Цікаві об'єкти в Брюховецькому лісі

Автор Stinger, 29.03.2010 02:15:16

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Stinger

Сьогодні Ярослав (Yar-79) та я, вирішили прогулятись з металошукачєм по брюховецькому лісі від Збиранки до Брюховичів. Зібрались, приїхали на місце. Заходили зі сторони цвинтара, троха відійшовши від головного входу. Одразу натрапили на ніким не копане місце, де вівся обстріл австрійців під час першої світової. Обстріл вівся зі сторони цвинтара, також їх обстрілювала артилерія. Накопавши цілу купу куль від французьського Лебеля, російського Бердана та польського Маузера ми рушили далі вдоль дачь, пройшовши цікаву нам ділянку, рушили на захід в сторону Брюховичів до австрійського форту, по дорозі бачіли дуже багато австрійських окопів першої світової війни та польських вогневих точок другої світової, які дуже гарно збереглись до сьогодні, Викопали 110 мм не розірвавшийся артилерійський снаряд вагою понад 40 кг. Пофоткавши його та замірявши розміри, зарили його назад, щоб хтось не підірвався випадково))) Самим цікавим об'єктом був австрійський блєндаж викладений з каменю та оточєний навколо окопами та вогневими точками. На форт ми так і не вийшли, бо трішки промахнулися на кілометр. Назад поверталися коли вже стемніло, з великими емоціями та враженнями від побачєного та дослідженого.

Обговорюємо тут

Ось нащі сьогоднішні трофеї:

Stinger

Продовжуючи тему про споруди Брюховецького лісу, хочу розказати про австрійський форт який там зберігся. Їздили недавно туди з Yar-79, так би мовити на екскурсію, місце цікаве і доступне, доїхати туди можна на маршрутці 13а, від добробуту, і вийти біля цвинтара  на в'їзді в Брюховичі, далі обійти зліва цвинтар та йти прямо в гору.



Форт побудований до 1912 року, в першу світову бої не велись, так як Львів був здан Брусілову без боя, а австріяки просто відступили. Дуже сильні бойові дії  велись в Брюховичах в українско-польску війну 1918 року.  Саме з тих часів сліди від куль біля бійниць. Знаходили там і гільзи від Манліхера та польського Маузера. ще траплявся Маузер часів оборони Львова поляками від німців в 1939 г.

далі фото:






























































































і фотка з http://relicfinder.info


atlas1975

М-да - з такою підготовкою до оборони, коли дерева не вирубані довкола форту, - оборонятися тут було справою приреченою на загибель...  Супер цікава світлина...

yar-79

Чому ж так, дерева-гарне маскування від артилерії противника, та досить допоміжна штука при обстрілі шрапнеллю, не так покриває...

Belka

Я такий самий снаряд в Брюховецькому лісі знаходив, років 5-6 тому :)

atlas1975

.. з боку Рясного-2 - в лісі видно ряди траншей, - там багато всякого небезпечного "добра"...

Stinger

A можна якось на карті позначіти приблизне місце? бо рясне велике

atlas1975

Я там лазив років 5 тому, - памятаю шо йшов від школи (майданчика ) в Рясному 2 - в ліс, - там недалеко високовольтна лінія, - ось той райончик приблизно (не переходячи через колію)

Stinger

Ясно, цікав-цікаво) До речі сьодні чув історію від напарника, він живе на Левандівці, то розповідав що років 10 тому, на торфовищах за Рясним, 5 школярів знайшли авіабомбу, і вирішили її розібрати... корочше від них навіть тапок не залишилось... герої...

VUVA

а ви справді знову той снаряд назад закопали?
Якщо так, то хоть скажи де, буду десятими дорогами обходити те місце =))

Stinger

по-перше не бомба, а снаряд, а по-друге я і сам вже не пом'ятаю де то було ;D Краще взагалі з міста не виїзджай нікуди, бо війна була всюди, і такого добра також всюди вистачає ;)

yar-79

Брюхи ще відносно чисті, от в Оброшино того гімна дійсно дуже багато, там навіть я дуже обережно копаю відповідні сигнали...були німецькі склади, а вони все робили на совість

VUVA

>а по-друге я і сам вже не пом'ятаю де то було
так а чо закопали?
Чо не викликали мінерів? 8)

yar-79

А ти сам подумай і знайди відповідь на своє питання...

хабуб

може хтось підкаже скільки метрів  від  форту та в яку сторнукопати

Roy

Цитата: хабуб від 20.07.2011 16:12:49
може хтось підкаже скільки метрів  від  форту та в яку сторнукопати


Що саме копати?
Якщо корки, консерви та настріл - то у всі сторони.
Meine Ehre heißt Treue

swordlord

Цитата: хабуб від 20.07.2011 16:12:49
може хтось підкаже скільки метрів  від  форту та в яку сторнукопати


Ну то треба на нюх робити ставку  ;D
А взагалі копати в сторону китайської границі, а ше краще в сторону всіх сторін світу. Хто шукає той знайде.
Si vis pacem, para bellum.

Stinger

Знайшов пару старих світлин форту в Брюховичах :)




Stinger

Переглядав старі фотки форту, порівнював стан при арстрії, та сьогодні, особливо зацікавили ці дві фотки:

як було колись



і як стало зараз



і подумалося, а чи не розрити в літку, хоча б частину тої стіни? повернути хоча б частину того первинного вигляду цьому форту? В кого які ідеї?

Олесь

Схрон 2 штуки біля арт. позиції
Добрим словом і пістолетом ви можете домогтися набагато більшого, ніж одним тільки добрим словом. - Аль Капоне

246 Гості, 0 Користувачів