Похід в Зону Відчуження

Автор RoMeL, 29.01.2010 13:48:34

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Romchick

Дійсно вага конструкції буде досить великою, навіть без валів. Але всо одно буду думати над процесом моторизаціїв зоні, може шось тай прийде в голову.

:-)

Цитата: Romchick від 09.02.2010 17:45:36
Дрезину можна зробити з колісних пар мостового крана - вони не важкі і невеликі. Двигун підійде від запроржця або якогось двоциліндрового мотоцикла. Саму раму сколотити з дощок і підручних матеріалів. Залишилось добре подумати над самою конструкцією дрезини і яким чином двигун буде її рухати: чи за домомогою окремого колеса на рельсі, чи за допомогою механізму буде крутити колісну пару.
Це були просто так, мої думки, виставлені на суд громадии. А тепер обсирайте.
Краще вже велодрезину, або ще раз велодрезину. Ібо:
- легше виготовити;
- легше перевозити;
- тихіша.

Для рами запрропонованої Вами дрезини потрібно кілька (мінімально 3) трубок L=1.5м, приблизно 32х4 (даруйте, номенклатури не пам'ятаю). Це лише для рами, яка має витримати Вас із спорягою. Тобто якщо все інше - то +2*50х4.  Двигун важить поза сотню. Колісні пари без електродвигуна з редуктором кожна як мінімум 150кг (це сатря який кран звичайно, але хз чи легші є). Тобто 500 кг навантаження на Жигуль це - так ого як на мене.
З'єднувати ті всі труби із колісними парами найкраще зварюванням. Але сталь корпусу колісних пар відрізняється, від сталі труб, тому Х Ви їх приварите в польових умовах. 8)
Та й двигун від запорожця навряд чи потягне це все. Тобто можна застосувати редуктор добряче понижаючий, але це ще + 250-300 кг. Клинопасова передача це кг 50, але буде ковзати. Швидкість руху буде ~10 км на годину по рівному, 15 - це вже з ухилом.
Та й зупинка ДАІ з таким добром в багажнику без документів на те ж добро, нічого позитивного собою не обіцяє. Тому лісапєдодрезина адназначна.

І по темі:

Місця для проведення тренінгів:
Біля ХАЕС
Біля РАЕС

Там місця глухуваті, час-до-часу вирубка хіба. Місцина болотиста, до довколоЧАЕСного ландшафту звикнути що 2 пальці. ;D
Там біля біля Кузнєцовська от Біле Озеро є, бачу заповідник державний. Можна тамтешніх "отдихающих" + лісників/єгерів позначити яко патрулі в Зоні.
Декольтем своїм мене манила.

Yuriy

Рекомендації Сталкерам
   Автори цього матеріалу не є прихильниками нелегальних проникнень в зону відчуження. Такі дії є незаконними та небезпечними для сталкерів. Для потенційних сталкерів, які розмірковують над питанням про проникнення в зону відчуження ми підготували рейтинг небезпек, з якими може зіткнутись сталкер, за умов нелегальних відвідин чорнобильської зони. При складані рейтингу ми застосували власний досвід польових досліджень чорнобильської зони відчуження та досвід колег, а також інформацію про надзвичайні ситуації в зоні відчуження. Фактори небезпеки подані в порядку зниження вірогідності їх виникнення.
Дикі тварини. В чорнобильській зоні мешкає три види великих хижаків, які потенційно можуть напасти на людину – рись, вовк та ведмідь. Постійне перебування ведмедя в українській частині зони відчуження, ще не є доведеним, але це скоріше за все є наслідком відсутності відповідних досліджень на цих територіях. В білоруській частині зони відчуження цей вид хижака існує та успішно розвивається невеличка популяція ведмедя. Окрім загрози нападу, хижаки несуть небезпеку зараження людини на сказ. В цьому році шість людей були інфіковані сказом внаслідок нападу хворого вовка.
   Потрібно зазначити й інші загрози. Це отруйні тварини – гадюка звичайна та шершні. Гадюка має широке розповсюдження по зоні відчуження та відносно багато чисельний вид. Вона полюбляє мешкати в зволожених біотопах боліт та зволожених лісах. Шершні будуть гнізда в замкнутому просторі – дуплах, кинутих будівлях та ін. Не потрібно зважати на малі розміри комахи – це досить небезпечна істота. В 2008 році від укусу шершня загинув робітник зони відчуження.
Джерела іонізуючого випромінювання. Поділ зони відчуження на 5-км, 10-км та 30-км за ступенем безпеки та дозових навантажень відображає узагальнену картину радіаційного стану цих територій. Але відвідувачі можуть отримати значні дози опромінення і на відносно «чистих» ділянках зони відчуження. Причиною цього може бути «забута» запчастина або фрагмент техніки, яка приймала участь в ліквідації наслідків руйнації реактору, або радіоактивно забруднене приміщення, яке колись (в 1986 році) застосовувалось для зберігання речей ліквідаторів, тощо.
Правоохоронні органи. Служба органів внутрішніх справ в зоні відчуження не закінчується контролем охоронного периметру та охороною об'єктів зони відчуження. Думки сталкера про те, що «обійшовши КПП» можна безпечно пересуватись чорнобильською зоною є хибними. Крім охорони КПП існують оперативні підрозділи, які спеціалізуються на відлові нелегальних відвідувачів зони відчуження. Для такої роботи – рейди чорнобильською зоною – залучають «немісцеві» підрозділи силового профілю (спецназ та групи швидкого реагування). Якщо сталкер, чи його сліди потрапить на очі комусь з місцевих або «на очі» правоохоронним органам – його обов'язково будуть шукати. Зона відчуження тільки на перший погляд здається «неживою». На справді більша частина зони відчуження знаходиться в інтенсивному обслуговуванні різними держпідприємствами. Потрапити персоналу зони в «око» доже легко - «свої» від «чижих» дуже відрізняються. Результат буде один – Іванківський районний суд через відділ МВС в Чорнобилі. Крім міліції на сталкера будуть «полювати» - прикордонні війська, лісова охорона, оперативні групі ВОХРу.
Нелегальні покидьки. В чорнобильській зоні такі також зустрічаються. Це мисливці за металом та будматеріалами, грибники, бракон'єри. Найбільш яскраво про цю групу людей сказав Арсен'єв: " В тайге Уссурийского края надо всегда рассчитывать на возможность встречи с дикими зверями. Но самое неприятное - это встреча с человеком. Зверь спасается от человека бегством, если же он и бросается, то только тогда, когда его преследуют. В таких случаях и охотник и зверь - каждый знает, что надо делать. Другое дело человек. В тайге один бог свидетель, и потому обычай выработал особую сноровку. Человек, завидевший другого человека, прежде всего должен спрятаться и приготовить винтовку." Ці люди можуть вас видати міліції або забрати ваше майно, зашкодити здоров'ю, життю...
«Ненаселёнка». Сама територія чорнобильської зони відчуження, без урахування фактору радіації, містить багато небезпеки. Найбільш типові – це різного роду штучні ями та заглиблення у ґрунті – колодязі, вигрібні ями, підвали та ін. За двадцять років все заросло так, що відразу небезпечне місце й не замітиш. Такое небезпечними є капкани, петлі та ін. – знаряддя лову браконьєрів. Болотиста місцевість є небезпечною завдяки наявності трясовин. Список небезпек на цьому не закінчується, їм можна переховувати ще довго – всі вони відомі досвідченому мандрівникові. За всіма перерахованими загрозами існує велика проблема – в разі нещастя вам нема звідки чекати медичної допомоги. Кваліфіковані лікарі знаходяться тільки в місті Чорнобиль та на Чорнобильській АЕС. Може статись так, що для вирішення вашої проблеми це буде дуже далеко...


   P.S. Аварійний вихід.
   Якщо наведені аргументи вас не переконали і ви збираєтесь відвідати чорнобильську зону намагайтесь добре опрацювати картографічні матеріали. Розробіть детальний маршрут й передбачте на ньому місця «аварійного виходу». Аварійний вихід – це місця де ви зможете вийти на контакт з персоналом чорнобильської зони відчуження та отримати допомогу в ситуації, коли уже буде не до конспірації. Місця аварійного виходу –
Центр зони відчуження – місто Чорнобиль, пгт. Поліське, ДСП ЧАЕС, Вільча;
Бази служб та підприємств з цілодобовим перебуванням персоналу – бази лісників (Паришів, Опачичі, Луб'янка), КПП (Лельов, Паришів, Прип'ять, Бенівка), ж/д станція «Янів».
Села с самоселами – Теремці, Ладижичі, Паришів, Іл'їнці, Діброва, Луб'янка, Опачичі, Куповате.
Пожежні пости лісників – вишки (Корогод та Черевач).

Решта тут http://www.chornobyl.in.ua/ua/stalker.htm
Історія мого життя складає частину історії моєї Батьківщини

ADVENTURE

Pasja

Стаття 267-1. Порушення вимог режиму радіаційної безпеки
1. Переміщення будь-яким способом за межі зони відчуження чи зони безумовного (обов'язкового) відселення без надання передбаченого законом дозволу або проведення дозиметричного контролю продуктів харчування рослинного і тваринного походження, промислової або іншої продукції, тварин, риби, рослин або будь-яких інших об'єктів - карається штрафом від п'ятдесяти до вісімдесяти (850-1360 гривень) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від одного до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк. 2. Придбання з метою використання або збуту об'єктів, визначених у частині першій цієї статті, якщо факт їх походження із зони відчуження чи зони безумовного (обов'язкового) відселення заздалегідь відомий винній особі, - карається штрафом від сімдесяти до вісімдесяти п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавленням волі на той самий строк. 3. Дії, передбачені частиною першою цієї статті, вчинені з метою збуту, або збут об'єктів, визначених у частині першій цієї статті, - караються штрафом від сімдесяти п'яти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до п'яти років, або позбавленням волі на той самий строк. 4. Дії, передбачені частинами першою, другою або третьою цієї статті, вчинені службовою особою або повторно, а також якщо вони спричинили загибель людей або інші тяжкі наслідки, - караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років. { Кодекс доповнено статтею 267-1 згідно із Законом N 966-V ( 966-16 ) від 19.04.2007 }

Стаття 46-1. Порушення вимог режиму радіаційної безпеки вмісцевостях, що зазнали радіоактивного забруднення

Порушення вимог режиму радіаційної безпеки у спеціально визначеній зоні радіаційного забруднення, щовиражається у проникненні в цю зону без дозволу відповідних органів або самовільному поселенні у ній, або знищенні, пошкодженні чи перенесенні знаків радіаційного забруднення або огорожі зазначеної зони, - тягне за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (от 340 до 510 грн) з конфіскацією знарядь вчинення правопорушення і на посадових осіб - від двадцяти п'яти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією знарядь вчинення правопорушення.
{ Кодекс доповнено статтею 46-1 згідно з Указом ПВР N 8711-11 від 19.01.90; із змінами, внесеними згідно з Указом ПВР N 661-12 від 28.01.91, Законами N 55/97-ВР від 07.02.97, N 966-V ( 966-16 ) від 19.04.2007 }

Ше найшов таку корисну штуку.

Roy

ЦитуватиШе найшов таку корисну штуку.
Штука дійсно класна, але ще краща її ціна.
Meine Ehre heißt Treue

RoMeL

щодо ХАЕС, РАЕС, мені здається непогана ідея... :)
Fruere vita, dum vivis

Roy

Мені імпонує більше ділянка біля ХАЕС; відносно непоганий доїзд - поїздом зі Львова до станції Кривин (орієнтовно 4 год. в дорозі).
З Кривина до Нетішина та до тих місць рукою подати.
Meine Ehre heißt Treue

The Lone Digger

Цитата: stinger від 09.02.2010 18:52:03
алкоголь - такий же радіопротектор, як і зі статевого органа молоток для забивання цвяхів
А як же ефект плацебо?
Цитата: stinger від 09.02.2010 18:52:03
краще вже набери йоду з аптечок АИ-2, в нього срок зберігання необмежений.
Йод у 2010? Ця АЕС не діє! Перший раз бачу, щоб Stinger ляпнув дурницю. ;)

From 02.02.2011 -> The Lone Diver

YserL

Цитуватипроведення дозиметричного контролю продуктів харчування рослинного і тваринного походження
За це тоже карають?

Stinger

Цитата: The Lone Digger від 10.02.2010 13:36:36
Цитата: stinger від 09.02.2010 18:52:03
алкоголь - такий же радіопротектор, як і зі статевого органа молоток для забивання цвяхів
А як же ефект плацебо?
Цитата: stinger від 09.02.2010 18:52:03
краще вже набери йоду з аптечок АИ-2, в нього срок зберігання необмежений.
Йод у 2010? Ця АЕС не діє! Перший раз бачу, щоб Stinger ляпнув дурницю. ;)



Ефект плацебо не витягне з твого організму радиацію, то хіба що від застуди та від голови так лікуватись, ну на рахунок калія йодистого я помлився, йод давно вже розпався. ну тоді всім труси свинцеві видати

The Lone Digger

Скільки відсотків із викинутого 131I залишилося у зоні? При чому тоді тут аптечки з йодом і термін їх придатності і т.п.?

P.S. За запрошення дякую.

UPD: ти мене випередив :)
From 02.02.2011 -> The Lone Diver

inkognito

   Плацебо - не плацебо. Алкоголь у якості пиття є протипоказаним у цій мандрівці. Хіба 200-300 мл С2Н5ОН у виключно для промивки ймовірних ран, не для перорального використання.
ЦитуватиЙод у 2010? Ця АЕС не діє! Перший раз бачу, щоб Stinger ляпнув дурницю.

  Чому ляпнув дурницю? Хоча напіврозпад йоду-131 здається становить 8 чи 9 діб, хто може дати 100% гарантію, що зараз під дією інших (більш "живучих" ізотопів) не відбувається процес перетворення одного гівна в інше, а проміжним продуктом може бути той же ж йод-131 котрий як западло попаде комусь до писка? Не потрібно аптечок АИ-2, потрібно 20 грн. та в аптеку за ЙодоМарином (його і так варто їсти усім у профілактичних цілях, оскільки як правило наш нарід не споживає необхідну кількість морепродуктів {йод, хфосфор}, що деколи позначається не тільки на їх інтелекті  :) ). Отож, йод-препарати лишніми ніколи не будуть, навіть у цивільних умовах!
 
  А ше є стронцій-90 та цезій-137, перший любить видавати із себе кальцій (кості), а другий - також достойна зараза. Тож дійсно жріть кальцію ГЛЮКонат як писав Romchick. Чи більше сирів та молока (не згущеного), не з пакетів - а такого тру, домашнього...
 
  А про Pu-239 та Са-40 хтось вже згадував?  :)

ЦитуватиСкільки відсотків із викинутого 131I залишилося у зоні? При чому тоді тут аптечки з йодом і термін їх придатності і т.п.?

 Порахуєш - скажеш, ОК?!
   
Resistance is futile

Golem

Тааааам, з планування походу в зону знову тема переростає в навколозонні суперечки :( З атким успіхом прийдеться скоро третю тему створювати. Але є й позитив, а саме ідея по покращенню форуму.

Як Інкогніто дивиться на те, шоб створити відповідну тему про радіацію в Прикріплених темах разом з ТБ і правилами форуму? І посилати всіх туда. То шоб багато разів не писати куски по різних темах. Ти колись згадував про свою курсову на цю тему, ше викладав лінк. Взяти з цього квінтенсенцію і створити гарну статейку для всіх. Думаю всім нам корисно буде почитати, адже крім того шо радіації - то зле мало хто(за вийнятком Олега і ше кількох) шо знає :(
Дігери всіх країн єднайтеся!

inkognito

      Дякую за високу оцінку моїх направду скромних знань. Цілковито погоджуюсь, гарна та потрібна ідея. Причому не тільки із радіацією.
Resistance is futile

Caesar


Російські «сталкери» вже почали освоювати туризм на ЧАЕС



Коментарі / 30.06.2011 13:37




У Чорнобильській зоні співробітники батальйону міліції з охорони зони радіоактивного забруднення затримали чотирьох жителів Москви (РФ): «сталкери» незаконно пробралися в зону відчуження і перебували там на момент затримання протягом двох діб

Як повідомили «Коментарям» в ГУ МВС України в Київській області, один із затриманих пояснив, що йому доводилося раніше бувати в зоні разом з екскурсією, але контроль з боку гіда і міліціонерів йому не сподобався. У зв?язку з цим «сталкер» зібрав компанію друзів і вирішив проникнути в зону самостійно.

Згідно з повідомленням правоохоронців, при огляді речей мандрівників крім запасів води і їжі на кілька діб у них вилучили 2 мисливські ножі та стартовий пістолет Шмайсер.

Правопорушники пояснюють, що зброя призначалася для відлякування диких звірів. Вилучена зброя направлена ??на експертизу, за результатами якої буде вирішено питання про порушення кримінальної справи.

Відносно громадян РФ складено протоколи про адміністративні правопорушення, штраф за порушення сплачено в сумі 1,5 тис грн. (с)перто звідкись

І рай, і пекло мають свої переваги. У раю чудовий клімат, а в пеклі – вишукане товариство.

RoMeL

Та вже давно багато людей туди лазить з білорусі і росії, що тут дивного? ::)
Fruere vita, dum vivis

Caesar

Ніц дивного , просто в той час активно по Зоні шастали якісь перевірки і начальство, там за 2 тижні щось  4 чи то 5 груп накрили...
І рай, і пекло мають свої переваги. У раю чудовий клімат, а в пеклі – вишукане товариство.

Romchick

Знайшов в радянській дитячій книжечці "12 місяців" статтю написану в патріотично-піднесеному комсомольському стилі про Чорнобиль. Тоді ще до аварії.


Caesar

14 марта 2012 года - поездка в Припять и Зону отчуждения
Добрый день!

С этого года ЧЗО вновь открыта для посещений, поэтому приглашаем Вас принять участие в поездке в Чернобыльскую Зону отчуждения и город Припять, запланированной на 17 марта (суббота) 2012 г.

Маршрут следования остался прежним, программа все такой же интересной, цены на том же уровне (120$ или 970 гривен, теперь в эту стоимость входит еще и обед).

Регистрация и прием оплаты участников проводятся до 7 марта.

Здесь: http://forum.pripyat.com/showthread.php?t=5058 вы можете узнать, как зарегистрироваться, какой будет маршрут, задать любые вопросы о поездке - вам оперативно ответят.

Прийшло мені на мило.
І рай, і пекло мають свої переваги. У раю чудовий клімат, а в пеклі – вишукане товариство.

Estel_Shmidt

не зовсім в тему аде комусь може бути цікавим
http://www.youtube.com/watch?v=P7ZTLckhg_g
трейлер  ужастіка про чернобіль який походу має скоро вийти


386 Гості, 0 Користувачів