Розпиття слабо(-алкогольних) напоїв у громадських місцях

Автор inkognito, 14.03.2010 17:49:54

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

inkognito

      Вітаю Вас Шановні Дописувачі! Малисьмо сьогодні неприємну ситуацію (хоча самі йолопи були винуваті) - а починалось усе так добре. Коротше кажучи, вирішили сьогодні із певною кількістю форумчан зустрітись та випити культурно пива, що власне і зробили. В процесі культурного обміну нас застав наряд ППС та повідомив, що ми порушуємо адміністративний кодекс (місце таки було громадське, ну ніяк наші поняття не дозволяли випити пива у кнайпі), забрали до відділку - далі все як зазвичай, опис, шмон, акти тощо. Дякуючи Справжнім Друзям нам то сі минуло та відпустили нас на волю. Чесно каємось та обіцяємо так більше не чининти

     Цю тему було створено із трьох причин:

     1) попередити дописувачів, же то є зле пити слабо(-алкогольні) напої у громадських місцях;
     2) вивчити юридичний аспект даного питання, прошу ділитись своїми міркуваннями;
     3) як від цього застерегтись (повірте, направу бувають моменти у житті коли хочеться випити плящинку доброго пива на повітрі, а не в прокуремному  барі - виключно із цих міркувань)

     Насправді, я усіма руками за те щоб із наших вулиць зникли підлітки (та не тільки вони звісно) із алкоголем, цигарками, наркотою тощо. Як нам пояснили сьогодні за це правопорушення світить адміністративне правопорушення, гнівний лист на місце роботи (навчання) та штраф у розмірі 345 грн. (цікаво, а штрафи оподатковуються?). Як кажуть правоохоронці, десь як із місяць часу тому взялись за відробку таких справ.

     Усіх, хто має юридичну освіту/знання чи інший досвід у аспекті цієї проблєми прошу дописувати. Слід також зауважити, що правоохоронці поводили себе коректно та вкрай стримано, чого від них чесно кажучи не очікував. Честь їм та хвала.

     Кодекс України про адміністративні правопорушення

Resistance is futile

Pantera

Таке рішення й справді було прийнято в січні цього року в контексті боротьби з "пасивним" (читати пивним) алкоголізмом:
 
Про внесення змін до Закону України "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів" від 21 січня 2010 р.
Згідно поправок до закону, слабоалкогольні напої – алкогольні напої з вмістом етилового спирту від 1,2 до 8,5 відсотка об'ємних одиниць та екстрактивних речовин не більш як 14,0 г на 100 сантиметрів кубічних, виготовлені на основі водно-спиртової суміші з використанням інгредієнтів, напівфабрикатів та консервантів, насичені чи ненасичені діоксидом вуглецю.

Законом забороняється споживання пива (крім безалкогольного), алкогольних та слабоалкогольних напоїв у закладах охорони здоров`я; у навчальних та освітньо-виховних закладах; у громадському транспорті (включаючи транспорт міжнародного сполучення), на зупинках транспорту, у підземних переходах; у закладах культури; у закритих спортивних спорудах (крім пива у пластиковій тарі); у ліфтах і таксофонах; на дитячих майданчиках; на спортивних майданчиках: у приміщеннях органів державної влади та органів місцевого самоврядування, інших державних установах. При цьому, забороняється куріння тютюнових виробів у ліфтах і таксофонах; у закладах охорони здоров`я; у навчальних та освітньо-виховних закладах; на дитячих майданчиках; на спортивних майданчиках; у під'їздах житлових будинків; у підземних переходах; у громадському транспорті (включаючи транспорт міжнародного сполучення).

Згідно з законом, забороняється продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв та тютюнових виробів особами, які не досягли 18 років.

На час проведення масових заходів сільські, селищні та міські ради в межах відповідної адміністративної території можуть заборонити або обмежити продаж пива (крім пива у пластиковій тарі), алкогольних, слабоалкогольних напоїв та куріння тютюнових виробів.

inkognito

   Дякую, це зрозуміло - оне рішення я вже прочитав, ще перед тим як створити тему. Маю на увазі зміни до ст. №178 "Розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п'яному вигляді"  № 1824-VI ( 1824-17 ) від 21.01.2010, що введене у дію  Рішенням Конституційного Суду № 4-рп/2009  від 03.02.2009.

   Також, окрім загальнодержавних законів, є також локальні - читай обласних рад/міськради. Як от наприклад стосовно нашого питання, але у Луцьку та Полтаві - як щодо них? Хто знає?

   Незрозумілим видається також таке: у закритих спортивних спорудах (крім пива у пластиковій тарі) - тобто у пластиковій тарі можна, а у джелізній ні. Чому у спортивних спорудах можна, а більше нігде ні (ну звісно окрім кафешок/барів/закладів громадського харчування)? Тобто на спортивних заходах бухати можна із пластикових ємностей, а інше зась - іно в кафе/барах/ЗГХ)

ЦитуватиНа час проведення масових заходів сільські, селищні та міські ради в межах відповідної адміністративної території можуть заборонити або обмежити продаж пива (крім пива у пластиковій тарі), алкогольних, слабоалкогольних напоїв та куріння тютюнових виробів.

  знову зло - пластик рулить!

  А якщо я , наприклад, скориставшись американським досвідом оберну фляшку із алкоголем у кульок BOSS та буду нагло розпивати його на дитячій площадці (звісно за наявності відсутності явних ознак алкогольного сп'яніння) - чи має право ППС мене обшукати та пред'явити адміністративне порушення (звісно, у мене усі документи при собі і я нічого не порушую)?
 
Resistance is futile

YserL

Йой, хлопці :) Сижу в дома чекаю Марічку, тут дзвонить inkognito, каже нас на пятачку біля тебе повязали. Ну значить я виходжу до добробута - нема, його обходжу і бачу йде толпа з 10 чоловік, всьо би добре але 5 з них лягаві))) Паралельно набираючи знайомих, які не піднмають трубку йду за 30 метрів від ескорту. А вони спокійно йдуть. Видзвонив 3 знайомих. Вели наших 25 хвилин в райвіділ. За той час встиг випасти град, потім гарний лапатий сніг, красота... Зідзвонившися із знайомий, той повідомив що якщо затримали за порушення режимних обєктів, то за 4 години відпустять, плюс невеликий штраф і можливо поставлять на облік. Вийшов на іншу людину. В результаті у телефонному режимі все вирішили. Виявилося крім мене працювали над цим питанням інші люди, котрі швидче все вирішили. Звісно за таке правопорущення навіть соромно комусь розповідати))) На наступні рази, якщо хтось потрапляє в аналогічну ситуацію: 1. Не панікувати. 2. За змоги зателефонувати чи скинути смс із  таким змістом: сос, назва райвіділу куди ведуть, причина затримання (а то домовлявся за відмазку від шпигунства, а виявилося пянство:), де затримали. 3. Мати терміту кілограм з 2 замаскованого під браслет. Жартую  :)

Roy

   Що ж, скажу так, що впровадження таких норм є НЕ зле. Звісно, такі, скажемо європейські норми все таки суперечать з нашою ментальністю. Ну як не попити пивка на свіжому повітрі? А де ж це? А такими місцями в нас і є дитмайданчики та парки. От і ми перші "попалися" на цьому нововеденні.
Результат від такого закону в нас може бути передбачено позитивним. Менше агресії на вулицях, для молодшого алкопокоління менше спокуси випити десь на вулиці, та головне може стати чистіше, пляшки, корки та окурки то основне сміття.
Знову ж таки, повертаючись до нашої ментальності, цей закон - є прекрасним методом для здирництва грошей зі сторони правоохоронців. Ну навіщо складати акт, кудись йти, якщо можна все вирішити на місці та спокійно допивати своє пивце? :)
   Все таки, було б дуже добре знати ці закони, які є є утотожнені до нашої діяльності. Зазделегідь бути готовим до таких випадків.
Менти необізнаністю затримуваного часто користуються. Хоча зачасту самі при тому не виблискують подібними юридичними знаннями, мають на різні випадки завчені фрази та дії, які доведені до рефлекторності. Висловлюються вони як правило різко, з метою зламати позицію затримуваного.
Сьогодні в одного з нас був лом, гільзи,кулі, ліхтарі, балончики газові, бінокль. Перша реакція зі сторони ппс - лом заборонений для носіння в сумці, гільзи - зброя. ;D І телефоном забороняли користуватися, мотивуючи тим що затримані. І ще дозиметр був класифікований як мобільний телефон, теж заборонений був до використання. ;D От такі були казуси сьогодні... :)

Ось фото нашого майна, яке було витягнуте та розкладене на опис.
Meine Ehre heißt Treue

Stinger


YserL

Лом не відноситься до зброї і можна носити хоч на поясі. Гільзи не патрони, не можуть бути використані як зброя. Щодо розпиття, можна було падати на шланг, щоб шукали свідків, що саме в цей момент ви розпивали спиртні напої, плюс вимагати провести аналіз на вміст алкоголю в крові (ніхто б не віз вас на голоско для проведення аналізів), а не просто сиділи із купленою пляшкою, чи норсіння алкогольних напоїв теж процесійно наказуєме? Цікаво як би вони відреагували на посвідчення преси?

Golem

Юзер правильно все пише. Але якшо нема напередпідготовлених відповідей сообразити по ходу шо і до чого - досить тяжко. Особливо з захмілілою головою. Принаймні мені. Саме тому водії так люблять всякі історії з ментами, шоб памятати шо і до чого.
Дігери всіх країн єднайтеся!

Akella

Цитата: YserL від 15.03.2010 11:43:16
Щодо розпиття, можна було падати на шланг, щоб шукали свідків, що саме в цей момент ви розпивали спиртні напої, плюс вимагати провести аналіз на вміст алкоголю в крові (ніхто б не віз вас на голоско для проведення аналізів), а не просто сиділи із купленою пляшкою, чи норсіння алкогольних напоїв теж процесійно наказуєме?

падати на шланг і казати шоб шукали свідків-найефективніше
якщо в патрулі є чин від прапора і вище-то з ними можна договоритись чисто по людськи і без хабара-особливо якщо той в кого чин від прапора вам в батька годиться,в мене таке проканувало,найголовніше-спокійна розмова і не нервувати
Akell me nice!

toya

Я проти падати на шланг, намагатися викрутитись, і гаряче підтримую те, що за дотриманням цього Закону нарешті почали стежити ті, хто мав це робити давно. Це чудово. Подивіться як все довкола засрано пляшками і наслідками п"янок в парках, під"їздах... Викручуватись та качати права, коли ти дійсно щось порушив - від безкоштовного проїзду в трамваї до правил дорожнього руху - це прояв дрімучої несвідомості. ІМХО.
Органам ставлю плюс :-)

inkognito

Цитата: toya від 15.03.2010 20:50:19
Я проти падати на шланг, намагатися викрутитись, і гаряче підтримую те, що за дотриманням цього Закону нарешті почали стежити ті, хто мав це робити давно. Це чудово. Подивіться як все довкола засрано пляшками і наслідками п"янок в парках, під"їздах... Викручуватись та качати права, коли ти дійсно щось порушив - від безкоштовного проїзду в трамваї до правил дорожнього руху - це прояв дрімучої несвідомості. ІМХО.
Органам ставлю плюс :-)

1) намагатись викрутись є невід'ємне право кожного громадянина (на аналог із Штатами можу привести багатьом відому поправку котра каже, що громадянин усіма законними шляхами може зменшити податковий тиск на себе любого. Направду не пригадую від кого вона і коли була прийнята, але же є - 100%);

2) На жаль, між декларацією Закону та його виконанням є велика різниця. Наразі бачу позитив тільки у тому, же підлітки повтікають із вулиць (що само по собі є непогано, гадитимуть у підвалах мабуть). Але як писалось вище --> це явище відкриє чергові можливості до нелегального збагачення правоохоронців (хто не вірить у це, пишіть);

3) направду засрано, тепер маю надію гуффна стане дещо менше;

4) Погоджуюсь із автором. Але ще раз, викручуватись можна і треба. Суджу по собі -  я завжди оплачую проїзд (і не люблю тих, хто цього не робить), а як не оплачую - то тільки тому, що пересуваюсь пішки - так приємніше та корисніше.  Зрозуміло, якщо хто винен і не бидло - то повинен понести якесь покарання та не хамити при цьому.
Resistance is futile

toya

ЦитуватиНа жаль, між декларацією Закону та його виконанням є велика різниця. Наразі бачу позитив тільки у тому, же підлітки повтікають із вулиць (що само по собі є непогано, гадитимуть у підвалах мабуть). Але як писалось вище --> це явище відкриє чергові можливості до нелегального збагачення правоохоронців (хто не вірить у це, пишіть);
Можливості були і так. Збагачення - хай буде так, менти не святі. Але що 340 грн штрафу, що 50 на кишеню міліціянту - другий раз бухати на вулиці мало кому захочеться :-)

ЦитуватиАле ще раз, викручуватись можна і треба.
Якщо ти винен, то викручуватись коли тебе злапали і при цьому говорити як все довкола засрано і які менти пі...си - все одно що сцяти в під"їзді і клясти ЖЕКи за безлад у будинках.

Всім хлопцям-учасникам події - респект, бо вони це здається (з дописів) розуміють.

p.s.
прекрасне джерело поповнення бюджету доречі. ще б взятися за тих хто курить серед натовпу людей (і малих дітей) - місто б купалося в золоті :-)

inkognito

ЦитуватиМожливості були і так. Збагачення - хай буде так, менти не святі. Але що 340 грн штрафу, що 50 на кишеню міліціянту - другий раз бухати на вулиці мало кому захочеться :-)

може хто і бухає, а ми наприклад зовсім тверезі пили собі по пляшці пива і мали змістовну бесіду. І смію сказати, що ніхто із нас ніколи не гадив ніде та ніколи (принаймні відомі мені випадки), а завжди забирали із собою не менше сміття ніж принесли.

ЦитуватиЯкщо ти винен, то викручуватись коли тебе злапали і при цьому говорити як все довкола засрано і які менти пі...си - все одно що сцяти в під"їзді і клясти ЖЕКи за безлад у будинках.

згоден, а як же інакше. Зрештою так і не було.

Цитуватипрекрасне джерело поповнення бюджету доречі. ще б взятися за тих хто курить серед натовпу людей (і малих дітей) - місто б купалося в золоті :-)

   Погоджуюсь, правда знову не факт, що власне місто "озолотилось" би від цього. Сам палю, але за куріння серед натовпу, дітей, водіями у маршрутках - персонально би руки поламав (гіпотетично звісно). Маєш паскудну звичку - не роби її проблемою для оточуючих!

ЦитуватиВсім хлопцям-учасникам події - респект, бо вони це здається (з дописів) розуміють.

     Дякую за респекти, додам лише те: що вони це здається (з дописів) розуміють - розуміли давним-давно (чому власне і ця тема), розуміють та будуть розуміти - тут не форум для бидла, а для цікавих, розумних та інтелегентних людей. Дякую
Resistance is futile

Golem

Думаю обоє ви по свому праві. Якшо подивитися на Єуропу чи Штати - там так і є, пити пиво в парку на лавочці заборонено :) Тобто з прийняттям цього закону рухаємся в правильному, західному напрямку. З іншого боку чисто декларативно в нас правова держава - тобто є закони і в межах правового поля можеш викручуватися.

В штатах простіше. Поліціянту нікому нічого доводити не потрібно :) Чи зупинив на вулиці, чи оштрафував на автомобілі - виписав тікет і йди плати. А не подобається - подавай в суд, який в більшості випадків закінчитья не в твою користь. Але там поліція по єншому організована. В польщі, наприклад, вона друга за рівнем довіри після церкви. В нас так точно не проканає :)
Дігери всіх країн єднайтеся!

:-)

Декольтем своїм мене манила.

YserL

Вчора проходив через площу ринок. Цікаво чого менти не забирають алкашів, котрі в зююзю пяні, і ще пють пиво перед тими курячими будками? Чи на фонтані? Все таки публічне місце.

zelja

Цитата: YserL від 29.03.2010 13:32:35
Вчора проходив через площу ринок. Цікаво чого менти не забирають алкашів, котрі в зююзю пяні, і ще пють пиво перед тими курячими будками? Чи на фонтані? Все таки публічне місце.
Думаєш їм є діло до ванючих бомжів?

YserL

Цитата: zelja від 29.03.2010 13:34:50
Цитата: YserL від 29.03.2010 13:32:35
Вчора проходив через площу ринок. Цікаво чого менти не забирають алкашів, котрі в зююзю пяні, і ще пють пиво перед тими курячими будками? Чи на фонтані? Все таки публічне місце.
Думаєш їм є діло до ванючих бомжів?
Я мав на увазі молодих людей, які ледве стоять на ногаг перед столиком, слова ледь проскакують між матюками, і ще пють пиво.

Roy

Сьогодні на пл. Ринок бачив, як молоді люди на лавці шось алкогольне пили. То "шось" було пивом, і як не дивно було в паперовій обгортці. Підійшов наряд до них, розмова тривала менше хвилини, далі ппс пішли собі, потому, молодь спокійно допивала свої напої. Виходить суперечність, вживання алконапоїв в будь якій упаковці теж порушення. А магазини вже активно пакують фляшки в паперові упаковки  :)
Meine Ehre heißt Treue

Bottlehunter_

А Закон робить різницю між пивом, схованим в пакет і пивом не схованим?То реально вихід із ситуації. Тоді і міцніші напої можна в громадських місцях?
Най жиє Гуцулія!

224 Гості, 0 Користувачів