Зубра

Автор STALKER, 23.12.2009 16:50:26

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 3 Гості дивляться цю тему.

STALKER

народ хтось щось чув про сихівське озеро якщо чули то поділіться інфою бо маю небагато

Golem

Ось відповідь Кому за 30 його ше памятають.
Дігери всіх країн єднайтеся!

STALKER

я так і думав що ти мені кинеш це посилання

Golem

Хм. Добре шо сам його знайшов :) А чого ше шукаєш? Озеро як озеро. Висушили шоб не смерділо. Адже ж Зубра - каналізація. То зараз то всьо поперерозподіляли. А тоді все тільки туда.
Дігери всіх країн єднайтеся!

STALKER

так кепсько трошки

Golem

То не найгірше. От Ставів Пелчинських дійсно шкода шо засипали, адже вони нічим не завинили. Просто війна йшла.
Дігери всіх країн єднайтеся!

STALKER

погоджуюсь на рахунок Пелчинських Ставів.Але якби з Зубри не зробили каналізацію може би це Сихівське озеро і залишилось.До речі-чисто випадково знайшов на старій карті про це озеро

Dexter

  Вау кіко живу на Сихові а про озеро ніразу не чув=)))
  А хтось може сказати де точно воно було хотілосяб піти подивитися(знаю шо нічого не побачу,але цікавість мучить) :)

Golem

Приблизно там де зараз нижній Шувар і де тече Зубра. На старих картах його ше видно. Той синій квадратик внизу за колією прямо навпроти Залізних Вод. Можна порівняти з сучасною картою - буде Шувар. І місце підходяще - яма. Тобто воді було де збиратися. також кому цікаво - можуть звернути увагу на два озерця біля Залізної води. Їх зараз також нема. Карта ця
Дігери всіх країн єднайтеся!

Dexter

Вельми вдячний=)
Чому озер біля колії немає???
Недавно проходив ще старички сиділи в тій мазуті рибу лапали=))

Golem

Його видно на кілометрівці, якшо придивитися. Бо Буква К заважає. Якраз на місці Шувару. А За Польщі то всьо могло бути болотом, тому і намалювали один синій квадратик.
Дігери всіх країн єднайтеся!

Fenriz

шо дезінформація)))) озеро було штучним.була велика дамба, метрів зо 5 а то й вище. на березі озера була лодочна станція. там де зараз нижній шувар було величезне класне трясовиння, з купою качок, риби і комарів. озеро нижче за течією розміщувалось. ще памятаю як в дитинстві з тої дамби на санках вниз зїжджав. кілька років назад дамбу зрівняли з землею, та викопали нище за течією(20-30 метрів нижче) нове озеро. вода в яке набирається через дуже потужне джерело(памятаю як воно фонтаном било, коли те озеро викопували)

на місці старого озера, залишився лише спуск води рівня і невеличкий канал по якому ця вода витікала.

STALKER

якщо маєш фото-скинь і паралельно фото нового озера. буду вдячний

Golem

До Фенріза:

Дєкую. Вже майже докопалисі до істини що і як там було. Дійсно, візьми якусь карту Львова і намалюй з усіма днталями. І тему можна буде вважати закритою. І ше було б добре якби порився в сімейному архіві, арптом там шось є з того озера.
Дігери всіх країн єднайтеся!

Fenriz

фото піонерського возера нажаль немаю. а оте нове - зараз по контуру обсадили в 2 ряди різними кущами і запустили на воду лебеді (восени точно були ше, зараз незнаю) фоткати якшо піду, то явно коли або буде сухо, або коли буде мороз зі снігом, то піду туди на санки дитинство згадувати ))))  (там ще трошки вчився на лижвах рівновагу тримати, бо кататись - то занадто гордо би звучало в тому місці - з руїн тої лодочної станції і до самої річечки Зубри)

STALKER

скидую карту на якій я знайшов Піонерське(Сихівське)Озеро

STALKER

І кілька Фоток з супутника(Google Earth)

Golem

Супер, + від мене. Візьми ше сфоткай, будь-ласка, реквізити карти і додай це фото в своє повідомлення, для повної достовірності.

Що ж. Лишається тіко сучасні фотографії викласти. Хто це зробить - одержить пиво від Адміністрації. Бажано з видом на дорогу чи будинки, шоб можна було ідентифікувати місце зйомки. Так шо всі вперед копатися в своїх сімейних фотоальбомах!

До речі, парадокс. Клозельники - село всередині міста, адміністративно.

Дві фото з Львівцентру докладаю. Вони художньо красиві, але малоінформативні. Якьи не підпис - то б і не догадавсі.
Дігери всіх країн єднайтеся!

STALKER

ось реквізити карти(якість не дуже,але можна роздивитися).Якщо буду мати ще якусь інформацію то обовязково скину.

Golem

Гуд, дякую. Гарна карта! Якшо маєш час і бажання - зіскануй її всю, подібно як я зробив з Картою Дрогобича. Після чого викладемо в картографію. Думаю карта 86 року буде корисна, а то в нас самі тільки старі польські та австрійські. Чи то подивитися де була площа Миру, або як вигладали деякі вулички до забудови.
Дігери всіх країн єднайтеся!

281 Гості, 0 Користувачів