Вул. Джона Леннона та околиці

Автор inkognito, 05.04.2010 19:01:00

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

inkognito

  Корисьуючись нагодою вітаю усіх дописувачів, їх родини та друзів із святами. А також усіх інших.

 Cкучно нам було на Паску - отож придумали собі вчорай полазити десь гарненького, і надумали прогулятись не будь-де, а по закинутих дачах в районі Збоїщ-Голоско. Раніше чув про це місце неодноразово (раджу прочитати блог {та всі коменти} dali_bude - багацько фото із цього місця, прямий лінк на відповідну тему). Насамперед хочу подякувати за приємну кумпанію YserL'у, Stinger'у та VeNick'у. Нажаль із особистих причин не змогли бути присутніми Roy та Zelja.
 
  Викотившись на кінцевій троля №13 зразу завернули наліво (то якшо дупов стояти до вул. Мазепи, а писком орієнтовно на Галицький базар). Немає жодного смислу розказувати як ми туди потрапили - краще погяньте на Google Earth і все стане остаточно ясно. Скажу лише, що йти туди не більше 20-30 хв., дорога пролягає (в залежності від того якою стороною зайдете) вулицями Розточчя, Нагірною, Джона Леннона. Координати самих дач по Google Earth -  49°52'48.83"N х 24° 3'9.80"E (власне місця, із котрого ми зайшли - там масив великий). Також можна попасти звернувши у цьому місці  49°52'48.70"N х 24° 3'40.78"E наліво із траси Львів-Жовква. То є 10 хв. пішки від кінцевої практично будь-якого транспорту на Галицькому Базарі. Йно 500 метрів від дороги. Satellite-знимка буде внизу, хрестиками показані найкращі підходи до об'єкту, про котрий мова піде десь троха далі.

  Місцина навправду вам кажу варта відвідин - тут увесь сегмент локального міні дестрою - від 100% до 0% (поодиноко є живі дачки, але їх вкрай мало), багато зелені та квітів, сади, закинуті городи на котрих по інерції проростають нарциси. Незле також місце для шашлику чи просто гарного проведення дня у відлюдному місці. Нам дуже усім припало до смаку - так шо смію радити усім. Описувати немає потреби - фото скажуть усе за себе.

  Чому я вирішив створити цю тему в звітах про "Інженерні споруди" запитаєте ви? Так тому-що, ми знайшли ще один неописаний досі об'єкт! Багато хто може бачив чи чув про резервні водосховища на вул. Зеленій - їх чудово видно по обидва боки вулиці якщо підніматись від вул. Водогінної до вул. Кримської. То орієнтовно тут  49°49'34.47"N х 24° 2'45.92"E , тут 49°49'31.04"N x 24° 2'46.14"N та тут  49°49'25.54"N х 24° 3'1.92"E . Маємо шось схоже і коло наших закинутих дач = видершись на найвищу точку гори мали можливість попасти на його територію, відкривши двері у паркані, що були банально замотані дротом. Надпис на дверях інформував чесну кумпанію, що стороннім ту не місце, об'єкт під охороною "якоїсь хрені"ТМ ТзОВ, а також, що тут реально злі пси.

  Зайшовши на територію зробили декілька знимок коло входу, але оскільки на вулиці такий празник, то було вирішено просити дозволу на фотозйомку в аборигенів та не завдавати додаткового клопоту нашим міліціянтам, же нас бережут (празник як не як  :) ). Першим з'явився тру-пес, шось схоже на гібрид Жучки, Белкі да Стрелкі з грусттю в очах, яка може бути тілько в Му-Му. Покрутилось то чудо вагою із кіля 4-5 та побігло звати своє зацофане начальство, котре здається ще із 07-00 почало фієсту. Але то чуваки були моцні, практично твердо стояли на ногах і не дали нам ніц зафоткати більше... Хіба добився від них згоди сфотографувати місто, мотивуючи це тим, що у них найвища точка у радіусі декількох кілометрів, Грабовичі попереду, моя тонка натура просто не витримає такої брутальної наруги і буде змушена здійснити ритуальне "сепуку" прямо тут, що в свою чергу може загрожувати інфікуванням збереженої води невідомими вірусами  :)  Троха вдалось заглянути у будівлю, відки секуріті вийшло = то насосна станція, 4 чи 5 насосів, на 6 метрах від рівня землі, не працювали. Аналогічна будівля має місце на північній стороні. На мою думку - качають воду із Гамаліївки, не знаю чи зберігають чи зразу в труби воду подають. Отож, знаємо вже два таких місця, що каже же треба перевірити усі навколишні висоти на предмет наявності тру-секурних обжектів "ВодокАналу".

 Залишивши територію аналогічним методом, яко і прийшли сюди (на мапі це місце позначене південним червоним хрестиком) - по ліву руку зауважуємо відриті двері у підземелля (чомусь таке враження складається, що ці двері завжди відкриті), чути потужний шум падаючої води, ехо та реверберацію від неї. Вирушили по закинутих дачах на схід по при паркан (йой гарні місця), аж не дойшли до східного входу, що також позначений на карті хрестиком. Великі ворота, тверезий охоронець із почуттям гумору повідомив нас же тут ніц нема, і напевно ніц і не буде. Правдиві X-файли скажу я вам. Опускаємось донизу грунтовим шляком, проте дуже гарно запресованим, що виводить нас на трасу Львів-Жовква за 500 метрів від Галицького Базару. Потому на маршрутки та по хатах.

 Красненько дякую, конкретику попрошу тут в темі, а обговорення - власне в ОБГОВОРЕННЯ

Resistance is futile

inkognito

Resistance is futile

inkognito

Resistance is futile

SANECKA

Отож довелося і мені цими вихідними побувати на дачах, також зі мною були Roy, Lesyk,Fetole. Місце скажу вам фантастичне, особливо в теплу осінь. Навкруги тиша і ціла купа різних за будовою будиночків,вагончиків,сарайчиків і туалетиків. Зразу постає питання чому 90 процентів дач є закинуті і в такому пригніченому стані. Розпитавшись в свого друга за це взнав,що серед тих дач десь є і його, правда чи вона ще існує це вже друге питання. Дача належала його діду і бабі, зараз їх вже немає на цьому світі. Ці дачі видавались десь у 80-их роках людям пенсійного віку,які вихідними полюбляли їздити на свої садиби. Мій знайомий розказував, що памятає як був малий і їздив туди, і їздило туди дуже багато пенсіонерів. Та час не вплино збігає і напевно основна версія покинутих дач-це напевно відсутність їхніх господарів яких вже напевно зовсім не зосталось на цьому світі.
Звичайно сумно,про таке думати, але це напевно найкраще пояснення того чому ці дачі опустіли. Вразило також, що хоч багато дач є розграбовані і крім різноманітного мотлоху там майже нічого немає, та проте майже в кожній з них залишилися різні хімікати старано закручені в папір або закриті в бутилкі.
Проте скажу атмосфера там дійсно захоплива, як для фото так і для відео, або просто для прогулянки.
















Різноманітні таблички і вивіски.









Ну і незмінні мешканці які тут залишуться надовго.


Roy

Таааа, покинуті дачі шикарні, особливо коли золота осінь. Хочеться туди ще раз!
Я б навіть сказав, що там віє якоюсь містикою. Щось незбагненне! І питання, чому? Чому все пусте та покинуте?
Одна дача за одною, котрі загубили своїх господарів...чи навпаки?!











То SANECKA: твоє фото білки тру, гарно розбавляє цю сумну атмосферу.
Meine Ehre heißt Treue

Bottlehunter

Пару тижнів тому були там з Христиною, гуляли і пробували, чи достигли вже яблука ;)
Дуже сподобалися ті джунглі, тим паче, що, блукаючи стежками серед високої трави і кропиви, можна знайти багато смачного: виноград, яблука, грушки, горіхи, аличу. Навіть айва нам зустрілася. А ще, блукаючи стежками, можна знайти яму. що залишилася там, де колись стояв сарайчик чи будка. Або канаву, невідомо нащо посеред лісу викопану  >:(
До речі, не схоже, щоб аж 90% дачних ділянок, як було написано вище, було закинуто. На масиві ми зустріли багато людей, хто з шашликами, хто яблука трусив, хто на городі порпався. Думаю, що власникам просто впадло ремонтувати кожної весни будиночки, які протягом зими все одно будуть здестроєні несвідомими соціальними елементами.









"Садок вишневий" зохавав хату...













Най жиє Гуцулія!

HardaleX

Також Тут є якісь труби.











Ну і ще звідти відкриваються такі краєвиди.






explorer

Цитата: HardaleX від 18.05.2012 18:43:03
Також Тут є якісь труби.

то явно водогін у Львів. Доречі поряд (вище по схилу) водосховища.

Roy

І літом тут гарно, так само загадково. Правда циган побільшало...



















Meine Ehre heißt Treue

284 Гості, 0 Користувачів