Похід в Зону Відчуження

Автор RoMeL, 29.01.2010 13:48:34

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

RoMeL

Прозвучала ще пропозиція YserL:
ЦитуватиПропоную за 2 тижні до поїздки зробити трейнінг:
поїхати в Карпати і повністю в автономному режимі прожити 3 дні (Пт,Сб,Нд), харчі і вода із собою, заодно можна розвідати ІФ-16 чи Делятин. Відповідно прокалібрувати скільки води на кожного необхідного, спорядження по вазі максимально приближене до основної порїздки. Знайти слабкі місця, що треба і нетреба у споряджені.

Спорядження:
1. Дозиметр (варто дістати альфа датчик)
2. Костюм пилозахисний білий (перемалювати на камуфляж)
3. Бахіли камуфляжовані декілька пар
4. Ніж
5. Газовий балон терен
6. Респіратор або  панорамну маску.
7. Аптечка
8. Спальник і каримат.
9. Мембрана із політилену під каримат.

На групу:
1. Бінокль
2. GPS/Глонас :)
3. Рації (якщо буде розподіл на 2 групи)
4. Система нічного бачення, можна менше води витратити при поході йдучи вночі

Із їжі:
1. Концерви
2. Снікерси
3. Вода
Fruere vita, dum vivis

G-H

Пару років тому мої знайомі теж вирішили поїхати до "Зони" нелегально - така собі велоєкспедиція. Вони даже не встигли доїхати до АЕС, як були затримані.
Десь біля доби вони просиділи в відділку міліції, яка обслуговує "Зону". До суду діло не дійшло, бо вони "домовились", десь гривен по 500 з людини. Але потім ім ще довелось "домовлятися" з радіометричним контролем, яки хотіли відібрати у них іх "залізних коней" - мов вони забруднені і "фонят". Довелось ще грош (десь по 100-150 гривень)і сплачувати за "дезактивацію" (за допомогою звичайної води).
Ось така поїздочка вийшла! І гроші віддали, і станцію не побачили. Казали, мов, краще поїхали бі з екскурсієй.
А ще казали, що таких "мандрівників", як вони, там відлавлівають кожен день. Були випадки коли іх роздягали до трусів та відпускали, мотивуючи це тім, що іх одежа забруднена радіоактивним пилом.

Крім того, не забувайте, що в "Зоні" багато місць де і досі залишилися "плями" і можно отримати "гарячу частицю". А ще не забувайте про дикіх кабанів яких там велика кількість.
Прошу пробачення за можливи помилки, але що з "клятого москаля" можно взяти :)

RoMeL

ну як на мене, їхати ровером в Зону ... то  тре мати бубу в голові  ;D ;D  звідси і ясно чому їх там так швидко затримали  :)
де ти той ровер там сховаєш?... Щоб не попастися потрібно йти невеликою групою людей, напевно ідеально 3-4 людини.Якщо нас буде більше, то птрібно буде ділитися на групи... буде  більша ймовірність що якщо одна запалиться друга проскочить...
Fruere vita, dum vivis

yar-79

Я їх там сам до трусів роздіну, мудаки кончені!

deadmeat

Слухай G-H пару років тому я також був в зоні так сказати "нелегально".
І хочу сказати що те що ти пишеш повна фігня! Ніякими патрулями там і не пахне, якщо хтось і злапає то просто вивезуть тебе з зони навіть без штрафу (хоча штраф не виключено).
І це все взято з розповідей людей які там працюють і живуть, та з власного досвіду!
Смерть досить близько щоб можна було не боятися життя...

Golem

Прислали розсилку на гмейл:
"
Збираю группу для поїздки на екскурсію в зону відчуження. В вас буде можливість побувати в місцях - де вже приблизно 25 років майже ніхто не живе. Також ви зможете відчути загадкову атмосферу тієї місцевості. Поїздка планується на весну, коли трохи потепліє. Звичайна вартість екскурсії - 70-75$ з людини - мені вдалось домовитись про зниження ціни до 25-20$ з людини. Вимоги до учасників групи - бути повнолітнім(18 повних років), мати бажання їхати. Кількість місць обмежена. За більш детальною інформацією звертатись безпосередньо до мене в ICQ: 427893518 , або за телефонами: 0931148886; 0973485582
"
Дігери всіх країн єднайтеся!

G-H

Дивиться щоб це не було шахрайством.
Особливо, якщо вам запропонують перерахувати гроши завчасно.
Прошу пробачення за можливи помилки, але що з "клятого москаля" можно взяти :)

inkognito

Цитата: G-H від 02.02.2010 16:18:06
Дивиться щоб це не було шахрайством.
Особливо, якщо вам запропонують перерахувати гроши завчасно.

100% - жодного бабла наперід (хіба то авторизовані друзі форуму чи його дописувачів  :) ). Ніц не викликає такої довіри у бухгалтера, як 100% передплата  :)
Resistance is futile

Bigdan

Якшо поїде банда більше 5 морд, запасут тільки так. Рахую для такої вилазки рахую 5 людей в групі не більше. Можна розбитись на дві окремих групи, спілкуватись по рації. Як варіант одна йде за другою, перша пробиває сліди типу. Сам би поїхав, маю вже багато планів шо цього літа то в прольоті. Доречі дуже важливо, зробити тренування в карпатах скажем (про, що писалось) на кілька днів. Визначити жорстко керівника, щоб він затвердив після того хто йде хто ні, багато роздзяв, через яких потім проблеми. Врахувати то шо спальники і коримати я б поховав на зоні і все спорядження тож. Перед зоною заникати чисті речі. Успіхів.

RoMeL

Знайшов цікаву книжку:
Перед вами - можливо, найбільш незвичайний з усіх випущених у світі
путівників. Він розповідає про те, як їздити туди, куди їздити не треба.
Туди, куди добровільно не поїде жодна розсудлива людина. Туди,
де сталася катастрофа вселенського масштабу, геть-чисто відкинувши
звичні уявлення про добро і зло.
Ця книга проведе вас перевіреними дорогами по містах-привидів,
для міст-легенд ... Слідом за автором ви, як справжні сталкери, зможете
пройти квартал за кварталом, наче рівень за рівнем. І це буде вже не
гра, а реальне пригода, що ви не забудете ніколи в житті.


Бажано ознайомитись...
Fruere vita, dum vivis

Roy

Якщо організуємо так званий тренінг, то обовязково візьму участь в ньому.

Romel'ю зачот за цікаву книженцію! +
Meine Ehre heißt Treue

Ростислав

А цікаво, скільки з вас, усіх бажаючих їхати в зону, вже були там легально з екскурсіями ?
Моя думка: якщо в групі не буде хочаб 2 людей які вже були раніше в Припяті/на станції, то це повне безглуздя.

Щодо тренінгів, я вважаю що в даному випадку Карпати зовсім не підходять для тренінгу перед поїздкою.

inkognito

+ RoMeL'у за книжочку, дякую!

2 Ростислав: не можу погодитись нарахунок безглуздя, все це має дуже навіть здоровий глузд. Окрім того deadmeat таки в зону ходив на власних ногах. А от на рахунок Карпат погоджуюсь цілком - для тестового переходу не підходять  - то не лісостеп який навколо Зони.
Resistance is futile

Golem

Яворівський полігон. Територія широка, рівна та безлюдна. Якшо на навчання НАТО не потрапите звісно :) Плюс можна ціллю задатися: не зустірти за n днів жодної людини і відвідати всі характерні точки.
Дігери всіх країн єднайтеся!

inkognito

Цитата: Golem від 04.02.2010 08:54:28
Яворівський полігон. Територія широка, рівна та безлюдна. Якшо на навчання НАТО не потрапите звісно :) Плюс можна ціллю задатися: не зустірти за n днів жодної людини і відвідати всі характерні точки.


дуже доречна ідея! раджу не забувати, що там ще БАРС ймовірно діючий є.
Resistance is futile

Romchick

Прошу зарахувати мене до списку на тренінг. В зону навесні не піду ібо весною топиться сніг і багато болота, а розкисле болото набагато радіоктивно небезпечніше, ніж засохле. А в кінці травня, знов таки не зможу, бо буду посилено готуватись до вступних іспитів на магістратуру. + кумпанія буде досить великою, а де багато людей, там багато шуму і вища ймовірність запалитися, хоча б одною з груп.
Я піду в зону обов'язково, але орієнтовно в липні-серпні і хотів би поділитися з вами своїми шизофренічними нав'язливими думками.
В першу чергу хотів би висловитись на підтримку ідеї Акели, про поїздку 26 квітня. Навіть, якщо в зону в цей день пускають не всіх, може хтось там жив/жили родичі. Або, наприклад, я представник партії любителів самогону і хочу покласти квіти до пам'ятника ліквідаторам (і взагалі це би було хорошою справою) і маю можливість виробити пропуск і поїхати на один день, то чого би ні? І прямо на місці притворившись шлангом дістати цінну інформацію про патрулі, охорону деяких об'єктів, про анальні покарання зловлених патрулями.
As for me... то іти збираюсь орієнтовно на 3 дні. 3 дні то приблизно 3л питної води мінімум жратви. Їда в основному жирна, бо при розкладанні жиру виділяється вода і по-моєму вуглеводи. Ніякої мівіни і солодкого, бо після того хочеться пити. + банку червоного шмурдла в якості радіопротектора. Перед походом місяць сам буду приймати і Вам рекомендую антиструмін (хоча йодовий період вже ніби минув, але варто перестрахувати щитовидку) і глюканат кальцію.
І найбільш нав'язлива ідея - ідея самого методу проникнення в зону. Заходити думаю по колії, як це робив дядько Deadmeat. Але хочу не йти пішки, а зробити невелику дрезину, як було в "Сталкері" Тарковського. Дрезину можна зробити з колісних пар мостового крана - вони не важкі і невеликі. Двигун підійде від запроржця або якогось двоциліндрового мотоцикла. Саму раму сколотити з дощок і підручних матеріалів. Залишилось добре подумати над самою конструкцією дрезини і яким чином двигун буде її рухати: чи за домомогою окремого колеса на рельсі, чи за допомогою механізму буде крутити колісну пару.
Це були просто так, мої думки, виставлені на суд громадии. А тепер обсирайте.

zelja

дрезина кажеш  ;D
А ти подумав як ти її із Львова до києва перевезеш  ;D

Romchick

Колісні пари і двигун жигулем, а дошки і інше сміття для "платформи" там знайду.

zelja

Цитата: Romchick від 09.02.2010 18:11:26
Коліні пари і двигун жигулем, а дошки і інше сміття для "платформи" там знайду.
Ти думаєш то все так просто
зразу тобі кажу зтого нічого не получиться...

Stinger

З двигуном від запора і колісними парами - це лол! по-перше тебе з далеку буде чути по всій зоні, а по-друге, хочу подивитись як ти будеш колісні пари згружати, адже ширина колії 1,5 метра, перерахуй то на вагу валів та коліс зі сталюки - це утопія... до речі спиртні напої не раджу брати - це ще один міф про радіяцію, алкоголь - такий же радіопротектор, як і зі статевого органа молоток для забивання цвяхів, краще вже набери йоду з аптечок АИ-2, в нього срок зберігання необмежений.

495 Гості, 0 Користувачів