Підземні водозбірники на Федорова 28

Автор Golem, 11.08.2010 21:51:22

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Golem

На Федорова 28 замість старого зруйонваного будинку побудують готель. Археологи розкапали там на рівні кількох метрів ше одні підвали попереднього будинку. Явище досить типове. Нетиповими є колодязі якими встелені ці підвали. Принаймні про подібне я раніше не чув. Є водостік дощової води який акумулював воду, глибина шо на фотках - не кінцева, ведуться розкопки. Також поруч бочка, за допомогою якої воду піднімали також нагору. В колодязях знайдено багато черепів худоби і знаряддя праці. ВИсунута теорія шо в цьому будинку була якась майстерня поваязана зі шкірою. Для цього і вода. Також ймовірно шо колодязі доходили до грунтових вод і використовувалися як джерело питної води при облозі Львова.

Все видно з фоток. Пробратися туда зовсім не тяжко, паркан мізерний, охорони нема. Є ше два підвали, там ніц цікавого. Я, правда, попав туда офіційно. Вони хочуть використовувати теплові насоси і качати тепло з Полтви. Ідея зачотна. Відкривали люки і досліджували колектори в цьому районі. Скажу Вам - досить великі! Течуть від стіни по Старожидівській аж до Коперника. Якшо їм вдасться гріти нас нашим же теплом - тільки зачот. Особисто я старатимуся цьому сприяти.

До речі, то всьо повинні дослідити і викопати, тобто зрівняти з землею. Бо то буде підвал готелю.
Дігери всіх країн єднайтеся!

inkognito

    Минулої восени(здається) там фотографував, правда то було темної ночі і дуже сварився із йолопами, же то охороняли. Як знайду фото - обов'язково залию тутка. Направду, немає потреби лізти через паркан - із сторони паралельної вулиці, там де "Старі Мури" та кнайпа, де генерують чеколядки (під виглядом тру-львівських, власник наш ср*ний мер via ліві персони) цілком можна попасти через парадний вхід будинку.
Resistance is futile

Stinger

Були там якось вже раз, Рой там все перефоткав :)  В мене там однокласник археолог працює)))

Golem

Цитата: stinger від 11.08.2010 23:34:11
Були там якось вже раз, Рой там все перефоткав :)  В мене там однокласник археолог працює)))

Круто! То я поки був у відпустці тему з фотками пропустив, чи ви не викладали? В першому випадку треба було б обєднати дві теми, у другому - заповнити пробіл :) Впевнений шо в Роя фотки будуть вражати
Дігери всіх країн єднайтеся!

Stinger

Фотки не викладали, на тереторію потрапили вночі, це було десь на початку весни, щу де не де лежав сніг, ми відігнули дріт на воротах, та й пішли на тереторію гуляти, нас тоді було троє: я, Рой та Ярослав.

Golem

Понєу. Зараз там закривають на колодку.
Дігери всіх країн єднайтеся!

Fenriz

може б то дослідити вище згадані колєктори ? ;)

Golem

Там ніц цікавого, йти треба напівприсядки, рівний і без особливостей. Ми дослідили від Книжкового магазину і аж до чорнобілої галереї. Вверху квадрат де впадає сильний потік від Федорова і слабонький від Легенд Львова. І всьо.

Якшо маєш час - краще сходи на Сахарова. Бо я шось ніяк туда вибратисі не можу. :(
Дігери всіх країн єднайтеся!

226 Гості, 0 Користувачів