Похід на виживання

Автор onyx, 22.08.2010 01:00:27

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Ростислав

Я теж проти Карпат як для пробного. Навіть сам не уявляю як би орієнтувався в Карпатах в незнайомій місцині без карти, компаса...

Давайте обговоримо місце і умови даної вилазки...


Тут література по виживанню: http://explorer.lviv.ua/forum/index.php/topic,1217.0.html
В мене ще думаю знайдеться з десяток інших книг. Якщо комусь буде цікаво, то викладу.

Roy

Цитата: swordlord від 12.04.2011 21:30:42
Ройко, Карпати то якраз вже не пробне.
Пропоную біля Львова замурдувати пару жаб підсмажити на дровеняках, зафільмувати то, на наступний день вилізти з шалашу, поснідати личинками хрущів і прибути додому і навернути баняк борщу  ;D
Ні, ти мене не зрозумів, мене не цікавить бух тур десь тут біля Львова.  ;D  Власне цікавить абсолютна глуш.
Якщо влом Карпати, тоді можна взяти до уваги Розточчя, але це всеодно трохи не то.

ЦитуватиЯ теж проти Карпат як для пробного. Навіть сам не уявляю як би орієнтувався в Карпатах в незнайомій місцині без карти, компаса...
А навіщо робити якість марш-броски через хребти гір? Можна осісти на одній місцині, і черпати з неї все корисне.
Meine Ehre heißt Treue

swordlord

Та я образно, бух тур то не то. Я за Розточчя. Карпати то занадто для початку.
Si vis pacem, para bellum.

Parsifal

Думаю, для початку буде достатньо екстрім туру вихідного дня. Зі спорядження ніяких палаток, спальників, і каріматів (вони стільки місця займають, шо мені їх впадло тягати за собою  ;D) замісь того можна брати різний одяг і кусок цилофану, або парашут якщо в кого завалявся  ;D. З їжі тільки пляшечку води 0,5-1л. з інструменту ніж, сокиру, лопату, мачете, рогатку, спінінг, кресало, металошукач, дозиметр, ноутбук і дизельну електростанцію , звичайно не всі предмети зразу а по одному на групу.
Тоді і рюкзак може бути не трьох поверховий, а звичайний міський, що і обмежить кількість спорядження, і заставить думати що важливіше взяти.
А коли всі бажаючі будуть вміти добувати вогонь кресалом, смажити жаб, і знати які корінці можна їсти, можна і в Карпати.
P.S. А що то за Розточчя?
порадьте де можна придбати справжню саперну лопатку?

Alter

Цитата: Parsifal від 12.04.2011 22:40:42

порадьте де можна придбати справжню саперну лопатку?
Джерельна
Нема нічого більш вічного за те, що обмотане синьою ізолентою.

Photographer

Йой хлопці. Беріть і мене на пробник. Хочу на Н днів жити тіко з ножем,флягою і кресалом. Але умовами роботи обмежений у часі і можу тіко субота неділя. (щоб в понеділок встигнути на роботу)

onyx

То що там з походом, чекати на звіт чи як? :-\

inkognito

Цитата: onyx від 18.04.2011 17:42:22
То що там з походом, чекати на звіт чи як? :-\
Чи була якась конкретна тема у Планах, що Пан на Звіт чекає?
Resistance is futile

onyx

Ясно, дякую. Просто всі так раптом захотіли виживати ,а потім так само раптово перехотіли... ну всяке буває, весна все ж таки ;D

Parsifal

Тре чекати поки трава виросте і листя щоб було що їсти  ;D

Ростислав

Цитата: onyx від 20.04.2011 11:38:00
Ясно, дякую. Просто всі так раптом захотіли виживати ,а потім так само раптово перехотіли... ну всяке буває, весна все ж таки ;D

Мабуть наразі всі зайняті читанням літератури по виживанні :)

RoMeL

Цікава тема...

В мене є в планах піти в такий собі  "екстрім - похід"  вже найближчим часом ( десь 21-22  або 28-29 травня).

Я так розумію, Roy  готовий бути  відео-фото-оператором в такому поході? Блін... була б у мене відеокамера...

Загалом я за формат - "виживальщик"+"оператор", якщо багато людей, це тоді вже якесь змагання почнеться... Типу "ласт-мен-стендінг" чи "Слабоє звєно"  ;D хоча це може бути цікаве, типу як реаліті-шоу... а реаліті-шоу завжди цікаві...

/---------------------------------

Але давайте подумаємо які можуть бути проблеми в такому "Survival-trip":

1) Відзняте відео може бути нецікаве і навіть нудне...

Ось чому Беар Грілс спеціально створює небезпечні ситуації, щоб їх героїчно долати, бо це подобається людям, це виглядає ефектно.  ::)

В реальному поході "виживальщик" 100% вибере менш ризикований варіант... відео може бути нудне і нецікаве...
Напевно тут акцент потрібно буде проводити на саме психологічну складову..  як людину важко психологічно, її переживання і т.д.

2) Операторові доведеться навіть важче в такому поході, ніж "виживальщику"

Зважаючи на можливу вагу апаратури+спорядження... плюс йди темпом виживальщика "на лєгкє". Кароче раз може попробувати і більше не схоче)))

3) Невизначений формат

Карпати не є достаньо автономним районом, знайти село не така проблема,  отже тут або штучно себе обмежувати маршрутом, часом... ну або йти в дійсно глухі і невідомі місця для "виживальщика". Зразу постає питання як туди добратись найшвидше і так щоб "виживальщик не знав де він є?

Які завдання має ставитись перед виживальшиком?

- Вижити? Тобто знайти якесь село, де є люди? Чи добратись до певної точки маршруту без допомоги людей, їжи  і спорядження?


4) Тривалість походу

Всі хто працюють обмежені вихідними днями... а 2 Дні то напевно замало шоб саме "виживати", людина може і поголодати... посуті це буде просто екстремальний похід без спорядження, спальника і їжі...

/---------------------------------

Думаю, той хто буде виступати в ролі оператора, той і має "замовляти музику", тобто робити якісь правила і писати тему в планах і т.д. ... ;)


В мене є один-два варіанти екстрім-походів, які я хотів би реалізувати цієї весни і літа... Шукаю екстрім-оператора... ::)
Fruere vita, dum vivis

Lesyk

Оу, а яка концепція усього виживання?
Типу оператор несе усю спорягу, але харчується і живе як йому ся хоче, а виживальник - чисто виживає?

RoMeL

Думаю всім буде цікаво це почитати: ::)
http://www.pohodvles.ru/news.php?extend.24
Fruere vita, dum vivis

Parsifal

Думаю оператор не повинен їсти консерви, а виживальщик що знайде, має бути якось порівну. Оператор несе камеру 0,5 кг, а виживальщик сокиру 0,7 кг.  ;D буде порівну. Не обов'язково має бути завдання кудись іти, може бути завдання зловити дичину, хоч качку, хоч зайця, хоч щура... і зісти але ловити без зброї а підручними засобами. Знайти 10 їстівних рослин... і .т.д.

P.S. Можу бути оператором, але обмежений в часі 2-ма вихідними днями, нажаль.

Roy

Перечитав скитання по Камчатці. Насправді, все не так легко, як здається на перший погляд.  :)
Щодо того, що - "Оператор несе камеру 0,5 кг, а виживальщик сокиру 0,7 кг." не можу погодитись. RoMeL правий, на оператора випадає чи ненайважча ноша у поході. Щодо апаратури, це "тушка", обєктиви, пару акумуляторів, ліхтарі, штатив та інше. А також інше спорядження, яке поки не враховуємо. Рюкзак на 15-20 кг гарантований.
Від участі в ролі оператора поки не відмовляюсь. Все залежить від вільного часу, котрого нажаль зараз небагато. Як будуть формуватись приблизні часові рамки я повідомлю за себе.
Meine Ehre heißt Treue

onyx

Як на мене  передачі Беара Грілса не видовищні а тупі, УГ одним словом. А наприклад фільми Леса Страуда це тру, справді ефектно, сам ходить, знімає, не дозволяє собі таких дурниць що робить Грілс. Доречі, 7го числа виберусь повиживати до чорного лісу на 2-3 дні. Місцевість відрізняється від карпат, інший рельєф, рослинність, зустрічаються болота. Загубитись дуже легко. Планую висадитись з буса десь тут 48°49'2.07"N  24°19'54.84"E далі як повезе дійду до «об'єкту 601» ( завжди хотів спробувати заночувати під землею на такому об'єкті) і далі по лісах до ЗКП і траси. На відміну від карпат по тих лісах самому шлятись не дуже то комфортно, тому був би радий якби хтось склав мені компанію :)

407 Гості, 0 Користувачів