Чорнобильська АЕС. Офіційні відвідини.

Автор Roy, 15.04.2010 23:19:40

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Roy

Сьогодні на офіційному сайті Чорнобильської АЕС відкрив сторінку контакти, і побачив ось це.
Уважно, з певною ейфорією перечитав ці рядки. Так виходить, що теоретично відкрилась реальна можливість відвідати станцію. Невже аж  така гласність.? :)  Якщо так - то це безумовно радує. Думаю, варто спробувати. Тут вже дядько Смайл нам в поміч ;)
В кого ще якісь ідеї, думки по темі?   


Для відвідання Чорнобильської АЕС необхідно надіслати листа на ім'я генерального директора ДСП ЧАЕС Грамоткіна Ігоря Івановича з проханням про організацію візиту.
У листі вказати наступні дані:
· організація
· країна
· дата відвідин
· мета візиту
· кількість членів делегації з указанням прізвища, імені,по-батькові, посад і громадянства
· паспортні дані (серія і номер), рік народження членів делегації
· марка і номер автомобіля, на якому планується візит, прізвище і ім'я водія
· контактні телефони особи, що займається підготовкою візиту.

Листа необхідно відправити на факс приймальні директора 0 (4579) 2-56-70 не пізніше, ніж за 6 днів до передбачуваної дати візиту. Продублювати лист факсом до відділу міжнародного співробітництва
0 (4579) 2-61-71.
За рішенням керівництва ЧАЕС буде підготовлена і погоджена програма, що є підставою для в'їзду в зону відчуження і на територію ЧАЕС.
Пропоновані об'єкти для відвідування:
1. Об'їзд навколо станції, інформація про об'єкти.
2. Макетний зал ЧАЕС (макет станції, енергоблоків, інформація про діяльність ЧАЕС, перегляд відеофільму).
3. Оглядовий павільйон об'єкта «Укриття» (макет об'єкта «Укриття», фотоекспозиція, інформація про стан і діяльність на ОУ, перегляд відеофільму).
4. Оглядові відвідання м. Прип'ять і Чорнобиль.

Для уточнення питань по організації візиту на ЧАЕС звертайтеся в сектор організації візитів відділу міжнародного співробітництва ЧАЕС за телефонами 0 (4579) 26171, 0 (4593) 43424.
Meine Ehre heißt Treue

zelja


inkognito

заманчіво, але треба зазвонити та понапрягати народ щодо розширення місць відвідування. а то №1-4 страшними боянами пахне
Resistance is futile

:-)

Дякую за надану честь представляти учасників форуму в таких важливих питаннях. ;D

Щодо приблизної дати - гадаю варто їхати в травні, максимум початок червня і вибрати день не те щоб похмурий, але бажано вологий - щоб менше на собі і в собі пилюки вивезти.
Наразі орієнтовно 11-14 травня.

Щодо транспорту - залежно від кількості людей нам може бути вигідно замовити бус з Києва, Коростеня чи Малина - гадаю зважаючи на ймовірну суму пріоритетом буде вартість. Добирання до буса поїздом.
Якщо раптом людей небагато, або хтось із учасників надасть себе та своє авто (звичайно ж з відшкодуванням вартості палива та інших необхідних витрат), теж чудово.
Якщо хтось в тих місцях має знайомого власника буса/авто - теж зголошуйтеся - складемо оптимальну схему добирання.

Щодо зголошення процедура схожа до зголошення до поїздки на ХАЕС - повідомлення мені в приват з такими даними:
- ПІБ;
- рік народження;
- серія і число паспорта, громадянство.

Всі дані прошу заносити дуже уважно - я просто копіпащу в список.
Про авто будемо говорити пізніше.

Зголошення приймаю до 23:59 30.04.2010 р. Але бажано швидше - щоб орієнтуватися із к-тю а відповідно способом добирання.
Після цього терміну ніхто додатково в списки вноситися не буде.
Декольтем своїм мене манила.

:-)

Цитата: inkognito від 15.04.2010 23:46:39
заманчіво, але треба зазвонити та понапрягати народ щодо розширення місць відвідування. а то №1-4 страшними боянами пахне
Боян-бояном, але і режим-режимом. :(
Спробую знайти якихось знайомих знайомих там. Може працювали/ліквідували де разом. :-\.
Іншим теж варто  зайнятися пошуковою роботою - а раптом. ::)
Декольтем своїм мене манила.

Roy

Хотілось б позитивної розвязки. Ну і +1 звісно.
Meine Ehre heißt Treue

zelja


G-H

Трохи off-top!

Нарешті моя давнішня мрія здійснилась і 17.04.2010 я побував у "Зоні відчуждення" з офіційною екскурсіей.
Кажу вам, воно того варто.
Якщо в вас є бажання побувати у 1986 році, то негаячи часу плануйте свою подорож.
Краще їхати зараз, доки на деревах нема листви і можно побачиті місто Прип'ять у всій їі "радиоактивній красі".

Не слід ризикувати, та намагатися відвідати "зону" нелегально. Може вам і пощастить, но якщо вас затримають, то ваш настрій буде зіпсованній надовго.
Крім того, у разі "неофіційного" відвідовання існуе можливість потрапити у, так званиі, "північний" або "західний" слід вибросу реактора, де рівень радіаціі дуже великий.
Прошу пробачення за можливи помилки, але що з "клятого москаля" можно взяти :)

RedShift

Darts matters!

Belka

То всі бажаючі можуть поїхати? :)
Вскільки вся подорож обійшлась?

G-H

Вартість поїздки блізько 800 грн. Може бути дешевше (біля 500), але термін перебування у Прип'яти буде скорочен до 2-х годин.
Якщо будуть пропозиції їхати з англомовной групой, не погоджуйтесь, бо їх программа перебування у "зоні" скорочена, а коштуе вона дорожче.
І головне - николи не замовляйте будь-яки єкскурсії на "Тур 2 Київ" (www.tour2kiev.com.ua) !!!. Ми замовили і жорстоко помилилися !!!
Прошу пробачення за можливи помилки, але що з "клятого москаля" можно взяти :)

zelja

Молодець вітаю  :D +1 за фотки.
Не можу дочкатися коли ми туда поїдемо :D
Пи Си : Що більше ніхто не хоче їхати :( а так всі рвалися нелегалом а тут тобі на  все чесно легально і так мало народу :(...

Lesyk

може частина тих шо рвалися уявляли все це як сцени з книжки "пікнік на узбіччі" - повзком вночі, а вдень весь час лежиш шоб пости не побачили...а може когось тупо ціна злякала.

:-)

Цитата: Lesyk від 21.04.2010 21:54:16
може частина тих шо рвалися уявляли все це як сцени з книжки "пікнік на узбіччі" - повзком вночі, а вдень весь час лежиш шоб пости не побачили...а може когось тупо ціна злякала.
Га-га-га, ну та, поповзаєте там, ага. ;D

До речі трохи ознайомтесь про Засоби Фізичного Захисту. Вчора говорив з одним мужиком, виявляється там не скрізь, але такі вєщі стоять по периметру. Тому повзти навіть не думайте. :-\


P.S. А ідея певного підготовчого вишколу мені подобалася, може розвинемо в окремій темі?
Декольтем своїм мене манила.

Stinger

злякатись не злякались, до того ж Рой ясно написав що офіційна поїздка - безплатна, тільки витрати на дорого і транспорт. Я поки 50/50, поїхати дуже хочу, але не знаю як буде з фінансами...

inkognito

ну щиро та від усього серці вітаю!!!

ЦитуватиІ головне - николи не замовляйте будь-яки єкскурсії на "Тур 2 Київ" (www.tour2kiev.com.ua) !!!. Ми замовили і жорстоко помилилися !!!
а чому? чи можна більш розгорнуто?

2 Lesyk:
Цитуватиможе частина тих шо рвалися уявляли все це як сцени з книжки "пікнік на узбіччі" - повзком вночі, а вдень весь час лежиш шоб пости не побачили...а може когось тупо ціна злякала.

мене особисто не лякає ні ціна, ні пости, ні радіація, ні бояни - практично ніц не лякає (глупо звісно). Але твій допис на мою думку недоречний тим, що ти сам не хотячи цього ставиш певну планку - у кого бубла не є, а хто надто захопився братами-Ригайками  :)
Resistance is futile

G-H

Цитата: inkognito від 21.04.2010 22:26:43
ну щиро та від усього серці вітаю!!!

ЦитуватиІ головне - николи не замовляйте будь-яки єкскурсії на "Тур 2 Київ" (www.tour2kiev.com.ua) !!!. Ми замовили і жорстоко помилилися !!!
а чому? чи можна більш розгорнуто?

Звичайно можно!

До Чорнобиля я вирішив їхати зі своїи знайомим з Россії. На початку березня, на сайті "Тур 2 Київ", ми знайшли інформацію що така екскурсія плануется на 17.04.2010 г. Зв'язалися з представником фірми Татьяною, яка підтвердила цю інформацію.

Спочатку вартість туру була 500 грн для мене, як громадянина України, та 800 грн. для мого товарища, як громадянина РФ. Десь у середині березня мі перерахували ці кошти на рахунок "Тур 2 Київ" і почали чекати поїздки. При цьому мій товарищ вже придбав квітки до Київа, куди він повинен був приїхати за два дні до поїздки.

Десь 13 квітня я передзвонив представнику "Тур 2 Київ" щоб з'ясувати, чи нема какіх-небудь змін. Представник Татьяна повідомила, що екскурсія відбудется, як і планувалось. А наситупного дня, коли мій товарищ вже їхав у Київ, я отримав на свій "мейл" листа від Татьяни, де вона повідомляла нас, що 17.04.2010 відбудеться лише одна екскурсія, при цьому, англомовна. І якщо ми бажаемо поїхати, то ми повинни перерахувати ще біля 50 доларів.

В першу мить в мене винікло бажання послати цю Татьяну на..., але мені було шкода свого товарища, і я погодився.

І це була велика помилка!

По-перше, нам пообіцяли, що гід буде проводити екскурсію не тільки англійською, но і російскою мовою, щоб ми змогли зрозуміти. Насправді він переходив на російску лише тоді, коли ми його перепитували.
По-друге, нас не попередили, що англомовна екскурсія проходить по скороченому графіку і до ней не входить частка об'ектів у Прип'яті.

Під час спілкування з гідом ми з'ясували, що десь за два тижні до дати екскурсії було відомо, що у цій день російскомовна екскурсія не відбудеться, т.к. надійшла велика кількість замовлень від іноземців, а проводити екскурсії з ними більш вигідно.

Також від повідомив, що це не перший випадок, коли фірма "Тур 2 Київ" своечасно не повідомляе своїх замовників про зміни, а потим ставить їх у таке становище, коли вони змушені погоджуваться на невигідні для них умови.
Прошу пробачення за можливи помилки, але що з "клятого москаля" можно взяти :)

MqM

треба такі контори в чорний спиоск добавляти...хоча думаю такі списки є, але треба пошукати їх...

inkognito

   ну щодо списків я не в курсі, але така штука як БестПортал. Там можна висловлювати свої думки про різні контори, переглядати відгуки інших дописувачів тощо. Особисто стараюсь заюзати той сайт, якщо замовляю товар/послугу у невідомої мені компанії.
Resistance is futile

zelja


270 Гості, 0 Користувачів