну і навіщо така секретність, що ніхто ніц не знає. Та й ліс вирубати просто так ніхто не дозволить.

На Яху тої вирубки ше нема, тобто зроблена зовсім недавно.
Дігери всіх країн єднайтеся!

Roy

Може бути захоронення з прилеглих районів пестицидів, міндобрив.
Meine Ehre heißt Treue

YserL

Координати:
+49° 4' 40.67", +23° 32' 58.95"
Написати лист в Міністерство надзвичайних ситуацій із вимогою надати інформацію про дану ділянку. Ширина 200м, висота 150м, площа 0.03 км2. Яка дата проведення земляних робіт? Целофан на целофан клався? чи із проміжками? Зверху чи також під низ?
Скоріш використовувалася геомембрана

Lacerta

Я не впевнена, що ТАМ нададуть тобі правдиву інфу, а от те, що зацікавляться допитливою особою то точно
Питання: а якщо то якісь хімікати то навіщо целофан?

До Akella і не тільки...- А хіба "хімікалії" (хімічні речовини) не бояться целофану?. В принципі може і так, але в такому разі і розчинитись вони не можуть.

Akella

Цитата: Lacerta від 23.12.2009 13:52:13
Питання: а якщо то якісь хімікати то навіщо целофан?
щоб хімікалії не просочувались на поверхню
Akell me nice!

Golem

Був там цими вихідними. Ділянка квадратної форми вирубана в лісі. Навколо прокладено дренаж з бетонних блоків, є кілька каналізаційних колодязів, куда сходяться труби. Сама площа ні пів метра мінімум засипана галькою вперемішку з глиною. Чому пів метра - бо є рови і вони також складаються з тої гальки. Радіації нема, залишків чогось незвичйного - також. Правда навіщо все це робити посеред лісу в горах? Навіть якшо припустити шо хочуть будувати шось - нашо тоді було засипати галькою. Все ж таки ям було прийшлося викорчовувати дерева, а це вже готові ями під фундамент.

Корисний досвід - радіації нема, точно :)

Галявина


Водостік


Колодязі




Радіація


ше троха фото тут
Дігери всіх країн єднайтеся!

YserL

Так що поховання хімікатів або біоматеріалу. Варто взяти пробу із колодязя і в лабораторію.

Forest

Додам свою лепту:

Захоронення лежать на глибині до двох метрів. Далі вони накриті якимось поглинаючим матеріалом (це бачив один місцевий, який охрестив їх "свинцевими матами"), потім земля  з галькою, потім грубий імпортний поліетилен (шкода маркування не збереглося) вражаючого розміру, без швів. На поліетилен насипано близько 30 см привезеного для цього піску, далі ще один поліетилен, далі земля з галькою, яку бачив Golem, десь 0,5-1 метр глибини.  

Захоронення здійснювались наприкінці минулого року. Для цього підібрали негожі дні, працювали вночі. Територію охороняли приватні особи, було багато техніки, освітлення тощо. Цікаво, що найвищий шар (грунт з галькою) чомусь досипався кілька місяців згодом. Як бачимо, на фото топікстартера, там вже виросла трава, натомість на фото гугла (серпень 2009) її ще немає. Приблизна вартість проекту - понад 100 тисяч доларів, окрім вирубки лісу була прокладена рівна дорога, збудована система дренажу, використані гідроізоляційні матеріали.

Як і у всіх великих проектах, не обійшлося і без community relations - місцевим сказали, що сколівський чи то стрийський олігарх будує звалище, буцімто це прибуткова справа. Після проведення всіх робіт були запущені чутки про те, що олігарху заборонили будувати звалище, бо це територія національного парку "Сколівські Бескиди". При тому ж поруч, буквально в 500 метрах від зображеного місця, не переставало працювати звалище, яке не перестає працювати і дотепер. Як не дивно, місцеві в схильні вірити в легенду, в яку вірять дотепер :)

Щодо матеріалу внизу - однозначно це заборонені відходи, ймовірно гудрони. Судячи з місця розташування - мабуть з Європи, звідти до кордону 200 км. Уся дренажна та гідроізоляційна система робилася для того, щоби хімія не потрапила в стічні води. Тобто не захищала воду від матеріалу а його від води. Об'єкт знаходиться на водороздільному підвищенні, але, на жаль і там є декілька джерел, що формують потічок, який тече через село і впадає в Стрий. Зверху з гори теж є кілька висихаючих джерел.

Проба з колодязя нічого не дасть, це дренаж, через який проходить вода з-над целофану.

Думаю, такі речі потрібно давати в пресу, навряд чи хтось один зможе щось вдіяти.

inkognito

   Однозначно погоджуюсь із Forest'ом! Може ще хто згадає мандрівку в New Розділ - охоронець також згадував про гудронне гіффно за кар'єром. Однозначно треба запросити пресу, але перед цим конкретно визначити, що ж таки під шаром землі лежить. Може серед дописувачів є які спеціалісти, що можуть сказати що там таки захоронено? Думаю переїхатись та зібрати проби проблеми не складе.
  До чого ж людська жага до матеріальної сатисфакції може довести? Щоб Карпати на такий могильник перетворити? Буду рахувати за честь долучитись до цієї справи будь-яким необхідним способом!!!
Resistance is futile

YserL

У разі взаття геопроби є можливість пробити гідромембрану, після чого та зараза може просочуватися в грунт. У разі такого фінансваня проекту і коштів на хабарі, журналіст швидко зникне або забуде про ту справу.

inkognito

    цілком можливо, тому власне і питав у дописувачів чи є спеціалісти в цій галузі. А також ніяк не повірю, що на такій площі немає жодної дзюрки у покритті. +1 дзюра погоди не зробить, зовсім не обов'язкво, щоб вона була значного розміру (зрештою і заліпити отвір по собі можна після здійснення дослідницького акту дефлорації  :) ). А взагалі на носі вибори, а це шанс на швидку реакцію влади/політиків - потому їм буде традиційно "впадло"
Resistance is futile

zelja


Roy

Теж погоджуюсь з Forest'om.
Для когось це бізнес за великі гроші, за рахунок нашої землі.
Безумовно, про це має дізнатись преса.
П.С. Підтримаю чим можу в цій справі!
Meine Ehre heißt Treue

Romchick

Погоджуюсь з Inkognito i Forest'ом. Думаю Варто з'їздити і розвідати, викопати яму глибиною 2м для декілкох писків буде нескладно. Диру в целофані можна потім залатати. Але все це мені дуже нагадує будівництво дачі, з попередньою меліорацією грунту.

Alex-L

це пестициди. багато тон невикористаних протермінованих пестицидів.

VeNick

2 Alex-L
судячи з статті в одній з газет http://obk.lviv.ua/photo/4767.htm за 13.08.2009,  ті всі пестициди мали б вивозитись до Німеччини
УКРЗАЛІЗНИЦЯ

YserL

Тут іде ціна про 700 тисяч, цікаво, скільки коштує транспортування, оформлення документів, дезактивація отрутохімікатів по європейській ціні. Виходить 1500 євро за тону. Звісно легше вирити яму і поховати їх, взявшщи 60% відкату. ТзОВ НТВ «Динаміка» займаєтья утилізацією хімікатів по всій україні. Обіцяють шо вивезkи на фірму avg-hamburg/

У вкладеннях так зберігаються отрутохімікати в Рівенській області.

Golem

Цитата: Alex-L від 07.01.2010 23:14:16
це пестициди. багато тон невикористаних протермінованих пестицидів.

Є якісь докази? Можна було б бучу підняти, це національний парк Скоілвські Бескиди і все таке.
Дігери всіх країн єднайтеся!

284 Гості, 0 Користувачів