Техніка Безпеки

Автор Golem, 21.01.2009 17:18:40

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

YserL

Мабуть всі замічали вздовж доріг дану рослину:


Це є Борщівник сосновського - ОТРУЙНА РОСЛИНА, яка викликає важкі фотохімічні опіки. Містить фуранокумарини.

Перша допомога при попаданні соку на шкіру:
0. Негайно перекрити потрапляння сонячних променів на уражену ділянку.
1. Промокнути серветкою чи іншим гідроосмосним матеріалом сік.
2. Промити з милом під проточною водою місце контакту.
3. На протязі 48 годин не допускати потрапляння сонячних променів на місце ураження. Якщо необхідно перебувати на сонці, закрити уражене місце тканиною чи одягом.

При появі волдирів чи інших рецидивів негайно звернутися у лікарню.

Методичні рекомендації по знищенні борщовика: http://ib.komisc.ru/add/files/heracleum.pdf

inkognito

100%, маю опіки на лівій руці від тої зарази
Resistance is futile

Lesyk

П.С - на скільки я знаю - оруйний лише сік, який виділяється на листках у сонячну погоду (коли декілька днів не було сонця - не отруйний - сам пробував)

inkognito

Цитата: Lesyk від 30.06.2010 21:19:58
П.С - на скільки я знаю - оруйний лише сік, який виділяється на листках у сонячну погоду (коли декілька днів не було сонця - не отруйний - сам пробував)

смакує моцно?
Resistance is futile

zelja

во блін навіть не думав шо воно утруйне  ::)
наразі ще не попік ніякі часті тєла :)

Fenriz

була б ця інформація в далеому 2001...му)) тоді влаштували з друзями в таборі бої аля звьозних войн правда стовбурами з цих рослин. і ше в них класно дудіти))) як результат місяць загоювалися рани..

Chuhaystur

   Доброї частини доби, відбірне товариство, друзі, колєги! Шальоно радий до вас писати і знову висіти на форумі) Не дивуйтеся із такої, мабуть, трішки тошнотної патетики, але я і справді дуже радий.
   Довго думав, чи кидати цю тему в розділ *для своїх*, чи в *техніку безпеки*, вирішив в останній, аби гості дивились, читали і добре думали, перш ніж кудись лізти, бо то важливо.
-   Чувак, а яке це має відношення до техніки безпеки? – спитаєте ви, а я повім: пряме.
  Бо  йтиметься про хворобу Васильєва-Веля, простіше – лептоспіроз. Але спершу – передісторія.
. Одного чудового осіннього дня вибрався я з другом на вилазку до Бродів, на ракетні шахти. Вилазка відбулась чудово: безліч вражень, емоцій, тем до роздумів, чудових фотографій і... дві невеличкі подряпини на руках (ну з ким не буває? Це ж діггерство.) І все було чудово, а тим часом в мому організмі визрівала страшна бацила, така маленька, така непомітна, су...а.... Одного дня я відчув, що щось не так. Я одразу ж оціний ситуацію, а ситуація, що й казати була л а ж о в о ю. Спочатку набрякли лімфатичні вузли на шиї, це супроводжувалося сильним болем, піднялася температура (39 і вище)... З того моменту почалась моя медична епопея і (без лишньої скромності) боротьба за життя (причому спочатку ця боротьба була пасивною, в міру того, що ані викликаний лікар, ані викликана на 4-й день хвороби, карета *швидкої* не зорієнтувалися в чому справа, тож я продовжував рятуватися домашніми методами). Протягом 6 днів з початку хвороби ми не могли збити температури (жарознижуючі препарати не допомагали, стабільна 39.6). На 4-й день починаються сильні болі в нирках і попереку. 5-й: починають на світло боліти очі, білок очей стає суцільно і насичено червоним, з*являється сильний головний біль. 6-й: від головного болю на скронях набрякають вени, додається біль в печінці, інтенсивне пожовтіння шкіри і (найстрашніший із симптомів) болі в литкових м*язах ніг. 7-й день – мовна межа. Далі час іде на години, оскільки вже за три доби ти стаєш лежачим, розвивається цироз печінки, ниркова недостатність, з*являються менінгіальні симптоми. Хвороба призводить до смерті.
Лікування надзвичайно тяжке....перевірено на собі...(18 днів в лікарні)
Вдячний Богу, лікарям, батькам і...антибіотикам))за те, що витягнули мене.
І, як філософське заключення хочу сказати: ХЛОПЦІ, ДОТРИМУЙТЕСЬ ПРАВИЛ БЕЗПЕКИ, НЕ НЕХТУЙТЕ НИМИ, НОСІТЬ БАХІЛИ І ХІМЗУ, НЕ ТІШТЕСЯ ІЗ РАТАТУЇВ ТА ІНШОЇ ПІДЗЕМНОЇ ЖИВНОСТІ (щурі – один із основних переносників), БЕРЕЖІТЬСЯ і як казало якесь зеле нетто* у стар варсах  *Да прибудет з вами сіла, АМІНЬ!
   

Інформація про хворобу з вікі: ептоспіроз – гостра інфекційна хвороба, що викликається збудником з роду лептоспір. Характеризується ураженням капілярів, часто ураження печінки, нирок, м'язів, інтоксикація, супроводжується хвильоподібною лихоманкою.Лептоспіроз поширений у всіх країнах, окрім Арктики. Захворюваність висока. Більше половини випадків протікає у тяжкій формі та потребує реанімаційних заходів.Резервуаром лептоспір є гризуни (щурі, миші), а також свині, рідше – велика худоба та собаки. Зараження людини відбувається при споживанні сирої води, купанні у заражених водоймах, при роботі на заливних луках, полях зрошення, у місцях звалищ, при догляді за домашніми тваринами, споживанні інфікованих продуктів. Як професійне захворювання лептоспіроз можливий у тваринників, ветеринарних працівників, працівників комунального господарства. Спостерігається сезонність епідемічних спалахів лептоспірозу у літньо-осінній час.Інкубаційний період 7-14 днів. Захворювання починається гостро, з остуди, підвищення температури до 39-39,5 °C, яка у наступні 6-10 днів зберігається на високому рівні. Можливі значні коливання температури, іноді «двогорбий» характер температурної кривої. З першого дня хвороби виражені сильна загальна слабкість, головний біль, біль у м'язах (особливо литкових), попереку. Характерний зовнішній вигляд хворої людини: обличчя та склери гіперемійовані, відмічається лихоманковий блиск очей, кон'юнктивіт, на слизових губ та носа можливі герпетичні висипання; іноді виникають носові кровотечі. Зів гіперемійований, язик рівномірно обкладений сіруватим налітом. Визначається помірне збільшення печінки та селезінки. В окремих хворих можлива поява жовтяниці. На протязі перших 4-ох днів хвороби у крові відмічається нейтрофільний лейкоцитоз з паличкоядерним зміщенням вліво. Сеча містить сліди білка. Приблизно у 20 % випадків з 4-5-го дня хвороби з'являється петехіальний або розеольозно-петехіальний висип, що зберігається упродовж 1-3 днів, не залишаючи після себе пігментації. У деяких хворих відмічається ригідність потиличних м'язів, що вказує на подразнення та набряклість оболонок мозку (явища менінгізму). Можливий розвиток тяжкого менінгіту. При тяжкому лептоспірозі на фоні інтенсивної жовтяниці з'являються великі геморагії, розвивається глибоке ураження нирок (гострий нефрозонефрит) з можливим ускладненням уремією.
Бачиш: в них тут зовсім інший світ..кажуть, в них тут правда на обід.

Fenriz


Roy

Та., аж невіриться. Проте, добре що все минулося!
Це ще раз нам нагадує, що в таких умовах захист шкірного покрову та слизових має обовязково бути + обережність.
Meine Ehre heißt Treue

Golem

Дякую що написав, сам неодноразово царапався на вилазках але без наслідків. Згадалося як ти дзвонив ше питав дорогу в ті Броди. Знав би - не розказав :) Ну то таке. З поверненням на форум.

Коли ще жив в 5 гуртожитку щурів та іншої живності було неміряно. В результті померла прибиральниця від укусу щура. Причина - лікувалася дома, а потім було пізно. Після того гуртожиток на кілька днів закрили і все очистили. Може я і зануда, але коли бачу шо щось не так як завжди з організмом - обовязково шукаю причину, питаюся лікарів. А не чекаю щоб само пройшло. І раджу так робити іншим. Не обовязково лікуватися, дуже часто справді все само проходить. Але саме знання причини принаймні дасть поінформованість і впевненість в свому організмові.

Питання: чому ти вважаєш шо саме ці царапини тебе заразили? Були якісб набряки саме в тому районі? Може від чогось іншого?
Дігери всіх країн єднайтеся!

inkognito

молодець, що дописав тут! Я я то думав, чом тебе набираю, а в другому кінці тиша... Golem все правильно написав, у мене виникло аналохічне питання - чому джерелом зарази вважаєш власне Броди, а не скажімо Полтву попри котру ти часто прогулювався? Вона мені принаймі виглядає як ймовірне джерело зарази, шахти - ні. Маю надію, що вже в тебе все гуд, у разі якщо потрібна допомога - пиши у приват! Радий чути тебе знову!
Resistance is futile

Chuhaystur

Броди вважаю джерелом зарази, бо співпав інкубаційний період хвороби (після поїздочки пройшло 2 тижні), до тогож у Полтві останній раз перед хворобою був приблизно 2,5 місяці тому, а це трохи завеликий період. Після ж поїздки фактично лишень вчивсі, та ше на тренування  трохи вибирався, властиво, там рататуїв та інших переносників начебто не намічалося :)
  Хоча, хто його знає. Просто Броди видаються найбільш логічним і підходящим варіантом, отак.)
Бачиш: в них тут зовсім інший світ..кажуть, в них тут правда на обід.

YserL

Гарні радянські плакати із ТБ радянського періоду (присутній чорний гумор), гарно розтавлені обєкти, котрі створюють асоціації із небезпечними частинами приладів:




http://www.fresher.ru/2011/01/17/sovetskie-plakaty-po-texnike-bezopasnosti/

Lesyk

Взято з КМП (мо якшо хто не знає шо то - може подивитись

ЦитуватиДиггеры, лазали с товарищами под мед. учреждение. Отлично вымазались г**** в подвале, я как всегда не уйду без царапин. Сегодня выяснилось, учреждение было инфекционным. Выяснила, что вирусов ВИЧ и гепатита С можно не бояться - они недолго живут на воздухе и передаются только из крови в кровь. Всего остального возможного жду просто с замиранием сердца. ПМП чтобы не мучалась

Мораль така - одягати спорядження, яке здатне захистити від подряпин, і як наслідок - ймовірності потраплянь усяких бяк в фізичну оболонку нашого Я.

Golem

Цитата: YserL від 30.06.2010 20:25:36
Мабуть всі замічали вздовж доріг дану рослину:


Це є Борщівник сосновського - ОТРУЙНА РОСЛИНА, яка викликає важкі фотохімічні опіки. Містить фуранокумарини.

Хоча я й знав і був обережний та все ж попав мені на шкіру сік Борщовика. :( Результати можна бачити на фото. Все як пише Вікіпедія - спочатку жодних ознак, а от на 2 день. Щоб добратися до річки вирішив я був прорубати стежку, на останньому фото. Прямо по стежці ріс Борщовик, на фото його нема але збоку є ще один. Розміри вражають :) Рубанув я його мачете, ніби ніц на мене не попало. І за пів години після того я в річці купався, мало б змити. Та все ж :( ... Думаючи шо на мене все ж не попав сік Борщовика я доволі непогано позасмагав ан сонці шо в результаті усугубило ситуацію. Тепер досить сильно пече і волдирі з водою. Сподіваюся це вже найгірше шо може бути і завтра пройде :)

Тішить то що стежка вийшла зачотна, мона велосипедом їхати. Більше ніхто на ній не попечеться.

А тепер питання до знавців: отруйний Борщовик це тільки той шо під два метри, чи такі малі схожі на кріп - це теж малі борщовики і теж отруйні? Бо малих є перетоптав неміряно :)
Дігери всіх країн єднайтеся!

YserL

На рахунок малих не впевнений.
Якщо попадає сік на шкіру, то після промиття повні ізоляція ділянки шкіри від сонячних променів на 48 годин.

Golem

Ну в мене 48 годин точно пройшло + було гарне проявлення в перші кілька годин. Мона більше не ховатися?
Дігери всіх країн єднайтеся!

YserL

Цитата: Golem від 26.06.2012 15:36:47
Ну в мене 48 годин точно пройшло + було гарне проявлення в перші кілька годин. Мона більше не ховатися?
Я не лікар) Кажу as is. Думаю загрози вже не становить.

Fenriz

отруйні всі рослинки, але найбільше злі - це якраз оті великі з товстими стовбурами! Сам кільканадцять років назад на своїй шкурі відчув їхню дію...

Bottlehunter

Прихована небезпека Карпат, устами рятувальників:

http://life.pravda.com.ua/travel/2017/09/15/226449/
Най жиє Гуцулія!

83 Гості, 0 Користувачів