Техніка Безпеки

Автор Golem, 21.01.2009 17:18:40

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Golem

Техніка Безпеки

Перед дослідженням чи відвідуванням обєктів слід ознайомитися з наявною інформацією про нього, оцінити ризики і небезпеки та мати відповідне спорядження. Група повинна налічувати двоє або більше чоловік. Ходити одному категорично не рекомендується.

Спускатися в будь-які колектори чи підземелля потрібно лише в суху погоду без метеоознак що передують дощу і за сприятливого прогнозу погоди.

Щоб не заблукати рекомендується:
-   Користуватися картами
-   Користуватися GPS
-   Вибирати точки привязки на місцевості: високі труби, будівлі, ландшафт
-   Старатися досліджувати невідомі відгалуження або тільки з ліва направо або тільки зправа наліво. Це дасть змогу завжди повернутися назад
-   В разі необхідності робити позначки крейдою
-   При можливості виглядати назовні і старатися ідентифікувати місце де знаходишся

Завжди слід дивитися під ноги. Часто дошки бувають прогнивші, з них можуть стирчати цвяхи. Також бувають пастки замасковані під підлогу. На обєктах покритих снігом пересуватися можна тільки з палицею. Інакше можна легко провалитися.

Забороняється змінювати положення перемикачів, кранів, елементів кріплення, натискати кнопки, пошкоджувати та ламати будь-що. Обєкт після вашого відвідання повинен залишитися таким самим як до вас.

При спуску в обєкт де потенційно можуть бути отруйні гази слід пересвідчитися в їх відсутності.

Багато обєктів охороняються злими собаками і недружелюбними сторожами. Часто атм можуть зустрітися бомжі чи наркомани. Газовий балончик як засіб захисту буде доречний. Також носіть при собі документи – це значно полегшить спілкування з правоохоронцями.

В підземеллях забороняється користуватися відкритим вогнем чи курити. На голові бажано мати шолом(будівельну каску). По колекторах бажано йти в звязці. Це врятує учасника який зірвався чи навіть групу.

Під час перебування в підземеллях завжди слідкуйте за рівнем води і станом повітря навколо. При найменшій підозрі виходьте назовні. Трагедія може статися за 1-2 хвилини. По дорозі слідкуйте за люками та іншими виходами, запамятовуйте шлях до найближчого виходу.

Перед самим походом бажано пройтися цією місцевістю, обдивитися рельєф, прикинути можливі повороти, перепади висот, виходи. В довгому поході слід мати їжу та чисту воду. Завжди повинні бути комплект запасних  батарейок, ше один ліхтарик та мобільний телефон з зарядженою батареєю.

Ніколи не лізьте якшо не впевнені на 100% чи тому шо сказали іншим шо полізете. Здоровя і життя дорожчі. Завжди старайтеся бути холоднокровними, не панікувати і тверезим розумом приймати вірне рішення. Слідкуйте за іншими учасниками групи – при наявності втоми, поранень чи іншої небезпеки учасника слід відправити назовні чи взагалі припинити похід.

Завжди хтось з учасників походу повинен мати аптечку! Також повинен бути керівник походу чи авторитетна людина з досвідом, рішення якої є обовязкові для виконання і не обговорюватимуться. В критичній ситуації це допоможе уникнути непотрібної дискусії і витрат часу.

Задля особистої безпеки на будь-якій вилазці обовязково потрібно мати з собою документ шо засвідчує особу. Повірте, це значно полегшить Вам спілкування з парвоохоронцями і збереже купу нервів та часу.
Дігери всіх країн єднайтеся!

Akella

доречі Цитадель також являється потенційно-небезпечною зоною,а точніше остання зруйнована вежа де зараз власне наші друзі ведуть розкопки

от вчора,приїхав до мене друг з Києва,і ми з ним коли вже стемніло вирішили взяти собі по пиву з таранкою і вилізти на купол башти щоб подивитисьна нічне місто з вежі

вилазимо-а там компанія малоліток,чоловік 6,синющі настільки шо я так не напився навіть на весіллі свого брата

я їм сказав-злазьите звідси,а тояк попадаєте-костей не зберете,але мене не послухали,тіко почув наглі викрики з серії "іди на..уй" "вне вчи б...ть" і в тому дусі

ну  мені що?я головне сказав,а вони не послухали ,їхнє діло

сидимо ми з Вадіком на куполі,п"ємо пивце з рибкою,тут раптом чути різкий крик і глухий удар

один з тих ідіотів таки впав вниз-з самого даху читаделі(там де є діра в даху,якраз над входом до сходів)  ,його ккенти вже хтіли його підняти-добре шо з Вадом встигли спуститись і розігати їх,шоб не чіпали


видовище було не з приємних: хлоп лежав на спині,з рота й носа текла кров(скоріш за все або відбив або пробив легені зламаними ребрами),дихав він з прохрипами,дихав важко,був при свідомості,але періодично "від"їжав",не відчував ніг(видимо таки зламав хребет  :( )

поки приїхала швидка-пройшло півтора години

привалив патрульний по території і підняв кіпіш

ми ж з Вадіком допомогли загрузити травмованого в "Швидку" і пішли собі

коли спускались вниз-мимо нас проїхав ментовоз

шо далі-не знаю,але здається що той тіп що впав вже або інвалідом буде,або вже нежилець


Akell me nice!

zelja


Golem

Вам зачот за адекватні дії в такій ситуації. А всім решта наука, недаром бари в Пивницях роблять (навіть слово підвал-пивниця, від слова пити пиво походить). Шоб ніц не натворили собі.

Треба буде слідкувати в новинах, шо там з ним. Ну і можливий негативний наслідок - почнуть перекривати доступ до вежі, всякі паркани будувати і так далі. Скажуть шо вона небезпечна для дітей. А то, шо тих дітей треба спочатку навчити пити - ясно шо промовчать. Думаю навіть в новинах не згадають в якому він був стані коли падав.
Дігери всіх країн єднайтеся!

inkognito

ужос!!! тому усіх форумчан і Гостей прошу памятати одну річ =  Техніка Безпеки ЦЕ ГОЛОВНЕ! НІЯКОГО АЛКОГОЛЮ ЧИ НАРКОТИКІВ, ДО І В ПРОЦЕСІ! Жити значно краще, аніж буди мертвим чи калікою!
Resistance is futile

Akella

доречі це вже не перший випадок падіння з вежі,здається два роки тому(точну дату не скажу,бо сам почув інфу не з "перших рук")  впала дівчина,твереза,в неї зісковзнула нога.
так шо крім того шо ніякого алкоголю і наркоти ще треба уважно під ноги дивитись
Akell me nice!

inkognito

це власне дійсно першочергове! Що властиво і було написано в ТБ вище!
Resistance is futile

Akella

таки так,просто,як кажуть "повторение-мать учения"
Akell me nice!

cdromchyk

Цитата: Akella від 29.06.2009 13:41:32
шо далі-не знаю,але здається що той тіп що впав вже або інвалідом буде,або вже нежилець
Хм, а в новинах про то ще не було? Може в ТРК-Люкс сьогодні буде? Чи таке по тєлєку не показують?
діггер "любитель" - cdromchyk

Akella

Цитата: cdromchyk від 29.06.2009 14:36:05
Цитата: Akella від 29.06.2009 13:41:32
шо далі-не знаю,але здається що той тіп що впав вже або інвалідом буде,або вже нежилець
Хм, а в новинах про то ще не було? Може в ТРК-Люкс сьогодні буде? Чи таке по тєлєку не показують?

не знаю,можуть показати,якшо шось-дивіться випуски львівських новин
в кого є пишучі тв-тюнери-тримайте їх напоготові,якщо буде сюжет про вчорашній випадок
потім його треба буде прикріпити до теми
Akell me nice!

YserL

Молодці хлопці що зробили все за првилами і не підпустили малих до того типа. Єдине що навіть на такий екстренний випадок швидка прибула лише за півтори години. У таких випадках варто паралельно викликати ще Богдан. Це ще один доказ влади що цитадель треба олюднювати. Шкода малого.

cdromchyk

Цитата: YserL від 29.06.2009 15:11:33
У таких випадках варто паралельно викликати ще Богдан.
Ну наскільки я знаю, Богдан за просто так тебе не забере... А в малолетки бухаря грошів зась...  :(
діггер "любитель" - cdromchyk

SOC

За грамотні дії таки зачот. В Європі, здається, заборонено надавати першу допомогу некваліфікованим, якщо зробить гірше- буде кримінал. Малі скоріше за все могли його піднімати на ноги і тд..  Вам повезло, що малі(або їх батьки чи міліція) не захотіли оформити це як умисне пошкодження. Тобто на вас не впала тінь, що це ви штовхнули. На мій погляд, дуже імовірна ситуація. З когось же треба злупити за "ремонт" малого.  Це теж техніка безпеки, як не попадатись на слизькі ситуації.
    Вежу не закриють, а от облави час від часу можуть робити.
Я не тормоз- я повільний газ

Akella

а тінь на нас впасти не могла ну ніяк,просто ми вчасно пішли,тобто помогли його загрузити в швидку,сказали лікарям як то все сталось,скільки раз "від"їжав" і.т.д.,бо ті малолітки не могли ніфіга внятного сказати,такі сині були
от,сказали все лікарям,час приблизно коли то все сталось-і пішли собі,менти приїхали пізніше за то як ми пішли,якраз коли ми спускались з парку Цитаделі-вони проїжали мимо нас,так шо ми з Вадіком лишились "чистими"
Akell me nice!

wanderer

повчально.
Я б першим пунком правил ТБ написав - не ходити вночі на цитадель :-) Більш стрьомного місця у львові я не знаю - там навіть вдень купа всякої нечисті зависає. Єдине тішить - місце не забуте ментами - мене там самого ловили "нізащо".

Chuhaystur

Сумно. Короче, я так бачу, шо як би там не було, а алкоголь штука зла. . . (принаймі у надмірних дозах) Факт.
Бачиш: в них тут зовсім інший світ..кажуть, в них тут правда на обід.

Romchick

Дуже гарний нвглядний приклад того, що буває в колекторі коли починається дощ. Правда по-російськи. Тицяй тут

Chuhaystur

Хмм. Змусило задуматись. . . Короче, не оглянувши прогноз погоди нема чого під землю пхатися, не вартує воно того, шоб там покалічитися, чи не дай Боже, загинути.
Бачиш: в них тут зовсім інший світ..кажуть, в них тут правда на обід.

Romchick

Тут я б хотів зробити акцент на "народних прикметах", наприклад, з дренажок починає більше води витікати, починає плисти сміття. Це так, для того, якщо почнеться дощ, а хось буде в колекторі, щоб знали перших вісників неприємностей.

Golem

Всі теперішні учасники урок засвоїли на відмінно. А для всіх нових даю лінк на наглядний приклад, чому треба дотримуватися описаних тут правил.
Дігери всіх країн єднайтеся!

33 Гості, 0 Користувачів