Золочів-Поморяни-Унів

Автор Korgyk, 19.10.2010 16:11:02

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Korgyk

Є такий населений пункт на мапі України як Поморяни. Багато хто знає що там є якийсь палац, що той палац один із найгарніших на цей час в Україні. Але мало хто знає що той палац доживає свої останні дні і він в напівзруйнованому стані. Саме тому минулої неділі зібралася весела компанія яка розділила мою ідею поїхати відвідати Поморяни.



Їхали машиною тому спочатку заїхли в Золочів. Така собі туристична мекка. Елемент одноденної екскурсії під назвою "Золота підкова Львівщини". Був у Золочеві у 2006, і хочу сказати що від того часу там багато що змінилося, зокрема всередині самого власне палацу. В 2006-му я бачив там лише голі стіни і розповідь про НКВДистів які розстріляли купу людисьок. Зараз меблі, музейні експонати і все це справляє не таке вже і погане враження. Робимо купу фотознімків, і пакуємося в машину.
До речі. Золочівський замок працює в неділю із 12-ї години. А якщо ви захочете скоротати час у місцевому ресторанчику наполегливо не рекомендую. Дорого, холодно, кава не смачна.

Дорогою до Поморян помічаємо якийсь стародівній костел. На жаль він був зачинений, тому рухаємося далі.

В Поморянах сам палац знаходиться в самому центрі. Аж дивно. коли я бачив його на фото серед густих зарослів буряну,то думав що це десь на відшибі, а виявилося навпаки. Місцеві людиска палац використовують по свому. Вони там просто бухають. Від чого в самому палаці купа сміття. Щоб не бути схожими на місцевих жителів ми пообідали біля палацу ))) Шкода, що така красива архітектурна памятка зовсім просіла і зруйнувалася під впливом часу. Туристи тут бувають рідко, бо туристичні компанії бояться брати на себе відповідальність везти когось у аварійну будову.

Незважаючи на це палац короля Яна ІІІ Собєського вражає і нині. Елементи декору всередині замку, герб наб вхідними дверима, колони і т.д. Все це говорить про те що в ті часи люди будували вкладаючи душу в те що вони роблять.До речі самі Поморяни це місто в 27 км на південь від Золочева де проживає близько 2 000 мешканців. Була в місті крім палацу ще ратуша, яка зараз в такому ж стані як і палац. Найкраще із середньовічних будівель зберігся костел, який теж був зачинений (((

Задоволені побаченим із купою знимків повертаємося додому. То ж на зворотній дорозі заїхали в Унів там знаходиться Свято-Успенська лавра.Єдине що мене здивувало там так це несиметричні вікна у церкві. Вперше таке бачив. Монастир як оборонна фортеця існував вже у 16-му столітті. Обовязково навідаюся туди ще раз
Ось такою от вийшла наша мандрівка.
Відстань приблизно 250 км.
Світлини прошу дивитися ТУТ

Golem

Повторив такий же маршрут але зі змінами. Але все попорядку. Золочів троха розчарував, музей для шкільких екскурсій. До речі,в середин можна пройти і не платити. Для цього обходимо замок зправа від входу, беремо мур шрурмом і ми всередині.

По дорозі в Поморяни дивуємся чого так багато простору без лісу. Виявляється ілс там був, але його мускалі зрубали, бо колись тут було багато криївок. Це нам місцевий розповів кого ми підвозили. За Поморянами є Угнів. Там величезне дуже красиве озеро, правда зараз троха приспущене, певно рибу ловили. Але все рівно вартувало шоб його побачити.

Далі їдемо на Підкамінь. Його тепер освітили, тож цікаво подивитися. По дорозі заїжджаємо в Залізці. Там є красивий розвалений замок.

Підкамінь не розчарував. А от костел біля нього - так,в есь в риштуванні, ній не видно.
Дігери всіх країн єднайтеся!

287 Гості, 0 Користувачів