Фото Львова Радянської епохи

Автор Golem, 25.12.2009 10:57:53

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Golem

Шось в них є. не так і давно то було, а ніби інше місто. А деколи і смішно, як ото агітплакати за радянську владу. Хто шо має - викладайте. Можна побачити як тролейбуси ше ходили позауніверситет і по проспекту Шевченка на якому, до речі, зовсім нема припаркованих автомобілів. Шо тризубець в Нептуна був і за Радянської влади. Старі трамвайчики в русі і де у Львові був готель Рассєя. :)

А ше ці фотографії наштовхнули на розуміння, шо історія твориться на наших очах. Вже не ходить трамвай до памятника Данилу Галицькому, нема його і за Поштою. Як і перехрещеної колії на Руській. Так шо матимемо шо дітям розказувати.
Дігери всіх країн єднайтеся!

VeNick

за союзу дивились за станом будинків, зараз вони просто в жахливому стані. А готель з того часу не змінився,тільки кілька разів назва мінялась
УКРЗАЛІЗНИЦЯ

YserL

Зараз все псують вивіски і бігМорди, весь центр завалений різнокольоривими мальовидлами, який скриває всю архітектуру. Треба в архіві поритися, мають бути фото із листівок і книг про відпочинок  у Львові.

Roy

Незвичний ракурс, де будинок вчених на фото. Мабуть фотограф мусів лізти на кран або ж на дерево задля цього кадру  :) Будинків позаду ж нема.
Meine Ehre heißt Treue

Golem

Ура, тепер я знаю як виглядав Танк на Личаківській.

А от фото Федорова - здивувало. Зрештою, я ше сам колись купував книжки коли всі вони торгували на лавочках вздовж алеї, а не на тій площі де зараз.
Дігери всіх країн єднайтеся!

yar-79


inkognito

відсутній як такий, навіть постаменту сі не зостало...певно то чорні археологи...
Resistance is futile

Golem

Цитата: inkognito від 08.01.2010 17:48:58
евно то чорні археологи...

Та нє, казали шо як настала Ненька, то в той танк тіко залили масла і пальне, він завівсі і поїхау гет в свою московію
Дігери всіх країн єднайтеся!

Stinger

До речі це був танк "ГВАРДІЯ", на якому Марченко (командир танка) звільняв Львів від фашистів, тож це була історична постать, він з екіпажом танку з боєм видерся на ратушу та повісив радянський прапор. Просто в нас влада, яка не цінує своєї історії, якаби вона не була, радянська чи українська, це наше місто, і не можна бути дикунами і не поважати тих людей що боролися та гинули за наше місто, і яким було неоднакове що у Львові фашисти-варвари знищують наш народ. А танк шкода, бо на сході більше цінують своє минуле, і там в кожному місті стоїть така згадка про воєнні часи, щоби було навіть що показати своїм дітям, що от на такій машині колись воювали люди і що це заслуга нашого народу...

yar-79

Ну, на Ратуші москалі так прапор і не почіпили, в тій історії купа міфів! І Марченко-один з них, десь на форумі про то вже сі писало, але не пригадаю де... Невже москалі забрали танка?!? Хтось має конкретну інфу? Аж не віриться!!!

Stinger

Тобто Марченко - міф? це жива людина, яка була реальною, про це є купа документів, в мене навіть десь є його фото з екіпажом на танку гвардія, може є міфи що до подій, спорити не буду, але що до танку та його екіпажу, то це справді було, вони ще цитадель брали, теж десь в неті фото бачів...

Golem

Ось тема про яку згадували. Тема цікава, якшо маєте інформацію - викладуйте, але вже не тут. Тут тіко фото епохи :)
Дігери всіх країн єднайтеся!

inkognito

   Товаришу Stinger - ти ШОА у Львові читав чи ні? Якшо таки ні - то дочитуй, а потому і Піняжко про Цитадель. Там хоч раз згадувалось про Марченка? Але там згадувалось як москалі катували в Бригідках львівський люд (незалежно від національної належності) - не буду сперечатись, фашисти звірства творили не меньші, але вони толерантно ставились до локального населення (окрім євреїв), ходили і підтримували церкву.
  Який там нафіг Марченко звільнив Львів? Пробач друже, без образ - але то іно бред сивої кобили та штучна легенда аналогічно Павлику Морозову. Знову ж таки звертайся до ШОА та Цитаделі Піняжко.
  "ГВАРДІЯ"? Не експерт, але може то-таки був оспіваний у Янека Пшиманоського в "Три танкісти і пес" Т-34? Книгу раджу усім читати, там навіть є деякі тру-дігг моменти.
 
Цитуватищо у Львові фашисти-варвари знищують наш народ
ага, москалі-патріоти у Бригідках цукерки роздавали.
Цитуватиі не можна бути дикунами і не поважати тих людей що боролися та гинули за наше місто,
ось тут згоден - хто як би не боровся за Львів, заслужено має почивати в історії міста Лева!
Цитуватибо на сході більше цінують своє минуле
на Сході більш цінують своє минуле, тому-що іншого минулого у них просто немає. Їхня історія - це історія у кращому разі 19-ст, по більшості 20-го. Що їм є цінувати більше? Шахту, свиноферму 1920 року? Чи може архітектуру, костели скажімо 15-16 ст.?. Яка історія їх міст? Коли вона стартує?
 
Resistance is futile

Stinger

Олег, я не буду спорити, можливо не правий що до історії подій, просто зара фіг розбереш хто правий і де реальні факти, історію переписують хто як хоче навіть в підручниках для школи, і я не підтримую жодного режиму, ні фашистів, ні комуністів, ні кого іншого хто діяв проти мирного населення, єдине кого я поважаю це тих хто боровся за людей, за свободу ціною свого життя, і не важливо чи це воїн УПА чи воїн червоної армії, чи воїн-поляк, всі вони заслуговують поваги і шани, тому хочу закрити цю тему, бо нема про що сперечатись.
Зара підготовую фото Львова 62-го року, є багато цікавинок, скоро викладу ;)

inkognito

   Дуже слушні слова друже, дякую! Я так собі зараз подумав, що кожна подія пізнається (а потому якщо поталанить) викладається у свому фокусі та власній інтерпретації. Дійсно, давайте не розводити флейм,а дружно досліджувати усе навколо. В тому числі те, що було і чого не зміниш! Дякую!
Resistance is futile

Stinger

ось фото від мене 62-го року :D

Stinger


Stinger


Lacerta

Шановні колеги нарахунок історії, можу сказати одне, що вона завжди писалась під ту, чи іншу владу, як в кіно "Власть меняеться" :-\
Але... як не крути люба віха історії, погана, чи хороша.То наша історія(це говорить в мені історик)
А націоналіст говорить - "нема поганих націй, є погані люди"

YserL

Як гарно було перед краківським, а зараз яка барижня! Колись місто справді було зеленим, гарним, для людей  а не машин. Постараюся знайьти відкритки старого львова у книжковій шафі.

268 Гості, 0 Користувачів