Знахідки різного роду

Автор :-), 08.04.2010 00:56:25

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

yar-79

Шкода що ти її так засвердлив жорстоко... це що свердло на 5мм? Я свердлю 3-кою і відстань менше 1 см від донця щоб в обоймі видно не було, так що для мене цей експанат втратив свою цінність.

Fenriz

якщо кому цікаво про відновлення монеток. може кому і пригодиться. правда стаття на рос.
http://www.collection.mumisma.ru/Dictionery/nd12.htm

Sergolev

як вам така книжка в pdf.

US5WEO

Сьогодні гуляв лісом в Брюховичах. 2 шт. 2 коп. СРСР, сплюснутий патрон 30 року від Маузера знайдений на дорозі в лісі.

Roy

Недавно мені з Stinger'ом повезло копнути аж більше сорока польських маузерів в дуже хорошому стані. Крім обойм звісно, котрі були залізними і встигли повністю зігнити в землі.
Брюховицький ліс ще містить багато сюрпизів. :)
Meine Ehre heißt Treue

yar-79

В деяких стан досить класний! Збентежила 1 обойма, перші три з якої в зліва в верхньому ряді. В них такий колір, ніби вони лежали біля останків, а інші були в підсумках. Можливо, хтось, пару років тому підняв лежака, а патрони скинув.

US5WEO

Хелловінські знахідки Брюховицького лісу :) Мав сьогодні нагоду там побувати. І ось що мені попалось:
Три монети номіналом 1, 2, 3 коп СРСР, срібна запонка 875 проби з написом "Львів", корок на закрутку ймовірно від ракетниці, швейцарський позолочений годинник з назвою ZHEUT. 21 medals, Calendar, antimagnetik, swiss type. Декілька гізьз, ця яка від маузера 37 року, напевно німецька. Осколок, шрапнель, куля.

inkognito

   Файно я скажу ви си погуляли! На минулому тижні відкирив для себе Райффазен-Банк Аваль, що продає монети провідних монетних дворів світу. Не втримавсі і замовив вітчизняну монету із нейзильберУ (то певно якийсь ЖиД був точно) = 165 років Національному університету "Львівська політехніка" нуміналом 2 грн. за 20 грн.  Аналогічну срібну за 255 грн. номіналом у 5 грн. не брав, бо ІМХО таки забагато як на Альма-Матер.

  Але шальоно мене приперла Австралія, де їх монетний двір випустив монети в одну тройську унцію із Мегатроном чи Оптимус-Прайм'ом, срібло, 999-проба йно по 695 грн. за штуку. Ну чого не даш за Трансформерів тиражем 5000 шт. Та й монетка не маленька - 31,103 гр. срібла
Resistance is futile

Lesyk

Цитата: inkognito від 31.10.2010 22:25:48
   На минулому тижні відкирив для себе Райффазен-Банк Аваль, що продає монети провідних монетних дворів світу. Не втримавсі і замовив вітчизняну монету із нейзильберУ (то певно якийсь ЖиД був точно) = 165 років Національному університету "Львівська політехніка" нуміналом 2 грн. за 20 грн.
я теж подумував шоб і собі таку прикупити - але там певно їх вже нема - зникла клавіша "замовити"  :(

inkognito

   Так і є, дійсно зникла, а мені досі ніхто не перезвонив з банку, хоча я підтвердив замовлення монети, @-поштою та голосом по телехфону. Хто знає де ше можна окрім НБУ шукати?
  З.І. 1 Проте срібні за 255 грн. придбати ше можна
   З.І. 2 Оффтопимо троха, гадаю варто пересунутись у приват із обговоренням цього
Resistance is futile

yar-79

Треба дивитись на аукціонах, час від часу проскокують українські монети

Bottlehunter_

Якщо монети нема, значить, її вже продали (с) Капітан. Ювілейні монети випускає наш Національний банк кожного місяця по 4-5 різновидів, порівняно обмеженим тиражем (50-100 тис), деякі випускаються тиражем 3-5 тис., але такі до вільного продажу не  доходять, як правило.Перетираж не допускається. Нові монети друкуються кожного місяця в журналі "Вісник НБУ". Не повірите, там таких людей карбують деколи, що Мегатрону до них далеко :) Я собі колись купив 200 000 карбованців, присвячених Олімпійським іграм 1996 року в Атланті. До монети обов'язково вимагайте сертифікат - кусник паперу, на якому написані основні характеристики монети і в честь чого вона випущена.
Простіше купляти такі монети в Ощадбанку, котрий є державним банком, орієнтованим на роботу з населенням.Просто прийти у відділення і напасти на якогось працівника.  Комерційним банкам часто невигідно їх продавати по причині низької дохідності, їм вигідніше працювати з підприємствами, відкривати карткові рахунки, короткострокові кредити, випускати кредитки і переконувати людей, що кредитка - то круто. Пес. Дохідність по кредитці часто досягає 60% :)
Най жиє Гуцулія!

yar-79

Тріщки вчорашніх знахідок:

Stinger

Були сьодні з US5WEO в Брюхах, як завжди в пошуках, але нажаль великого улову майже не було, знайшли тільки цікаву яму в лісі, схоже на смітник, але смітник сучасний військовий, лізло багато покурочених гільз від патронів та снарядів, деякі з них важко було ідентифікувати, так що прошу допомоги якщо хто шо знає.

одже яма







знахідки, серед яких гудзик лісника, манліхери пітерські, маузери, і неідентифіковані гільзи





здається бідьщість набоїв та часів двугої світової



таких ще не бачів





маузери



гільзи від снарядів



навпроти є розформована військова частина (вже було темно)



на стовбчику поруч




astrolon

Маузери без касулів - погорільці, дітвора розважалась :)
Життя :::::::::::::::::::45%############## Comlete

Stinger

та дітвора шось круто розважалась, там не менше кількох ящиків того добра покоцаного, скоріше не дітвора а прапори з найближчої частини так утилізували списаний хлам

yar-79

Я думаю, що то якась післявоєнна акція, зібрали верхове і попалили, або копачі колись розважались, або просто хотіли щоб дітям до рук не потрапило...
Дуже намішана солянка. Ті три що вруці:1)зліва-радянський ПТР, потім два америкоса,лендліз для радянських військ по 2 світовій(браунінг).
Маузери не німецькі, скоріш за все чехи чи поляки(не моя тема), ну і щось там по першій світовій проскочило.
Корки можна було не виставляти, такого УГ кожний може некопати будь-де і без МД.

astrolon


Ходив я якось місциною між двома селами Ясенівці і Залісся. І от попались мені залишки кулеметної стрічки MG-42 і 50 набоїв маузер
Життя :::::::::::::::::::45%############## Comlete

Roy

Ходив недавно полем по царській Росії, закривав сезон, і от дивіться чим мене то поле нагородило!  ;D


Meine Ehre heißt Treue

goom

На дворі сніг, сезон можна закривати. Представлю декілька найбільш цінних знахідок за минулий сезон. Умовно їх розділю на ті які вилізли з землі і з горищ та підвалів.

256 Гості, 0 Користувачів