компютер zx spectrum

Автор STALKER, 22.01.2010 18:21:00

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

STALKER

шукаю комп zx 81 spectrum  в робочому стані до 50 гривень

zelja

Длячого тобі то старйо? На бейсіку програмувати? 8)

STALKER


zelja

а ти який вибираєш на касети чи на дискети?

STALKER

я щось толком не знаю чи у zx 81 там касети чи дискети

inkognito

    Цікаво мну побачити вар'ята шо тобі такий скарб за 50 грн. віддав (хоча звісно можливо такі знайдуться). ZХ Spectrum розробки с. Клайва Сінклера на базі 8-и бітного проца контори Zilog Z80 був шальоним бумом у свій час. І я сі тілько тішу, що мав справу із такою забавкою. 16 кБ ПЗП із інтерпретатором Васіка, 48 кБ ОЗП - 1980 (82) рік, специфічна організація відеопам'яті...

   Це було круто та дешево, у Британії у популярних магазинах RadioShark (здається так) продавались набори для самостійної збірки цього чуда. Звісно тоді були РС, Amiga, Atari тощо - але вартували у 3-4 рази більше як мінімум.

   Потому до Спектруму прикрутили Yamaha-звуковий процесор, причому були ще варіянти Ямахівського проца із/без контролера LPT-порту. Потому був Спектрум-128 із 128 кБ ОЗП, ямаха-процом та FDD-контролером на два канали. Але так само мав можливість заливати софт через магнітофон(як приємно згадати ті вечори із магнітофоном, викруткою для налаштування головки та копіювальником та зденервованих сусідів).

   А потому поперли різні варіанти прошивок, схем ітд ітп. Був Спектрум-Scorpion із 256 чи 512 кБ ОЗП, потому Новосибірський варіант із цілим метром ОЗП. Але то вже був не оригінальний Сінклеровський Спектрум - радянські його модифікації (а їх є просто маса), був розроблений IS-DOS (IskraSoft DOS) на заміну ТR-DOS. IS-DOS фактично був аналогом MS-DOS на рідній Спектр-архітектурі, навіть міг коректно читати тексти у PC-кодуванні.

   А загадати ті забавки! Усі DIZZY, Elite, Saboteur, River RAID, Livingstone, Digger, Tetris! Слів не є...

   Так шо си скачай емулятор Спектруму чи купи за гроші реальний девайс. Але не за 50 грн... За 50 грн. знайдеш хіба огризки плат самопайного виробництва, але ніяк не робочий оригінал. Це те саме що пропонувати пиво за яйка Фаберже.
   
   Навіть свій самоспаяний ZX - не певен же віддам за розумні гроші для нашої країни. А це йде рахунок на сотні баксів...

   Радий, що хтось пам'ятає ZX!
Resistance is futile

explorer

Цитата: inkognito від 22.01.2010 20:43:28
   Цікаво мну побачити вар'ята шо тобі такий скарб за 50 грн. віддав (хоча звісно можливо такі знайдуться).

не зовсім згоден.. свого часу за копійки бачив на базарі та у вашмагазині... сам колись мав намір віддати свій "Правец-8Д" в добрі руки, хоч і виріс з ним, але лишив. Тепер не віддам, хоч то і не спектрум %) думаю що знайдеться ще обов"язково

YserL

А я маю калькулятор Електроніка МК-61 із 110 байтами під програму, енергозалежною памятю із без портів вводу/виводу, 4 регістрами.
:) :) :)

Roy

Купив би рядянський "ЕОМ" комп, би значно дорожче, звісно дивлячись на саму структуру компа.
Колись  був здивовоний, хто насправді був розробником тетріса  
Meine Ehre heißt Treue

Roy

Хто пам'ятає - були ще такі "компютери"  ;D  "Фелікс"
Meine Ehre heißt Treue

maxis

не Фенікс, а Фелікс

Fenriz

фелік в мене біля стола стоїть,важка штука) калькулятор)

inkognito

Цитуватине зовсім згоден.. свого часу за копійки бачив на базарі та у вашмагазині... сам колись мав намір віддати свій "Правец-8Д" в добрі руки, хоч і виріс з ним, але лишив. Тепер не віддам, хоч то і не спектрум %) думаю що знайдеться ще обов"язково

   Мав наувазі оригінальний британський ZХ. Не продам ніколи - так само як ZX-128 із флопом та Yamaha зібраний руками у корпусі від Пошуку-2. А перед ерою пісюків дійсно часто пропозиції по ZX були у Вашому Магазині. Зараз там хтось шось подібне пропонує? Болгарський Правець-8Д (СТОЛБНЯК у народі також гарна машинка і реліквія на даний момент)
Resistance is futile

STALKER

дякую за цікаву дискусію але мені треба комп :) в робочому стані і подешевше

cdromchyk

Думаю дехто знає ще іншу цінність такого комун-ретро. Там використовувались конденсатори КМ. Думаю більшість знають їхню ціну на скупі. Тому стає зрозуміло чому один період ці компютери спектрум шалено скупляли. Класний бізнес - купив за символічну ціну, повідкушував КМки і маєш десятикратний прибуток! Шкода, що ще тоді я малий був і не врулив в такий бізнес :)
діггер "любитель" - cdromchyk

414 Гості, 0 Користувачів