ліхтарики і запчастини до них

Автор TANK, 19.05.2007 00:36:15

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 4 Гості дивляться цю тему.

YserL

Повипаював смд діоди із підсвітки екрану телефонів нокіа 2600 і 7270 Versace. Від 3 в не запустилися, від 5 в засильно валят, від 4.5 трохи стльно. думаю розвести міні платку і зробити міні ліхтарик на гудзиках.






Stinger

Зробив собі от такий тру-дігерський столик під пиво зі старого плексігласу) буду з собою брати на п'янки у бомбіку)

Extreme


Golem

Світлова зброя. Гарно сліпити нападника в темноті. А назагал я троха не розумію нашо стільки люменів. Давно користуюся відносно слабеньким пецлем. На далекі відстані маю гарносфокусований з звичайною лампочкою і для всіх практичних застосувань цього цілком досить. Одне світить під ноги, а інше далеко-далеко... Все рівно ті всі люмени страшно жруть батарею. А насправді людське око за 15-20 хв непогано пристосовується до темноти і аж так багато світла му не треба. Навіть навпаки, тільки сліпиш тих, хто поблизу.
Дігери всіх країн єднайтеся!

Extreme

Такі ліхтарі використовуютья для пошукових операцій. Будений користувач наврятче дозволить собі туку забавку - вартість таких ліхтарів починається від 500у.е. В приміщені так само таким ліхтарем на повну потужність не посвітиш - осліпнуть всі.
Відносно люменів - це одна з характеристик, яка напряму вимірює якість світла і практично тільки нею можна виміряти потужність освітлення ліхтаря (фактично потужність світлового потока):
http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9B%D1%8E%D0%BC%D0%B5%D0%BD
Для прикладу звичайна лампочка 100Вт видає світловий потік в 1750люменів.

В спеціалізованих і якісних ліхтарях цей потік правильно сфокусований. Тому в них цілком достатньо для побутових потреб 150люменів і вище (ну це для мене достатньо, а так це моя субєктивна оцінка, кому як більше подобається:)).
Відносно енергоспоживання - такі ліхтарі використовують світлодіоти, вони досить  економні, видають потужний пучок світла плюс мають більший "життєвий" цикл (в світлодіодах CREE ресурс 50000годин - вистачить на все життя, ще й онуки будуть використовувати ).
Так само такі ліхтарі мають досить невеликі габарити, для порівння наведу приклад того самого  FENIX PD20, зверни увагу на розміри, потужність світла та час роботи в комплексі:
- светодиод CREE R2;
- размеры 78.5мм (длина) x 21.5мм (диаметр) - це 1,5 сірникової коробки;
- элементы питания: CR123A (Lithium) 1 шт.;
-  группы режимов:
-- основная группа - 4 режима: 9 люмен (35 часов) -> 48 люмен (7 часов) -> 96 люмена (2,8 часов) -> SOS
-- турбо группа - 2 режима: 190 люмен (1 час) -> Строб сигнал
За ссилкою нижче можна почиатти інші характеристикі, які вартуєть увагі (водозахищені, ударостійкі та інше.):
http://market.quest.ua/product_171.html

Сам користуюсь такою моделю:
http://market.quest.ua/product_135.html
ДУЖЕ задоволений, не шкодую, що витратив такі гроші, ліхтар дійсно їх вартий. Ходив з ним в Броди та Міжгіря - супер, достатньо одного такого ліхтаря для освітлення приміщення або коридорів. Брали з собою і інші ліхтарі - потужності не вистачало, коридор ними не просвітити до кінця - не зручно. В фонарях типу Фенікс є додаткові плюси - це аксесуари (дифузорні фільтри, лінзи розсіювання, кріплення на голову та інші. - дуже зручно). Не хочу, щоб я зараз виглядав як "рекламіст" торгової марки, просто пишу під враженням - фонарі дійсно вартують цих грошей (хоч і шкода з ними розставатись:), але це річ на все життя).
Для порівняння варто побачити роботу даного ліхтаря з тими, що в тебе зараз є, щоб його оцінити.


Можливо комусь буде цікаво - сайти з тестами ліхтарів:
http://fonarevka.lux-rc.com/
http://market.quest.ua/test/index.php


YserL

Око автоматично пристосовується до яскравості картинки, зокрема зіницями. Коли поруч йде фенікс, і світлодіодник китайський (police), то останьому здається що він слабо світить. Такий самий ефект при Police і діоді 40мА. Так що ліхтар для пошукових робіт і понтів. Купив сьогодні хедсель дуо на радіобазарі за 10 грн. Після терметизації і перепайки китайських соплів вийде надійний ліхтар.
Режими:
1 діод, 3 діоди, лампа розжарювання.
Думаю один білий замінити на червоний.





Доречі начинка у ліхтарику виявилася досить якісною.
Зробив апгрейт, вивів дроти живлення і взаді встановив тюльпан. взяв акум від мобільного і припаяв туди тюльпан. Заряжає акумулятор просто вктикнувши в юсб порт. нормально світить і переключає при подачі 5 в.


Зара роблю саморобний налобник:
- червоний діод 20 мА
- білий діод 50мА
- Силовий білий діод 700мА
- галогенова лампочка
- лазер
Вимикачі - 5 герконів, розміщені під пластиковою трубою, над якою скользить трубка більшого діаметру із магнітом. Корпус ззаду закривається пластиком квадратним, який стягує гвинтами переднє скло, герметизуючи конструкцію. Радіатор виведений на зовні. БАтареї 3 АА ззаду і акумулятор на 700мА.
Вимоги да матеріалів: -30 C, надійність, корпус залитий епоксикою. Розєми або тюльпани, або  радіочастотний 50 омник.




YserL

Років з 3 тому зробив знайомому табличку на рейсовий автобус. 90 направлених червоних діодів. На дорозі засліплює зустрічний транспорт. Довго знайомий матюкався  :-[ 1.8А жерло все.







YserL

Натрапив на сайт beriled.biz, де можна купити драйвер ZXSC300 Down, чекаю доки на складі буде ZXSC400 Down-UP, дросель 22 мкГн; 2 А. Або NCP3065.  Доставка нічним еспресом,  «Нова Пошта», чи укрпошта. Вартість доставки 16 грн. Якби купляли б багато деталей, доставка дешевшою була б. Я беру 3 драйвера. Ось досить нормальні схеми драйверів світлодіодів:
http://www.qrz.ru/schemes/contribute/constr/led2/ZXSC300.pdf
http://pitaemled.biz/zxsc300.html
http://pitaemled.biz/zxsc400.html


Roy

Сьогодні пощастило стати власником ось такого антикваріату. Щось є в тому ліхтарі таке, що аж в руках його приємно тримати :)
Попробую дати можливість йому світити
Meine Ehre heißt Treue

SANECKA

В мене отакий є! Купив коли в Медову Печеру лазив.

YserL

Зробив вчора апгрейт ліхтаря. Виніс акумулятор на потилицю, під ним 3 батареї АА. Присутній перемикач акумулятор - батареї, а також гніздо заряду батареї. Основне джерело живлення акумулятор від LG якогось телефону на 700 мА, у разі розряду чи поломки перемикачем можна перемкнути на алкалайнові батареї. Також в фарі збережено посадочні місця для 3 AAA батарей. Замінив невідому пористу штуку на шерсть.
To DO:
- Загерметизувати батарейний відсік.
- Поставити драйвер.

Сьогодні випробував в лощині: світла від світлодіодів мало, треба додаткове світло, зате жарівка дістає до кінців тунелю.





Gottrag

Цитата: YserL від 31.01.2010 18:27:35
Зробив вчора апгрейт ліхтаря. Виніс акумулятор на потилицю.
Задум цікавий, а як по ергономіці? проводи не заважають, особливо при активному пересуванню?

Сам поки що лажу з Fenix TK11, з першої серії на діоді кю5, живлю 3,7 вольтовими 18650 TrustFire акумуляторами з платою захисту, заряджаю їх UltraFire'ом WF-139. На максимальних 225 люменах вистачає на 3-3,5 години на мінімальних 60 люменах біля 15-16 до повного затухання і це в безперервному режимі (тестував), серед мінусів його ж плюси надто потужний навіть на 60 люменах, а коли не хочеться палитись це суттєво, думаю з часом для цих цілей докупити налобник-накарманник Zebra H501 на червоному діоді, і надійно, і непомітно, компактно, плюс червоний діод зберігає нічний зір.
І про запас в рюкзаку ноунейм китайка рівня поліс які на попередніх сторінках згадувались, хоча потреба в ньому виникає тільки коли треба комусь позичити, так як не знаю що треба зробити з феніксом щоб він вийшов з ладу, хіба мабуть загубити його :),
і на остаток картинки всього згаданого


Stinger

а я роблю вдома от такі свічки зі старого парафіну ;D плавлю парафін, та заливаю в форму, щоб добро не пропадало. гніт зі звичайних ниток. звісно вечерю при таких свічках не будеш робити, але як резервне світло в рюкзаку має бути кілька, та й пифка попити в бомбіку при них можна))))

VeNick

УКРЗАЛІЗНИЦЯ

Stinger

Нарешті і я купив собі нормальну ляхтарку, поліс на 3 батарейки АА, 5 ватт, брав за 40 грн.

Stinger

фото світлодіода.
корпус металевий розбірний. на рахунок водонипроникності я промовчу, бо корпусом передбачені резинові прокладки-кільця, але кітайці як завжди халтурять, і їх нема. для мене то не проблема - зніму зі старого меглайту...

Stinger

як світить? ;D так що я одним оком вже 10 хвилин нічого не бачу... купляв в універмазі на площі ринок, на -1 поверсі, одразу зліва мужик продає ліхтарики та батарейки, 40 гривень. З права також такі продаються, по 48 гривень ;D підпреємці блін...

zelja

А шо ви скажете на рахунок такого ?
Купив порядка 3-ох місяців назад не юзав його бо хочу купити акумулятори.купив на радіо ринку за 200грн.
- 3 ААА
- Грубезний металевий корпус (Вага відповідна)
- Водо непроникний
- 3 режима (1-сигнальний,2-Low,3-Max)
- Потужний діод

А тепер зацініть фотки

1- Сам фонарик
2- в розбраному виді
3- Рефлектор та діод
4- Діод крупним планом
5- Режим Low brightness
6- Режим Max brightness
7-...
8- Порівняння Мого старенького POLICE і нового.

RoMeL

В мене доречі такий же, я ще добавлю, що його можна юзати з двома або з трьома батарейками... ручка вкорочується  :)
Fruere vita, dum vivis

285 Гості, 0 Користувачів