За що я не люблю Львів

Автор SANECKA, 10.05.2010 00:06:53

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

SANECKA

Вирішив це написати бо маю свою власну думку,можливо багато хто зі мною не погодиться,або цю тему викинуть в смітник та мені все одно.
Таке питання до всіх форумчан:1)як вам святкування дня перемоги у Львові? 2)взагалі коли в нас в місті був останій парад?
Взагалі сьогодні зранку взнав,що Львівський окружний суд заборонив у Львові проводити масові заходи з нагоди 65-ї річниці Перемоги.Він зазначив, що відповідна постанова суду була прийнята та оприлюднена присутнім на засіданні представникам політичних партій і громадських організацій пізно ввечері - близько 22.00 8 травня.
Незнаю але я б дуже хотів подивитися парад,чи можливо мені треба було їхати в друге місто? Знаю що мій дід дійшов до Берліна.І вернувся з тої війни інвалідом тому що на війні отримав тяжке поранення.Він боровся проти фашистів і це для нього була перемога.
Так є багато фактів що російськи солдати вбивали українців,але і є немало фактів проте що й УПА не були вже такими героями як їх зараз відображають.А що би було якщо би Німеччина виграла цю війну?Скільки все таки людей загинуло під час цієї страшної війни?
Одне скажу я не за москалів і не хочу з них зробити видатних героїв,але думаю що про День Перемоги треба памятати а не забороняти його святкування.Заборона цього свята це є своєрідна неповага до всіх людей які в той час померли захищаючи вітчизну.Навіть подивитися майже по цілій Украіні в багатьох містах пройшли паради,відбулись якісь святкування.А в нас що параду не було вже скільки років,за цілий день гуляючи містом я не побачив ні одного ветерана,а це напевно тому що вони просто бояться виходити одні на вулицю тому що їх можуть побити або навіть зірвати медалі як сказала одна жінка ветеран.
Саме головне що ці медалі зривали молоді люди які навіть не були на війні,а половину з них навіть в армії не були.Хто їм дав на це право адже ветеранів війни з кожним день стає менше,а в нас у Львові можна навіть їх полупцювати.Хіба це нормально? Навіть якби я був проти воїнів УПА,чи є в мене право підходити до них і зривати зних медалі? Наприклад мені стидно навіть про таке подумати!
А потім самі не розумієм чому в інших містах не люблять,нас якщо ми кажем що ми зі Львова.Я коли відпочивав у Вінниці то чуть два рази не хапнув там тільки і за того що сказав що я зі Львова.
Сьогдні мені мама нагадала ситуацію одну яка відбулась у нас у Львові років два назад якраз на День Перемоги.
В маршрутку зайшла жінка ветеран війни з медалями.Так сталося що сидячих місць не було.І коли вона попросила в молодого хлопця вступити їй місце(але сказала вона це на російськиій мові).То хлоп подивився на неї і сказав що вступить місце тільки після того як вона скаже те саме тільки по українські.Зате в нього на футболці пише:Дякую тобі Боже,що я не москаль.Можливо на таких патріотів нам треба рівнятись? >:(
Як би там не було рахую ніхто не має права забороняти свято або ображати старших людей.
От за це я не люблю Львів бо живе тут багато БИДЛА.
Впевнений в одному якщо би мій дід був живий і хтось би посмів на нього руку підняти я б з останіх сил зрівняв би ту падлюку з асфальтом.
http://news.bigmir.net/ua/ukraine/276183/?bm_lang=ua&[
http://www.youtube.com/watch?v=5QVdSjD5sC0

Chuhaystur

2 Санека: Хммм..Знаєш, чим ми відрізняємось від совєтів і російських шовіністів? Ми допускаємо власну думку індивідуму, не важливо, чи ми її підтримуємо, чи ні. Доки ця думка чи ідея не несе прямої загрози нашому суспільству. Тому, я думаю, шо ніхто не буде твоєї теми видаляти :)
А на рахунок
ЦитуватиОт за це я не люблю Львів бо живе тут багато БИДЛА.
, то це пуста розмова, бидло є всюди (і нема на те ради).
2)
ЦитуватиЗаборона цього свята це є своєрідна неповага до всіх людей які в той час померли захищаючи вітчизну
- доводжу до твого відому, шо сьогодні всі умови були створені для парадів і тому подібних речей. Бо: доступ до центральної частини міста був ПОВНІСТЮ перекритий кордонами міліці, з площі свободи зробили таку собі віп-зону для комуністів (І, знаєш, я ніц не маю проти дідусів, котрі воювали на фронті, але мене ОБУРЮЄ, коли на такі паради запрошують організації на зразок *Галицька Русь* = бритоголові ред скінс = російські імперіалісти, котрі відверто зневажають сам факт незалежності України! >:(); на Марсовому полі теж було повно ПСПУшників з прапорами РФ (!!!!((

Тому..хмм..просто зараз такий час..в кожного свої погляди, але..ми живемо на одній землі, їмо один хліб, тому потрібно з жил вилазати для тої землі...і тих людей...бо іншого нам Бог не дав :P
Тому: *Обнімімося ж брати мої!*...Бо перед нами стоять складні виклики!
Бачиш: в них тут зовсім інший світ..кажуть, в них тут правда на обід.

Stinger

Повністю підтримую Санечку, в нас у Львові не виховане, не цивілізоване бидло, люди поводять себе як вівці і не задумуються над тим, що їм тупо пудрять мізки різною агітацією, чомусь на решті України такого не відбувається, і не можуть бути всі не праві, а один лиш Львів правий, тут завжди був осередок "національної свідомості", але її завжди використовували для забивання голів слабким на розум, сказали - "москаль - поганий", всі одразу "- Бе, москаль поганий!", сказали "Упа - герої", всі - "- Бе, Упа - герої!", сказали - "день перемоги - не наше свято!" - всі знов погодились, але багато з тих "свідомих" і самі зовсім не знають історії України, бо прогулювали в школі, а на вулиці в перехожих питають: "- Сємкі єсть? а двацать копачєк нє найдёца?", і то всюди так. На рахунок 9-го травня - пару днів тому сам Тягни-ногу, руку, бок, голову, ср"ку (потрібне підставити) сказав що завадить любим спробам ветеранів пройти парадом по центру Львова, і ветеранам довелось сьодні в супроводі кортежу міліції з обережністю пересуватись до монументу слави, бо минулі роки їм навіть цього нормально не давали зробити. Я не за СССР, я не за Росію, але мені соромно що живу в такому безкультурному місті, де навіть не задумуються що ті хто воював проти фашизму, в більшості були громадянами України і жили до війни на Україні, і воювали за Україну, хоч і в складі СССР, і вмирали за цю країну, і за Львів в тому числі. Проти фашизму воював весь світ, проти агресії і ненависті до роду людського. Я не зневажаю тих хто волею долі воював на стороні фашистів в складі сс галичини, але і не роблю з них героїв, вони були жертвами свого часу, мені їх просто шкода, але я шаную пам'ять тих невідомих вояків які полягли в боях другої світової війни, які були змушені йти на фронт через рагрозу їх батьківщині, залишивши вдома дітей, жінок, матерів, і не важливо хто тоді був "у руля", вони йшли і самовіддано воювали за кожен метр своєї країни і вони за це заслуговують пошани... Слава і вічна пам'ять справжнім героям!

dead cat

заборонити всі святкування для перемоги 9 травня, знести таки той монумент слави - люди яким це було потрібно примиряться з цим \їх і так мало лишилось, років через 10 вони повиздихають і за комуняк не буде кому голосувати (с)\. взагалі забути що на території міста велися бої з участю людей у яких був солдатський жетон з радянською символікою, залишаться в історії партизанські загони які воювали проти срср і загони сс які перейшли на сторону німеччини. не багато військової честі та бойових заслуг тут бо записів щодо діяльності мало було, в основному слова учасників тих подій та спалені села як речові докази. ще зараз зявились люди, які заявляють що воювали проти всіх, отже громадянською війною тут не обійшлось бо походу стіляли у все що рухалось. досі не зрозуміли кого ми перемагали і чи треба було перемагати. таки потрібне нам це свято нарешті.
а на свято це ми не заслужили бо москалі ще в 1939 нас до себе приєднали і перемогли ми їх, зважаючи на галицькі ідеали свободи від москалів, лише в 1991. та що там 1991, президент у нас от який москалистий, про перемогу зарано у львові загадувати  ::) тому ще нескоро тут "вляжеться та втрясеться". на сході з цим якось простіше, люди і сплять мабуть спокійно.
а взагалі публічно показувати "я не святкую" непристойно, в таких випадках краще промовчати і реально "не святкувати", а не показово піарити партію свобода (таки вибори передчасні будуть).
хочеться все ж спокою в місті, розуміння та щирості, без партприказів та стадних агресивних зборищ, поваги до старших людей. а ще гей-параду треба, то дуже по-європейськи, модно, молоді подобається, танці та концерти, тягнибоковим ідеалам не суперечить, до війни відношення жодного немає і акцій протесту не викличе. і в євросоюз візьмуть бо це дуже демократично, ліберально та популярно. так і скажуть "wow, ukraine, welcome!"
а львів я люблю.

yar-79

Саме огидне в тому, що багато партій, як лівих, так і правих-мають з того зиск, а на ветеранів всім насрати, як "Свободі", так і комуністам. Якщо б вони хоч трохи поважали ветеранів, то домовились би в цей день не заважати цим людям вийти в місто, проосто зробити це без жодних флагів і партійних вподобань.
Не треба ускладнювати і переписувати історію, треба її поважати і пам"ятати, якою би вона не була, і тоді, можливо, всі жахіття війни ніколи не повторяться, а Україна, нарешті, вилізе з тої сраки, в якій ми всі опинилися.
Тому, хлопаки, будьмо терпимими один до одного, і своїм прикладом покажем, що Україна варта кращої долі, а ніж тої, що нам пропонують деякі гандураси...

yar-79

2 dead cat, одної фрази я не зрозумів: і загони сс які перейшли на сторону німеччини. Як вони могли "перейти" на сторону німеччини, і з якої "іншої" сторони, якшо всі галичани, що вступили до лав СС ніколи не були громадянами СССР, і ніколи не давали присяги на вірність Радянському союзу? Ви напевно переплутали їх з так званими "Власівцями", перебіжчиками з радянської армії яких було, як мінімум, в п"ять разів більше ніж Галичан.
Я дуже прошу всіх, хто відписується в цій темі, з простою базовою історичною освітою, не вісвітлювати ці події за допомогою тих знань, що ви отримали зі школи...

dead cat

Цитата: yar-79 від 10.05.2010 10:55:52
2 dead cat, одної фрази я не зрозумів: і загони сс які перейшли на сторону німеччини. Як вони могли "перейти" на сторону німеччини, і з якої "іншої" сторони, якшо всі галичани, що вступили до лав СС ніколи не були громадянами СССР, і ніколи не давали присяги на вірність Радянському союзу? Ви напевно переплутали їх з так званими "Власівцями", перебіжчиками з радянської армії яких було, як мінімум, в п"ять разів більше ніж Галичан.
Я дуже прошу всіх, хто відписується в цій темі, з простою базовою історичною освітою, не вісвітлювати ці події за допомогою тих знань, що ви отримали зі школи...
перейшли  - мала на увазі те що вони мали вибір: воювати проти фашизму чи на його стороні. якщо вони не давали присяги то це виправдовує їх вибір.
мій шкільний підручник був виданий після 2000 року, то кучма заставив авторів неправдиво історію висвітлити?

yar-79

На наших підручниках лежить відбиток 70-ти років Радянського Союзу...і ще не скоро ми прочитаємо всю правду, до того ж, в школі нам дають тільки невелику частину інформації про ці часи. Я з дитинства цікавлюсь подіями 1 та 2 Світовою, до того ж, шукав відомості про свого прадіда, який загинув у Бродівському котлі. Мій батько безпосередньо спілкувався з учасниками бойових дій з різних боків. Ніхто не каже, що хтось був добрим, а хтось поганим. В світі було два тоталітарних амбіційних режима. Якщо б війну не розпочав Гітлер її би розпочав Сталін, про це свідчать армади радянських танків, які скупчувались біля кордонів після "дружнього" розподілу Польщі радянськими та німецькими військами. Чомусь про це ніхто не говорить, про "фінську" війну всі мовчать, про розподіл Польші і Катинь теж не чути.
Я вчився по більш "старшим" підручникам, але думаю що про ці події "забули" і в 2000 році...Медведєв сказав, що якби не червона армія-такої Європи зараз не було, але якщо б Сталін наніс перший удар і добавив країни Європи до дружнього соцтабору...далі здогадуйтесь самі. Дуже добре, що сталося як сталося, честь і хвала тим людям які захищали свої домівки, а таких була більшість. Кожний воював за свій дім, за свою сім"ю, а не за Сталіна і Гітлера, тому честь їм і хвала!

inkognito

2 SANECHKA:

1) Ну і добре шо нікому не дозволили паради проводити - це мудре рішення --> тому, що це дозволило уникнути непорозумінь. Соломонове рішення, тільки вітаю;
2)
ЦитуватиТак є багато фактів що російськи солдати вбивали українців,але і є немало фактів проте що й УПА не були вже такими героями як їх зараз відображають.
Так, є і багато. А про роти НКВС, що защищали села після проходу основної ударної сили ти мабуть також не чув?  І УПА валили "язиків". Проте загалом треба шось із історії почитати перед тим, як подібні заяви декларувати. Львівському люду дісталось значно більше від росіян, ніж від німців та поляків разом узятих. Мій дід не брав Берлін - він у концтаборі сидів.
3)
ЦитуватиА в нас що параду не було вже скільки років,за цілий день гуляючи містом я не побачив ні одного ветерана,
Боже мій, то вся справа у параді...Мої співчуття...А ти на параді у Києві когось у формах ОУН-УПА бачив? Чи йно у формах совіцької армії (не сперечаюсь, багато Героїв і там були - але де ж історична справедливість) там усі були + донецько-луганська масовка? Хто згадав про наших вояків?
4)
ЦитуватиА потім самі не розумієм чому в інших містах не люблять,нас якщо ми кажем що ми зі Львова.Я коли відпочивав у Вінниці то чуть два рази не хапнув там тільки і за того що сказав що я зі Львова.
Це тобі приклад Вінницького бидла.
5)
ЦитуватиЯк би там не було рахую ніхто не має права забороняти свято або ображати старших людей
Цілком згоден, не має права, це прояв оного бидла. НЕзалежно від політичних поглядів треба старшій людині поступитись місцем у транспорті. З другого боку старша людина таки могла б за роки вивчити українську мову? - але то я так, вдогонку
6)
ЦитуватиОт за це я не люблю Львів бо живе тут багато БИДЛА.
Не варто так заявляти! Чи може тобі довести, що власне - ти і є БИДЛО? Це легко. Але нікому не потрібно? Ен не  мені, ні тобі - нікому врешті. Не обсирай інших, і обісраним не будеш. Чи може пан провадив конкретні дослідження концентрації БИДЛА на теренах ЛЬвівської області, порівнював її із тою ж Вінницькою? Якісь наукові факти та конкретне визначення "БИДЛА"? Не варто псувати повітря - воно і так брудне!

2 Stinger:

Цитувати1) Повністю підтримую Санечку, в нас у Львові не виховане, не цивілізоване бидло, люди поводять себе як вівці і не задумуються над тим, що їм тупо пудрять мізки різною агітацією, чомусь на решті України такого не відбувається
Прошу Пана,  Пан думає, що П;%:ТЬ? Ти гадаєш шо йно Львів такий? Так "москаль" поганий, так "УПА - герої"! Але ж не кожен, що російською розмовляє - москаль, і не кожен, що москаля валить - УПівець.

2)
Цитуватиале багато з тих "свідомих" і самі зовсім не знають історії України, бо прогулювали в школі,
Я свідомий, може які конверсації із цього приводу організуємо?

3) "в більшості були громадянами України"
   Ти прогулював Історію в школі??? Читай вище! Факти - в студію!

4)
ЦитуватиПроти фашизму воював весь світ, проти агресії і ненависті до роду людського. Я не зневажаю тих хто волею долі воював на стороні фашистів в складі сс галичини, але і не роблю з них героїв, вони були жертвами свого часу
Згоден по-більшості! Але вони не були "жертвами" як ти висловився - вони були Героями, котрі боронили свої домівки, жінок та дітей - і були змушені діяти за обставин.

2 yar-79:

1)
ЦитуватиСаме огидне в тому, що багато партій, як лівих, так і правих-мають з того зиск, а на ветеранів всім насрати, як "Свободі", так і комуністам. Якщо б вони хоч трохи поважали ветеранів, то домовились би в цей день не заважати цим людям вийти в місто, проосто зробити це без жодних флагів і партійних вподобань.
Моє ІМХО каже знову, що зроблено було мудро - щоб уникнути сутичок та провокацій? Заборонили усім і торба! Хіба хто заборонив демонстрації одній стороні, та дозволив іншій?

2)
ЦитуватиТому, хлопаки, будьмо терпимими один до одного, і своїм прикладом покажем, що Україна варта кращої долі, а ніж тої, що нам пропонують деякі гандураси...
+, Героям Слава!
 


2 Chuhaystur:

ЦитуватиТому: *Обнімімося ж брати мої!*...Бо перед нами стоять складні виклики!

Молодець, сама твереза та правильна думка у цій темі! +

2 deadcat:
  Дуже згоден, +


   Загалом прошу мене пробачити шановні дописувачі за такі контраверсійні відповіді - але не можу сі просто втримати. Давайте дійсно не П:*()ТИ, а будувати неньку Україну у взаємоповазі та дружбі один до одного. Не варто уподобнюватись  БИДЛУ, соціяльну проблему котрого так було широко викладено аффторами вище. *Обнімімося ж брати мої!*...Бо перед нами стоять складні виклики! - йно це варто уваги. Дякую!
Resistance is futile

RoMeL

Краще напишіть, за що Ви Львів любите...
Fruere vita, dum vivis

Golem

Ну і я серану ше сюда, писав то ше у 07 році:

"
Як тільки у Львові організовують якісь масові гулянки слід одразу ж втікати з нього якнайдалі, найкраще в гори. Не має значення чи це "день Незалежності", чи "день Конституції", чи "день Львова" чи ше якийсь "день" – картина завжди однакова. Пяні натовпи і компанії снувигають туди-сюди, ріки нечистот з підїздів, заблокований рух, шум, гамір і взагалі якась нездорова атмосфера. І питання навіть не в музиці. Більше того, часто запрошують дуже цікавих виконавців. Але хіба буде, наприклад, Чубай співати інтимну лірику перед площею людей? Для цього слід йти на відповідні заходи з зовсім іншою атмосферою! Одним словом треба тікати зі Львова якнайдалі, шо ми успішно робимо вже протягом декількох років.
"
(с) Гора Корж урочище Новаківське

І робив то нині таі вчора.

А Львів я справді Люблю. Набагато більше ніж Київ чи Дрогобич чи, тим більше, американські міста. Насамперед тому, шо мені тут комфортно. Я тут виріс, львівський ландшафт органічно наповнив звивини моєї свідомості. Тут, як і у коханні, нема обєктивних критеріїв. Просто тобі добре і все :) А ше околиці в межах досяжності - постійно знаходжу нові кутки і закутки, постійно є якісь теми,я кийсь рух, внутрішній вогонь який штовхає на подвиги. Тож прагну лише одного - жеби нормально можна було їздити до сусідів, адже Варшава географічно значно ближча, ніж Київ. А лемківська земля від тутешньої нічим не відрізняється.
Дігери всіх країн єднайтеся!

SANECKA

2 inkognito
ЦитуватиНу і добре шо нікому не дозволили паради проводити - це мудре рішення --> тому, що це дозволило уникнути непорозумінь. Соломонове рішення, тільки вітаю;
Мудре це рішення тільки тим,що обійшлося свято без всяких бійок і заворушень.Але цей ще показує,що культура окремих наших жителів на найнижчому рівні.
ЦитуватиБоже мій, то вся справа у параді...Мої співчуття...А ти на параді у Києві когось у формах ОУН-УПА бачив? Чи йно у формах совіцької армії (не сперечаюсь, багато Героїв і там були - але де ж історична справедливість) там усі були + донецько-луганська масовка? Хто згадав про наших вояків?
Відверто кажучи в Києві напевно просто не визнають ОУН-УПА на тому рівні щоб запросити їх на парад.Чи можливо вони перемогли фашистів?Я рахую що ОУН-УПА може проводити свій парад наприклад на День Незалежності,вони ж боролись за незалежність нашої держави!Наприклад я нічого проти не мав би такого параду!
ЦитуватиЦілком згоден, не має права, це прояв оного бидла. НЕзалежно від політичних поглядів треба старшій людині поступитись місцем у транспорті. З другого боку старша людина таки могла б за роки вивчити українську мову? - але то я так, вдогонку
Ніякої різниці нема якою мовою людина говорить,але яке він мав право не поступитись місцем.Спочатку він взагалі повернув свою пику до вікна і робив вигляд ніби не бачить старшої жіночки яка над ним стоїть.Тай тим більше хто він такий,щоб заставляти людину звертатися до нього так як він хоче,тим більше враховувати те що та бабця була в три рази старше за нього.
ЦитуватиНе варто так заявляти! Чи може тобі довести, що власне - ти і є БИДЛО? Це легко. Але нікому не потрібно? Ен не  мені, ні тобі - нікому врешті. Не обсирай інших, і обісраним не будеш. Чи може пан провадив конкретні дослідження концентрації БИДЛА на теренах ЛЬвівської області, порівнював її із тою ж Вінницькою? Якісь наукові факти та конкретне визначення "БИДЛА"? Не варто псувати повітря - воно і так брудне!
По-перше нікого я не хотів образити.Можливо ти даш іншу назву тим людям які не задумуючись можуть зірвати медалі з ветеранів і розпустити свої вонючі руки.Дуже цікаво чому ти запропонував мені,що можеш мені довести що я є БИДЛО? Дай мені відповідь як називати тих людей які позволяють собі такі хуліганські вчинки описані мною вище,щоб я на слідуючий раз знав як таких людей називати!

Stinger

То Inkognito: Олег, не треба так різко ображатись, як ніби саме тебе назвали бидлом, не приміряй будьласка каку на себе, ти нормальна свідома людина зі своїми поглядами, а відповідати за всіх ображених теж не варто, бо тупого бидла дійсно багато всюди, але в нас воно чомусь має яскраву радикально-націоналістичну забарвленість і часто лізе в те, що його зовсім не стосується, і то вже проблема країни і міста, такого вами коханого, де старенька бабуся, яка працювала все життя на держ роботі у місті Львові, і долею так склалось, що вона російськомовна, бо в 50-х її направили сюди працювати (бо тут не було нормальних кадрів), на старості років боїться ходити на базар, бо продавці-рагулі через російськомовність відмовляються продавати товар, і ще погрожують що поб'ють, і то називається європейське місто? то культура? чомусь українці їдуть в росію працювати, і там їх не ображають, що вони на українській говорять, а нормально відносяться, бо москалям не треба ні кому ніц доказувати...

zelja


Stinger

Поки ми з вами отут теревеним, пенсіонери не получають пенсію, солдати патрони, газовики газ, нафтовики нафту, а в Дніпрі перевелась риба, а в коморах миші, бо нема що гризти... а Зеля вже побіг за поп-корном! ;D

Golem

Ну от власне, погоджуюся зі Стінгером. Давайте спочатку зробимо шоб в нас було хоча б як в Польщі, а потім будемо рішати всі інші питання типу хто проти кого воював три покоління тому, які і де паради мають проходити і тому подібне. А для того треба працювати, працювати, працювати...

Мене, наприклад, здивувало, за шо саме так страйкують у Греції: уряд хоче відмінити виплату 13 і 14 зарплат шоб зекономити. Зажрались однако :)
Дігери всіх країн єднайтеся!

goom

 чомусь українці їдуть в росію працювати, і там їх не ображають, що вони на українській говорять, а нормально відносяться, бо москалям не треба ні кому ніц доказувати...
    А ти був Росії? пробував говорити там на українській??? В Макіївці в центрі міста тебе не будуть обслуговувати в магазині якщо ти заговориш на українській. (особистий досвід)
...де старенька бабуся, яка працювала все життя на держ роботі у місті Львові, і долею так склалось, що вона російськомовна, бо в 50-х її направили сюди працювати (бо тут не було нормальних кадрів), на старості років боїться ходити на базар, бо продавці-рагулі через російськомовність відмовляються продавати товар, і ще погрожують що поб'ють, і то називається європейське місто? то культура?
Нормальні кадри були зажди, вони не завжди були політично благонадійними. А чому бабуся за 50 років проживання у Львові не заговорила по українські? Маю великий сумнів, що на львівських базарах відмовляються обслуговувати російськомовних і погрожують побити.

Pruvud

Тут я зголемом згідний як тільки у Львові св'ято сюда з'їзджаються усі хто можуть нормальні ненормальні фіг розбиреж
Далеко бігти не треба згадайти цьогорічний обливний понеділок

Доречі ще чим відомий Львів внас що не свято то дощ
На біса хрест
На ворога ніж

Stinger

Цитата: goom від 11.05.2010 11:10:52
чомусь українці їдуть в росію працювати, і там їх не ображають, що вони на українській говорять, а нормально відносяться, бо москалям не треба ні кому ніц доказувати...
    А ти був Росії? пробував говорити там на українській??? В Макіївці в центрі міста тебе не будуть обслуговувати в магазині якщо ти заговориш на українській. (особистий досвід)
...де старенька бабуся, яка працювала все життя на держ роботі у місті Львові, і долею так склалось, що вона російськомовна, бо в 50-х її направили сюди працювати (бо тут не було нормальних кадрів), на старості років боїться ходити на базар, бо продавці-рагулі через російськомовність відмовляються продавати товар, і ще погрожують що поб'ють, і то називається європейське місто? то культура?
Нормальні кадри були зажди, вони не завжди були політично благонадійними. А чому бабуся за 50 років проживання у Львові не заговорила по українські? Маю великий сумнів, що на львівських базарах відмовляються обслуговувати російськомовних і погрожують побити.


Я писав це з власного досвіду і досвіду своїх близьких, бабуся не стала говорити українською, бо працювала на львівській залізниці і там нафіг за стільки років не була потрібна укр.мова, бо на міжнародних сполучєннях вимагали саме знання трьох основних мов: російської, німецької і як не дивно кітайської, бо дуже багато було товароперевезень туди, та ж тенденція зберіглась і сьодні. І так, я такі був в Росії і неодноразово і не в одному місті, і в Україні я багато де бував і багато чого бачів і з того можу робити висновки.

toya

Це зовсім офтоп, але (все - ІМХО):
- живучи в середовищі багато років і не знати його мови (і принципово не розмовляти нею) - це щонайменше дивно
- комплекс в багатьох з нас є, який я для себе назвав комплексом ображених - ми все сприймаємо як образу, навіть те де образи нема. не хочу розписувати детальніше.
- світ не чорно-білий, там 24 млн+ кольорів. Коли нам казали роками що все радянське - біле, а всі, наприклад, бандерівці - фашисти і садисти - це така ж неправда, як і те діаметрально протилежне,  в чому нас намагаються переконати зараз.

Варто думати своїми головами, будь-яке промивання мізків пропускати через свій розум і життєвий досвід. І поважати думку інших.

402 Гості, 0 Користувачів