Озера

Автор Bottlehunter_, 08.06.2010 12:25:36

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Bottlehunter_

Нарешті прийшло літо і хочеться кудись до води. Озер в нашому краї багато, а інформації про них досить мало. Пам'ятаю як два роки тому хотів поїхати на Задорожнє, провів весь день в неті, щоб знайти відповідь на елементарні питання - як туди доїхати, чи чиста вода, чи треба платити за вхід/в'їзд, чи є місце, щоб розкласти палатку,чи є якісь торгові точки, яка ситуація з кількістю і культурою людей і т.д. і т.п. Нічого так і не знайшов, їхали на удачу. Думаю, багатьом початківцям і не тільки початківцям допоможе, коли кожен розповість про озера Західного регіону, де він відпочивав, нехай ця тема і буде здаватися банальною. 
Про Задорожнє. Дістатися туди можна з приміського вокзалу електричкою на Лавочне або Мукачево, треба спитати в довідці, яка зупиняється там. Вода чиста, але дуже глибока, на місці озера колись був вапняний кар'єр. Місце для палатки є, краще якщо відійти подалі від обгородженої зони, де відпочивають бабці з внуками  і п'яні риболови. Недалеко є лісок але з дровами традиційно проблема. Треба або шукати їх подалі від людей, або привозити з собою. На вихідних з'їжджається досить багато людей з Миколаєва, Стрия і прилеглих сіл, їдуть з машинами, палатками, жінками і дітьми та ще й відрами горівки, заснути вдастся аж під ранок, бо кожен обов'язково захоче влаштувати свою дискотеку. За  в'їзд автомобіля торік збирали по 5 грн., цього року бульдозери розрівнювали прибережну зону  і завозили пісок, значить, хтось взявся робити бізнес. Є ларьок з кавою, пивом і дровами, не дуже дорогий, але якість товару могла би бути кращою.
Суб'єктивна оцінка - 3 з 5
Най жиє Гуцулія!

Roy

Хороша тема.
Хто що чув про озеро від Електрону, що у Винниках?
Meine Ehre heißt Treue

inkognito

Ось Вам:

1) Озеро коло мого села  50° 5'17.68"Пн х 23°21'12.22"С - Яворівський район, село Щеплоти, Колониці, Грушів. Окрім цього там недалеко об'єкти описані тут. За 5-10 км курорт же котрий Немирів - щиро запрошую на рекреації. Ву озері купа риби, а у лісі грибів. На озері дамба практично в 2-2,5 км (на око), фото зграбані із GE внизу

2) Шкло, цього ж Яворівського повіту, Крокуючі Екскаватори під боком. Координати тру місця -  49°56'56.78"Пн х 23°29'30.81"С , щиро раджу. Вода направду чиста, пісок навколо, 45-60 хв від Міста Лева машинов
Resistance is futile

Bottlehunter_

Дякую!!! Про Шкло якраз хтів дізнатися. На карті є досить велика водяна площа біля Івано-Франкового. Хтось був там?
Най жиє Гуцулія!

still

В Шкло на території санаторію біля колишньої в\ч є закинутий критий басейн і ще кілька якихось будівель, і ніби закритий вхід в підвальні приміщення.

Roy

Цитата: Bottlehunter від 09.06.2010 13:04:49
Дякую!!! Про Шкло якраз хтів дізнатися. На карті є досить велика водяна площа біля Івано-Франкового. Хтось був там?
Гарне тихе місце. Складається з серії водойм. Проте наскільки я знаю з рибалкою там не дуже. Місця для купання хіба десь впритул до населених пунктів можуть бути.
Meine Ehre heißt Treue

still

На території санаторію в Шкло э кілька мальовничих озер.

Bottlehunter_

Сьогодні був в Івано-Франковому, мав честь оглянути місцеве озеро (те, що ближче до села). Озеро  є у власності рибного господарства, купатися там заборонено, як і вилов тварин та вигул риби ;) Охоронець регулярно патрулює берег, інший плаває в човні по озері. Як тільки вони пропадають за зону видимості, народ, котрий до того лежав на березі і пив горівку, кидається до води. Вода досить брудна. Нецікава водойма :(




Най жиє Гуцулія!

Bottlehunter

- А що то таке? Чайка?
- Та нє, якась качка...
З розмови двох місцевих орнітологів.


Воскрешу трохи стару тему. Були ми в суботу в Яневі, тобто в Івано-Франковому. Проскочила інфа, що в тамтешніх ставках можна купатися, вирішив перевірити.

Самі водойми розташовані отут. Вони є початком (чи то пак закінченням) багатокілометрового каскаду ставків, що заходять глибоко в ліси Яворівського природнього парку. Є під'їзд автомобілем майже до самої води. Щоб потрапити туди, потрібно проїхати костьол в центрі Янева і відразу після нього звернути направо і їхати, доки дорога буде (хвилин 5-7). Маршруток до Янова їде сила-силенна, підходять всі, що їдуть на Яворів, Новояворівськ, Шкло. Дорога коштує 5 грн., виходити треба в самому центрі. звідти до озера 15-20 хв. прогулянковим темпом.   

Людей трохи було, але всі ніби місцеві - заходили скупатися на півгодини, одразу вдягалися та їхали додому. Ми зробили собі з верхньої частини намету тент і під ним торчали, час від часу заходячи скупатися. Сама вода не дуже чиста, є намул, та й застояна якась. На березі, до речі, майже нема тіні, тільки кілька убогих кущів. Хто мудріший, приносив з собою пляжні парасольки.Непросто було навіть знайти кілька сухих гілляк, щоб закип'ятити води в казані. З іншого боку ставка є ліс, але звідти нема доступу до води, все заросло очеретом.

Але що дуже сподобалося - то це рослинний і тваринний світ. На ставках сила-силенна різних пташок, чайки(чи щось схоже на них) сидять в гніздах на лататті, літають ловити рибу малим. Причому зовсім не бояться людей, можна за всім гарно поспостерігати. Бачили чапель, навіть здоровенний яструб залітав повечеряти, але всі пташки дружно дали йому по шиї і прогнали до лісу. На воді ростуть лілії. На березі практично нема сміття, контейнери встановлені на під'їзді до ставків і всі несуть сміття туди.

Ось кілька фото:













Най жиє Гуцулія!

demon

В «бухті  вікінгів» зараз вїзд 10 грн з людини, + купання  40 грн. вода зелена, за такі гроші не рекомендую туди їхати.

YserL

Цитата: demon від 28.07.2012 22:23:11
В «бухті  вікінгів» зараз вїзд 10 грн з людини, + купання  40 грн. вода зелена, за такі гроші не рекомендую туди їхати.
13 арендували бухту, знайдіть мене на фото:


Озеро з 3:51:

З кольорами відеооператор попрацював добре.

Вода вже тоді була не ахти. Навіть на катамарані не плавав.

gribkoff777

Щодо "Бухти": о 05.00 щодня в озеро зливається вся каналізація зі всього комплекса. Інфа від тамошнього працівника.  ;)
"Peace is that brief glorious moment in history when everybody stands around reloading." T. Jefferson

Bottlehunter

Біля Бібрки, а саме отут є база відпочинку "Узлісся". Облаштована, судячи з фото, добре, є ресторан, сауна, альтанки здаються в оренду відразу з мангалом та дровами. В озері можна купатися. Але ціна за вхід - 50 грн. з дорослого та 25 з дитини. Я подумав-подумав та й поїхав в Шкло)))



Най жиє Гуцулія!

YserL

Узлісся вже називається по іншому. І збля..ось. Наші їздили, виставили рахунок на 5000 грн за нібито поцарапаний стіл, і не хотіли відпускати.
В результаті нічого не отримали. Такщо вони впали фейсом в грязюку.

Bottlehunter

Ще одне гарне озеро для відпочинку - Барвінок в Новому Роздолі. На карті отут.  Добирання: Їдемо спочатку в Новий Розділ, перед базаром треба звернути наліво і майже три км дорогою, яка впирається в озеро. Машину доведеться залишити на березі біля дамби. Сама водойма продовгуватої форми, розміщена між лісистими пагорбами.  Класно було б покататися там на човнику  :) Є де стати з палаткою, дрів для вогнища також вистачає, берег майже не засмічений. Вода чиста, але через дерева на березі трохи прохолодна. А ще там водяться раки. Один дядько їх шустро витягував з нір і складав собі в труси, абсолютно не переймаючись можливими наслідками ;D

Увага! Explorer.lviv.ua категорично не рекомендує складувати свіжовпійманих раків в труси. Країні потрібна здорова нація!

Дістатися до Нового Роздолу можна автомобілем через Миколаїв та Розділ або ж маршруткою №555 з Приміського вокзалу, яка ходить досить часто.

Кілька фото з Панораміо:

Най жиє Гуцулія!

Bottlehunter

Одна моя знайома дуже розхвалювала озеро в Перемишлянах. Ну таке вже там шикарне озеро, що то просто словами не описати і в казці не сказати (за словами Натахи)

Ну то ми з Христиною одної гарячої неділі зібралися, сіли на 5 автостанції на маршрутку, заплатили по 12 грн та й поїхали. 5 автостанція знаходиться тут, на Зеленій біля ДБК. 

В Перемишлянах перше, що вас зустріне - обшарпана будівля автостанції з добротною совіцькою вивіскою "Бутербродна" на боці. Звідси до озера трохи більше кілометра. Від автостанції в північному напрямку йде дорога, мимо комбікормового заводу і місцевого бурситету.



Огорожа коледжу







Саме озеро розташоване в порослій деревами долині, досить велике за розмірами. Вода гарно прогріта, але на дні добрячий шар намулу, вище кісточок. Двоє-троє людей в одному місці - і ти вже купаєшся в болоті. Ви би бачили, яка брудна вода була з мене, коли по повернення додому відвідав ванну! Але це ще не все, в намулі живуть здоровечі молюски. І їхні ракушки мають гострі краї, до одної я собі розпанахав ногу. Слимаків на дні сила силенна і, підозрюю, зуби вони не чистять.







Що стосується міста, то воно в той день більш нагадувало Дикий Захід в старих вестернах - дуже жарко, майже нікого на вулиці немає, якщо не рахувати бродячих собак і заснулих у затінку пияків. Біля одного будинку ми бачили напівживу від спеки мишку. Навіть не мала бідака сили втекти.









Люк, черговий до колекції

Най жиє Гуцулія!

Mackey

Трохи розкажу про озеро Велимче біля села Соловичі у Волинській області. Можливо, перед початком літніх відпусток, комусь буде цікаво відкрити ще одну локацію для відпочинку.

Озеро знаходиться у Турійському районі Волинської області біля села Соловичі. Є залізничне сполучення – 2 км від станції «Обеніжі» (Володимир-Волинський – Ковель).

Є платні та безкоштовні пляжі, відрізняються тільки наявністю турбаз.

Плюси: дуже велике чисте озеро, піщані пляжі, поруч – сосновий ліс. Приємне місце для відпочинку в палатках. Можна замовити будинок на компанію. В озері є риба.

Мінуси: місце користується попитом серед місцевих, щоб усамітнитися, можливо доведеться пошукати менш привабливий або доступний пляж, або почекати вечора – після 21:00 більшість їде додому у Володимир одним з останніх дизелів. В будь-якому разі, озеро велике і місця вистачає всім.

На фото світанок на озері. Також додам маленьке відео з нашої ночівлі на озері. Може, комусь з волинян або галичан легше буде приїхати сюди, ніж на Шацькі. Я, наприклад, дуже великої різниці між озерами не помітив. Хіба що на Велимче менше різного роду сервісу.





215 Гості, 0 Користувачів