Об'єкт №811, Красне

Автор inkognito, 26.05.2010 17:34:53

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

inkognito

    Шойно прочитав про об'єкт №811, станція-глушилка, що коло Красне, Львівська область. Координати  49°53'56.08"N х 24°40'3.43"E . Почитати можна тут (моск., багато букв) чи тут (моск., багато букв, проте є картинки). Натрапив на це добро через посилання Korguk'a у цій темі.
  Кажуть же там стояли (стоять?) передатчики 3 х ПКВ-200 та 1 х ПКВ-500. Тож 1100 кВт потужності!!! У статті були згадки про встановлення на об'єкт передавача на 1000 кВт чи то здвоєного 2 х 500 кВт. Одним словом це все називають об'єктами дальнього радіоподавлення. І це всього десь 40 км від міста  :D
  Лінк на Вікі, а ось дехто kurumpa згадував в себе в ЖЖ, що під Красне - найбільший такий комплекс в Україні!!! На додачу в атачі знайдете КMZ-файло для Google Earth де позначені позиції багатьох схожих об'єтів - не тільки совіцих і Варшавського блоку - там навіть Тайвань та Японія є (увага, для їх перегляду включіть перегляд усіх об'єктів, бо більшість із них мають статус неперевірених, а тому по дефолту не відображаться)
Resistance is futile

axizep

ухтииии давайте дізнаємось якось чи охороняється ще обєкт і якшо ні,чкрунем туда на вихідних?!
може тему відразу в планах зробити
Slavko

YserL

Я про них давно знав. Їх видно при проїзді поїздом на Здолбунів, і офігезно видно при курсувані по напряму на Тернопіль.
Цікаво чи

Це монтаж чи справді реально?
Лінк: http://community.livejournal.com/ua_abandoned/38151.html#cutid1

Roy

Цитата: YserL від 26.05.2010 23:57:14
Я про них давно знав. Їх видно при проїзді поїздом на Здолбунів, і офігезно видно при курсувані по напряму на Тернопіль.
Цікаво чи
Це монтаж чи справді реально?
Лінк: http://community.livejournal.com/ua_abandoned/38151.html#cutid1
Відео справді круть. Думаю це не монтаж, такі випадки були, на такого роду об'єктах.
Meine Ehre heißt Treue

axizep

а хулі монтаж? от навіть вже від 40 ватт потужності (від радіо станції р-123 яка в мене валяється дома) кусок дроту підключений в антенне гніздо випалює дірки в нігті як в маслі,причому ніяких відчуттів нема.а там якшо дріт довгий і близько біля антени  то то виходить вч трансформатор з такимим ж наслідками.
саме прікольне то розказували в нєтішинині на аес: коли відключають одну з 750 кв ліній від мережі то на ній від паралельно проходячої робочої наводяться нефігові напруги,дуги електричні фігарять коли ті дроти до землі опускати.
Slavko

greenandy

а наскільки доступний об"єкт для огляду?

Stinger

Знаю про той об'єкт, останній час часто катаюся в Тернопіль, то бачу їх на роз'їзді за станцією Красне. Видно що об'єкт діє, на тереторії є машини, паркан майже доходить до колії, навколо, вдоль колії ніби якась промзона, якісь склади, цистерни, інше. Шарив по нету, фоток мало, десь чув від знайомих шо хтось з фотографів хотів познімати їх, але десь на когось нарвався (чи охорона, чи спецслужби, не уточнювали, подробиць не знаю) туди електричкою годину десь їхати, можна вдень в 13:20 з піздамчє...

В них навіть сайт є, там вони пропонують свої послуги :D


"Красненський ретранслятор 1-ї загальнонаціональної програми НРКУ (державна станція). Мовлення на цій частоті було призупинене 10.05.2000 через вихід з ладу передавача та брак коштів. Передавач законсервовано. Рішенням Нацради з ТРМ №1706 від 28.11.2007 у зв'язу із тривалою відсутністю мовлення НРКУ на даній частоті ліцензію компанії в частині мовлення на ній.
Slogan: "Перший Національний - завжди перший!".
В ефірі - новини, аналітичні, публіцистичні, дитячі та музичні програми.
Транслює ряд програм виробництва ТРК "Радіо Ера""

Звідси

"Красное (укр. Красне, часто не склоняется) — посёлок городского типа Бусского района Львовской области Украины.
Красное расположено вдоль реки Гологорки (бассейн Западного Буга) на Красненской равнине на 40 км восточнее от Львова и 5 км на юг от Буска. Красное — узловая железнодорожная станция, от которой идут ответвления на Львов, на Золочев-Винницу и на Броды-Киев.

На юго-востоке от города расположен крупный средневолновый радиовещательный передатчик мощностью более 1000 кВт. Вещание ведется на частотах 549 кГц и 936 кГц (49.900108N 24.671259E).

via ru.wikipedia.org

* ** *

Ниже приводим список советских объектов дальней радиозащиты.

Объект  Местонахождение  Принадлежность  Мощности

№ 811    Львов (Красне)                  -                       3х200, 1х500 кВт

Интересно, что СССР не трогал одну частоту китайского радио, на которой лента с записью передачи звучала в обратном направлении. Наверное, китайцы надеялись, что советские РПП не станут глушить канал заднего хода, а находчивые "дорогие советские радиослушатели" догадаются записать программу на магнитофоны. Хитрость заключалась в том, что, воспроизводя пленку задом наперед, можно было прослушать передачу без помех.

В 70-е и 80-е годы СССР регулярно глушил передачи 9-и зарубежных р/с на армянском, башкирском, белорусском, грузинском, еврейском, латышском, литовском, русском, татарском, узбекском, уйгурском, украинском и эстонском языках:

RFE/RL ("Свобода", "Свободная Европа", "Свободный Афганистан"), Мюнхен
BBC ("Британская радиовещательная корпорация"), Лондон
DW ("Немецкая волна"), Кельн
VOA ("Голос Америки"), Вашингтон
"Голос Израиля", Иерусалим
"Радио Пекин", Китай
"Радио Тирана", Албания
"Радио Корея", Сеул
"Свободная Россия", ФРГ/Тайвань

via  radiocenzura.tripod.com/text.htm

* ** *

1 червня 2010 р. - на частоті 7440 кГц розпочато мовлення радіостанції "Голос России"

via www.ukrtvr.org/index.php"

Electri4king

десь є тема окрема про цей об'єкт чи можна заливати фотки сюди?
Кажуть, що найприємніша втома, коли ноги болять після тренувань в залі. Але ні, все-таки найприємніша втома, коли вони болять після прогулянок новими містами.

Bottlehunter

Кидай сюди, я тему перенесу в інший розділ.
Най жиє Гуцулія!

Electri4king

"Колишній КХ/СХ/ДХ радіоцентр" - так в Вікімапії позначений цей об'єкт. Фотографії ці ще з початку квітня місяця, але аж тепер руки дійшли скинути це все. День тоді, можна сказати, не вдався..було дуже сонячно, фотографії вийшли нецікавими, фотоапарат здох через паро десятків знімків. Коли фотографував зблизька, неподалік КПП, по нейтральній зоні яка вже вщент пошарпана :) проходив дядечко-охоронець, років так десь 55-60. Не дуже привітний, не прогнав як якийсь дикий навіжений, лише сказав що тут ходити не можна. Але паро слів все ж таки сказав, а саме що об'єкт перестав використовуватись за прямим призначенням ще з часів радянського союзу, що сила електромагнітного випромінювання тут просто зашкалювала і люди що проживали неподалік це на собі відчували. І останній слова його були, що зараз це просто величезна купа металу, яка просто поріжеться. Це справді так, тому що про фінансування того радіоцентру вже давно давним забули. Працює одна єдина радіовежа, яку використовують для трансляції FM-ефіру і сигналу мобільних операторів. Решта веж використовується просто як мачта для ретрансляторів операторів. В інтернеті ще вдалось знайти що 21 лютого на одній із цих радіовеж двоє чоловіків (невідомо в якому стані) 1987 та 1986 років народження, зірвались і розбилися насмерть. Хоча я як любитель висоти залюбки піднявся би і на 160 метровий ретранслятор. Зустрівшись з охоронцем в мене вже таке бажання пропало. Попрощавшись з ним, обійшов трошки периметром до сторони тернопільської колії. Якщо буде ще бажання і відповідна погода, з'їжджу ще не раз і зроблю чимало хороших фотографій. А зараз є те що є.

Якщо хтось щось знає про історію цього радіоцентру, або принаймні жив неподалік і може щось розказати цікаве - пишіть.

















































































Кажуть, що найприємніша втома, коли ноги болять після тренувань в залі. Але ні, все-таки найприємніша втома, коли вони болять після прогулянок новими містами.

Electri4king

Нарешті настав час щоб втілити те, на що вже давно руки чешуться у мене і Vasi4'а. Чекали квітня, чекали чекали, і не дочекавшись поїхали холодним весняним днем на контрольний огляд щоб оцінити ситуйовину, та вона виявилась настільки неочікувана, що питання лізти чи ні навіть не піднімалось взагалі) Один нюанс: в попередньому пості я зморозив дурницю, сказавши неточну висоту і назвавши сам передавач ретранслятором. За це сорян)

А починалось все з того, що довго думали, чекали, рішали і нарешті орієнтуючись на прогноз погоди (який в кінці кінців все таки підвів), склали були дату щоб відвідати радіоцентр з єдиною лише метою ? піднятись на найвищу передавальну щоглу.

Багато часу провели були в догадках чи взагалі реальна наша затія, чи навпаки є шанс перетворитись в жарений біфштекс. Було прочитано багато інформації, кучу сторінок потрібної тематики, в результаті чого й були впевнені в своїх діях на 99,9%. Лише та нещасна десята частинка давала якийсь сумнів, через який одна частина тіла нехило скорочувалась)

Та зібравши всю свою силу волі і невимушений страх в кулак ? додали в свій список ще одну, непогану за цифрою, висоту! Витрачений час на оцінку стану антени окупився нехилою порцією адреналіну. Головне вміти розпоряджатись цією штукою і не переоцінити себе)











Красуня майже ідентична копія броварської "подружки"



















Погода тоді видалась похмура як тільки ми почали лізти, та ще й дим від горючої трави заважав























Згодом думаю залиє сюди свої чудові фотони і напарник, за що йому він мене окремі два ++ Спасибі тобі чувак)
Кажуть, що найприємніша втома, коли ноги болять після тренувань в залі. Але ні, все-таки найприємніша втома, коли вони болять після прогулянок новими містами.

YserL

Вишка зараз в експлуатації?

Electri4king

Цитата: YserL від 25.04.2016 10:47:56
Вишка зараз в експлуатації?

Радіоцентр законсервований
Кажуть, що найприємніша втома, коли ноги болять після тренувань в залі. Але ні, все-таки найприємніша втома, коли вони болять після прогулянок новими містами.

DeZer

Були там. Скоро буде звіт  8).
Ніде нема даних про висоту.
Є 11 прольотів(розуміти - проміжки з одним із кольорів черв./біл.) з 9 секціями по орієнтовно ~2 метри.
та 2 прольоти (верхній+нижній 8 секцій по ~2 метри)
Разом - 11*9*2 + 8*2 + 8*2 = 234 метри.

Колесо(так, по ньому можна ходити!) - знаходиться на висоті ~96 метрів.

Electri4king

як ніде? якщо погуглити все добре находиться) Антена типу АМШП-259, висотою 260 з хвостиком метрів. Кожна секція = 20 м, а колечко на висоті 110.

Кажуть, що найприємніша втома, коли ноги болять після тренувань в залі. Але ні, все-таки найприємніша втома, коли вони болять після прогулянок новими містами.

ІНТРОВЕРТ 997

Ха 260 метрів то то я був на 262 метровій висоті , коли на стійку блока став .
Тут могла бути ваша реклама...

Electri4king

Цитата: ІНТРОВЕРТ 997 від 22.05.2016 22:19:41
стійку блока став .
це кран) не запихався ти там сильно був?
Кажуть, що найприємніша втома, коли ноги болять після тренувань в залі. Але ні, все-таки найприємніша втома, коли вони болять після прогулянок новими містами.

ІНТРОВЕРТ 997

Верхівка ось яка вона . Потім ( іменем прокрастинації ) запиляю повну версію із трейлером на початку для любителів коецнратів.

П.С. Хочу ще .
Тут могла бути ваша реклама...

Roy

Круто. А ну розкажіть, хто був, що цікавого можна побачити на горизонті? Цікавлять види. Які вони там, що гарно видно, а що ні...?
Meine Ehre heißt Treue

Le-i-3o

Незнаю лиш кому 3 плюс відправити.
Інтровер а ти сповна розуму такі піруети виконувати на такій висоті????? Памперси якісь мав чи горіхів грецьких наївся?
Він копав, і ти копай!!!

80 Гості, 1 Користувач