Зубра

Автор STALKER, 23.12.2009 16:50:26

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Golem

А ви ніколи не цікавилися закінченням однієї з двох львівських річок Зубри? Тобто де і куди вона впадає. А також яку величину набирає по дорозі.

У Львові є дві річки: Зубра і Полтва. Остання протікає через історичний центр міста тому має більше уваги преси. Тут все менш більш ясно і перефоткано. На відміну від на 3/4 штучної Полтви, Зубра є справжньою природньою річкою. Вона не змішується з каналізацією(офіційно принаймні) і навіть здатна заливати навколишні села.

Зубра починається в районі +- Нижнього Шувару. В неї заходить дощова вода з усього Сихова та Клозельників. Далі Зубра тече через Кротошин, Жирівку, Раковець, Миколаїв і аж у Дністер. До побудови Австрійцями Стрийського гостинця дорога попри Зубру була основною для комунікації Львів - Стрий - Карпати.

Вид на злиття з правого берега Дністра. Над Зуброю збудовані водозабірники для цементного заводу. Передній план - Дністер, перпендикулярно Зубра


Чорна це Зубра, Жовтий це Дністер


Як бачимо Зубра суттєво чорніша(забрудненіша) за Дністер. Запаху каналізації нема, але колір таки характерний для річок-вонючок. Все таки львівське коріння і дорога попри села дається взнаки.
Що добре Зубра це цілком повноводна річка. З неї навіть брали воду для випалювання цементу на Миколаївському заводі.

На місці впадіння Зубри в Дністер є гарний пісчаний пляж. Можна поєднувати купання разом з грязе та уринотерапією. Праворуч від пляжу грязетерапія, ліворуч - уринотерапія :)





Ну і надодаток фотки від Коржика як Зубра розлилася в Кротошині під час вчорашнього дощу





Дігери всіх країн єднайтеся!

Ser Gio

...хочуть змінити русло річки Зубра та перетворити прибережну територію річки разом з парком Івана-Павла ІІ у привабливу рекреаційну зону Сихівського житлового району.
Цікаво чи дійде до реалізації.
https://varianty.lviv.ua/63849-shuvar-zminyt-ruslo-richky-zubra-zarady-budivnytstva-hoteliu

KARABIN




Слава Йсу!

на карті позначив річку, не глибоку, десь до півметра і шириною до 2 метрів, текла вона десь з того боку від колії шо попри вулицю Зелену
мені тоді було років 10-12, приїзджав до брата і ми разом ходили на "рибу"
Сихів тоді тільки починав розбудовуватись а тут було звичайне село, свині-кури-гуси-качки
ой, шось ностальгую...
я так мислю шо її закрили в рурку і судячи з вже наявної інформації на форумі, витікає вона десь в кінці вулиці Трильовського і десь впадає в Зубру

STALKER

в тому районі тяжко сказати чи була якась притока з Трильовського, але  там невеличка яма, тому такий варіант має право на існування. Але точно є річка вонючка яка зі сторони Зеленої тече попід колію і затікає десь в районі гаражів на Полуботка. Мої власні  архівні фотки пізніше.

KARABIN

не думаю...
якшо в районі гаражів то має бути шось інше.
а в ту про яку я писав швидше за все злили каналью з верху Антонича, всю Коломийську, Трильовського, Кавалерідзе і ше купу вулиць...
чому так? напрягає отойвово...
ЦитуватиЛюк біля тунелю посеред течії річки-так виходить, що під течією, чка на поверхні землі є якийсь колектор в якому дуже сильна течія( на карті 5 позначено цифрою 1):

закрадаєтьсі мисля шо є колектор, який тягнеться через всю Вернадського (низом) проходить в районі Шувару і далі самопливом по Стуса

STALKER

Оцей люк на фото то притока Зубри зі сторони онкоцентру. Відношення до Трильовського він мати фізично не може. Є дуже кепський колектор який мав іти під вул. Вернадського - її просто не збудували нормально ше за Совка, але сама вулиця існує у вигляді кількох будинків, і той колектор є. Імовірно притока з Трильовського в нього може йти.  Сихів мав розбудуватися аж до кільцевої дороги.

KARABIN

1) вернадського не є вулицею кількох будинків, номери з 2 по 42(тільки парні)
2) всі будинки які є нижче Драгана 1, Червоної Калини 102, 104 а по непарній стороні всі шо нижче 115-117-121 точно течуть в сторону Вернадського бо інакше не може бути тому шо в тих сторонах точно ніде нема КНС навіть на ЦТП (я трохи працював в ЛКП)

з чого можна зробити висновок шо колектор є і не з мацьопких, а то шо там не добудовано то можливо шось інше, ми вже напевно не дізнаємось шо то таке..



STALKER

Кепським я його назвав тому що там тече якась хімія - запах жахливий просто, тому я туда лізти боюся, а то бахіли розїсть до дідька. Він прохідний десь під 2 метри, мав йти під проїжджою частиною вул. Вернадського, але тої проїжджої частини не існує - її банально не збудували, бо Совок рухнув. Сам колектор прокладений по одній з приток річки зубра, впадає у в саму Зубру в однойменному селі. До місця впадіння не дойшов, зате є фотки рекогносцировки місцевості за 2013 рік - постарався макисмально позначити всі люки на тому колекторі.Той колектор приблизно введений в експлуатацію в 1989 році, тоді і збудувалися ті будинки на умовній вул. Вернадського.   Там є свого роду яма в якій текла та річка, хоча я в кількох людей питав, вони річки не памятають, зате добре памятають як ту яму затоплювало і водою з каналізації і чистою водою - тобто постійно щось забивалорся  і проривало. Щось подібне памятаю і я - в мне є родичі на Сихові, ми там в свій час багато гуляли, і я памятаю, я тоді малий був,  як ми стоїмо майже на краю Сихова, імовірно такі адреси будинків як пр. Червоної Калини 133-135 якраз  дивимся на ту яму і там купа води. Спогад звісно може мати неточності - давно було. Якось так. :)

KARABIN

за річку тре питати в старожилів в приватному секторі, тих шо живуть за стоянкою
131-135 будинки то якраз розворотне кільце трамваю, а нижче розвортного кільця були якісь желізобетонні конструкції, памятаю бо йшов тудов пса вигулювати, шо там зара сі робе не знаю, але памятаю шо там було повно води, а шоб перейти на зубрівське поле тре було йти по якомусь насипу на зразок дамби
будинки на Вернадського, ті шо з парної сторони Калини були здані між 92-94 роками здається

ЦитуватиКепським я його назвав тому що там тече якась хімія - запах жахливий просто,
це колектор, а ми одного разу просто чистили каналізацію на Вернадського (не памятаю, чи то біля 12 чи то 14) то ледь вилізли, і чомусь люк був дуже глибокий, метрів 5-6, зазвичай не більше трьох метрів


тільки шо провів розвідку боєм..з мамою...
навколо річки на Коломийській і аж туди де зараз будинки Трильовського 6-8 була трясовина посеред якої текла річка, як мама каже вона впадала в Зубру(чомусь тоді всі казали так на потік який протікав перпендикулярно, видно думали шо Зубра витікає десь зверху Антонича)
в бік сучасної Кавалерідзе була ше криниця з журавлем(журавель памятаю, криницю нє..)
навіть зараз в підвалах будинків Коломийська 16-18 мокро і грибок (видно дренажу нема, просто закопали рурку і фсьо а на багні поставили будинок)

STALKER

на карті 31 року є по ходу та річка, і наскільки я розумію то вона впадала якрах в ту річку що під недобудованою Вернадського тече).  Буду цього тижня на Сихові, маю ту карту привязану в Озіку, перейдуся думаю 97 % що все співпаде.

Golem

Чи можливо відновити озеро на Сихові? Чи можуть Сихівчани мати де скупнутися та порибалити не виїжджаючи за Львів? Відповідь: Так, можливо! І в цьому пості я це доведу.

До 80-х років на Сихові було велике озеро. Купалися діти, плавали човни. Потім озеро забруднилося і його спустили. Основною причиною забруднення став завод ЛАЗ та навколишні житлові будинки.



Для існування озера потрібно три речі:

1)   Протічна вода.
2)   Заглиблення в землі
3)   Дамба



Відновити дамбу це не проблема. Заглиблення в землі залишилося ще з тих часів. Зараз достатньо лише прибрати сміття і можна було б напускати воду. Якби, звісно, вона не смерділа!





Сихівське озеро живила річка Зубра. Вона і зараз має достатній дебет води для нього. Але, на жаль, сьогодні Зубра - це річка-вонючка. Що ж зараз забруднює Зубру якщо ЛАЗ вже не працює, а скидати неочищені відходи у річку теоретично якби не можна?

Води з дренажу вулиці Гната Хоткевича


Зубра недалеко від колишньої греблі


Сміття на одній з приток Зубри


Так як витоки і велика частина Зубри знаходиться під землею, я не міг туди не спуститися і це все не дослідити.

Ось короткий висновок:

1)   Найбільше забруднення йде з Кльозельників. Це район приватної житлової забудови. В сумі десь під десять врізок, деякі з них до 40см в діаметрі
2)   Притоки зі сторони ЛАЗ-у повністю замулені і з них нічого не тече
3)   Зубра коло своїх витоків на вулиці Зубрівській це чиста та повноводна річка
4)   І, о сором! Сихів з вулиці Гната Хоткевича теж зливає відходи в Зубру!

Спуск в Зубру на Хуторівці. Діаметр труби поза 2 метри


Врізка фекального колектора в Зубру. Район вулиці райдужної на Кльозельниках. Реально найгірше місце у всій Зубрі


В Зубрі на дні доволі багато всякого сміття. На ньому затримується мул і розмножуються бактерії.


Ще кілька прикладів врізок фекального колектора в Зубру


Навіть троха брудної води може зіпсувати велику кількість чистої води.




А це злив з Автомийки в районі вул. Хуторівка


Ну і кілька красивих фоток з самої Зубри. Ліворуч вихід на вулицю Райдужна коло озера. Праворуч хід до вулиці Зубрівська


Витоки Зубри на перехресті вулиць Зубрівська і Монастирського. Вода тут чиста. Висота колектора коло одного метра


Прямокутний колектор під вулицею Хуторівка. Тут вже стояча чорна вода


Вихід Зубри на поверхню коло ринку Нижньій Шувар. Тут могла би починатися набережна Сихова.


Хоч зливати неочищені стоки в річки заборонено, та бідних власників стареньких халуп на Кльозельниках ще можна зрозуміти. Але щоб стоки текли прямо з-під житлових висоток?!

Вулиця Гната Хоткевича. Смерділо каналізацією


Кльозельники і одна з «приток» Зубри.


Теоретично якщо перестати какати в Зубру то вона повинна стати чистою річкою. І ми не тільки зможемо відновити Сихівське озеро, а й будемо мати нормальну набережну коло Шувару.

Спитаєтеся чи справді річка Зубра зможе наповнити таке велике озеро, чи достатньо там води? Так, зможе! Ось вам приклад, село Хоросно під Львовом. Значно менша річечка запросто наповняє красиве озеро середніх розмірів. Якщо така водойма може бути в селі, то чому не зможе бути на Сихові?

Озеро в с. Хоросно


Його живить такий от невеликий потічок


Річка Зубра на Сихові значно повноводніша


Якщо маленький потічок нормально живить озеро середніх розмірів, то що ж може заживити значно більша Зубра? Якщо буде чистою звісно!

Річка Зубра, Сихів


Дякую Олександрі Сладковій за гарну ідею. Сподіваюся громадськість Сихова її підтримає і за кілька років в нас буде озеро. Поширте будь-ласка цей пост щоб ідея відновлення Сихівського озера не вмерла.

Хороснянське озеро


Сихівське озеро


Звісно що є багато нюансів. Наприклад потрібно буде вивезти сміття з двох кілометрів підземної Зубри. Інакше воно з часом опиниться у озері. Чи куди дівати весь пісок що його дощова вода змиватиме з вулиць Сихова. А також сміття яке наноситиме вітер, паливно-мастильні матеріали з доріг. Але всіх їх можна вирішити. Було б бажання. 
Дігери всіх країн єднайтеся!

Golem

У Львові під землею можна лазити не тільки по Полтві. Є ще дренажна Зубра. Я зайшов під землю коло нижнього Шувару і вийшов біля її витоків аж на іншому кінці Сихова. В сумі десь 2км в одну сторону. Так що Сихів теж має свої підземелля і вони вражають масштабом та своєрідною красою. А от де саме на Сихові вийшов – дізнаєтеся у цьому Звіті.

Перевага лазити дренажними колекторами над фекальною Полтвою очевидна. Там суттєво чистіше. Не треба тих всіх рукавиць і курток хімзахисту. Якби не тих кілька десятків каналізаційних врізок з Кльозельників, то взагалі можна було б жити у Зубрі. А так то немає питтєвої води. Приємно що у Львові є така дренажка де непотрібно газоаналізатор і з якої вилазиш майже чистим.

Зубра на поверхні


Вхід в Зубру коло Шувару




Район автомийки коло вулиці Чукаріна на Хуторівці


Вхід чи то пак вихід позаду


Вав! тут були люди!


Притока з Персенківки. Перехід круглого колектора в Квадратний


Праворуч на Сихів, ліворуч на Персенківку


З Персенківки води мало. Дві з трьох приток замулені


Фекальна врізка з Персенківки


Чистіша вода з Зубри врізається в застояну воду колектора на Персенківці


Стан приток плачевний


Мав необережність сюди піти. загруз по коліна в мулі. Мало не залишився без свого хімзахисту


Не знаю що тут мало тексти, але зараз сюдою вже мало шо і протече




Ділянка Сихівський Міст – Поворот на Шувар. Колектор двічі переходить з круглого в квадратний і навпаки.

Гарний орнамент на місці де спускався Сталкер


В сторону Сихова


Знову перехід Круглий-квадратний






От чесно, розходилося їм в тій газовій трубі саме через колектор? А якщо почне пропускати і бахне? Хто буде відповідати?




Коля тут теж був


Де повороти там і намул




Спеціально і то б так акуратно не насипав ті купки


Ще одна бокова притока зі сторони Персенківки




Ділянка від Сихівського моста в сторону Кльозельників. Тут колись теж досліджував Сталкер


Діаметр колектора поза 2 метри. Пройдуть практично всі


Світло в кінці тунелю це незакритий люк коло Сихівського моста


Вода тут сносно чиста


Йдемо в сторону Кльозельників і Сихова






На ділянці під мостом видно руйнування колектора. Дуже вдячний Сталкеру за попередньо-пророблену роботу яка полегшила мої дослідження



Бокова притока




Вихід коло Сихівського моста. Він є описаний в цій же темі кількома постами вище






Ну що, помандрували досліджувати далі? Там ще з наших ніхто не був.


Троха фотографій з фекальних врізок. В основному вулиця Козловського

Фу, какахи!




А це чиста врізка, для порівняння


Ще зруйнований колектор


А це просто засмічення. Створює чудові умови для розмноження бактерій.


Хтось колись це все чистив цією лопатою!


Дві бокові врізки і вихід назовні. Вода зі сторони Сихова не дуже чиста


Понамивало мулу :(


Ще фекальна врізка


Вирішив зробити беззаперечну фотку що це саме фекальна каналізація а не просто вода


ніби все гуд. Але сіруватий колір і запах виглядають підозріло!


Дуже оригінальне приєднання приток в Зубру на вулиці Бережанській. Просто дира в колекторі!



Праворуч приєднання стоку


Ого! Та тут можна навіть вилізти на чийсь город!


Це ж приєднання, вид ззовні


Мяко кажучи зроблено похабно. Підозрюю що і без дозволів.


Вулиця Росиста. Тут колектор роздвоюється. Ліворуч це на Озера, а праворуч далі в сторону вул. Зубрівської



перший Зубропад


Вихід назовні в районі Кльозельник




Вихід в сторону озер на вулиці Росистій


Двометрове продовження в сторону вулиці Зубрівської


На жаль зараз по цій драбині безпечно піднятися вже не вийде. Перегнила.


Так виглядає притока коло озер на Кльозельниках. Тут є вихід нагору. Тусуються наркомани.

Стік води з сторони озер


No Comments






Рухаємося далі відносно чистою річкою в сторону вулиці Зубрівської





Якась мутна врізка зі сторони Сихова. Що це за вода треба брати аналізи


Це водопадик всередині труби що праворуч


Далі почалися мраки. Реально стрьомна притоки гавна і бетонна опора забита прямо в колектор!



Тут бруд не тільки зливають в річку, його ще й скидають сюди через люк!


реально купу лайна зробили з часом


Просто руйнування колектора


Стальний радіатор з висоток як наповнювач детону в колекторі?


А це взагалі жесть. Будівельники троха помилилися і забили опору у колектор! Судячи по стану опори вона не стара


Підходжу до вулиці Зубрівської. Тут річка повертає праворуч і вироджується в метрову трубу. Звідти чути шум Зубропаду

Останні метри широкої Зубри на Монастирського


надійно закрито бетоном!


Врізка в колектор. Як наповнювач для бетону використано сміття


Моя глибина зараз під землею


Ліворуч доволі велика врізка фекалки зі сторони Кльозельників.


Останній поворот і...


Зубра зменшується до 1м труби




Це по суті найдальше джерело живлення Зубри. Чиста вода що бє під тиском. Може це водопровід? Місце десь в районі вулиці Зубрівської. Далі за ним води в колекторі майже не було.

Зубра в метровій трубі, вид на вулицю Зубрівську


Найдальша притока Зубри. Не впевнений чи це природній тиск. Чи просто трубопровід прорвало


Видно як вода бє прямо з бетонної стінки


Ну і ось привязка до місцевості де я є зараз.

Вилажу в крайній люк


Повезло, ніхто не запаркувався


По дорозі назад сліди не змило. То ж клубок ниток не пригодився. Я успішно вибрався назовні.


Схематично зобразив пройдений шлях. Спеціально не пишу точно де проходить Зубра, щоб мене не звинуватили в підриві обороноздатності Сихова.



Як виглядає Зубра в місці злиття з річкою Дністер можна глянути тут. Теж чистотою не відрізняється.

Зубра на злитті з Дністром. Чорна це Зубра ☹


Дихається в Зубрі вільно. Але тут холодно майже як надворі. Вже аж за вулицею Росистою можна було зняти куртку. Бо всі люки мали кришки і так не тягнуло зверху.

З недослідженого залишилося проповзти зубропад на вулиці Зубрівській. Взяти наколінники і гарно загідроізолюватися перед тим.  За зубропадом води вже було небагато. Але кудись же та труба веде і десь починається! Це і буде най най дальший витік Зубри.
Дігери всіх країн єднайтеся!

maxiWELL

Цитата: Golem від 01.12.2019 18:25:09
У Львові під землею можна лазити не тільки по Полтві. Є ще дренажна Зубра.
Здивував! Колектор цікавий. Звіт гарний!
Ледве не пропав апетит перед вечерею ;D

Але... як же сказане тут?
Цитувати
ЦитуватиА взагалі, всі колектори впадають у Полтву, чи є окремі?
Так, всі фекальні колектори впадають в кінцевому випадку в ті самі Очисні споруди Полтви.
Срака байрака!

Golem

Дякую! Ти правильно підмітив. Всі фекальні колектори мали б впадати в Полтву і очисні. Але, як бачимо, деякі з них просто зливають в річку. Чим її і забруднюють.
Дігери всіх країн єднайтеся!

Ser Gio

Дуже дякую за звіт! Живу неподалік в тих краях, завжди було цікаво що і як.

Golem

Один з моїх улюблених сайтів виклав дві статті про Зубру.

1 - Сихівське Озеро
2 - Прогулянка Зуброю
Дігери всіх країн єднайтеся!

Ser Gio

Отож, куди ходить мікрорайон Бондарівка? Це питання цікавило мене, як мешканця цього району, дуже давно. Складність полягала в тому, що я не є представником дігерської спільноти, тому відповіді доводилось шукати з різних джерел, і складати, як пазл, по частинках повну картинку.


Спочатку, уважно читаючи форум, зрозумів, що усі нові райони Львова мають роздільну каналізацію - тобто комунальна і дощові каналізації розділені. У випадку Бондарівки, завдяки Golem'у і темі Питання-Відповідь з працівником водоканалу вдалось вияснити, що комуналка цього району тече через Наукову, далі вірогідно ПЗК, на очисні споруди.


Стосовно дощової каналізації, ключ до розгадки лежав у пості STALKER'a (Зубра Частина 3). У ньому згадується про дивний колектор зі стрімкою течією, який йде під руслом притоки Зубри, що тече під залізничним насипом зі сторони танкового заводу - онкоцентру. Нещодавно, випадковим чином, вдалось натрапити на карту інженерних мереж попід Шуваром, і район залізничного насипу там теж розмічений.

Усе зійшлось, під руслом притоки дійсно є колектор поверхневих вод, який ймовірно йде від Бондарівки. Після цього відкриття, почав ламати голову, кудою же він міг йти? Логічно його би було пустити так, як тече річка, щоб стоки йшли самопливом. Так от, будучи ще малим і гуляючи районом, зауважив болотисту низинну місцевість поміж 86 школою і онкоцентром і що там тече потічок, який відповідно і витікає з-під залізничного насипу. Прикинувши в голові рельєф мікрорайону, дійшов висновку, що схил побудований таким чином, що це фактично є найнижча точка і туди б мало все стікатись (далі буде топографічна карта з лініями рельєфу). Лишалося одне, піти туди і розвідати все самому.


І от, сьогоднішня снігова погодка сприяла прогулянці. Чому вибрав саме легенький сніжок? Тому що тоді дуже добре видно русло і підземні комунікації, адже сніг над теплими трубами тане :) Отже, починаю свій маршрут від алеї Гашека, і одразу замічаю лінію люків в рядок з інтервалом ~50м, яка йде паралельно алеї.
Люк №1

Люк №2

Люк №3

Далі, рельєф понижається в сторону хащів праворуч від школи. Кілька десятків метрів в хащі, і бачу першу знахідку - незакритий люк, по наближенні до якого чути шум течії. Заглядаю всередину, простір достатньо великий, щоб вмістити весь стік мікрорайону, додам також, що чути легкий запах колектора. Цікаво, тут лише дощова вода, чи також є врізочки побутової каналізації?
Люк №4

Далі аналогічно по прямій з інтервалом ~50м ще два люки.
Люк №5

Люк №6

Паралельно люкам, в низині з-під землі витікає і тече струмок - притока Зубри.


В районі гаражного кооперативу потічок стікає в трубу, яка скорше за все йде аж до самого залізничного насипу.

Додаю схему маршруту:

Х - колись тут було озеро
0 - люк біля насипу, в якому дуже стрімка течія (пост STALKER'a)
1-6 - люки дощової каналізації
7 - труба, в яку стікає притока Зубри.
чорні стрілки - нахил рельєфу
синій пунктир - струмок

П.С. Це мій перший такий звіт, тому сильно не сваріть, за якість фото вибачаюсь, знімав на телефон.

UPDATE. Підіб'ю ще невеличкий підсумок. Радує те, що совєти не полінились і побудували окремий паралельний колектор, а не стали зливати стік прямо в притоку Зубри. В самій притоці до моменту впадіння в трубу вода чиста і прозора. На мою думку, це дуже добре в першу чергу для потенційного відновлення Сихівського озера, яке може наповнюватись чистою водою з цієї притоки. Єдине, на схемі інженерки видно, що після залізничного насипу колектор йде північніше за притоку. При потенційному відновленні озера, потрібно цей колектор навпаки перекласти південніше, щоб його стік потравпляв в Зубру вже нижче по течії поза озером. Ну і, звісно, треба думати, яким чином наводити лад із Сихівськими притоками, адже як описано в цій темі, вони мають серйозне забруднення.

Golem

Дякую за звіт що закрив цю ділянку! Ти все гарно дослідив і описав! Поставив плюса!

Ось фото Зливу Боднарівки і Зубри. Все троха поросло, але роздивитися можна.  Менша на задньому плані то Боднарівка. Теж брудна. Зубра спереду. Злив якраз десь на початку озера получається. Так шо її воду теж треба чистити.


Це місце на Карті


Від себе додам ще кілька фоток з поверхні яких не було в попередньому звіті. Щоб Зубру закрити повністю.

Озеро в Клозельниках на вулиці Райдужній


Злив з озера в Зубру. Він через дорогу від озера.


Цей люк знизу є в звіті.


Як було забито так і лишилося.


А це притока яка йде попри вулицю Зубрівську на Зелену.


Вона всю дорогу відкрита і під землю тікає аж тут, на Монастирського


Кількома метрами далі ця притока впадає в зубру коло того місця де я вилазив з люка

Дігери всіх країн єднайтеся!

lvivsky_digger

Вирішив я сьогодні дослідити цей потік.




Притока зі сторони Вулецького лісу:


вузька труба, сильно замулена і трохи штиняє каналізацією


дощоприймач цієї притоки:


Вихід з протилежної сторони Зеленої:




Тут водою вибило глибочезну яму, бахіл не вистачило щоб дістати до дна:


Люк зразу над виходом, скобів нема:


З права притока з лісу, зліва вихід, а спереді основне русло яке йде вздовж Зеленої і виходить на поверхню зліва від люка:


в струмок незаконно зливається фекальна каналізація, про що свідчить запах і ось цей ароматизатор з толчка:


струмок тече далі в сторону залізниці:






Потік знову входить під землю, квадратний колектор висота 2.5 метрів:


Перехід квадратного бетонного колектора в арочний цегляний:




в  колекторі дуже багато скла, каміння і всяких уламків:




знову перехід між квадратним і арочним колектором:


води небагато:




тут сильно капає вода зі стелі:


Багато врізок з сусідніх гаражів:


на трьох стоять клапани:


а це дощова дренажка з паркінгу:


сіра труба з фекальною каналізацією, напевно теж з гаражів:


звідти я прийшов:


далі вода впадає в бетонну трубу маленького діаметру:


був би в мене Л-1 я би туди поліз:


сталактити:


А ось і прінімалово 🤣




мав необережність перейти дорогу в бахілах і з ліхтариком коли поруч проїзджала патрулька

поліція зразу почала розпитувати нащо я фоткаю люки і чи не причетний я до explorer.lviv.ua
Також вони сказали що діяльність форуму незаконна, і що терористи можуть скористатись інфою з форуму щоб замінувати каналізацію під будинками,
(Брєд якись) ше сказали що каналізація тіпа "стратегічний обєкт"
urban explorer

Карабін

Так то і є той потік про який ми трохи вище говорили...
Значить він тече під Коломийською-Трильовського і далі в Зубру

406 Гості, 0 Користувачів