Добротвірська ТЕС

Автор Bohdan_Astro, 14.10.2010 20:20:29

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Bohdan_Astro

У п"ятницю, 8-го жовтня, я був у Києві по справах. Десь о 23год. зі своїми колегами з Києва - любителями техніки, виїхали автомобілем назад - до Львова. У нас вже був попередній намір заскочити майже по дорозі на Добротвірську ТЕС.  Причиною, яка нас туди тягнула, була недобудована черга станції.

Оскільки ми в тій, чи іншій мірі є фанатами закрема кранової техніки, то нам було відомо, що недобудований котел будувався надхвичайно рідкісними і цікавими на сьогоднішній день кранами СКР3500 (читай інфу і дивись фотки тут: http://www.techstory.ru/krans/skr3500.htm та http://tcfs.ru/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=82&postdays=0&postorder=asc&start=0 ). Ось деякі фотки СКР3500 на ДТЕС з світової павутини, які вдалося знайти одному з моїх київських колег:







На світлинах два вищі крани - власне 100-тонні СКР3500ЭМ, а нижчий - 50т (або 63т) БК-1000 (див. інфу тут: http://www.techstory.ru/krans/bash/bk1000_foto.htm )


Ми вже знали, що тамтого року був з двох тільки один СКР, а зовсім недавно повалили і порізали на лом другого СКР3500. І все одно вирішили заглянути на ДТЕС. Підїхали ми до ДТЕС збоку ще вночі, зупинилися біля недобудованої пожежної частини і там прямо в автомобілі поснули, чекаючи сходу Сонця. Як ЧСонце зійшло нам відкрилася наступна картина на ДТЕС, яка супроводжувалася бульсуючим монотонним гудінням генераторів станції та випаровуванням всього - землі, води в каналах, димарів станції... Ми підходили впритул до загорожі станції, за нами постійно при цьому стежив охоронник за кущем, а рибалка на одному з каналів порадив нам не заходити на територію, бо ті сторожі дійсно пострілюють. Ми послухали поради, а тому фотки були отримані тільки здалеку.




































Далі ми проїхалися перед входом на станцію



і вирішили подивитися на неї з іншого боку - зі сторони покинутого заводу:





Там теж ми довго не затрималися, оскільки у зовсім покинутому місці, після нашого приїзду з"явився джип, наповнений лисими квадратними особами... На офіційну охорону вони мало змахувавли. Лишається тільки здогадуватися хто то такі. Долі ми вирішили не випробовувати. Поки що...


Прошу дописувати в ОБГОВОРЕННЯ, цікаву та корисну інформацію властиво сюди, в цю тему.


Indigo

Я таки там побував і наразі можу закинути дві фотки. Оця досить сентиментальна. В одному з залів є спец місце для куріння :)

Стара апаратна. Цього року виповнюється 60 років Добротвірській ТЕС.
але в сусідній кімнаті обладнана нова апаратна.

Згодом будуть ще фотки

:-)

Цитата: Нелегал від 25.11.2015 21:04:24
В одному з залів є спец місце для куріння :)
Спеціальні місця для куріння є на усіх електровнях. Я б навіть сказав на більшості підприємств. Їх кілька по всій станції. Тобто може й більше 10-ти. Це щоб неповносправні не курили біля генераторів із водневим охолодженням та в інших вибухо-пожежонебезпечних місцях. На ДТЕС палять вугілля газової групи, тому таких місць багато і у котельному відділенні.
Цитата: Нелегал від 25.11.2015 21:04:24
Стара апаратна. Цього року виповнюється 60 років Добротвірській ТЕС.
але в сусідній кімнаті обладнана нова апаратна.
Це БЩУ (Блочний Щит Управління) 7-го блоку. 8-го реконструювали кілька років тому. Вони наче були спарені (одне приміщення на 2 БЩУ) раніше, і напевне такими будуть після реконструкції 7-го.
Не називайте БЩУ апаратною, за таке можна рогачкою попід каску отримати.
Декольтем своїм мене манила.

Indigo

Трошки дрон-відео ТЕС



241 Гості, 0 Користувачів