Полтву хочуть зробити відкритою

Автор Golem, 07.03.2010 23:45:50

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Golem

"Як Львів відкритий для світу - так само і Полтва - відкрита для нечистот. Принаймні зараз. Тобто ми самі ходимо по власному калу. В Європі вже кілька міст відмовилися від подібної практики і перетворили підземну річку на окрасу міста. Ми хочемо добитися надання Львову гранту від європейської організації на реалізацію цієї ідеї.

Але перед тим слід привернути увагу громадськості до проблеми, спровокувати її. Це вже наша справа, митців. Ми плануємо цього року зробити кілька інсталяцій на тему Полтви. Наприклад висипати перед оперним пісок і в плавках грати волейбол ніби на пляжі, чи поставити біля Коперника вишку ніби добуваємо газ і повісити плакати "Нам не потрібний Російський Газ, маємо свій" чи влаштувати на Західному Бугові змагання на байдарках, але шоб спортсмени були в хімзі, а перепони шо треба огинати - в туалетному папері :) І в тому роді.  Минулий рік ми спробували, поставили Човни біля Зеньковецької.

До того як получити грант треба всіляко звернути увагу громадськості до цієї проблеми. Водити Екскурсії в Полтву - купа бюрократичних перещкод, ліцензії і все таке. Але якшо сказати шо це ми робимо просвітницьку і ознайомчу діяльність - буде зовсім інше. Крім того якшо вони зрозуміють шо і їм троха капне з того гранту - то погодяться значно легше.

Також можна почати з символічного облаштування витоку Полтви, з встановлення табличок, лавочки і все таке
"

Така от розмова була з паном Олесем Дзиндрою із Музею Ідей. Взагалі то навіть не розмова, я уважно слухав і підтакував, а пан Олесь розказував десь з півгодини. Плани в нього грандіозні, а шо з того получиться - буде видно. Принаймні перформанси пройдуть точно. Я розказав про наш перформанс з протигазами :) Йому сподобалося. Запропонував щоб ми висовували свої ідеї, а він допомагатиме реалізовувати. Таке то. Не виключено шо років через двадцять наші фото колектора будуть вже історичними :)

Назагал ідея здорова. Насправді стоки займають далеко не весь обєм річки, дуже багато природньої води. Під час дощу колектор наповнюється теж виключно нею. Тож є сенс пустити природню воду природньою течією а гамно - по трубам на очисні поруч , всередині чи під основним руслом.

Я пообіцєу помагати, зводити їх туда. До речі, хочуть ставити круту постановку в Оперному, де Полтва - буде важливим елементом. Буде відео, де ніби люди йдкть по Полтві, заходять в Лівий Берег, далі за кусіси - і от вже артист на сцені :) Треба буде сходити.
Дігери всіх країн єднайтеся!

Chuhaystur

Еммм...я чому слабо вірю в реалізацю такого проекту в найближчі років так з 50.
це направду дорого переорганізовувати систему стоку нечистот по трубах, лишень, шоб вивільнити власне річку)
Знаю що говорю, ібо взагалі знаю, як в нас проводяться значні буд-проекти (і повірте, там мало оптимізму (якшо комусь цікаво, то можу троха про проблеми будівництва скажімо до того ж Євро 2010 розказати...)
Бачиш: в них тут зовсім інший світ..кажуть, в них тут правда на обід.

Fenriz

" Буде відео, де ніби люди йдкть по Полтві, заходять в Лівий Берег, далі за кусіси - і от вже артист на сцені  Треба буде сходити. "

ккк я ніби розказував тобі вже, що одне замурованевідгалуження полтви вело прямо в оркестрову яму оперного)))) і мій один старший товариш ше за совєтів туди потрапив, каже ото була хохма))))

Roy

Відверто кажучи, ця ідея мега-важка для виконання. Зараз вивільнити річку з-під кам'яних обійм, яку десятиліттями намагались сховати під землю, відокремити природній потік від побутових стоків !? Unreal...

В силу географічних та геологічних та ще інших значень Львова це дуже вартісний проект який може не відбити вкладених в нього коштів. Ще й параліч міста, сморід, та антисанітарія.

Переконаний, що популяризовувати у Львові феномен нашох укоханої підземної річки можна тими ж екскурсіями, цікавими інсталяціями, перформансами. Ось прийшла в голову ідея. Можна скажімо на стометрівці, зробити так, щоб люди без перешкод та неозброєним оком спостерігали за рікою, на невеликій ділянці, (наприклад 5х5 метрів). Виглядало б так: вирізаний отвір до полтви посеред пішохідної частини, накритий товстим броньованим шклом. Всередині можна гарно все підсвітити для антуражу, щоб в вечірню пору можна було б найкраще спостерігати за рікою.
Була б ще одна "родзинка" для Львова.
Думаю, є ще багато способів популяризовувати нашу підземну тру-ріку  ;)
Meine Ehre heißt Treue

Golem

Ідея хороша, при нагоді перекажу йому.  На рахунок чи то реально - це таке, в кожного є своя тема. А от знати новини шо і як у місті відбаватиметься - приємно. + можливість попіаритися для нас
Дігери всіх країн єднайтеся!

138 Гості, 0 Користувачів