Місце для ночівлі з наметом у містах України та світу

Автор Golem, 16.08.2010 15:42:10

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Golem

Якшо Ви плануєте відвідати Камянець-Подільський то заночувати можна не лише в багаточисельних готелях, а й в наметі прямо в міській зоні. Дуже затишне та красиве місце показали хлопці з Екстрім клубу. Знаходиться воно в каньйоні річки Смотрич за мостом "Стрімка Лань" як їхати на Чернівці.

Wiki Якість не надто, але зрозуміти можна.

Їдемо як з Камянця на Чернівці, минаємо міст і зразу за ним є непомітний поворот наліво. Повертаємо туда і зразу паркуємо автомобіль. Зараз там недобудова як орієнтир, але за кілька років буде повноцінний будинок. За 10м від повороту йде камяна дорога вниз до каньйону. Прямуємо нею хвилин 10, опиняємся на краю каньйону, над річкою.  Намет можна ставити прямо тут, але більш затишно є сто метрів лівіше під скелею, яка закриває вас від шуму і чужих очей.

Недолік - місцеві якісь залякані, не дають набирати води. Тож треба буде нею запастися в місті в фонтані :)
Дігери всіх країн єднайтеся!

goom

Цего літо мав радість відвідати К.П, після прогулянки містом ми відїжджали в с Устя, ( десь до 10 км) паромом переправлялись на другий берег і розбивали табір. Всім хто їде рекомендую відвідати Бакоту і табір розбивати там.

Golem

Підтверджую. Якшо є можливість поїхати в Бакоту - можна буде дуже гарно відпочити і побачити ось таку Красоту:


Але туда пиляти майже годину. Плюс в водія не буде можливості вдосталь насолодитися чудовими Камянецькими ресторанчиками та дивовижними світлАми нічного міста, підсилене відчуття якого надає смачне холодне пиво. Тому я й ночував у Камянці :)
Дігери всіх країн єднайтеся!

Bigdan

а якщо проїхати трохи дальше і повернути направо можна заночувати на колгоспному полі біля цвинтаря  :o. як я кугою зробили коли вже не лишалось ніц і шукати не було сил.

Caesar

ммм, вам маэ сподобатись)
Відвідував минулого року Камянець під час фестивалю Тера Героїка , після невдалої спроби поставити намет неподалік замку(ми їм в середньовічне місто не вписувались з Скайлайном2) а іншого наметового не було ми булкали по місту в пошуках притулку. І найшли ось це!) Люди якщо поясните мені як приєднати фотки , буду дуже вдячний)

http://picasaweb.google.com/106782958257466387279/cIyjAG?authkey=Gv1sRgCP-ZoZm-v_285gE#5513892821292562018

Казарми фортеці - одна з найвідоміших кам'янецьких пам'яток. Казарми збудували в 1760-1788 рр. недалеко від Руської брами, з якою вони утворили оборонний вузол на півдні Старого міста. Хто ж збудував казарми? Оскільки їх ще називають Віттовими казармами, то, звісно, їх будівничим був знаменитий комендант фортеці, військовий інженер, архітектор Ян де ВІТТЕ. В давніх публікаціях так і писали: проект склав і будівництвом керував Ян де Вітте. Згодом з'явився варіант: казарми збудували Ян де Вітте або Станіслав Завадський. А в останніх публікаціях, скажімо, в путівнику Ольги ПЛАМЕНИЦЬКОЇ та Ігоря ДАНІЛОВА "Кам'янець-Подільський - фортеця на острові" (2003 р.) читаємо: до зміцнення кам'янецьких укріплень долучився польський архітектор Станіслав ЗАВАДСЬКИЙ, який збудував у місті військові казарми.

У казармах до 1816 р. розміщувалася міська залога. Коли кам'янецька фортеця втратила оборонне значення, казарми переобладнали під військовий шпиталь. У липні 1830 р. на Поділлі, зокрема в Кам'янці-Подільському, спалахнула епідемія холери, тож сюди відрядили групу військових лікарів. Ось так у січні 1831 р. до Кам'янця потрапив молодий військовий лікар Володимир ДАЛЬ - майбутній укладач знаменитого чотиритомного тлумачного словника живої російської мови. Штаб боротьби з холерою містився якраз у військовому шпиталі. Ось тут у нашому місті й служив Володимир Іванович.

У новітній час у колишніх казармах розміщувалися: до війни - хлібозавод, під час окупації міста німцями - конюшні, а одразу ж після визволення тут розмістили махоркову (невдовзі тютюново-махоркову, а згодом тютюнову) фабрику. 1995 р. підприємство перебралося в нові корпуси на вул. Крип'якевича - і старі казарми опустіли... Вони досі чекають, хто в їх старі стіни вдихне нове життя.
І рай, і пекло мають свої переваги. У раю чудовий клімат, а в пеклі – вишукане товариство.

Bottlehunter

Сезон літніх полазок і ночівлі на свіжому повітрі закінчився, значить, прийшов час готуватися до наступного. В цій темі пропоную ділитися місцями у великих містах, де можна переночувати в наметі чи просто розкинувши на килимку спальник. По-перше, таким чином можна незле зекономити, особливо якщо ви десь в Європі. По-друге, так набагато цікавіше. Зірки над головою завжди цікавіші, ніж запах чужих шкарпетосів в десятимісному номері хостелу.

Додавайте, будь ласка, сюди свої місця. Я впевнений, вони будуть корисні багатьом мандрівникам.

Тільки з'ясуйте, будь ласка, спершу закони країни, де збираєтеся ночувати, щоб не мати проблем з поліцією.


Почну з Праги.

Місце номер раз - Мілічовский гай. Всього за п'ятнадцять хвилин пішки від кінцевої станції червоної гілки метро (Гає) можна знайти чистенький і затишний ліс. В районі точки, що я вказав, є три горбики, трошки спустившись з них можна знайти собі гарне місце для намету. Краще це робити подалі від стежок і, відповідно, подалі від бігунів та собачників. Вогонь тут розводити категорично не можна, якщо дим побачать, поліція приїде дуже швидко. В лісі досить багато всілякої дрібної звірини: зайців, фазанів, їжаків, різних птахів. Є навіть дикі кози. Тому не лякайтеся, якщо щось почне вночі шарудіти.
В районі метро також є супермаркет (Лідл), де можна закупитися їжею.
Мінуси - в околиці немає питної води, тільки заболочені озерця.

Місце номер два - Куточок в парку Панкрац. В точці, що на лінку, є досить глухий куточок: з одного боку густі кущі, що відгороджують вас від решти парку, з іншого - автостоянка величезного комплексу Чеського телебачення. Намет тут мабуть не вдастся розкласти, але виспатися у спальнику цілком можна. Очевидний плюс - недалеко є великий торговий центр Панкрац з безкоштовними туаалетами і теплою водою в них. До станції метро Панкрац - кілька хвилин пішки.


Най жиє Гуцулія!

Golem

Гарна ідея! Підтримую!

Ось лінк на чудову тему Де у Львові можна стати з Наметом

Є також тема про Камянець Подільський

Не впевнений наскільки це доречно. Але думаю можна і без намета цілком комфортно переночувати в одному з бункерів-помойок типу Винниківського лісу, Давидова і тому подібне. Чи забратися в корпус якогось закинутого заводу. Поставлю два плюса тому хто створить якісну тему з переліком таких точок.
Дігери всіх країн єднайтеся!

Bottlehunter

Так, будь-яке місце годиться, яке придатне до відносно комфортної ночівлі.
Закинуті будинки і таке інше теж підійдуть.
Най жиє Гуцулія!

Golem

Де найкраще місце для ночівлі з наметом в Камянці-Подільському? Правильно, на пагорбі «коло корони». Чому воно найкраще? Бо з нього відкривається неймовірний вид на фортецю та старе місто. Нічні фотки виходять просто бомба! А людей навколо зовсім нема.









Тут ти наче і в місті, а насправді на природі. Розпалив собі вогнище та насолоджуєшся середньовічною атмосферою. Вранці ми прокинулися під рівномірне гудіння пальників повітряних куль, що хмарами літали над містом.













До місця ночівлі веде рівна грунтова дорога. В суху погоду туди заїжджає практично будь-яке авто. Від фортеці до корони пішки йти десь тридцять хвилин. З собою потрібно взяти воду. А сухі патики можна наламати в придорожніх кущах.





Ну і якщо ви вже забралися в Камянець-Подільський то рекомендую також відвідати фортецю в Хотині та скупнутися в Бакотській затоці. Це все поруч. І такого в Україні більше ніде не побачиш!

Хотин




Бакота


Дігери всіх країн єднайтеся!

Pascal

Доброго ранку, шановне товариство!
найближчім часом плануємо бути у Кам'янці, і хотіли скористатись з поради
Цитата: Golem від 20.07.2021 14:49:04
Де найкраще місце для ночівлі з наметом в Камянці-Подільському? Правильно, на пагорбі «коло корони».

До місця ночівлі веде рівна грунтова дорога. В суху погоду туди заїжджає практично будь-яке авто. Від фортеці до корони пішки йти десь тридцять хвилин. З собою потрібно взяти воду. А сухі патики можна наламати в придорожніх кущах.
аби переночувати 1 ніч і помилуватись краєвидами. Оскільки потяг приходить пізно увечері, то до фортеці доберемось вже по темряві. Прошу, порадьте, де зручно перейти через канйон і видертись на пагорб?

Golem

Ось карта



Йти напряму не рекомендую. Там внизу річка і дуже стрімкі схили
Дігери всіх країн єднайтеся!

303 Гості, 0 Користувачів