ліхтарики і запчастини до них

Автор TANK, 19.05.2007 00:36:15

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 2 Гості дивляться цю тему.

explorer

Хочу написати про пару ліхтариків, що приїхали до мене з Китаю місяць тому.



Отже:
XinTD C8
Діод: CREE XM-L Neutral White-T6 3C.
Живлення: 1 шт. 18650 Li-ion.
Драйвер на 8 шт. AMC7135
Три режими: High (100%), Medium (30%),Low (5%)), пам"ятає останній режим.
Детальний огляд: http://forum.fonarevka.ru/showthread.php?t=9802
Замовляв тут (безкоштовна доставка, можливість обрати потрібний діод та потрібні режими): http://intl-outdoor.com/xintd-c8-v3-xml-t6-u2-u3-flashlight-p-308.html



Що сподобалось:
1) Яскравість! Біля 900 реальних некитайських люмен теплого світла. Просто сцукобластер. Коли треба щось знайти на відкритому просторі - ефективніше ближнього світла автомобіля.
2) Колір світла. Його можна обрати при купівлі. Для себе обрав Neutral White-T6 3C. Просто задоволення для очей - колір реального сонячного світла. Без жодного натяку на синій / зелений відтінок.
3) Економність: десь година на максимумі або під годин 15 безперервної роботи у мінімальному режимі від однієї батареї. Це згідно відгуків. Ще протестую.
4) Якість. Жодного зауваження не маю. Справляє враження якісної речі як зовні так і зсередини. Працює без нарікань.
5) Відсутність дратуючих режимів строб/сос.
6) Вмикається в останньому використаному режимі.
7) У промені можна гріти руки :) після пари хвилин роботи на максимальній потужності руки можна вже і самим ліхтарем гріти :)
8) Приємний але малокорисний плюс - резина кнопки досить непогано світиться в темряві (якась фосфоруюча хімія).

Що не сподобалось:
1) Суб'єктивно, вага помітна якщо носити у походи та цікавитись найлегшим спорядженням. Але зважаючи на те, що тепло треба так чи інакше десь відводити та міцність корпусу, важко сказати що це суттєвий недолік. Ліхтар без елементу живлення - 174 г, та 48 г - один елемент живлення 18650. Для порівняння: Тікк ХР з трьома дюраселями - 98г.
2) Зараз вийшло друге покоління світлодіодів CREE XM-L які мають ще вище ККД, але поки асортимент ліхтарів з ними досить невеликий.

Якщо направити ліхтар у білу стелю, розсіюється достатньо світла щоб спокійно читати у приміщенні. Втім спробував приробити розсіювач.


Цікаво які більш ефективні варіанти можна знайти (може якось вирізати з текстурованого органічного скла?).


Brinyte pd03a
Діод: CREE Q5-WC
Живлення: 1*AAA або літієвий акумулятор 10440.
Драйвер: хз що (не вибивав з кріплення), на понижених режимах можна помітити мерехтіння якщо швидко покрутити ліхтар.
П'ять режимів: Hi > Mid > Lo > Fast Strobe > SOS (було б краще без двох останніх)
Огляд: http://forum.fonarevka.ru/showthread.php?t=8021
Замовляв тут (безкоштовна доставка з трекінгом): http://dx.com/p/brinyte-pd03a-ha-iii-cree-q5-wc-5-mode-150-lumen-memory-led-flashlight-black-1-aaa-1-10440-32946



Що сподобалось:
1) Розмір. Менше пальця. У будь-якій кишені не заважатиме. Чудово почувається з ключами.
2) Яскравість, беручи до уваги розмір, справляє враження. На око трохи яскравіше за Petzl Tikka XP у відповідних режимах (high/mid/low) при живленні від 1 ААА (на 10440 мало б бути ще краще).
2) Вага металевого ліхтаря без батарейки - 14 г. Батарея дюрасель ААА - 12 г.
3) Час роботи від однієї батареї ААА в ідеалі мав би бути біля півтори години на high (мій мультіметр не міряє більше 200 mA нажаль), 1000mAh/150mA=6.5 годин в mid, 1000mAh/50mA=20 годин у low режимі.
3) Можна носити за вухом замість налобника (непогано фіксується пов"язкою чи шапкою). Можна підібрати кліпсу. Можна запхати хоч у ніс :)
4) Якість досить непогана. Зовні жодних нарікань. Покриття стійке: за місяць носіння з ключами у куртці ніяких натяків на подряпини. Всередині все не так естетично як в XinTD C8, але поки ніяких проблем.
5) Три режими яскравості яких має вистачати для 90% побутових задач.

Що не сподобалось:
1) Вмикання\перемикання режимів поворотом голови мені здається менш надійним ніж кнопкою. Випадково перекрутивши голову її можна елементарно загубити у темряві. Також є підозра, що носіння в тісній кишені може призвести до самостійного увімкнення ліхтаря, чи до тієїж втрати голови. Хоча варто зазначити, що за місяць носіння з ключами прецедентів не було.
2) Наявність двох непотрібних режимів: строб, сос.
3) Могло б бути акуратніше всередині.





Трохи порівняємо:

Petzl Tikka XP (Luxeon 1W на 3*ААА)
Brinyte pd03a (CREE Q5-WC на 1*AAA)
UniqueFire L2 (CREE XPG-R5 на 1*18650)
Maglite Mini (Жарівка на 2*ААА)
XinTD C8 (CREE XM-L T6 3C на 1*18650)
MagicShine MJ-808 (SSC P7-C на власній батареї)

Розміри:


Більше:


Всі увімкнені (режим High):

all_on.jpg

Скорочуємо витримку щоб позбутись пересвітів для адекватного порівняння яскравості:


Біла стіна. Порівнюємо кольорову температуру при більш-менш однаковій яскравості:


High режим на білій стіні:


Порівняння у режимі High (XinTD C8 vs UniqueFire L2) на недоекспонованому кадрі:


linuxoid

Купив собі лятарко Skyray King (клон Nitecore TM11). Світить на 3000 китайських люменів, що рівне 2100 люменам нормальним. Живиться сіє 4-ма Li-Ion банками калібру 18650, а світить трьома світлодідами Cree XM-L T6, котрі скоро будуть замінені на нейтрального спектру XM-L U2 або XM-L2, також в планах спаяти для нього драйвер з темозахистом, так як китайці забули то зробити.

Позитив: ціна 500 грн. проти 2500 в оригінала, світить якісно - є непоганий хот-спот і вельми хороша бокова заливка, зібраний добротно.
Негатив: Швидко стирається контактна площадка для "+" АКБ, що лікується напайкою мідного кільця, відсутній термозахист, через що більше 10 хв. в турбо-режимі ліхтарик зможе втримати хіба факір (майже 80 градусів), що теж лікується, але не так просто як попередній боян.

Це саме той випадок, коли можна сказати "дешево і сердито" або "навіщо платити більше"?

Ще придбав налобник Fenix HL-30), котрий не витримав тесту під краном з водою - затопило батарейний відсік. Китайці в Skyray King не забули наваляти силіконової змазки на ґумові кільця, а Фенікс забув...

Ось фото Skyray'я:

explorer

Цитата: linuxoid від 10.04.2013 22:22:41
Купив собі лятарко Skyray King (клон Nitecore TM11).
Теж придивлявся до ліхтарів такого формату на dx. Можна якось було б посвітити тим апаратом в темряві? Цікаво на ті люмєни подивитись.

linuxoid

Цитата: explorer від 10.04.2013 23:55:00
Теж придивлявся до ліхтарів такого формату на dx. Можна якось було б посвітити тим апаратом в темряві? Цікаво на ті люмєни подивитись.

Сьогодні ввечері посвічу))

Якщо світити в потолок, то в кімнаті яскравіше ніж від 2-х 15-ти ватових економок, недалеко від рефлектора відчувається сильне тепло, але не від нагріву, а від потужності світлового пучка. Хочу ще придбати фокусуючу лінзу для цього на 14 градусів, тоді, напевно, можна буде плавити поліетилен ним. Зараз роблю розсіювач для нього з пластмасової кульки.

Доречі, на DX є новіша модель з новими світлодіодами, в тому числі нейтрально-теплими потужністю 2400лм.

linuxoid

Вийшов фейл з моїм ліхтарем, пробуючи зняти драйвер для підтяжки болта, котрий тримає рефлектор я зірвав декілька резиторів, після їх заміни ліхтар засвітив, а драйвер потріщав і вмер(((

Може хто порадить де можна нарити повишаючий драйвер або лінійник для 3-х CREE XM-L на 3,75В з програмним керуванням? ::)

Astranotus

Всім привіт із Києва!

Ось моя колекція повсякденних "робочих" та прожекторів для вилазок.
З ліва на право: Fenix HL20 XP-E R2 (105 люмен), Fenix TK15 XP-G S2 (337 люмен), Fenix TK35 XM-L U2 (860 люмен), Fenix PD35 XM-L2 (850 люмен)
У купі маємо 2152 люмен.


Везде нужна смекалка, сноровка, веревка, монтировка...

Golem

Поділюся досвідом:

В мому старому доброму Пецлі розтягнулася гумка :( Так що вже ні на голові ні на касці він не тримався. Так як я його дуже люблю навіть незважаючи на те що він 2006 року і морально давним давно застарів, я вирішив замінити йому гумку. В наших магазинах на очі не попадалася, замовив на Амазоні Petzl SP:BAND replacement TIKKA/SAXO E43999

Вийшло 100 грн, можна було б п'ять китайських ліхтариків купити за ті гроші. Але чого не зробиш для улюбленого Пецля. Приїхала нова фірмова гумка, підходить ідеально :) Сподіваюся ще стільки ж прослужить. Зі штатів в Україну привіз знайомий, інакше б то вийшло по ціні нового ліхтарика :)
Дігери всіх країн єднайтеся!

:-)

Я не люблю Феніксів, але так вже сталося, що той нещасний HL21 живий і досі.
Натомість заглянув на їхню сторінку і побачив 2 "експонати-жертви універсалізму". При тому, що універсалізм зміщений в сторону прожекторів :).
Один. Я його побачив перше, вибивати ті 16 режимів десь підземльов то весело.
Але потім побачив варіант другий тут відносно просте піаніно, але lim --> Maglite по оборонних функціях. ;)
Декольтем своїм мене манила.

linuxoid

Попав до моїх очумілих рук Maglite 2D. Буду модифікувати. Знайшов вже підходячий рефлектор, драйвер і тепло-білий світлодіод Cree XM-L2. Пройшов етап активного напилингу і підгонки рефлектора. Залишилось знайти акумулятори 32500, бо більш-менш популярні 32650 можуть не влізти. Очікуваний результат: 900 лм світлового потоку протягом 6-х годин неперервної роботи від 2-х 32500, бо 3 год від 6-ти елементів АА.

paradiseincredible

Привіт усім. Не хотів створювати нову тему так як подібна (ця) вже існує, тому питаю тут. Чи варто купувати цей ліхтар http://gunshop.com.ua/product/fonar-itp-sa1-eluma-145lum35lum5lumstrobe-1xaa/ на вигляд дуже гарний, та і функціональний він. Хто що скаже?

ІНТРОВЕРТ 997

Хм на вигляд нічого . 1 Спробуйте дізнатись чи ця контора робить повернення товару ? 2 Ознайомтеся детальніше з фірмою виробником та її продукцією ?
3 Як на мене краще взяти щось аналогічне від фірми Olight , фенікс чи ще чогось ?
Тут могла бути ваша реклама...

Alter

    Після того, як загубив 2 Фенікси і не зміг воскресити Дюрасела, власне в похідному варіанті перестав займатись фонарикодрочерством і викидати купу бабок за трішки яскравіший девайс.

    Ота нагло китайська фігня фірми "No Name" на фото вартує 25 гривень, жере дві дюрасельних ААА (оригінальових) за 7 годин, адекватно світить метрів на 50-70, фокусу для пораження сітківок пілотів низьколітаючої авіації там нема, ніякими "крями" різних генерацій та контроллерами там і не пахне, і в тому весь кайф, тому що давши туди додатково 3 герметизуючі резинки, посадивши все рухоме на силіконову змазку, а скло герметизувавши силіконовим клеєм в мене опинилась достойна живуча і не дуже голодна хрєнь, яку і загубити не шкода, і ремонтується за 1 хвилину (хоча і ломатись там по великому-то рахунку і нема чому крім діода і кріпильного вуса на пояс), і світла його хватає мені для всього.
    Тому якщо без понтів - то після доводки Китай можна юзати незгірше, аніж Бельгію. А як починається "гірше", то викидаєш, і береш новий, а не париш собі потім мозги, а де ж то мені взяти контроллер для Cree xm-lt6.

P.S. Те все, звісно ж, ІМХО.
Нема нічого більш вічного за те, що обмотане синьою ізолентою.

ІНТРОВЕРТ 997

Alter В ціломи ви праві , але є люди яким легше купити ( з якоїсь причини ) і є ще крім таких люди , що теж як і ви візьмуть чайна лайт і його до розуму доведуть тільки у всіх ступінь доводки різний  8) ги ги .
П.С. А взагалі кожному своє.
Тут могла бути ваша реклама...

explorer

Практика використання С8 показала, що тонкий яскравий промінь на природі потрібен рідко (хоча раз суперово допоміг при нічному спуску з весняної Боржави на незнайомий відріг). На снігу ще нормально, але в інші пори року бокової засвітки мало а спот на невеликій відстані (при звичайному пересуванні стежками) надто контрастує і сліпить. Все ж пошук на великій відстані у походах не є основною задачею.
Тому десь з рік тому знайшов китайців, які в корпуси Convoy запихають діод та драйвер на вибір і якісно це все діло скручують.
Моїм вибором був корпус Convoy S3 (1х18650, маленький розмір, світло без яскраво вираженого променя), діод CREE XML2 теплого відтінку, та драйвер без стробів на 3 режими з максимумом на 2,4 Ампери. Разом з доставкою обійшлось десь під 24 бакси. З того часу це мій улюблений ліхтар :) Носити можна спокійно у кишені куртки, наприклад, можна закріпити на голові аби не брати більше пецля (купив спеціальне кріплення, з яким ліхтар фіксується біля вуха). На максимумі можна подумати, що світить авто ближнім світлом, можна зігріти руки (довго безперервно на максимумі світити не вийде), а можна навіть розпалити вогонь. Останню функцію я для себе відкрив випадково після того як ледь не спалив ліжко (добре що вчасно відчув дим). Власне після того зняв таке відео:



Загалом рекомендую.

explorer

Цитата: paradiseincredible від 12.01.2015 17:22:41
Привіт усім. Не хотів створювати нову тему так як подібна (ця) вже існує, тому питаю тут. Чи варто купувати цей ліхтар http://gunshop.com.ua/product/fonar-itp-sa1-eluma-145lum35lum5lumstrobe-1xaa/ на вигляд дуже гарний, та і функціональний він. Хто що скаже?

Я б не радив. Там не зрозуміло навіть що за діод (в таких випадках переважно стоїть щось старе і синюшного кольору), і ціна :(((...
Краще замовляти в перевірених китайців ліхтарі, які вже протестовані і описані детально попередніми покупцями (+ є профільні форуми). Ну і я б дивився в сторону іншого живлення (не АА).

paradiseincredible

Цитата: explorer від 15.01.2015 18:13:37
Цитата: paradiseincredible від 12.01.2015 17:22:41
Привіт усім. Не хотів створювати нову тему так як подібна (ця) вже існує, тому питаю тут. Чи варто купувати цей ліхтар http://gunshop.com.ua/product/fonar-itp-sa1-eluma-145lum35lum5lumstrobe-1xaa/ на вигляд дуже гарний, та і функціональний він. Хто що скаже?

Я б не радив. Там не зрозуміло навіть що за діод (в таких випадках переважно стоїть щось старе і синюшного кольору), і ціна :(((...
Краще замовляти в перевірених китайців ліхтарі, які вже протестовані і описані детально попередніми покупцями (+ є профільні форуми). Ну і я б дивився в сторону іншого живлення (не АА).

А якщо цей http://gunshop.com.ua/product/fonar-itp-sc2-eluma-270lum50lum8lumstrobe-2xcr123a/ ? я китайцям не довіряю. Тільки на провірених сайтах замовляю

ІНТРОВЕРТ 997

В описі пише пише 1 елемент живлення ще й не стандартний а в назві пише 2 елементи (тож це сумнівна річ , щось не те виходить та й фото діода з рефлектором напрягає
попередній краще буде , бо там живлення на аа батареях які всюди знайдете цей жере cr123 ( вигідніше для живлення купити акумулятори і зарядник )
П.С. НА скільки до мене дійшло пане  paradiseincredible вас цікавить дизайн цього ліхтаря ...
Тут могла бути ваша реклама...

linuxoid

Цитата: ІНТРОВЕРТ 997 від 22.01.2015 23:04:06
В описі пише пише 1 елемент живлення ще й не стандартний а в назві пише 2 елементи (тож це сумнівна річ , щось не те виходить та й фото діода з рефлектором напрягає
попередній краще буде , бо там живлення на аа батареях які всюди знайдете цей жере cr123 ( вигідніше для живлення купити акумулятори і зарядник )
П.С. НА скільки до мене дійшло пане  paradiseincredible вас цікавить дизайн цього ліхтаря ...

АА неефективні для сучасних ліхтариків: звичайні лужні батарейки чи акумулятори мають значно меншу енергетичну ємність ніж літієві елементи, тому ліхтарик на літії має менший розмір і яскравіше та довше працює.

Про Li-Ion  акумулятори: Дістати на сьогодні такі акамулятори і зарядні до них  - не проблема, ціна на них не є високою, зважаючи на те, що якісні елементи можуть працювати роками без втрати ємкості аж до 1500 циклів заряд-розряд.

Про cr123: це літієві батарейки, що можуть працювати без видимих втрат при низьких темпиратурах аж до -50 оС; практично не мають саморозряду і, таким чином, можуть дуже довго зберігатись; мають високу ємність і можуть витримувати високі навантаження.

ІНТРОВЕРТ 997

Ну як на мене  літій більше для людей ,що часто використовують ліхтарі відносно високої потужності . аа батарейка ( акумулятор ) то більше для пересічних людей ( в плані купив забув , підсвітити поки фазу міняєш ) та й взагалі маю слабкість до step-up драйверів ...
П.С. Я чекатиму на дешеві Na-ion акумулятори ( не опечатка років за 10 у всіх телефонах будуть  ) ,а з літієм ознайомлений ( розміри , ємності , типи , виробники , потужність на одиницю об "єму )
Тут могла бути ваша реклама...

Caesar

Добре відома компанія Fenix продовжує тішити нас новим світло. Особливо з новинок зацікавили ось ці девайси : Fenix HP12 CREE XM-L2 і Fenix HL23 Cree XP-G2 R5

Класний цільний корпус, який повертається весь на кріпленні , а не лише частина , що лише плюс до міцності. Доволі хороша потужність. Можна вибрати собі легкий варіант з 1 аа , чуть потужніший 3 ааа , або з виносним блоком на акумуляторі : 2xCR123A або 1x18650. Особисто я вибиратиму наступний ліхтар серед цих, це за умови, якщо не звявиться щось привабливіше)
І рай, і пекло мають свої переваги. У раю чудовий клімат, а в пеклі – вишукане товариство.

257 Гості, 0 Користувачів