Вишка шахти "Зарічна"

Автор mykolya, 20.02.2010 21:10:52

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

mykolya

Для транспортування породи на терикон деякі шахти будували канатні дороги. Висота башти одної з них близько 170 м. Стоїть на полі, вільний доступ, зручний підйом в середині башти по сходах до самої вершини. Знаходиться біля дороги Червоноград-Львів.
Рухаємося у бік Червонограду, проїхавши поворот на Соснівку, бачимо її з лівого боку (друге фото). Можу провести екскурсію  ;D.

Golem

Дякую за тему! Якшо можна - цікавлять фото з самих вирубок, обладнання, глибини і так далі. Думаю багато кому також було б цікаво.
Дігери всіх країн єднайтеся!

RedShift

Мої друзі вже лазили і на те що зображено на обох фотографіях... а я не поліз! Засцяв!  :-[
Може з другої спроби вдасться!




Darts matters!

:-)

Як тільки зійде сніг і трохи підсохне земля, можна махнути. Ніколи ще не був у тих краях. 8)
Декольтем своїм мене манила.

RedShift

Ще трошки гарних фотографій від мого друга FAKO (на фото - Я, власною персоною і мій пивний живіт :)) для збільшення  "туристичної привабливості" шахтарського краю.
Darts matters!

mykolya

Знайшов ще одне фото. Верхня частина башти біля с. Сілець (близько 170м). Найцікавіше коли треба підніматись по сходах із зовнішнього боку башти (приблизно центр знимки, в районі кріплення нижніх тросів).

linuxoid

Знайомі місця. Між інших, якщо хто хоче побувати в шахті Червоноградський Гірничий Технікум організовує екскурсії на шахті "Степова". Але то не зараз, бо, як відомо, горіла шахта "Межирічанська", тому зараз в шахту не попасти..

Щодо вежі на останньому фото то її варто відвідати. Конструкція надійна, проте недіюча (принаймні я ніразу не бачив тієї канатки в роботі.) На верху досить вітряно і вежа відчутно хитається (це нормально конструкція на те розрахована). Види зверху просто неперевершені!

Lesyk

палюбому треба туди з"здити  8)
і полюбому я полізу на верх вишки)
така вже в мене натура.суїцидальна трошка, але ввічлива і привітна... ::)

Pa3

вишка в районі 7ї шахти дійсно варта уваги, найцікаві ше там коли вже все розцвіло, і сонячно)як нам розказували в технікумі оці всі канатні дороги будувались для випробування в нашому басейні, для можливості подальшого впровадження на інших шахтах, але вони немали успіху і були закинуті) 

linuxoid

З вишки 7-ї (Зарічної) шахти краєвиди більше в стилі індастріал, бо одразу кидається в очі терикон Збагачувальної фабрики, сама фабрика та верениця шахт.

З вишки  2-ї ЧГ (Червоноградської) відкривається вид на поля і пасовища. Влітку, коли цвітуть маки все довкола ніби залито фарбою: жовтий, зелений, червоний кольори, аж не хочеться злазити донизу. Доречі, на тій вишці є достатньо місця для пікніка!!!

Lesyk

Вишка шахти "Зарічна", 152 метра від "кінчика носа до кінчика хвоста"

Мені обридло сидіти вдома. Мені обридли звичайні вилазки Експлорера, які обов"язково супроводжуються тупим матрацом (або самі переростають у матрац), які супроводжуються доріканнями та вказуваннями мені. Ніхто у цьому світі не знає моїх справжніх фізичних та моральних ресурсів, окрім мене. Будь-які вилазки які я описував в планах ніколи не супроводжувались ентузіазмом у інших - і в кінцевому результаті я завжди розстроювався через це. ДО ХІРАСІМИ ЦЕ ВСЕ! Тому я вирішив відвідати цю металеву красуню, чудо інженерів-конструкторів.


На годиннику 9:48. На мені нижня альпіністична страховка, шмат линви прикарабінений до мене, інший кінець з карабіном причеплений до пояса. Переді мною груда іржавого металу, який вистроєний як будиночок з сірників. "Та тут метрів 40, х*лі ач*увати, за нема шо залізу"...як жеж я помилявся про "40 метрів" і "нема шо"...
Карабінитися до поручня я не бачив сенсу, принаймі спочатку - висоти нема, вітру нема, нормального поручня нема (а перекарабінюватися кожні пів метра я не мав ні часу ні натхнення).
Ось моє перше відео, зняте на 13 "поверсі"

Я там говорю багато дурниць. Особливо про висоту. Висота на тому відео - не менше 30 метрів (між кожним ярусом трошка більше 2 метрів + основа). Орієнтуватися у висоті я не вмію.

Коли я проходив 20 ярус - почув голоси людей, що наближалися. Я вирішив не палитися, лягти на тому ярусі - і перечекати їх. Група людей складалась з 5 чоловік,  з їхніх розмов я зрозумів шо вони шось вирішують на рахунок сміття, якого багато поряд з вишкою. Валятися довелося там довго. Пів години як мінімум.
Ось відео з 20-го "поверху"


Наступне відео вже було знято на 31 ярусі. На ньому видно, яким чином закріплюються троси до вишки. Тут вже почався "жим-жим".


А це - на 50-му ярусі. В голову почали приходити думки про те, що треба це все припинити, і повернутися.


На 59 ярусі мені зустрілась драбина, що хиталася. Власне невдоволення я виразив у цьому відео. Відео супроводжується невпинним матом.


68 ярус. Відірване кріплення перила. Ще більше невдоволення, але мату менше.


На 71 ярусі починається жесть - сходи перестають іти у середині вишки, а йдуть ззовні неї. Під сходами - лише земля (між сходами і землею невеличкий проміжок повітря, трошки більше 100 метрів).


Пройшовши ті сходи..а потім ще одні такі самі сходи я вийшов до якогось кола, діаметром десь 2.5 метра (у відео я говорю дурниці). Вся "підлога" там заляпана смолою, у підлозі дірки.


На 70-якомусь ярусі я демонструю покалічені перила. Страшні покалічені перила.


І ось, нарешті я досягнув своєї мети - вершечка тієї вишки. Це було важко. На годиннику - 10:51. Я вирішив посидіти, відпочити хвилин 10 і спускатися до низу.


Спустившись до низу - я "віддався у руки правосуддю" - мене затримав головний інженер шахти разом із начальником охорони та ше якоюсь тьоткою. Інженер намагався мене залякувати, охорона вся виявилася цілком адекватною. Написали акт про затримання мене коханого, ніби я хотів залізти на вишку, для відпрацьовування альпіністичних навичок (ну ж не напишуть шо я в них під носом туда-сюда зганяв  ;D), і мене ознайомили з якось там фігнею. Той головний інженер віддав розпорядження вхід туди заварити і повісити попереджувальну табличку (в даний момент там нічого подібного не було, отже мої дії не були протизаконними). О 12:00 я уже попрощався з охороною і через КПП вийшов на дорогу, яка вела на трасу, яка вела до Червонограду, а звідти до Львова, перед тим побачившись з Лінуксоїдом.

Окрема подяка Зелі за надану мені відеокамеру та плєцик, РедШіфту за показання даного місця на Вікімапії та Лінуксоїду за детальну інформацію.

Дана тема знаходиться у розділі "Для Своїх", а не у звичайних "Інженерних Спорудах" тому що мене пов"язали і я відбрехався шо ніц не знімав ::)
Аве!

Lesyk

Перше відео переглянули 17 разів, останнє - 6. Люди зараз слабонервні, до кінця не осилюють  ;D ;D ;D

YserL

Ну ти й екстремал)))
Тут є журнал любителів висоти:
http://raskalov-vit.livejournal.com/

Roy

Abiit, excessit, evasit, erupit...
Цікавий, нестандартний звітик. Але ІМХО, варто перенести у загальний розділ. Нема чого остерігатись, он які фотки пацанів з Московії, чим ми гірші? Тим паче, охорона переживала не за те, що ти на верхівці вежу на метал розбираєш,
а за те що міг вбитись на території їхньої шахти.
Ну й учасникам матрацних, чи тупих матрацних вилазок, як ти кажиш, потішив б даний звіт у відкритому розділі. Бо, наскільки я знаю, багато хто хотів туди попасти, а тепер, навряд чи випаде така нагода.
Meine Ehre heißt Treue

Caesar

Варто було сказати про вилазку , раз почав ...
А  звіт варто для загалу, на мою думку ,оскільки цікавий обєкт тепер буде закритий.  :-[

Ну і варто було б повідомити когось де тебе зішкрябувати в разі чого .
І рай, і пекло мають свої переваги. У раю чудовий клімат, а в пеклі – вишукане товариство.

Bottlehunter

Короче, лев, йопти*ля! Таку штуку встругнув! Зачот, однозначно. Але на наступний раз бери дві страхівки, щоб я не переживав.
Най жиє Гуцулія!

linuxoid

Є в мене думка сходити туди якось ввечері в грозу з плівочним фотоапаратом. Все життя мрію зняти блискавку..

:-)

Цитата: linuxoid від 23.07.2011 21:12:48
Є в мене думка сходити туди якось ввечері в грозу з плівочним фотоапаратом. Все життя мрію зняти блискавку..
Ем, ну вишка наче над місцевістю домінує)))))
Декольтем своїм мене манила.

linuxoid

Цитата: :-) від 23.07.2011 21:45:24
Ем, ну вишка наче над місцевістю домінує)))))

Я не маю на увазі на неї лізти в грозу, я ще жити трохи хочу, а маю на увазі зняти як в неї влучає блискавка десь зі сторони. Так попадало, що як їхав з дачі в грозу часто помічав, як в цю вишку потрапляє блискавка, от і хотілось би то якось зфотографувати.

Lesyk

На відео знімай) Ібо фотографію важче зробити, аніж зняти усю грозу, і вирізати (якщо таки пощастить) коротке відео з влучанням блискавки.

259 Гості, 0 Користувачів