Жила "Шевченківська" хата у Львові

Автор Golem, 08.05.2010 17:36:56

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Golem

Прочитаєте назву і подумаєте: шось то собі Голем гонить, в таких хатах вже навіть у горах майже не живуть, не те шо у Львові. Я донедавна сам так думав. Але, виявляється, є.

Знаходиться вона в дачному масиві під Брюховицьким лісом, навпроти Рясне-1. 100м від жвавої дороги на булиці Брюховицькій. Координати

За словами місцевих дачників хата тут стоїть скільки вони памятають, живуть в ній німі. Недавно зчищали мох з даху, тому хата має опрятний вигляд.

Як можна бачити з фоток - крім металевої ринви нічого до хати не приробляли. Та й виглядає вона ТРУ як по старому. Хоча територія навколо доглянута і саме подвіря під замком. Невідомо, чи то вона сюди привезена(хоча не виглядає), а чи то було якесь лісництво і тут жив лісник, а потім його обгородили новими дачами. Господарі, очевидно, теж інц сказати не зможуть :-\  Також на хаті є номер "26". Але, як сказали місцеві, тут номери мають лише кілька будинків зовсім біля дороги. Решта як житло не числиться. Хоча хто його знає, може це, в силу своєї давності, вийняток.

Тим не менше - сам факт наявності у Львові не в музеї такої хати  - унікальний. Хто смажитиме шашлики в тому районі - можете завітати. Це лише 100м від дороги.
Дігери всіх країн єднайтеся!

Stinger

стандартна хата 50-60-х років, зруб, поширена на заході, в нас в Херсонській обл більше поширені з глини та солом'яний стрих, так звані мазанки, багато ще в селах залишилось їх, як буду в літку там - пофоткаю, а такі дерев'яні хати дуже поширені в Росії, бував колись в Воронежі, так там пів міста з таких хатинок складається, дуже багато фігурної різьби, ставні, гарно оздоблені, є на що подивитись... :)

Golem

Гм. Цікаво. Я якось привик шо у Львові, Дрогобичі, по селах навколо навіть 100 річні хати вже виготовлені троха по сучаснрішій технології. Тому ця хата мене троха вразила. Але полюбе дякую за інформацію.
Дігери всіх країн єднайтеся!

284 Гості, 0 Користувачів