Львівський Автобусний Завод (ЛАЗ)

Автор Romchick, 03.03.2009 21:39:25

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Romchick

Зібрався я пофоткати один всім відомий заводик. На форумі покищо фоток з нього не зустрічав, так що додавайте свої.

Залазив через недобудований АПК, точніше попід нього


В середині АПК - звичайний панельний будинок з цегляними перегородками






Піднімаюсь по сходах наверх


На інших поверхах та сама картина




Вибиті вентканали в плиті перекриття


Дах АПК і цехів




З даху гарно видно сусідній працюючий завод злізобетонних виробів.






В підвалі під є бомбік, затоплений десь по шию. Шкода що не вийшло туда попасти.


З третього поверху нудної недобудови відкривається гарний вид на цехи




Ці самі цехи тільки зсередини




Сталеві балки перекриття на підвалом. Там явно мало бути бомбосховище.






Частина цеху перекрита просторовими металевими фермами


Мостовий кран :)


Збоку на підлозі лежать ось такі от нехитрі дівайси




Ці двері мене трохи насторожили


Біля них за купкою ящиків спав охоронець. Нащастя він був добрий лимар і моя присутність його не розбудила. Шкода не сфотографував його...
То я тихенько пофоткав вид цеху з іншої сторони і пішов геть.




Більше на території заводу нічого немає, тільки якийсь пристойний ангар, вишка охорони (В неї я не ліз)


Кран


І всякі недобудови



Golem

Дякую за фотки! Маємо ше один обфотканий обєкт на форумі.

Я там працюю якраз навпроти через дорогу і маю можливість насолоджуватися цією красою з івкон нашого офісу кожен день :)

Досить цікавий обєкт є неподалік. Заюзана церква.



З Луганської видно таку ось симпатичну церквулю. Дуже схожа на ті, шо ми бачили на Тернопіллі. Архітектура, стан, хрест збитий. Відмінності тільки в тому шо вона на території автобусного заводу і кондиціонери(ше радянські) стирчать у вікнах.

Хтось про неї шось знає? Історія, старі фотографії? Чому її не віддадуть церкві? Може хтось там всередині був, цікаво як з розписом на стінах, з підвалом.

За Совка точно знаю шо там була бібліотека "Автобуспрому".

Ну і як на то пішло. Львів же скоро може збагатитися ше однією церквою. В самому центрі стоїть замкнений Єзуїтський Костел. Кажуть там всередині дуже красиво. Також розказували в Равлику, шо ті книжки скоро мають забрати і в церкві буде правитися і пускатимуть туристів.

До речі, дуже гонський магазин "Продукти", той шо на першому плані. Там тільки вивіска сучасна. В середину зайшов - і чуть не послизнувся, так напльовано. В ніс бє різкий пивний запах в перемішку з запахом горілки, цигарок і пільмєнів. Чисто як в старій радянській пивній(така ше збереглася на куті навпроти церкви Анни). Контингент такий, шо якшо замовиш фляшку горілки і кусочок чорного хліба - ніхто навіть не здивується. Так шо молодь ше має змогу відчути той неповторний аромат і атмосферу, шо так яскраво описана в "Московіаді" Андруховича.
Дігери всіх країн єднайтеся!

Jurek

ЦитуватиДосить цікавий обєкт є неподалік. Заюзана церква. ... Хтось про неї шось знає? Історія, старі фотографії?

За бетонярнею в 1931 р. заснували монастир Кармелітів Босих, при якому до 1938 р. збудували костел за проектом Людомила Д'юрковича. Перебудована споруда храму стала одним з корпусів проектного інституту автобусобудування на вул. Персенківка, 10.

http://uk.wikipedia.org/wiki/Вулиця_Стрийська_(Львів)

ЗІ: перепрошую за оффтоп

SOC

Навіть дуже. Я там також був, але років 12 тому, якщо не більше. Минулого року хотів, але там була посилена охорона, якраз у тому бетонному корпусі на останньому поверху прямо у вікні стирчав чувак в чорному кожного ранку. Я обходив зліва, під територією КБ чи інституту. Там теж є вишка з охороною, так я чекав, поки він відвернеться і перебігав. Але то на даний момент хз чи актуально. Ще були підкопи під 1й поверх, але їх залили. Так що просочування на 5+.
Я не тормоз- я повільний газ

atlas1975

Ну мою двозначну іронію завдяки смайлові й так ясно. Там в Росії один кагебіст розбушувався не на жарти. Там історична концепція під охороною карного права віднедавна...   ??? :-X :-\
Від вишки до вишки перебігав - досконало! Кращих розвідників-"підривників" нашій армії годі й знайти: терен знають - фест. Правда розвідка сусіда (вже згадуваного...) завдяки фоткам й так отримує сі знання - скажімо - на тарелю... А який вихід? Ніякий. Потім приїде з Росії якийсь "вусатий іскатєль", й почне нам усім розповідати цікаві історії... Або приїде "непомітний археолог" з відповідними приладами і досвідом...
Я взагалі не знаю, чому весь вміст заводу не продали на брухт: станки, лінії конвеєрів давно не підлягають відновленню, груди різних металевих фракцій - також. Але охорону видно вигідно утримувати, оплачувати, - вони стережуть МІФ, пустий рядок у переліку "підприємств" Львова та області. А може колись зроблять як ото з полями біля Рясного 2: там раніше були фронтові лінії окопів, йшли бої: по всьому поближньому лісі розкидано тонни вибухового матеріалу, простого металошукача цілком достатньо щоб знахідки були регулярними та кількісними. Нічо - малі там й так викопують мінометні міни і підривають їх з гуком на місці викопу. Звісно таку територію прибрати важко - досить засадити лісом й забути. А ось з залізобетонним монстром таке не пройде...

inkognito

ЦитуватиА може колись зроблять як ото з полями біля Рясного 2: там раніше були фронтові лінії окопів, йшли бої: по всьому поближньому лісі розкидано тонни вибухового матеріалу, простого металошукача цілком достатньо щоб знахідки були регулярними та кількісними. Нічо - малі там й так викопують мінометні міни і підривають їх з гуком на місці викопу. Звісно таку територію прибрати важко - досить засадити лісом й забути. А ось з залізобетонним монстром таке не пройде...

хочу висловити комплімента пану atlas1975 за його нечасті, але такі влучні та якісні пости (звісно + поставив). Про Рясне-2 до сих пір такого не чув, відки така гарна інформація про мінометні міни та їх підриви дітьми?
Resistance is futile

atlas1975

Там земля всіяна патронами (в них стан далеко не ідеальний), трапляються й міни - одну і сам бачив - лежала у воронці, - можливо пацани планували її висадити в повітря. Той ліс приховує багато таємниць, траплялись там і злочини: в пресі згадувалися повішені чи то самогубці, чи то не з власної волі... Одним словом - там всяке може бути, а гриби під  осінь - це точно.

Golem

Слод вже якось писав про той бункер на Рясному. Шо там крім окопів мало шо лишилося.
Дігери всіх країн єднайтеся!

SOC

Завод знесуть по-любому. Який селянин не хоче житло в місті? (Може китайський :-X?)
Інша справа, що вони при соціалізмі як робоча сила для індустрії, і вони за кілька років досить окультурювались(так, я урбаністичний шовініст) . Форд(він був в темі) застерігав проти людей, які роблять капітал не з виробництва. Тобто папірців з зобов"язаннями більше, а товарної маси не сильно. А площі землі тим більше- її і млн років тому рівно стільки-ж було.   Але мав би я пару зайвих мішків уо- займався би тим самим >:( А виробництво мав би як хоббі- 1% доходу з 1% займаної площі.  Згадав, у моїх батьків було кілька майнових сертифікатів того самого заводу(в силу географічного розміщення чи що?). Дивідендів набігало чи то 2 чи то 4грн на рік. але і їх вони успішно проігнорували. Забрав би я якийсь станок чи що під шумок..
 
   
Я не тормоз- я повільний газ

RIDER

привет ...меня зовут артём.я из росссии...этим летом был во львове я там каждое лето...у меня там родители живут... и тоже ударился в диггерство.
начал с небольшого подвала на липовой аллее в парке... потом бункер лощина...
потом стрельбище внизу этого бункера там тоже есть подземный тоннель.
так вот однажды когда шел к своим друзьям на стрийскую и по стрийской мимо автобусного завода... заметил что он совсем заброшен... окна в цеха разбиты и тудда можно попасть прямо с улицы...посветил дуда фонарикоом посмотрел и увидел там клёво...есть смысл там полазить...ещё через ворота завода я увил что там стоят очень старинные здания.
на вид века 18 .но попасть туда так и не смог так как близился отъезд в россию, не было времени.
может быть у когото возникнет желание полазить там!!! мне объект показался довольно интересным.
если ребята кто нито пойдёт буду рад увидеть фотки.ны мыло-buriy.90@mail.ru
на след лето планирую снова во львов..может встретимся и куда нито вместе сходим.
заранее спасибо!!!!!

Golem


До Райдера: молодець шо лазив. На рахунок Автобусного заводу - то це ще цілком діючий обєкт з охороною, працівникіми які ходять на роботу і все таке. Закинуті там лише кілька цехів. Навіть ше автобуси досі стараються випускати! Троха про старовинні будівлі на його території можеш почитати тут А чо раніше ніц не писав і не підписувавсі на якусь спільну вилазку?

ПС: В якості виключення лишаю пост на російській мові, розуміючи шо правилам він суперечить тільки формально, але не ідейно. Адже автор української мови, скоріше за все, не знає. І звинувачувати його в цьому не можна.
Дігери всіх країн єднайтеся!

inkognito

  якась його частина працює дійсно до сих пір, ІМХО не більше 10%. Може хто пригадує історію піврічної давності, коли працівники заводу заблокували вул. Стрийську протестуючи проти невиплати зарплати за 4-и місяці? Думаю з того часу там сі ніц не змінило. Принаймні колєга із корпорації "Інком", котра ставила їм окрім серверів та активного мережного обладнання, також систему відеонагляду каже шо вже пів року не можуть заплатити останній транш у 60 тис.грн. за власне відеонагляд. При ціні проекту, котра вимірюється мільйонами - 60 тис. грн. для такого заводу просто копійки. Але і їх немає...
Resistance is futile

Golem

Я колись робив плату високовольтного перетворювача для лазера. За неї також не заплатили :) Але то не означає шо завод не працює, просто жлоби вони от і все. А лізти там справді є де, особливо не з тильної сторони, паркан досить хилий. ВИбрати свято, запастисі гоірвкою і вйо вперід! Головне на очі відеонагляду не попадати.
Дігери всіх країн єднайтеся!

Golem

А ти мож в свого знайомого пробити карту, де той відеонагляд стоїт? Чи так як в нашому офісі, напрямлений на БМВ власника, чи шось мо трохи по території.
Дігери всіх країн єднайтеся!

Dexter

   На ЛАЗ без блату або без синців і покусаної попи тяжко попаасти=(
Через головний вхід тебе не пропустять це полюбому.
На задньому вході сидить переляканий дядько який вічно повторяє шо то всьо грузинів і шо він не може нас впустити(навіть за фляшку)
А якшо через забор то можна получити зарядом солі в попу  або почати займатися бігом разом з їхніми собачками.

Romchick

Пролазив на ЛАЗ приблизно рік тому. Залазив через діру в вікні того цеху, що на Стрийській. По ньому можна полазити, але вночі, а дальше - купа охорони і собак, мені пройти не вдалось.

Golem



На річницю форуму дівчина вирішила зробити мені подарунок і зорганізувала мандрівку на ЛАЗ - обєкт цікавий та зовсім ще не досліджений. ЛАЗ зараз складається з трьох адміністративних частин. За любязної згоди Тараса(Охоронця) ми облазили одну з них. Що де є позначено на карті. Здається мало - але згадайте скільки то займає місця вживу і Ви зрозумієте - навіть тут лазити є де! також він пообіцяв домовитися за іншу, пофоткати церкву.







Тарас бере дебелу палицю і ми йдемо на територію заводу. "Це на випадок якщо хтось зустрінеться", пояснює він. Виявляється тут полюбляють ночувати бомжі, один раз в нього навіть кидали цеглою. Ліхтариками, балончиками, кийками та іншими спецзасобами власник їх не постачає. Та й обходити територію теж не потрібно. Просто ночувати собі в будці та й усе.











Йдемо в найбільший корпус де колись збиралися коробки передач. Всі станки, обладнання винесли. Та по кабінетах полишалося ще багато всяких плат, електрорадіоелементів, є кілька ящиків з протигазами. Все ж таки наявність охорони забезпечує певний рівень закритості, тому дроти зі стін, вентиляцію і ще багато чого ніхто не повидирав. В одному з залів видно розписи на стінах які мали б емулювати великі красиві вікна вікторіанської епохи.







Ліземо на дах - основна родзинка мандрівки. Цікаво поглянути на ЛАЗ зверху, пофотографувати Львів з незвичного ракурсу. Дах повністю засипано товстим шаром снігу, ступаємо обрежно. Нам відкриваються незвично красивий вигляд на Високий замок, на фоні масивного крану та червоного неба. Гігантських розмірів сихів, що більше скидається на ілюстрації фільму жахів, де показують житлові квартали майбутнього. Красиво виглядає освітлене подвіря бетонного заводу та перехрестя Стрийська-Наукова. Тарас попереджає жеби ми не світили в сторону іншого ЛАЗ-у, бо тамті охоронці можуть навіть вистрілити.









Вертаємся назад і йдемо в сторону довгого корпусу, що розміщується зразу паралельно вулиці Стрийській і в вікна якого всі ми заглядали. По дорозі заглядаємо в гаражі з ямами, лде проводили ТО автобусів. Цікаво дивляться ворота корпусу, забарикадовані ніби назавжди, ще енстарі оголошення за 2009 рік. Але зараз там все пусто, хоча за моєї памяті було ще багато станків, бачив через вікна. запамяталася фотографія зі столом, заваленим тисячею чорно-білих фотокарток робочих. По дорозі назад зауважуємо неймовірно великих розмірів вентшахту. Всередину вхід прикритий решіткою. Але видно що йдуть труби теплотраси а попри них - коридор, по якому вільно може пройти людина. Лишаємо цей кусок недослідженим за браком часу. Також знаходимо відкритий резервуар з мазутом 4 на 4 метри, закопаний прямо в землю. Згадується як колись тут були великі пожежі.







Прощаємося і Дякуємо Тарасові за екскурсію. Рідко попадаються настільки привітні охоронці. Думаю це не остання наша мандрівка на цей обєкт.

Всі 63 фото тут
Дігери всіх країн єднайтеся!

Forest

Гарно, аж захотілося туди :)

Особливо торкнула передостання фотка, настільки символічна! Пряме віддзеркалення долі працівників ЛАЗу, по яких потопталися, коли свідомо розвалили свого часу одних з найбільших заводів Європи. Без натяжки претендує на фото року!

Golem

Дякую всім за плюси. Так, стіл завалений фотками справив на всіх враження. Ше на ньому коробка доміно лежала. Мож в пікасі глянути. Теж гарно. Назагал охоронець казав шо недавно автобус випустив аж ДВА автобуси. Вдумайтеся, всього навсього два автобуси і то ставиться як досягнення.

Моя особиста думка відома всім - виробництво в Україні неможливе. Є Китай, що випускає якісніше та краще. І всякі Богдани і тому подібне зроблені на 90% на готовому шассі існуватимуть лише за умови заставляння підприємців купування своїх автобусів під загрозою позбавлення ліцензій.

В нас це сфера послуг, с\г, природні ресурси і звісно ІТ. Але не машинобудування, випуск електроніки і тому подібне

Дігери всіх країн єднайтеся!

VeNick

в цеху який зображений на третій фотці швидше за все проводились зварювальні роботи. Такий самий цех і в такому ж стані я бачив на Львівському експерементальному заводі, колись той цех був заставлений станками, а зараз там фарбують вироби
УКРЗАЛІЗНИЦЯ

218 Гості, 0 Користувачів