Південно-Західний Колектор (Щитовий)

Автор Romchick, 03.03.2009 18:01:10

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Golem

Нині витєгнув. Навіть незважаючи на невеликий дощик - шнурок був такий же. як і до закидання. Значить ніякого підвищення рівня не було. Та й логічно, яка то має бути станція і які резервуари, шоб так різко заповнити 2,5м трубу. Це може зробити тільки природа в сильний дощ. Думаю так було раніше, коли йшла тонка труба, Дарк Вінд розказував шо памятає ше коли вона була на поверхні. Так шо можна тудов ходити.
Дігери всіх країн єднайтеся!

:-)

Сьогодні йшов на Сихів від Аеропорту городами, є дренажка, ймовірно на П-З колектор іде, або та, яку беруть під нову ЗПС - там такий водовід шикарний вибетонували десь 4*3м, мммм. ;D А гофротрубу, яка наразі там є мають демонтувати - говорив із робітниками з Данєцка. 8)

Є хароший вхід, в ~1.8м трубу. Правда на 1/3 замулено. Далі є вертикальні входи, але ну їх, максимально 2 верхніх скоби. Наразі дійшов до ймовірного кінця - там прийомник, на 3/5 закритий перегородкою знизу, таке враження, щоб не замулювалося - бо нагло з городів має вода текти, чим і займається. З отвору чути водостік, від труби, що підходить з півночі. Далі на схід глухо, нічого не знайшов. :( Є теоретично місця де ще можуть бути труби, але завдяки городАм високих чи не високих вузьких труб не видно.
Декольтем своїм мене манила.

explorer

Знайшов ПЗК на шматку плану біля вулиці Роксоляни (Левандівка). Як-раз той відрізок де нема ВШ. Діаметр вказано 3м.
План збережено тут. Знайдено в ЛМР тут

Оскільки подальший маршрут ПЗК від останньої ВШ в районі ст.Клепарів в сторону Полтви досі невідомий, то пошукати ще можна таким чином (купа цікавої в т.ч. історичної інформації про різні райони).
+ upd: ще продовження бібліотечки ЛМР

Skip

чисто випадково натрапив на таку частину Південно-Західного Колектора
але не я зрозумів по карті - Golem там побував чи ні. тут більш детально

explorer

Skip, класна знахідка :) колись розглядав ту КНС. А Голем був знааачно нижче за течією.
Додаю тут атачментом копію файлу з депозиту щоб не загубилась.

inkognito

   Вчорай, коли йшлисьо на ЛьвівХімСільмаш недалеко коло джелізнодорожного переїзду на Білогорщі нас здибав знайомий запах. І о диво, розгрібши півтораметрову суху траву здибали зрізану вентиляційну шахту колектору. Судячи із ромірів = така сама як на Ряшівській та у 5-му парку. Тілько зрізану.
   Все було дбайливо прикрите старими покришками, завалено старим деревом. Діаметр стандартний глибина 5-7 метрів, вода тече десь в сторону Рясне-2. Google капітанить, що координати цього місця  49°51'48.09"N х 23°56'35.23"E , мій Garmin каже що то є N049o51.805 x E023o56.589 (або в человіческих координатах, довгота 49.863417, широта    23.94315)
  При нагоді завітайте, будете в Google Earth - 100 метрів на захід висить фото Смайла, що романтично називається "Там Левандівка"  :)
Resistance is futile

Golem

Чи крім запаху був чутний шум? Тобто цікавить  чи це продовження основного коелктора, чи якийсь локальний гавнозлив. Якшо шум великої кількості води - значить продовження. Не виключено шо ми не там шукали. Біля Залізниці Колектор може йти не в Сторону Брюховицького лісу як ми думали, а повертати на Захід, себто наліво щоб захопити Рясне 2. Чи були ще шахти? Переважно вони йдуть з кроком кількасот метрів. В будь-якому випадку дякую за дуже цікаву знахідку.
Дігери всіх країн єднайтеся!

inkognito

  А як же ж, шум звісно був як підняли усе гувно чим воно було накрите. Він однозначно меньший ніж ПД-ЗХ, проте шумить гарно, як і пахне. І скоби виглядали цілими, так що спуститись мона  ;)  Глибина відповідає ПД-ЗХ, так що малоймовірно, що це шось локальне. Скоріш за все менша притока.
Resistance is futile

zelja




Ioan85

Настає капець ще одному затишному місцю де можна було погуляти подалі від міського тошнилова. По маршруту вентшахт розпочали будівництво дороги яка сполучить Наукову з Ряшівською.




Ioan85

Приблизний маршрут дороги. Синім кольором відзначив здертий шар грунту


ostin_ex_leopolis

Маю запитання.
Хто що знає про "левандівську смердючку"? Сфотографовано вхід її у колектор під вул. Широкою. Наскільки я розумію, її можна вважати "притокою" Південно-Західного колектора, оскільки прямує у ту сторону. Відстань +/- 30 метрів.

Skip

Колектор на Кульпарківській на території буд. майданчику. На карті це ще стоянка.

VeNick

У зв`язку із складностями рельєфу міста, із західної і південно-західної частини Чорноморського басейну каналізування стічні води по південно-західному колектору глибокого залягання самопливом поступають у головний колектор Балтійського басейну -р. Полтву, з південної і південно-східної частини Чорноморського басейну каналізування, стічні води перекачуються помповими станціями у верхів`яколекторів другого порядку Балтійського басейну. ось лінк на скачування джерела інформації  розмір документа 116 КБ
УКРЗАЛІЗНИЦЯ

still

В брошурці "Проблеми розвитку підземних комунікацій м. Львова", 1969 р. написано про заплановане будівництво колектору від південних районів до очисних споруд довжиною 14 км.

Ioan85

Ось така невеличка фотосесія експансії міського тошнилова на зелених куточках нашого міста
















Lesyk

Продовження теми про конферецію про Полтву.

Трошки ображений і розгублений тим, що не поговорив з модним інженером, ще й усі знайомі кудись повтікали - я пішов на афтерпаті попити халявної кави. Поки я йшов по коридору - до мене зі спини заговорив той другий дядеко інженер, який також виступав на конференції. Він сказав щоб я був обачний коли хожу колекторами і слідкував за пррогнозами погоди. Так і зав"язалася розмова, він питав про те яке ми використовуємо спорядження і т.д. і щось я трошки повернув розмову в бік Південно-Західного Колектора. Я сказав щось типу "от про П-З. К. майже нічого невідомо, не то  шо про Полтву". На що я отримав відповідь що мене шокувала "Почему неизвесно? Я же его и проектировал..." . І після цього ми пішли взяти собі кави - і наш діалог переріс у інтерв"ю.
Виявилося що дядечка звати Михайло Васильович, і він працював з проектуванням даної системи.
Він мені приблизно накидав у мому блокноті карту П-З. К.
"оцифрований" варіант:

На фото видні стрілочки з цифрами - це глибина залягання колектора. Я ТАКОЖ МАВ КРУГЛІ ОЧІ КОЛИ ПОЧУВ ПРО 40 МЕТРОВУ ГЛИБИНУ  :o  :o  :o. Виявлящо він іде прямо від Кульпарківської, біля Фанерного комбінату повертає - і йде по Холодній, потім по Тунельній, пересікає "петлю" залізниці - і на Чорновола сполучається з Полтвою. Швидкість течії - 1.5-2 м/с. Впродрвж колектора є спеціальні "колодці" у яких вода падає донизу -і іде далі. В колодцях є "сходи" - щоб паддіня води було з менших висот - щоб колектор не руйнувався. Вентиляцій там де 40 м. глибини наскільки я зрозумів - немає. Є загроза загазованості повітря (газодетектор, распіратори потрібні 100%), сильна течія. Якщо там будуть робити ремонтні роботи - це виконуватиме гірничо-рятувальна служба у кисневих масках.
А ще цікавий факт - коли копали якраз поряд з Фанерною фабрикою - натрапили на янтарні поклади. Пан Михайло казав що що в нього досі є екземпляри того янтаря який він звідти собі "привласнив". І ще казав що всі кому не лінь було привласнювали собі екземплярчики  :)

До речі - "П-З. К. спеціально будувався таким великим щоб по ньому могла колонна танків з танкоремонтного свалити..." - дурнуватий міф.

Він мені залишив власний номер - треба буде назбирати питань і домовитися про зустріч  :)
От так, покинутий всіма я, ще й з диким бажанням випити халявної кави за 15 хвилин дізнався море інформації, третини якої ми не знали за 3 роки існування даної теми  8)

Аве Мені, вічноголодному та покинутому!

YserL

Значить той люк за будинками інтрсіті справді відноситься до ПЗК, а малий шум можна пояснити глибиною залягання. Сполучення з полтвою значить відбувається знизу, і витовкується в основне русло знизу, а не з бічного приливу, тому його тайпмейкер не знайшов.

жирний + від мене

281 Гості, 0 Користувачів