ліхтарики і запчастини до них

Автор TANK, 19.05.2007 00:36:15

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

inkognito

у послідовного включення є усім відомі недоліки (зрештою як і у паралельного)  :) може можна їх якось комбінувати?
Resistance is futile

Golem

Є, якшо один згорає не працюють всі. Але атк само і в паралельного, оджин коротить - коротять всі. Правда коротять вони занчно рідше ніж просто згорають.

Ми колись робили великий проект з перетворювачем на 180В для живлення дууууже багатьох світлодіодів. Рішення дуже просте. Час від часу паралельно їм включаєш діністор. Якшо горить якась з секцій - він відкривається і всі решта працюють добре. Причому виробник так розташовував світлодіоди, шоб вони перекривалися, і не замітно було коли секція згоріла.
Дігери всіх країн єднайтеся!

Golem

Насмішив. Читай Пост Любка про велофару.

Лед Драйвери треба шукати не на базарі. там тільки радіозапчастини продають. Радіодеталей давно нема. Наприклад на Філурі Зоряна з техекспо з задоволенням тобі їх привезе. Чи якшо з іншої контори - привезе Інкогніто за Пиво.

Ми, наприклад, більшість деталей купуємо саме так. Дзвониш, просиш рахунок. Проплачуєш і вони висилають.

Тепер троха про Ліхтарики. Купив си от таке чудо. Заперло. Майже як хісторі 40 річної давності тільки нове. І оригінальне, Філіпс та ше й куплене в самому серці виробника - Ейндховені. І не китайське. Ясно шо для серйозних використань воно застаріло. Але все рівно - мати таке в хаті дуже приємно. Мож навіть на креденс поставити.
Дігери всіх країн єднайтеся!

Golem

Знайшов я в себе хісторі раритетний ліхтарик "Львів". Використовувати його в оригінальній конструкції не було сенсу, тому я вирішив відвести душу і переробити його для роботи з світлодіодами.

Колись давно в анс на фірмі робилося багато плат для керування світлодіодами. Тому одну я взяв таку  з AN2317. Іншу - меншу, зато значно живучішу до 1.8В. Розробляв колись  особисто я :)

Вийшло досить оригінально та, шо головне, надійно. Тестував нині при вилазці по Нетуристичній Львів. Фоткабельний, дає несильне гарно розсіяне світло придатне для освітлення великих приміщень.
Дігери всіх країн єднайтеся!

Golem

Згоріла лампочка в мому ліхтарику. В користуванні він був не більше двадцяти годин. Лампочка була оригінальна криптонова на 6В, йшла з ліхтариком. Досить малий час. До чого веду - недаремно радять завжди мати запасні лампочки. Я замінив і все запрацювало, а ту дома пеервірив ще раз і викинув. Запасні лампочки купував на Радіоринку на АС-2. Побачимо, скільки прослужать.

Ліхтарик Eveready, перероблений з 4 батарей на свинцевий акумулятор 6В, 4АГ. Напруга, тобто, та сама.

До речі, запасну дампочку зазвичай можна вмістити в сам корпус ліхтарика і завжди мати при собі.
Дігери всіх країн єднайтеся!

zelja

фонарь зачотний а плату з діодавми сам паяв?

Golem

Та шо синя - розведена нами (4 шари), виготовлена і спаяна там. Софт написаний в нас. Та шо зелена - повністю зроблена в Україні. навіть видно шо вона розраховувалася на процесор в 32 QFP корпусі, а потім клієнт сказав зробити в SO-8. Остання зелена досить цікава - забезпечує регулювання яскравості світлодіодів, роботу до 25В від 3.3В і ше багато чого. І все це на найдешевшому процесорі.
Дігери всіх країн єднайтеся!

jony

а де можна нромальне світло дістати бо щось ті ліхтарі що у мене були до д...пи?

inkognito

    Придбати, щось із модельного ряду Petzl'а в Команчеро чи інших туристичних магазинах. То є усерйоз та надовго - проте і ціни відповідні  :) Хіба си купіть китайських "циклопів" за 50-60 грн. Та свіжі батарки до них, наприклад Duracell Turbo - достатньо буде 3-4 серйозні вилазки, потому лятарку (якшо це лятаркою можна назвати звісно) ффтопку або на ремонт. Може підвести у будь-який момент - а потому сліпим як новонароджене котенятко шукати вихід. Також незлі та дешеві ручні лятарки Police (на радіобазарі беріт, дешевше буде)

   Зрештою, Лощина не такий "серйозний" об'єкт для котрого треба Пецля купувати...
Resistance is futile

slod

Мене теж цікавить комбінований.
Хто такі використовував/використовує - поділіться враженнями та відгуками.

Unforgiven

у мене є Петзл Міо Белт 3, у нього є 3 світлодіоди і одина ксеонна лямпічка. Батарейки знаходяться в окремій коробочці які на довгому дроті зимою можна ховати в кишеню, аби не розряжались. Загалом ліхтарик зроблений добротно, як би не одна фігня - він доволі слабенький, 3 світлодіоди дають мало світла, а ксеонка хоч і світить ~ 50 м та розрахована на 1,5 год безперервної роботи, шо дуже мало. Тому за купу грошей маю не надто добрий ліхтарик :).
Тіка ХР то добри ліхтарик, потужний, але здається у нього тіко світлодіоди

Відносно Петзела то можна піти в Команчеро і взяти у них буклет, а там є розписано всі характеристики. Петзли безперечно надьожні, ними користується весь профі світ, але і у петзела є простенькі ліхтарики, хоч і коштують не мало. Того ліпше ознайомитись з характеристиками, почитати по форумах і потім думати чи він буде тебе дійсно задовільняти 8).

explorer

Вже енний рік не нарадуюсь своїй TikkaXP :) до цього досить довго користувався всім :)
- "жужжалками"
- китайськими та совковими здоровими ліхтарями під 3 D елементи,
- саморобками
- українськими "ліхтариками" (ті що в розетку вставляються для зарядки, продавались на кожному кроці, та висіли на формі в поліцаєв:)
- налобний китайчик на 4 АА елементи та 8 свідлодіодів - "народна" невбиваєма модель
- різною мішурою з радіобазару
- маглайтами

В решті решт  була куплена ТіккаХР яку вже кілька років не бачу на що міняти. Серед того, що в нас можна купити, як на мене, найкащим світлом для використання в важких умовах є Tikka XP та Myo XP. Між ними і вибирав в результаті. На стороні Тікки були більша простота (один корпус + ремінь), менший розмір та вага, трохи менша ціна, на стороні Міо - більша потужність та можливість ховати батарейний відсік під одягом.

Загалом відсутність можливості запхати батареї в тепле місце не заважала ліхтарю успішно працювати в зимових горах при температурі -30 на шквальному вітрі з яким хер що відігрієш (це коли вже невбиваємі гармінівські навігатори та частина фототехніки групи пішли спати, і постала проблема як би не пролюбити свої деякі кінцівки).

Дальнього світла вистачає для орієнтування вночі. Коли ходив з налобним китайцем, то для дальнього світла ще носив маглайта у якому в незручний момент лампочки тре міняти було... Дощів та снігу не боїться, механічнио досить міцний, битись нема чому. Кріпиться як треба, то куди завгодно :)

Лампочки та їх комбінації то добре для комфорту, коли є чим то діло живити, на що заміняти та бажання все це нести.

Skip

а я маю аналог Golem"а  PHILIPS"а, тільки трохи старіший

Golem

Здерто 1:1 :) До речі, з криптоновою лампочкою дуже навіть незле служить як додаткове джерело "підсвіти сюда для фотографії" :) Правда використовувати його як головне я б не радив. Навіть якшо носити з собоу запасні лампочки. Зайняті руки, в принципі неможливо спускатися з ним в люк чи по шнурку. Хіба якось до голови шнурком привязати. Але за фото дякую, раритет внатурі :)
Дігери всіх країн єднайтеся!

Chuhaystur

Бачиш: в них тут зовсім інший світ..кажуть, в них тут правда на обід.

YserL

Бачив у магазині ось такий ліхтар, живлення від 4 AA батарейок. Ціна 30 грн. Водозахищеність.

inkognito

   То просто моє нудне ІМХО: згадуючи роки, коли відмикали світло для його ж економії, доводилось вчитись під світло гас-лямпи. Ну ніяк у мене не підніметься рука переробити Гасову Лямпу у Світлодіодну чи скажімо Галогено-Ксенонову. На мою думку джерелом енергії у цьому випадку має бути виключно гас, а не електрика.
   Зовсім інша справа як наприклад у Golem'а у випадку лятарки "Львів" чи 'Philips'a - чоловік не змінивши суті, зробив позитивний апгрейд девайсу. Змінився тільки світловий потік та час роботи від батарок (ну і трохи спектр випромінюваного світла, але у цих двох випадках це дрібниці)
Resistance is futile

zelja

Фонарик "ЛЬВІВ" частина 2
Купив на барахолці такий вот апарат тіко без нижньої кришки "Оригінальну кришку замінив кришкою з під сметани "Простоквашено""
Зібрав всі діоди з колишніх "китайців" ви різав кусок плати і на швидку руку все до купи зліпив
і вот получився такий девайс :)

YserL

Сьогодні Polica 5w зробив водонепроникним: район скла і коліматора посадив на силікон і по шву залив глобусом, зайон закручення головки в канавку накрутив нитку 100 лл просочену глобусом і зверху полив ним же. На кнопку натягнув плівку із зонда дп 5, зафіксував її гумовим кільцем яке залишилося із старої кнопки і зверху залив силіконом, на різьбу до бартарейного відсіку накрутив нитку просочену рідкою силіконовою змазкою (не від кондомів :)) На точку доторкання штиря + із касети до збірки припаяв мідний штирь і замінив припой з вищою температурою плавлення.

Кинув у миску наповнену водою. потрібна краша герметизація в зайоні збірки і батарейного відсіку. А якщо повністю залити ліхтар якимсь желе струмонепровідним, типу як у контактах SchokLock

YserL

Клей глобус із шнурком не оправда себе, клей зсохся. Повністю герметизації IPX-8 відповідає Лента ФУМ, герметизує на відмінно, і легко відкручувати.

276 Гості, 0 Користувачів