Де купити зручну лопату?

Автор toya, 21.04.2010 11:29:44

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

toya

Привіт всім !
порадьте плз - де можна купити зручну - невеличку але міцну і бажано з можливістю складання - лопату ? Був в епіцентрі і новій лінії. Все габаритне і незручне. Брав справжню "туристичну" лопату у знайомого. Маленька, складається, але какашка какашкою - зігнулася з першого "копу", тупа як не знати що, лезо малесеньке - хіба в пісочниці нею бавитись.
Дякую.

:-)

В Штурмі є репетки натівських, які погнуться-поламаються на кам'янистому грунті за 1 метрову яму. Зате можна юзати як табуретку. ;)
Також є бундесверівські, складні, вони значно кращі, але шарнір з часом полюбе роздовбується. :(

Надійніше за МПЛ-50 не бачив, але не з ялинками трьома треба брати, а якесь інше клеймо. А це наразі знайти важко. :(
Можна ручку трохи підрізати і саму лопату, а можна і зварганити щось на кшталт ручки, яка відкручується. Але то треба мати токарний станок і металу трохи.
Декольтем своїм мене манила.

Skip

може трохи не в тему, але якщо треба виготовити якусь запчастину (в тому числі до лопати) - на мотозаводі є фірма "техноваги", там токарі за символічну плату 10-20-30 грн зроблять практично любе

explorer

Брав на Провесні (ринок на кн.Ольги) за 45. Довжина 55см, конструкція класична - дерево і залізо. Виглядає невбиваємою: корні та каміння рубати не шкода такою :)

Roy

Користуюсь Fiskars "Ергономік". Дуже непогана, проте хотів б мати щось таки менше та також надійне. Думаю, як сказав Смайл, МПЛ-50 б чудово підійшла під цю характеристику, в якості другої лопати.
Meine Ehre heißt Treue

yar-79

toya, те, що ти хочеш тут: http://shop.militarist.com.ua/product/10833


Для всіх інших, хто не хоче збірних конструкцій раджу як другу лопату до фіскаря:
http://reibert.info/forum/showthread.php?t=92819&highlight=%CB%EE%EF%E0%F2%FB

Stinger

бачів вчора в Практікері от таку лопатку для садо-огородо та інших весняно-осінніх збочєнь ;D  досить зручна, коротка, написано що чєренок з евкаліпту, і також гарантія 3 роки ;) ціна 69 грн)))





yar-79

Маю таку в Києві, то була моя перша, доречі, багато камрадів юзають по монетам. Але я не люблю, дуже легка, по сухій землі рити неможливо, довбеш що цеглу цвяхом. По війні теж не раджу, а так, на любителя, краще вже взяти МСЛ з мого посту-і дешевше, і суворіше ;D

YserL

Моя лопата і спорядження.
Чекає бойового хрещення.
Ще радянського випуску, обварена, бо заводська пайкав виявилася сопливою.

Roy

Найшов в підвалі ось таку лопату з виразним клеймом. Чи вартує уваги?
Meine Ehre heißt Treue

yar-79

Гарна лопата, форму для риття окопів, має як в моїх по ПСВ. Я  вважаю що досить вдала знахідка, трішки довести до розуму і не захочеш нічого кращого!

Stinger

Цитата: YserL від 29.04.2010 12:37:19
Моя лопата і спорядження.
Чекає бойового хрещення.
Ще радянського випуску, обварена, бо заводська пайкав виявилася сопливою.


лопатка гімно, і не в кріпленні діло, саме залізо гімно, в мене така ж сама, копати майже не можливо через тупий ніс і слабке жалізо якє гнеться від натискання ногою, коріння нею рубати не можна, тіки в пісочниці ковирятись. Тому я свою переточив на гострий ніс, тепер як показав наш з Роєм коп, вона хоч коріння не дуже грубе може перерубувати, але наточити треба добре ::)

US5WEO

Починав копати з такою пластмасовою за 5 грн купленою в Фуршеті -порівняно міцна, легка, дешева, на декілька копів вистарчає :) при покупці бажано придбати 2 шт. одразу. Твердий грунт копати потрібно докласти зусиль, але має плюс -коли набрав землі в лопатку можна одразу провести над нею катушкою МД.
Потім придбав собі в Практікері з нержавіючої сталі за 40 грн Міцна, зручна ручка, але лопатку потрібно самому загострити. Як запасна в рюкзаці згодиться :)
Найпрактичнішою виявилась розкладна радянська лопата) яку мені подарували :)

yar-79

Перший девайс гарно підійде для копів на пляжі, що ж до грунту-Боже збав! Я на коп їду для задоволення, а не на каторгу!

klimatbud

я свій фіскарс у епіцентрі купис за 224 гривні, болгаркою наточив і вона мені тепер як лопата і як сокира і дуже зручна. дуже задоволений, перед нею 2 лопати звичайні зламав

Alter

А чим шановному панству вояковські совкові саперки не канають? Ну хіба тим що не складаються. А так то навіть дуже і дуже моцна вещщ (до шарнірів, роблених не своїми руками, ставлюся з підозрою).
Нема нічого більш вічного за те, що обмотане синьою ізолентою.

goom

Особисто моя думка. Фіскас - ним добре копати на чистому грунті, де крім камінців нічого не попадається, а в горах де приходиться вивертати каменюки з ямок і рубати коріння ( не корінці) кращого за мсл, або німця воєнних років не знайти. Плюс фіна не так легко сховати в рюкзаку.

Stinger

На разі користую таку лопатку, сама по собі дуже зручна, не надто важка, сталь міцна, гарно точиться та мало тупиться, єдиний недолік - пластикова ручка, надто не надійна(((  Брав в Практикері за 60 грн


Dima_Bear

а собі придбав мпл на захисті з 1943 р. сталь нормальна.

yaroslav21

Fiskars saperka ergo 2500,дуже задоволений

128 Гості, 0 Користувачів