Підвали львівської Ратуші

Автор TrialCheck, 19.06.2007 16:28:30

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

TrialCheck

У підвалах львівської Ратуші були тюрми з романтичними назвами, - львовознавець Ілько Лемко


З метою вивчення та корисного використання підвалів міського магістрату для потреб міста, працівники ЛКП "Ратуша-сервіс" вперше за останні роки проводять осушення та очищення цих приміщень. Про це розповів сьогодні, 19 червня, начальник ЛКП "Ратуша-сервіс" Мирон Трохимчук.
"У підвалах міської ратуші існують закриті кімнати, засипані землею, і до них немає доступу. Ми плануємо вивчити їх вміст, ретельно дослідити. Адже є такі чутки, що у підвалах цього приміщення колись була в'язниця", - зазначив М.Трохимчук.

Як повідомив головний спеціаліст відділу промоції міста історик-львовознавець Ілько Лемко, колись у підвальних приміщеннях зберігали та продавали вино, причому продавати його мали право лише у підвалі магістрату.

"Значна частина міських тюрем Львова середньовічного розташовувалася власне у Ратуші. Вони мали достатньо романтичні назви - "Під скарбницею", "Доротка", "Під ангелом", "Шаля". Остання знаходилась на першому поверсі Ратуші, де проходили судові засідання, туди інколи замикали занадто настирливих прохачів, котрі приходили до магістрату у якихось справах", - зазначив Ілько Лемко.



http://zaxid.net/newsua/2007/6/19/130008/
We who are not as others!

274 Гості, 0 Користувачів