Совєтські Вивіски

Автор Golem, 16.10.2010 23:09:46

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Golem

Все почалося з тієї вивіски на Замарстинівській, що на першій фото. Глянувши на неї мене охопила несамовита ностальгія. Я зрозумів що це - тако ж частинка Львова що зникає. Подумати тільки: магазин "Консерви Соки". Величні піраміди з однакових круглих шайбІв і шеренги трьохлітрових слоїків з написом "СОК". Ніяких ГМО, все натуральне бо інакше не вміли навіть якби і хтіли. Ех, ностальгія то така штука, шо згадуватимеш і каторгу. :)

Висить вона так років з 10 не менше, похилена, місцями вицвівша. Курча, та це ж наша МОЛОДІСТЬ. Не можна її так просто витирати тільки тому, що їй менш ста років. Так, згідний. Австрія, Польща - все це має свій шарм, приваблює туристів. Але й радянська епоха теж існувала не набагато менше ніж Австро-Угорську, під час неї виросли анші діди-батьки, пройшло дитинство більшості з нас: - навіщо її забувати???

Тож пропоную тут викладати фото совєтських вивісок, збережемо хоча те що є, поки його ще не стер час. Заодно і понастольгуємо. Поправді, вживу вони виглядають куди романтичніше, інж на фото. Але тим не менше.

І наостанок, на кінцевій 4 трамваю на Свенцицького колись були скляні ковпаки і на них писало "Олімпіада 80". Донедавна, поки їх не знищили, оббивши банальною білою вагонкою. На жаль не можу знайти в себе їх фото. Тож якшо хтось також встиг сфоткати - викладіть, будь-ласка. Буду вдячний.
Дігери всіх країн єднайтеся!

Roy

Дуже актуальна тема! Час справді забирає від нас такі цікаві й милі оку артефакти минулого, от згадую привокзальну, ніби все те саме, але наспрадві, як все помінялося... Хотілось щоб до фото вивіски обовязково вказувати її адресу. Шось і в мене було, пориюсь й викладу.

Ну і взагалі, є ще пару закладів на кшталт "Криниченьки" та "Пінгвіна" (з незмінними молочними коктейлями) на проспекті Свободи, які мають збережений радянський інтерєр. Дуже скоро й того не буде. Хто знає, де ще таке збереглося або володіє фото, діліться. Але для цього мабуть окрему тему варто створювати.
Meine Ehre heißt Treue

Golem

Гуд, чекаю з нетерпінням фото. Назву вулиці я вказую прямо в назві файлу, так вона нікуди не пропаде. Іншим пропоную робити аналогічно. Покишо всі совєтські вивіски розміщуємо тут, якшо вийде гарна тема - перенесемо в звіти.

Інтерєри - справді цікавий напрямок вартий окремої теми. Наприклад була (чи ще досі є) кнайпочка на кінці 2 трамваю по Чупринки, інтерєр зберігся ще той :) Заходиш - і обовязково треба дивитися під ноги щоб не послизнутися і не впасти, так там напльовано. І якщо замовиш фляшку горівки і кусочок чорного хліба - ані продавщиця, ані будь-хто з відвідувачів зовсім не здивуються, це абсолютно нормально. Тільки от чи захочуть відвідувачі щоб їх фоткали???
Дігери всіх країн єднайтеся!

still

В магазині "сквознєк" на проспекті Шевченка, також інтерєр майже не змінився, касові апарати ще старі...

inkognito

то все фігня, ще пів року тому на початку Дорошенка (чи скоріш сказати в його кінці, ближче до памятника Шевченку), коло зупинки 2-ки трамвайка був продуктовий магазин. Це був ідеал совкового магазину, у інтерєрі ніц не змінилось (доставили холодильники із пивом та колою), тарани також були присутні.
  Зараз там ДЦ. А наступний ДЦ 100 метрів далі по Дорошенка, навпроти вже почившого в суї UniTrade'у...
Resistance is futile

dali_bude

На Руській, навпроти Успенки, на зупинці трамвайній висить совецкий (десь із 60х, певне) знак з номерами трамвайних маршрутів, дуже стильний.

inkognito

Городоцька-Шевченка, навпроти церкви Св.Анни - господарський магазин. Нутрощі незмінно збережені!
Resistance is futile

Golem

Гуд, як розпогодиться - треба буде прогулятися центром, то вшьо перефоткати, і, впевнений, надибати купу нового
Дігери всіх країн єднайтеся!

Ioan85

Цю вивіску більше не побачим








Roy

1) Вул. Городоцька 123. Неіснуючий магазин " М'ясо-ковбаси" Колись тут купували смачну докторську ковбасу.

2) вул. Городоцька 84. Існуюча перукарня, ще з старими кріслами здається. Мабуть добре стрижуть...(але не гроші :) ).
Meine Ehre heißt Treue

Roy

Колись в кожномому під'їзді були такі гарні таблички.
Зфоткав давно, десь на Вірменській.
Meine Ehre heißt Treue

Skip

в моєму під'їзді досі таблички висять

Roy

Цитата: Skip від 23.10.2010 17:58:17
в моєму під'їзді досі таблички висять
І молодець, великий зачот за них. А от остання, взагалі very тру! Хочеться її детально розгледіти.

Upd: на графічному рисунку намальований монорельс а також підземні локації, ;D то що зліва.
Meine Ehre heißt Treue

Golem

Дві класичні вивіски які ще й досі можна зустріти на більшості сільських магазинів. Сфоткано в Поморянах.
Дігери всіх країн єднайтеся!

MqM

якщо можна пишіть де які знайшли)


STALKER

Ось такі вивіски-''Салон-перукарня''Львівянка" та "Едельвейс" надибав на вул.Любінській літом.Це недалеко від кінотеатру"Галичина".Номерів будинків не знаю((

inkognito

кавалок "Едельвейсу" дійсно за старих часів, а от перукарня "Львівянка" здається на початку 90-х апгрейднута, вже не совок...
Resistance is futile

STALKER

До речі згадав що бачив теж вчора вивіску готелю "Київ" на Городоцькій-Фурманській.Якщо хто може сфоткайте бо не буду найближчим часом в центрі.Її скоро не стане :( .Я так зрозумів бо бачив там майстрів-тобто за готель вже взялися.

still

Ремонт меблів на вул. Б.Хмельницького, 72.

Skip

Костя Левицького 26

303 Гості, 0 Користувачів