Куплю шумовий діод 2Д2С, 2Д3Б, 2Д7С, КГ401А або 2Г401А

Автор YserL, 31.05.2010 22:18:40

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

YserL

Куплю шумовий діод 2Д2С, 2Д3Б, 2Д7С, КГ401А або 2Г401А. Необхідний для створення генератора ВИПАДКОВИХ чисел із подальшим опрацювання компютером.
Імпортні NC104

axizep

а треба аж так запарюватись?
в чіпсетах інтел фсьо шо старше 965го встроєний термодатчик і на основі нього high precision taimer  рандомний генератор.
і без нього льзя зробити апаратний генератор: считати температуру мамки,проца,харда,відяхи зрешту можна взяти одну вибірку шуму з входу саундкарти і перемножити на решту значень температур.хіба не достатньо випадковості?
Slavko

YserL

Не достатньо, вбудовані процедури с++ і інших мов ПСЕВДОвипадкові.
Є апартні генератори ВЧ
- Російський: Гряда-3 - шумовий діод
- Закордонні: Quantis - вловлення фотонів 2 датчиками.

axizep

ти мене не поняв: вбудовані процедури-фтопку,тут я згоден з тобою.я про зовсім іншу річ: шоп щум брати з чисел температурних датчиків в компі,+шум є з звукової карти (входу).чим того мало шоб з тих чисел зробити ше одне число а вже його використовувати як сід (початкове число) рандомному алгоритму.
Slavko

YserL

Власне вбудовані алгоритми мов і побудовані на взятті темпеартури процесора. Мене цікавить АПАРАТНИЙ генератор. Всеодно, який не був би алгоритм, це псевдовипадкові числа десь на якісь тисячні йілітерації. Звісно можна побудувати на еліпсичних кривих. Апартне надійніше і простіше.

axizep

або я повний профан,або ти чогось недошарюєш.
типові алгоритми (вбудовані і подавно) працюють на чисто софтварних засадах тому і генерять псевдо випадкові числа (бо початкове число завше однакове)
коли ж береш температуру яка постійно змінюється (або краще декілька) то це і є апаратний рандомний генеротор,бо початковим числом є температура,яка міняється раз від разу і не залежить від програми.а шум з саундкарти то взагалі моя ідея фікс яку я згенерив тіки шо.рекамендую.
Slavko

YserL

Шум із звукової карти можна умовно рахувати апаратним генератором. Тракт звукової карти піддається перешкодам. Маємо ацп, який із заданою дискретнісю оцифровує вхід. Температура процесора є передбачуваною, і має малу кількисть почіткових станів. Нехай від 20 до 65, ітого 450 станів.
Ось малюнок отримання випадкових чисел. Шум беремо із діода.

Джерело: http://stratum.ac.ru/textbooks/modelir/lection22.html

atlas1975

Я на радіоринку ше 2 роки тому обійшов усіх продаців - не знайшов; в них навіть з СВЧ діодами кепсько...
В результаті людина з Києва привезла... хоча на радіоринку тепер появилися пару вуйків в яких є раритаси, - це зокрема ті які продають прилади... Я б взнав, але зара видужую після невеличкої операціїї...

YserL

Я теж шукав на базарі. СВЧ діод знайомий з Рівного привіз (запаяний в целовані, потім запаяна свинцева капсула, вата і сам діод, краса), завтра піду знову попитаю.

YserL

Був на радіобазарі, у передостаньому ряду має різні свч діоди. Купив за 3 грн Д405 73 року, приніс до дому, не паше. Д403Б 91 року працює на ура. Треба брати запаковані в целофан, бо взяв загорнутий в папір. Шумових ніхто не має, порадили стабілітрон використати. Я думаю, а якщо на зрізаний транзистор діяти джерелом від дп5, будуть шуми?

inkognito

  А про кицю Шредінгера нікт не забув? Моє ІМХО шодо джереда від ДП - на якомусь дуже короткому проміжку часу числа мож і будуть випадкові, а при збільшенні проміжку будемо спостерігати  шось схоже на спадаючу криву, що цілком прогнозовано, шо не є тру, шо же є зменшенням активності, що пов"язана із напіврозпадом оного радіактивного матеріалу. Не можу точно оцінити період. але за декілька секунд повинно бути файно...

  P.S. Дуж ен не пинайте кінцівками Вашого покірного слугу. Дякую!
Resistance is futile

383 Гості, 0 Користувачів