Французькі військовополонені у Львівській Цитаделі

Автор jose, 30.03.2007 18:04:50

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

jose

Цитата: explorer від 05.04.2007 11:03:55
Цитата: jose від 04.04.2007 23:46:54
Dovoli chysto v seredyni. Dno vykladene cegloju, gidroizoljovanoju.
Вже сам точно не пам"ятаю, але можливо переклад саме цієї статті і читав.
Всередині були, як я розумію? Чим закінчується той "хід"? Завал?
Звичайно був, і потрапив би до виходу Полтви, якби недавні монтанжі роботи з встановленням стовпа і поглиблення дороги. Земля  в середині, так ж, як і ззовні, з кусками целафану і піску.

jose

Тунель навіть не є обваленим, просто в нього всипали багато землі, під час недавніх робіт. Ще би років 4 тому, знаючи де є люк, я б пройшов тим самим шляхом, що і втікачі. :-[

jose

Справа від цього стовпа є люк, очевидно там є цей колектор, до якого засипаний хід. Можна би було його вночі ломом вскрити... (нас не прослуховують? ::))

jose


kengy

Навіщо вночі?? зайві підозри викличе..jose та інші, чи могли б ми в суботу пройтися, пролізти, підняти люк і т.д. зібратися..ось!

jose

Місце прохідне і сторожів довкола багато, в суботу багато гуляючих, а люк при самій трасі.

jose

Французи розповідали про відгалуження вниз і злазили по скобах  вниз. а до іншого проходу не могли дотягнутись, тому, що там була встановлена німцями перешкода, через яку ті повернулись назад. Доречі, цілком ймовірно, що ці комунікації в свій час були заміновані (принаймні у Казармах і вежіх). Про це згадується в кінці книжки Піняжка про Цитадель.

jose

Ви вже були в ньому? Щось мені здається, що скоро його не побачимо. Зі сторони Коцюбинського в рові казарм вже працюють машини. ???

Gringo

може планується відвідати ті місця? хотів би взяти участь також!

jose

Тут нема проблем з відвідання. Підійти можна самому з центру по вул. Коперника. На сайті є показані місця розташування, і ніхто нічого не каже, якщо б там ходити.

Gringo

одному  йти не особливо бажання виникає! тому прошуся в компанію ::)

explorer

Цитата: jose від 10.04.2007 16:50:49
Доречі, цілком ймовірно, що ці комунікації в свій час були заміновані (принаймні у Казармах і вежіх). Про це згадується в кінці книжки Піняжка про Цитадель.
Мені це також спадало на думку :) і думка ця не сподобалась

explorer

Цитата: SLOD від 10.04.2007 17:28:15
Jose
ЦитуватиВи вже були в ньому? Щось мені здається, що скоро його не побачимо.
Фотографії тунелю аналогічні - кінець не просвічується і невідомо що там...
Знімав з спалахом чи з підсвіткою і довгою витримкою?

jose

Що найважливіше, так це провести обмір тунелю, його точну довжину, висоту і ширину, а також за допомогою компаса точно визначити, в якому нпрямку він пролягає.
А в кінці, як казав, через встановлення стовпа був засипаний.

kengy

Блін!! лазив би всюди!!! - хфотоапарату немаю :(

TrialCheck

Є інформація від очевидців, що з другого(!) поверху колишнього будинку вчителя (вул.Коперника, 42) був вхід у тунель до цитаделі, яким можна було досить непогано помандрувати. Десь, приблизно, з 1980 року цей вхід замурували. Чи є у когось інформація на рахунок цього лазу?
We who are not as others!

jose

Інформації ше нема, але фляжку вахтеру і йдемо в підвали будинку  :-X

kengy


jose

Вчора робив екскурсію двом полякам, і ходили біля казарм, ясно шо робили фотки, а потім підійшов охійно вдягнений чоловік з охорони, і спитав за документи. Можна було дядька відправити, бо це громадський парк, але студентський показав, іноземці свої паспорти, той повтикав і пішов.
Далі за нами закріпили "примата", йшов за 4 метри від нас, коли ми ходили до інших веж. Підійшли до доту, той стояв збоку і їв "банана", а потім десь пропав, як ми пішли до брами земної. Круто! Кругом було купа закоханих пар, але інше було ліпше.
А коли йшли попід огорожею до західної вежі, наткнулись на пару, яка стоячи "нежартувала", в серйоз. Мене в лахушку, бо повзних треба пройти до підпірної стінки, а прохід вузенький, Професори з польщі теж на морозі з посмішкою повз них пройшли.
Цікаві враження.

jose

Нехай вже врешті буде і на цьому форумі.

241 Гості, 0 Користувачів