Бюрократія, або залишки СОВКА

Автор YserL, 28.05.2010 17:43:38

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

YserL

Прочитавши блог Dali_bude, стало сумно за нашу державу.
Вчора пішов до Державного нотаруса, який приймає по вівторках, четвергах і пятницях, простояв у черзі 40 хв, зайшов, дали писульку із 2 рахунками і сумою оплати. Щоб завірити документ я мушу заплатити 0,17 грн за державне мито ВДК у Галицькому районі 31419537700004 і 4,00 грнза платні послуги ГУЮ у Льв. обл 3125272210071. Все би добре, 4,17 грн за завірку однієї копії, ніби нормально, приватний нотаріус візьме в 4-5 разів більше, йду до нащадка лохотрону часів союзу Ощадбанку, де ще здирають по 4,00 грн за квитанцію, і того одна копія виходить 12,17 грн, де 65% йде до державного банку. Дибілізм в Україні. Невже нотаріат бідний, щоб поставити касовий апарат у Нотаріальній конторі? Ось так здирають кошти бюджетні організації, які фінансуються на 100% із бюджету, надаючи платні послуги >:(
Йдемо далі, якщо ви хочете виготовити печатку, повині заплатити 81,00 грн, плюс ще 4,00 грн за послуги ОщадНАЇБатинку. І йдіть чекайте 5 робочих днів. А 81,00 грн ву за видачу довідки дофіга, причому історія виготовлення печаток є у базі, 2 хв роботи.
Висновок: бюджетну сферу треба .

VeNick

 в мене майже така сама історія сталась на днях, ходив я отримувати витяг з Єдиного державного реєстру. При цьому мені довелось оплатити 3 рахунки на 45,90 грн (+3 грн за послуги банку) за видачу витягу, 5,10 грн (+4 грн за послуги банку) незнаю за що в Київ, 6,80грн (+3 грн за послуги банку) за бланки витягу
УКРЗАЛІЗНИЦЯ

:-)

Все просто.
Є цілі династії дармоїдів, які не хочуть працювати ні руками ні головою, але які хочуть жити в теплі і з машиною і мати якийсь "впливовий соцстатус" - щоб сусіди з яскраво вираженими рисами електорату казали - "О, то людина зі свйазями, з ним, діти, вітайтеся."
Найбільше мене веселить їхня зверхність, бо самі по собі нічого не являють. Зате скільки "важності" в їхніх рухах та невдало підібраному одязі. ;D
Систему не викорениш, боротися з нею безглуздо, а от навчитися її використовувати з найменшими матеріальними і психологічними втратами, це оптимальний варіант.

Щодо автоматизації - я бачу яка задниця з е-квитком, такі ж баги можуть бути і з документами. >:(
Декольтем своїм мене манила.

YserL

Пропоную у цю тему скидувати стички із совковою системою
Одруження у міському РАГС
- державне мито 0,85 грн (р/р 31415537700008 ЗКПО 22389381 МФО 26360233 од.: Сихівський місцевий бюджет)
- послуги РАЦГ 35,00 грн (р/р 31253272210071 ЗКПО 02892340 ЄДРПУО 34942940 од. Головне управління юстиції у Львівській області).
- послуги РАЦГ 250,00 грн (Якщо в будній день) АБО 500,00 грн у неділю (р/р 31253272210071 ЗКПО 02892340 ЄДРПУО 34942940 од. Головне управління юстиції у Львівській області). а це знову біжи у касу, яка розміщена на Франка, 91. Комісія при 500,00 грн буде 10 грн >:(

Сьогодні уроди з жеку розбудили о 9 ранку. Діалог:
- Що треба?
- Жек. Відкрийте двері
- Ідіть на...й.
- У вас заборгованість по водопостачанні і квартплаті.
- Оплатимо.
- Коли?
- До 20 числа.
- Оплатіть до вечора.
- Чого?
- Відкрийте двері, ми прийшли відключати воду!
- Ідіть на..й!

Хлопнув дверима, виключив світло, дзонять далі в дзвінок, виключив дзвінок, включив живлення приводу газової зброї, заспоїлися, виключив живлення.
Залишили записку-попередження у дверях. А мені пох..й, бо адресовані якомусь Фуртяку на вулиці Замарстинівській із заборгованістю 456,16 грн. От такі дол...би у нас працюють у держсфері, кум, сват брат...

toya

А заборгованість дійсно є ?
Не йму віри що до Вас з таким наїздом прийшли, не попередивши 10 раз раніше. Може Ви - "злісний неплатник" ?

П.С.
Оплата послуг РАГСУ це перевірка чи справді хочете одружитись :-) Хто хоче той побігає...

YserL

Цитата: toya від 31.05.2010 15:15:08
А заборгованість дійсно є ?
Ні, не має.
Цитата: toya від 31.05.2010 15:15:08
Оплата послуг РАГСУ це перевірка чи справді хочете одружитись :-) Хто хоче той побігає...
Із процедури одруження від 12,00 грн до 30,00 грн йде на банківське обслуговування. Це не нормально. Поставили б фіскальний касовий апарат, і був би повний спокій.

Для споживачів послуг Укртелекому:
- Радіо можна відключити, 6,00 грн на місяць мінус. Так зробив, викинув стару проводку. Давала новодку на телефон. Зара телефон йде по витій парі 3 категорії, тишина в трубці. Правда при вході у квартиру дроти залишилися. 3 стальні жили і 4 мідні. На плінті ніхто не відключав від точки. У екстренному випадку можена підклюити колгоспник.
- Абонентську плату за користування інтернетом і телефоном авансом можна не платити. У відділені згенерують нову квитанцію із урахування минулих авансів і виставленого рахунку. Так що оплачую за послуги за травень до 20 числа червня. УТ надеє тоді мені кредит)))
- є 4 тарифних плани, залежно від кількості розмов. За замовчуванням у всіх 19,73грн на міс., який не вигідний при великих кількостях розмов.

toya

Немає заборгованості ? А навіщо тоді "ідіть на..." і взагалі цей цирк ? Вийшов, сказав що заборгованості немає і все. Я думаю вони б одразу вибачились. Чи Ви їм говорили а вони ломилися відключати воду ? Думаю що ні... Непорозуміння бувають, що вдієш.

P.S.
***
- У вас заборгованість по водопостачанні і квртплаті.
- Оплатимо.
- Коли?
- До 20 числа.
***

нічо не розумію. ви сплачуєте за надані послуги до 20-го наступного місяця. це НЕ ЗАБОРГОВАНІСТЬ. Ви сказали "оплатимо", тож їхня реакція зрозуміла - ви визнали заборгованість (чужу).

YserL

2 toya:
1. Збудити мене вранці, я ще з ними лагідно поговорив.
2. Переплутати назви вулиць, це взагалі ппц.
3. Нікому не знайомому не відкриваю дверей. Це моя приватна територія.

toya

Як на мене це трохи занадто з Вашого боку. Суто ІМХО. Це те саме що я обкладу Вас матом за те що ви помилились номером телефону.

zelja

Цитата: toya від 31.05.2010 16:04:48
Як на мене це трохи занадто з Вашого боку. Суто ІМХО. Це те саме що я обкладу Вас матом за те що ви помилились номером телефону.
тут зовсім інший випадок
Будять тебе зі стукітом і криком відкривайте двері  >:( це ж нагльош,грузять відключенням води...
я б сам так зробив.

Lesyk

в мене десь так рік тому почали приходити квитанції про те що в мене заборгованісь за телефон ні за шо - ні про шо. Нічого, потім швидко з тим розібралися, та і борг там ніколи 10 грн не перебільшував, а от мому знайомому такі квитанції на суму понад 300 грн приходили при тому шо він цілком справно оплачував всі послуги...

Stinger

спокійно, я так відстрілювався з гвинтівки пнєвматичної рік тому, коли до мене ломилися з обленерго відрізати світло (за яке було сплачєно вчасно), в 23.45 вечора, коли вони взагалі не мають право навіть по справі приходити та турбувати >:(  ломились, вибивали двері, а я ж дурний, коли зброя в руках, стрільнув чєрез щілину для пошти в дверях кілька разів, їм одразу ж перехтілось стукати, думаю нікого не поранив, але більше не приходив ні хто ;D

toya

Не пробували сказати їм що не маєте боргу ? Чесно кажучи це все звучить ну дуже дивно особисто для мене. Прийшли відрізати світло, сказав що боргу нема (по можливості квитанції). Далі або вибачення і відхід супротивника (99% що так і буде), або ломання дверей (>> 0%). Тоді 102 дзвонимо і все.

zelja

2 toya
а ти часом не із жеку?

explorer

А мені вже другий рік приходять пропозиції оплатити якісь незрозумілі 500грн за послуги теплокомуненерго "до 2002" чи якогось там лохматого року на прізвище минулої власниці квартири... я тут два роки лише. При тому дім обслуговує ЖБК перед яким боргів нема :)
І так кожні кілька місяців приходять нові погрози та рішення судів про страшні стягнення. Цікаво коли вони її нарешті знайдуть чи поновлять свою базу...

toya

2 Зеля:
Я не їз ЖЕКу. Я просто за переговори замість стрілянини. 99% людей можна все пояснити словами. Якби люди замість одне на одного кидатися (з кулаками чи матюками) спробували поговорити - людство не мало би і половини тих проблем що воно має.

2 Експлорер:
Там на присланих папірцях вказаний телефон. Навіть ходити не потрібно - подзвоніть і скажіть що не маєте боргу. Роботи 5 хвилин. Результат - вам спокійніше, і держава пустить зусилля по вибиванню неіснуючого боргу на щось більш корисне.

P.S.
Я не в захваті від держави, але я не дивуюся що "служби" помиляються. В них колосальний об"єм роботи, і помилки просто за законам статистики - будуть завжди. Перед тим як у цих людей стріляти, "чекати на апдейти бази" і т.і. спробуйте себе або своїх батьків поставити на їх місце.

YserL

Я мав змогу бачити як жек працює. Якщо кажиш і показуєш як вести онлайн бухгалтерію, і підтримувати базу в порядку, то якась старша особа (яка тримається бо когось вище має) робить через жо..у, стає страшно. Осіб які вміють логічно думати одиниці, які в тій ямі на довго не затримуються. Бо платать мало, вимагають звіти із псевдоуспішністю, і іншою фігнею.

Чому я маю дзвонити за телефоном і казати тут не має боргу, тратити час.
На мою адресу приходять листи з колекторської фірми з вимогою оплатити, бо стянуть чезер суд. А прізвище не моє, і Львові такої людини  не має. На київський номер не збираюся дзвонити. Якщо наважуться прийти до дому, газова зброя і димова шашка в коридорі їм зроблять ТЬОМНО.

toya

ЦитуватиЧому я маю дзвонити за телефоном і казати тут не має боргу, тратити час.
Просто тому що Ви розумніший і маєте змогу легко виправити їх помилку, чим позбавити себе і когось від гемору. Помилку, яка сталася через те що платять виконавцям копійки (в т.ч.).

Бо якщо прийняти Вашу логіку, то не потрібно допомагати людям взагалі (витрачати наш дорогоцінний час, я вже не кажу про свої гроші !). Поки буде панувати така логіка (а саме вона панує зараз), ми будемо жити в сраці, і при цьому нарікати які всі погані.

П.С.
Все суто ІМХО, ніякого моралізаторства

AHD

Цитата: toya від 03.06.2010 12:50:46
Просто тому що Ви розумніший і маєте змогу легко виправити їх помилку, чим позбавити себе і когось від гемору.

Цитата: YserL від 03.06.2010 11:53:37
Якщо наважуться прийти до дому, газова зброя і димова шашка в коридорі їм зроблять ТЬОМНО.

Саме так розумні люди вирішують складні питання ;D ;D ;D
Режим харчування порушувати не можна

redserg

 Недавно до мене прийшов лист від «Виконавчої Служби» з погрозами конфіскації майна за не виплату штрафу 500грн по протоколу ДАЇ на ім'я попереднього власника. Зробив розумно – з'ясував телефон, видзвонив автора листа і повідомив про помилку.
Натомість мені запропонували з'явитися до них із паспортом, щоб довести правдивість моїх слів. Після пояснень, що мені, взагалі-то, «дивитись» не це все діло з високої башти, що при бажанні вони можуть це перевірити в жеку – мені запропонували посидіти в дома і дочекатись відвідин виконавця (колись там), типу на роботу ходять тільки вони, а всі інші очікують гостей по домівках. 
Ось, шановний Тоя, хотів позбавити когось від геморою, так набув його собі.

314 Гості, 0 Користувачів