Дірка на ВЗ

Автор North, 12.10.2007 09:19:53

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

RoMeL

i want to believe... :P
Fruere vita, dum vivis

Golem

Для Стінгера додаю карту:
Дігери всіх країн єднайтеся!

Golem

Коли побував всередині, то фотки Стінгера вже дивляться зовсім по іншому :) Викладаю кілька своїх фоток зроблених не телефоном, може комусь поможуть.

Думаю це колись була чиясь пивниця (тіпа підвал у землі). А потім власника шляк трафив (а швидше всього не шляк,а радянська влада) і він лишився без господаря. Ну і коли робили ту споруду з "образками і свічками" ((с) Стінгер) то вирішили вхід засипати, жеби не завсідали там різні асоціальні елементи прямо під їх святинею. Адже пляшки і етикетки не такі вже і старі, хоч дат нема яле торгові марки типу "Олімпія" чи існували вже після 2000р.

Обмотку кабеля ти в вентиляцію засунув, чи так було? Ну і обмотка яскраво свідчить, хто і чим тут займалися.
Дігери всіх країн єднайтеся!

Stinger

Обмотку кабеля в вентиляцію вставили ще до нас, а ми не стали її чепати, а розпатланий паперовий скотч, то наша сприва, там під тою трубою лежить наша записка (мабуть від вологи відклеїлася), тим хто там буде лазити, щоб прибирали за собою, та не гадили там :) А на рахунок бувшого чийогось підвала, то не зовсім так, взагалі це не льох, це грот, штучний, мені знайомий СБУ-шник розказав, що таких гротів було на схилах ВЗ 6 штук, до них входила та сама штучна печера самовбивць, що з двома левами по боках і зараз є замурована. Ці гроти побудували австрійці в 1840-1850х роках, для народного гуляння парком, можливо там колись навіть лавочки стояли для закоханих ;)

Golem

тема в Планах про вилазку завтра 16 липня
Дігери всіх країн єднайтеся!

Olege

Цитата: Самая рыжая від 14.07.2009 21:30:43
Вот і супер! Коли завгодно і куди завгодно! А чим більше під землю тим краще! А лопатою, щуриком чи якимось наркошою підземним мене не налякаєш! :P
А я от наприклад можу привидами полякати :P тут)

Golem

Дірка на ВЗ виявилася фікцією, тобто ніц там нема, хоч зі сторони воно і вигялдало загадково чи то пак загадисто. Звичайна цегляна будівля засипана будівельним сміттям. Тим не менше вважаю її дуже позитивним явищем, яке штовхнуло нас на глибші дослідження ВЗ і привело до відкриття кількох інших обєктів. В Станіслава Лема є книжка "Голос Неба". В ній розказується як вчені, розшифровуючи послання з космосу, попутньо зробили з десяток корисних відкриттів. А саме послання так і не розшифрували :)



Дігери всіх країн єднайтеся!

Golem

Церковники засипали Дірку яку розкопав Стінгер :( Шкода
Дігери всіх країн єднайтеся!

Zaval

За тим холмом, що на фотографії, на якому "Дірка на ВЗ", в кущах був прямокутний вертикальний хід в землю викладений цеглою, тільки він вже в 90-их  був засипаний.
Напроти джерела, з якого всі набирають воду,  був обвалений підземний хід. Через вузенькій прохід можна було пролізти в широкий тунель викладений з каменю і затоплений водою.  тунель розходився в дві сторони, але обидва ходи були замуровані.
Від старшого чоловіка, який колись працював в КДБ чув, що там іще були цікаві підземні ходи, але все замуровано і засипано.

bigfootgrey

Проїжджав ровером недавно повз ту діру, два тижні назад виглядала ось так як на світлині, а цими вихідними вхід вже був повністю відкопаний.

Golem

Ось кілька фото прислав Унфогівен. Підозрюю тут церковників. Шось занадто багато вони наставили своїх будівель і атрибутики в тому місці. Напевно поставлять всередину образки, розпяття, на Паску будуть плащеницю ставити а на Різдво - вертеп. Місце якраз гуд для того.
Дігери всіх країн єднайтеся!

bigfootgrey

цілком можливо і церковники, але мені щось підказує можливо хтось з місцевих хоче зробити там собі льох)) вже дошки під опалубку виставлені.

SANECKA

Дійсно церковники в тому причепні.Ворота закриті на колодку всередині хрест з розпяттям.

explorer

В атачменті план та вхід. А також першоджерело (в нас, мабуть, є в когось?).
Скопійовано звідси: http://lviv-format.livejournal.com/117921.html

John

Елкетронну версію книжки можне знайти тут:
http://www.archive.org/details/lwwstaryiwczor00jawo
(тунель на сторінках 73, 75)

Stinger

Ну так, ми залишки цього ходу якраз і знайшли на ВЗ, зараз видно що він провалився, точніше просів, і на його місці залишився такий собі ярок по схилу, там же було знайдене тесане каміння та залізо, коване, яке стирчало з землі і походило на частину від хвіртки чи чогось такого, воно при цьому було під землею за шось зачеплене, як на петлі і рухалось туди-сюди.

ось воно


ще зробив кадр напрямку цього ходу в сторону підзамче, з картою збігається


Андрусю

Шановні колеги! Вже давненько захожу на цей сайт, як гість, але вирішив вставити і своїх "п'ять копійок". Люблю посидіти у архіві та бібліотеках тож буває вичитаю щось цікавеньке. Так ось стосовно тієї дірки на Високому Замку, а точніше гроту, що відновили недавно монахи василіяни. Так ось настоятелем монастиря св. Онуфрія у 1826 р. був протоігумен Варлаам Компаневич - "учений муж". Так ось він велів у південно- східній частині саду насипати курган. На вершині кургану була встановлена хоруговка, котра від вітру оберталася. Вийшовши на гору кургану можна було милуватися прекрасними краєвидами міста Лева. У 1827 році він своїм коштом фінансував будівлю печери з каменя "в саду під муром від високої гори"- так званий грот. Раніше на місці монастирського саду було загальне кладовище мирян - " де до тепер кістки людські викопуються". Ось такі дані наводяться у "Хроніках монастиря святого Онуфрія", що у бібліотеці Стефаника, зал рукописів.

Stinger

я так розумію, що територія монастиря в той час простягалася за джерело? бо якщо нє, то мова там йде про колодязь, або то саме вхід в печеру, він знаходиться у дворі монастиря Онуфрія, в верхній частині саду, під муром, який не так давно обвалився і машину задавив, і якраз складений із каменя :)

Roy

На вікімапії зявився фрагмент, де показаний славнозвісний підземний хід від колишньої фортеці - http://wikimapia.org/#lat=49.8489123&lon=24.0362668&z=17&l=0&m=b

Коротка анотація автора позначення:
ЦитуватиЗалишки підземного ходу у фортецю (Львів)

Десь до 1985 року вихід з підземного ходу було чітко видно. Він закінчувався аркою з білого каменю. А так як він уже був на той час зруйнованим, то від його виходу і до самого верху, аж до фортеці, тянулась довжелезна впадина. Прохання скептиків не плутати вказану мною арку з іншими арками, які розташовані за 50 метрів від джерела, а вказана мною, знаходиться від джерела на відстані 250 метрів, але на даний момент вона повністю є засипана землею.

Цікаво.
Meine Ehre heißt Treue

Boivka


398 Гості, 0 Користувачів