Притока Полтви біля Травмдепо

Автор Chuhaystur, 17.02.2010 22:49:05

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Chuhaystur

Я б пропонував розглядати притоки Полтви (ті, що мають прохідність, звичайно) в якійсь мірі відокремлено від власне Полтви.
А тепер до суті. Ше колись даавно вишукуючи інфу про Полтву я прочитав про Вулецьки потік, який частково мав проходити під вул Сахарова. Звичайно ж я взявся вишукувати входи (всі люки підряд не піднмав, звичайно ж ;D) Але ніц не нарив.
Однак, нещодавно доля мені таки посміхнулася! :D Вхід і справді є. Зо сходками, гламурненький такий ;D Знаходиться він за адресою вул. Ак. Сахарова 12, навпроти магазину *Буржуй*.
    Місце дуууже запальне! Просто посеред вулиці.!
П.С. Складаю щиру і заочну подяку працівникам ЛКП *Затишне* за мимовільне вказання мені потрібного люка :)
Бачиш: в них тут зовсім інший світ..кажуть, в них тут правда на обід.

Chuhaystur

Бачиш: в них тут зовсім інший світ..кажуть, в них тут правда на обід.

Fenriz

пропоную тему підняти та дослідити, як зійде сніг

STALKER

Цитата: Fenriz від 18.02.2010 01:23:48
пропоную тему підняти та дослідити, як зійде сніг
підтримую фенріза-я за

Golem

До Фенріза: памятаєш який там тунель вузький та стрімкий починавсі на Франка? Цікаво шо тут буде. Зокрема цікаво було б донанести все на карту.

До Чугайстра: дуже вдячний за місце! не думав шо аж тут ше буде вхід. А на рахунок запалу - більш запального місця ніж Памятник Шевченку нема. І нічо, спустилися :) Думаю і сюда спустимся. Постараюся приєднатися.
Дігери всіх країн єднайтеся!

Fenriz

за словами одного знайомого там має бути в ріст людини висота, заодно перевіримо його слова. + там казав шо течія  повільна, бо до того як там побудували трамвайі забудували все будинками - було чимале болото і кілька ставків.

inkognito

   Має бути(могло б бути) шось суттєве - де ж має дітись вода від озер Франца-Йосифа (коло Лістотеху) та Медику (Цуккермана-Кн.Ольги)? А потому по курсі Вітовського та бувші стави (а колись басейн) навпроти генерального входу в Парк антиКультури ім. Боді Хмельницького. Доволі коректним буде припущення, же по вищенаведеній схемі зливається у Полтву в районі пл.Ів.Франка-Стрийської.
   А початкок струмок бере на Кульпаркові в районі дурки

Resistance is futile

explorer

Ось що під люком.
Знято сьогодні гостями з Одеси і Пітера (Hmur & Mauser).

Fenriz

от тепер евагаючись треба попертись тудив якусь ніч. ! ! !

Roy

Красота...Доволі низький рівень води при відлизі. Однозначно треба лізти! Цікаво, яка висота порівняно?
Meine Ehre heißt Treue

Golem

Цитата: explorer від 13.03.2010 19:41:43
Ось що під люком.
Знято сьогодні гостями з Одеси і Пітера (Hmur & Mauser).

Ше якісь фото будуть? ;)
Дігери всіх країн єднайтеся!

explorer

Цитата: Golem від 15.03.2010 11:48:31
Цитата: explorer від 13.03.2010 19:41:43
Ось що під люком.
Знято сьогодні гостями з Одеси і Пітера (Hmur & Mauser).
Ше якісь фото будуть? ;)
Власне в тому місці від входу не відходили далеко, тому інших фото нема.
А решта фотографій - добре знайомий відрізок основного русла у центрі, там ніц нового.

Roy, висота мінімально достатня для пересування вертикально :)

Navara

Надибав трохи інформації власне про цей доволі непримітний вхід у Львівський Стікс. За словами одного з місцевих жителів, колись на місці люку був досить гарний вхід з огорожею і сходами які  охоплювала арка. Ще хотілось би розповісти про напрямок і джерела данного потоку. Те припущення яке нам висунув inkognito є неправильним:
Цитата: inkognito від 18.02.2010 22:10:15
А початкок струмок бере на Кульпаркові в районі дурки
Трошки пошукавши на просторах Інтернету знайшов ось таку карту-схему приток Полтви. Зеленим на ній позначено початок потоку-Сорока, на початку Вул. Кн Ольги в неї впадає Вулецький потік(Його початок позначено червоним). Далі Сорока тече попід вул. Сахарова(Жовтим позначено вище згаданий люк), вул. Вітовського, вул. І.Франка і з'єднується з Полтвою біля пам'ятника Грушевському на проспекті Шевченка.
Боїшся - не починай, почав - не бійся

Alter

2 Navara.

Як ти думаєш, де ті схеми взялись? Вірно, також з Експлореру. Можливо "на просторах Інтернету" знайдуться інші джерела інформації про притоки?

P.S. ТРАВМ-депо то нічний П'ятий парк в п'ятницю, так?
Нема нічого більш вічного за те, що обмотане синьою ізолентою.

inkognito

ЦитуватиЗеленим на ній позначено початок потоку-Сорока
Зеленим на ній позначено озера Піскові Озера, вони ж Алтайські чи Франца. Заповнюються водою із джерела, що ось тут, сліди котрого в свою чергу можна знайти орієнтовно тут коло колії на Кульпаркові.

    Особисто не згоден із знайденою картою, де червоним позначено Сороку. Гадаю, якщо вернутись на 100 літ назад ми б побачили на цьому місці невеликий потічок, котрий власне впадає в Сороку. Основна маса води "генерувалась" Піщаними Озерами через притоку, що на карті позначена зеленим. Звісно, то лише моє ІМХО, і ситуація на даний момент кардинально протилежна: більшість частина води стікає якраз через Сахарова до Медика, а не від Алтайських озер туди ж. Оскільки я прихильник історичної правди  ;D то вважаю, що Сорокою має називатись наступний маршрут: Кульпарків (не факт, що зараз знайдеться) --> Алтайські Озера --> перетинаємо Чупринки(Пушкіна) --> через Лісотех та приватні забудови до Медику (зливаємось із притокою, що на карті позначена як "Сорока") --> далі вул. Кастелівка --> вхід униз -- і далі по карті.

    Якщо хтось апелюватиме до історії, що викладена на Вікі (Парк був облаштований у 1960-ті роки на місці зруйнованого ландшафту) можу сказати, що так дійсно і є - парк був облаштований, але озера були там значно раніше: давня назва Піскових озер – озера Франца, назва виникла від прізвища власника цих земельних ділянок і фабрики гіпсу, відомого львівського промисловця ХІХ ст., виробника гіпсу Юзефа Франца. Назву Францівки мала дільниця між вулицями 29 Листопада та Кшижовою. Детальніше на ЛьвівЦентрі


Resistance is futile

Alter

Від себе додам, що притока, яка проходить вздовж вул. Бойківської, мала досить великий діаметр та проходила під землею. Зараз про це свідчать значні поздовжні просадження грунту у місці протікання. Відбулось це, напевно, років 20-25 назад, чому свідками є похилені дерева та просівші сходи від студмістечка.
Нема нічого більш вічного за те, що обмотане синьою ізолентою.

245 Гості, 0 Користувачів