Південно-Західний Колектор (Щитовий)

Автор Romchick, 03.03.2009 18:01:10

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

ZED

Бачили ми сьогодні те місце, де на мапі Лесика ПЗК впадає в Полтву. Дуже на це схоже, але виникає багато сумнівів. Отже, з лівого берегу напівзатоплений хідник Полтви обриває 2-метровий повноводний колектор. Швидкість течії солідна, глибина не меньше 60 см, хідників немає. Через кілька десятків метрів видно, що той коллектор виходить з бетонних кілець і маршує суворо прямо, наскільки видно. Судіть самі ??? Фотки в Смайла.

Без решти креслень того пана "читача" розібратись остаточно буде складно.

Alter

Власне далі за те місце і шпарити-то неможливо, так як по правій стороні маєм обрив тротуару, де навіть Л-1 не допоможе, а з іншого сильна течія у місці воз'єднання Полтви і ПЗК (?). Хіба що дошки тягнути, або щось придумувати аналогічне форсуванню гірських річок. Але то вже інша парафія. Фотки потім, нідіюсь, оформляться в новий звіт про "хрестовий похід" ;D
Нема нічого більш вічного за те, що обмотане синьою ізолентою.

only_armin

    Доброго вечора, я тут перший раз (тому прошу не судити строго ;)). Якось лажучи просторами інтернету натрапив на одну статтю http://www.yaplakal.com/forum2/topic503804.html ,вона мене досить зацікавила і я згадав про (річку вонючку) яка протікає за гаражами на Трускавецькій , вздовж аеропорту і на Скнилів. По ній видно що річкою вона була давно і перетворилась на стоки каналізації (яку скнилівчани успішно використовують), я тут подумав якщо у Києві так піклуються про екологію яка ситуація у нас. І тут почались мої пошуки річок Львова ,лазив довго бо не знав як річка називається, і чи взагалі то річка ;D... Проте пошуки мої були марні ,чи то гугл на мене схарився, чи яндекс мене не прийняв :-\ Але я вирішив ввести по хлопські назву у народі (РІЧКА ВОНЮЧКА) і тут я потрапив на ваш сайт а саме у цю тему і не міг відірватись поки всю її не перечитав. Тож буду мати для вас мінімальне доповнення яке закріплю фото ;)
    Отож мій Дідо проживає на Рясне а саме на вул. Тіниста, колись давно проводячи літні канікули в нього (даючи змогу відпочити батькам від мене ;D), я не міг не зауважити будівлю, так би мовити(без вікон без дверей) на території нашого сусіда. Знаючи що мій дідо проживав там з підліткового віку ,переїхавши з Холмщини (теперішня територія Польщі), дякуючи сталіну і його операції (вісла). Для тих кому не зрозуміло і хто приблизно орієнтується у цьому районі , то це були часи коли там не було насипу і була лише одна колія!!!.
    Якось я запитав діда чому у нас на подвірї стоїть колодязь але без води, чому посередині вулиці стирчить металевий пеньок (який так важко кожен раз обїзджав мій тато на машині). На що мій дідо показав рукою на (таємничу) будівлю і сказав.
- Місто розвивалось, до нього приїздило багато нових людей, будувались нові будинки і поставала проблема, як південну частину Львова (яка в той час інтенсивно будувалась) зєднати з Полтвою . На що знайшли рішення і почали рити тунель , та такий що можна би було по ньому вагон метро пустити. Під час будівництва дойшовши до Левандівки, потихеньку почали готуватись і на Рясне. По приблизному маршруту    П-З. К  забивали у землю труби (так би мовити гільзували) і викачували воду, для того щоб не підтоплювало тунель під час будівництва. Так воно качало воду пару місяців (якщо не років). Будівля та слугувала спуском у тунель а також для вивезення звідти великої кількості землі. Проклавши певний відрізок, почали будувати аналогічну будівлю на території Фанерного заводу,а цю законсервували. Насоси які качали позабирали проте труби в землі лишились.
    Так я зрозумів чому нема води у криниці, що то за металевий пеньок і що то за будівля в якій ніхто не живе і ніхто туда не ходить.

Zenek

Цитата: only_armin від 20.11.2012 01:10:16
,лазив довго бо не знав як річка називається, і чи взагалі то річка ;D... Проте пошуки мої були марні ,чи то гугл на мене схарився, чи яндекс мене не прийняв :-\ Але я вирішив ввести по хлопські назву у народі (РІЧКА ВОНЮЧКА)
по старих картах Львова у тому  районі тільки р.Зимна Вода і її притока Білогорський потік
http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%97%D0%B8%D0%BC%D0%BD%D0%B0_%D0%92%D0%BE%D0%B4%D0%B0_(%D1%80%D1%96%D1%87%D0%BA%D0%B0)
http://lvivcenter.org/uk/umd/map/?ci_mapid=20
то карта і віка-стаття, де пишеться " Річище слабо звивисте, в нижній течії місцями каналізоване. Заплава місцями заболочена."
http://vkontakte.ru/ikarap
(в Москальській соціальній мережі)

Alter

2 Zenek. Ваша карта 1944 року. ПЗК рили набагато пізніше, тому його і нема там.
Нема нічого більш вічного за те, що обмотане синьою ізолентою.

Drusja

Спробував накласти частину карти ПЗК на Гібрид Google та Генштаб.
Зважаючи на те, що карта фотографована з пожованого аркуша паперу прийшлось прив'язувати по 30 точках для виправлення нерівностей і подальшій конвертації у проекцію Меркатора та накладання на Google.
Ще одна велика проблема цієї карти - це її неточність, таке враження, що це просто умовна схема на яку наклали проходження підземних комунікацій. Звичайно маючи таку карту у кращому розширенні прив'язати можна більш точніше, але все ж таки добре що й така є.

Що з того вийшло дивіться самі
>>>>>>>>>> Не довіряй нікому <<<<<<<<<<

YserL

Цитата: Skip від 06.08.2010 11:24:18
чисто випадково натрапив на таку частину Південно-Західного Колектора
але не я зрозумів по карті - Golem там побував чи ні. тут більш детально

Soullstorm сказав Stalkerу, що помоєму знайшли  початок проходки щитом ПЗК:
http://wikimapia.org/27612559/uk/Закинутий-недобудований-об-єкт

Wolff

З Сталкером пройшлись поверхнево.  Засмічена менше половини, і низькувата. Є декілька входів.

YserL

Цитата: STALKER від 24.01.2015 22:17:29
Всьо завтра викладу всі фотки. спробую дещо пояснити.
Сьогодні бродили місили болото навколо, територія активно забудовується в етапі котловану, і ствол буде частиною фундаменту. Видно також за 10 метрів від ствола вентиляційну шахту. Stalker завтра викладе фото. Територія огороджена і охороняється.

STALKER

Насправді тема ПЗК дуже цікава. Зібралися ми з Wolfom полазити трошки по тій місцевості ще аж 30.03.2014. Нижче карта:

Позначки на карті:
1) Приблизне місце початку труби(на мою думку), в районі вул. Трускавецька- Тролейбусна там же ж і початок річки, яка і тече в тій трубі і яка позначена навіть на новіших картах.
2) Притока з вул. Кн. Ольги.
3) Люк без бетонної основи.
4) Люк з притокою дренажки.
5) Ще один люк.
6) КНС "Наукова"?.
7) Вихід чи то вхід колектора на зовні недалеко від КНС.
8) Початок проходження щитом?. На Вікімапії позначений, як "Недобудований закинутий обєкт"
Синій колір-приблизна течія.

Заходили ми зі сторони вуд Трускавецької, з місця яке на Вікімапії позначене як:"Ділянка для вивозу грунту з будівництва аеропорту та арени Євробаскет "


Трошки далі купа люків-більшість дренажки:




Cеред того всього ми знайшли люк з трубою діаметром десь 2 метри, в якого якраз і впадала труба з дренажки(на карті позначено №4):




Далі ще один люк нарили-продовження та й прохідне( на карті позначено номером 5):


Потім в протилежний бік пішли-люк без основи(на карті позначено цифрою 3):




Потім дійшли до гаражів в які впирається вул. Княгині Ольги, знайшли трубу-певно притоку(на карті позначено номером 2):


Далі вийшли на вул Трускавецьку-пішли в сторону до вул. Кульпарківської, знайшли скоріше всього КНС "Наукова"( на карті позначено номером 6):


Недалеко від КНС знайшли вихід чи то вхід у трубу-напевно ту саму яку бачили в полі(на карті позначено номером 7):




А вчора з Yserl вирішили якраз поглянути на то місце про яке мені колись Soulstorm розказував. Натоптали ми болота, пару фоток зробили, але до самого обєкта не потрапили-там ведуться якісь роботи(на карті позначено номером 8):






Карти на яких позначена річка, що витікає в районі Тролейбусна-Трускавецька:


На цій карті показано, що річка через гаражі йшла в район аеропорту


Ну і ця карта:


Приблизно так. Дякую за увагу. Що не до кінця зрозуміло-запитуйте.

Fozi

ЦитуватиНа цій карті показано, що річка через гаражі йшла в район аеропорту
Річка йде під взлітно-посадковою смугою, коли робилася полоса їй зробили новий жолоб. Після аеропорта вона витікає в районі дач. Ще буває, коли скидують вся всячину з аеропорта, чи 117 то вода забарвлюється в явно не природній колір...І жахливо смердить.
Edge of a Revolution!!!

Soulstorm

Цитата: Fozi від 25.01.2015 20:07:16
ЦитуватиНа цій карті показано, що річка через гаражі йшла в район аеропорту
Річка йде під взлітно-посадковою смугою, коли робилася полоса їй зробили новий жолоб. Після аеропорта вона витікає в районі дач. Ще буває, коли скидують вся всячину з аеропорта, чи 117 то вода забарвлюється в явно не природній колір...І жахливо смердить.
Хочеш сказати, що це Вишенька(угу, воно так називається :) ) так тече? Дуже сумніваюсь, бо з тих люків біля Трускавецької запаху її не було, та і течія в іншу сторону, здається.

inkognito

Не знаю чи ви звернули увагу, але у нас тут лежить PDF-ка кавалка ПЗКК із доволі точним вказанням де шо протікає.
Resistance is futile

Fozi

Цитата: Soulstorm від 26.01.2015 12:51:36
Цитата: Fozi від 25.01.2015 20:07:16
ЦитуватиНа цій карті показано, що річка через гаражі йшла в район аеропорту
Річка йде під взлітно-посадковою смугою, коли робилася полоса їй зробили новий жолоб. Після аеропорта вона витікає в районі дач. Ще буває, коли скидують вся всячину з аеропорта, чи 117 то вода забарвлюється в явно не природній колір...І жахливо смердить.
Хочеш сказати, що це Вишенька(угу, воно так називається :) ) так тече? Дуже сумніваюсь, бо з тих люків біля Трускавецької запаху її не було, та і течія в іншу сторону, здається.
Ну, якщо ти б читав пост, який я викладав давніше, то побачив би, що на дачах 2 річки. Одна, ти правий Вишенька, але в неї впадає ще одна. Про яку зараз і йде мова.
Edge of a Revolution!!!

Wolff

Нова дорога , що не відкрита від кільця Кульпарківська- Наукова  до вул .Скнилівська. Вздовж неї йдуть величезні веншахти  аж до гаражного кооперативу , що біля нового терміналу Аеропорту.
То напевно і є 2 річка. Кінець вул. Дегистанської  в одну з них ( може помиляюсь ) впадає не величкий потічок з специфічним запахом.

STALKER

Цитата: Wolff від 26.01.2015 21:35:26
Нова дорога , що не відкрита від кільця Кульпарківська- Наукова  до вул .Скнилівська. Вздовж неї йдуть величезні веншахти  аж до гаражного кооперативу , що біля нового терміналу Аеропорту.
То напевно і є 2 річка. Кінець вул. Дегистанської  в одну з них ( може помиляюсь ) впадає не величкий потічок з специфічним запахом.
Оті величезні вентшахти це і є ПЗК. А то де ми лазили це походу витоки-початки чи то пак притока. фіг його знає.

YserL

Я щось не можу знайти свого повідомлення і сталкера про початок ПЗХ де зараз будується фамілія.
Інформація яку вдалося отримати сьогодні:
1. Неофіційна від працівників: на території найшли "бункер", всередині пустота.
2. ОФіційна від (забув кого), що була просто стіна, її розібрали. Колектор пролягатиме під кутом однієї секції.

Хтось має квадрокоптер з камерою для аерозйомки?
На фото ствол справа

Андрій74

Цитата: Soulstorm від 25.01.2015 16:12:00
Холєра, цікаво, що там будувати зібрались? Я коли там був восени минулого року, то це була просто коробка бетонна з дивними трубами з-під землі по саму стелю.Тяжко сказати, що то мало бути, але мужик з гаражів казав, що то мала бути насосна станція.
Так ,планували  збудувати насосну станцію.При випробувальних роботах, коли заповнили один з резервуарів,відбувся прорив зі сторони гаражів.Знесло два гаражі.Прорив був в ночі,ніхто не постраждав. Пізніше власники знесених гаражів судились з водоканалом,чим закінчилось не знаю.
Най го качка копне...

Matvik

Дико вибачаюсь, може десь вже була інфа, але мені цікаво - так де ж ПЗК впадає в Полтву? І фотку місця було б круто

Alter

Цитата: Matvik від 29.12.2015 01:55:03
Дико вибачаюсь, може десь вже була інфа, але мені цікаво - так де ж ПЗК впадає в Полтву? І фотку місця було б круто

1. Так, інфа була;
2. Впадає біля перехрестя вулиць Окуневського та Чорновола (район АЗС ОККО);





3. Це все було написано в цій же ж темі, а пропажа деяких фото не забороняє почитати "нудні, нецікаві і без картинок" пости формумчан для отримання інформації.
Нема нічого більш вічного за те, що обмотане синьою ізолентою.

288 Гості, 0 Користувачів