Львівхімсільмаш

Автор Yuriy, 24.10.2010 21:10:11

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Yuriy

Користуючись гарною погодою та декількома годинами вільного часу, заглянув сьогодні галопом на обєкт, який давно мене дуже цікавить. За дві години часу оглянув лише кусочок території, тай похід був в основному розвідувальний. Обєкт величезний, та дуже цікавий, є де полазити і на що глянути, охорони я не помічав, зате кругом бігають (УВАГА) купи дуже агресивних собак, двічі мені сьогодні довелось рятувати свою дупу камінням, які нащастя знаходились під ногами.
Історія мого життя складає частину історії моєї Батьківщини

ADVENTURE

Yuriy

Історія мого життя складає частину історії моєї Батьківщини

ADVENTURE

Yuriy

Історія мого життя складає частину історії моєї Батьківщини

ADVENTURE

naz0r

панорамка цехів :)

naz0r

ще декілька фоток(зроблені на телефон так що якість відповідна):

inkognito

   Ось і сталось, 14 в неділю із самого сраня вибрались ми на ЛьвівХімСільмаш - стояла чудова погода, о 07-00 ранку термометр показував 9о за бортом, компанія хороши друзів! Чого можна ще бажати? Ну хіба, ще трішки пива в дорогу, котре нам таки не продали зважаючи на недавню заборону. Отож, вирушивши від ВАМу на Шевченка через дорогу за якісь 40 хв. дойшли до покоцаних воріт колись могутнього заводу. По дорозі зустріли ймовірно ще одину вентиляційну шахту Південно-Західного колектора, досі не відому. Про неї я вже сьогодні написав тут, при нагоді треба буде дослідити ширше.

  Отож прибули ми на вхідну точку,  49°51'42.02"N х 23°55'58.05"E , до старих пожовклих воріт.  Дорогою варто запастись деякою кількістю каміння - навколо гаражі, декілька АТП, що означає велику кількість злих псів - так і було, каміння було надзвичайно ефективним  :)
 
 
  Проходимо через розвалене КПП, по ліву руку бетонний паркан 4-ї високи, крокуємо попри нього до першого перехрестя, де завертаємо наліво і йдемо аж той злий паркан сі закінчит. Ліво руля - і попадаємо на такий собі цікавий пляц.
 
   
   Бачите труби, що стирчать із землі? Так ось, виявляється, що то ніщо не інше як велике підземне водосховище. Попбігавши навколи зауважуємо декілька вентшахт та будку, через яку можна спуститись всередину. Юзер побіг  першим.
 
 
  Як і очікувалось, усе вниз наніц залєте водоу:

 

  Коло пляцу є адмінбудинок та два авторемонтні бокси, машинний зал де колись стояла купа станків. Із всього там зберігся йно балковий кран  :(
   Адмін будинок нічим особливим не вирізняється, купа сміття



   Машинний зал вражає своєю чистотою, і ще мабуть робочим краном.



   Все, тутко ми засиділись, пора маслати далі територією. Природа вражає красою, погода тільки підсилює цей ефект. Наша ціль  49°51'40.21"N x 23°55'18.94"E . По дорозі минаємо штири великих, але абсолютно нецікавих будівлі.





  Тут вже цікаво, та є ознаки життя.


 
   Усі двері закриті, вікна забиті. Трохи пошукавши коло прохідної знаходимо розбите вікно у вентиляційну,
через яке проникаємо inside. Цікаво, половина кабінетів закрита на добрі замки, ба навіть опечатані, другі - відкриті та погромлені націц. У деяких кімнатах явно живуть бомжі. Ну звісно є протигази,



  а також воптечки, сумки для проттигазів, очищуюча рідина:



  Але пошо нам то ся здало? Піднімаємось на стрих і спостерігаємо чудову картину грандіозного корпусу навпроти. Дійсно неперевершене видовище:



  Ось воно так всередині виглядає, і то лише один невеликий сегмент усієї будівлі.



   Зацінити маштаб можна лише зверху, для чого проходимо коридором в останній адмінкорпус:



   І ось воно! (Гарний панорамний знимок був зверху)



   Виходимо та крокуємо домів:
 
 

  Матолкам нагадую, же обговорення тут.


 
Resistance is futile

YserL

Цікавої конструкції були сушильні/градильні???



Навіює ностальгією, скільки народу працювало, зара все розгромлено...

Yuriy

Ще фото від мене.
Історія мого життя складає частину історії моєї Батьківщини

ADVENTURE

zelja


naz0r

Знову сьогодні ходив на Львівхімсільмаш...

Все починалось дуже весело...проходячи кпп ми замітили упряжку з кіньми на території заводу,здивовано поржали і пішли далі,так як планували йти через 8-поверхову будівлю
заходячи в неї ми майже зразу почули стук металу...трошки походили,пороздивляися,вилізли на дах і побачили мишину ГАЗ(біля будівлі 49°51'40.21"N x 23°55'18.94"E) в яку щось грузили

і вирішили спочатку йти в цехи...йдучи через коридор який веде в цехи побачили санки(зразу виникло бажання стирити і покататись) і заготований метал...але за поворотом ми почули кроки,втікати не було сенсу,та і чого там боятись...з повороту вийшли 2 мародера(ну в них і морди),і пройшов такий діалог:
Вони:ну шо є шось?
Ми:та ми тут нічого і не шукаєм,просто гуляєм.
Вони:та ми теж вирішили прогулятись,подихати свіжим повітрям...
Ми повернувши на сходи які йдуть в цех попрощались з ними...далі вирішили всетаки зайти сюди: Н 49°51'40.21"N x 23°55'18.94"E...по дорозі замітили ниву...незнаючи де відкритий вхід підійшли впритул до ГАЗа під капотом якого «рився» якийсь мужик...але там теж виявилось закрито...побачивши ржаві сходи вилізли на верх і багополучно найшли нормальний вхід...походили по будівлі,стирили пару аптечок

...я знайшов офігенну лампочку

...виходим...ниви вже нема

...йдем на дорогу і чуєм звук мотора(можна було кинутись в кущі і заховатись,але нам не дуже хотілось бігаючи по снігу намочити ноги)...робим розворот на 180 і повертаємся спиною до тої сторони з якої буде їхати авто...і та сама нива що стояла зупиняється біля нас...двері відкриває охоронець і запитується що ми тут робим...ми відповідаєм що просто гуляєм...він каже що це «обєкт»і щоб ми забирались...ну ми його посухались і пішли на вихід...по дорозі назад нам зустрілась та сама упряжка яка везла метал і тих самих мародерів...так і закінчилась наша вилазка...

Bottlehunter_

Минулого тижня каталися з AHD на роверах по великому цеху, біля силосів і взагалі по території. Дуже сподобалося! Треба дивитися під ноги (колеса), щоб не вступити у відкритий люк. Залазили ще на балкові крани. Кращі, на мою скромну думку, фото виставляю на загальний огляд.





















































Най жиє Гуцулія!

Lesyk

Побачив такево в просторах ВК

Сільмаш детектед.

WARNING: говнопопса, екстремали можуть дивитися ролик зі звуком, слабонервним, вагітним та дітям бажано звук вимкнути. Ну, крім людей з повністю відсутнім почуттям прекрасного, звісно.

Roy

Експлорерів ніяк не полишає думка, за яких обставин могутній гігант промисловості, єдиний колись в СНД завод, котрий виготовляв машини для обробки рослинних культур, припинив свою діяльність. Чому ж він лежить і не дише?

Вже вкотрий раз була організована експедиція, у складі Eдуард'а, Romchick'a, Roy'a, та Dima_ber'a.

Надворі тоді якраз була класична львівська погода, з вітерцем, дощем, снігом та холодом. Якраз сприятливі погодні умови для подібної діяльності.
Користуючись частим для України святковим становищем (14 жовтня) та специфічними погодніми умовами, придбався ГСМ у необхідній кількості, для загального заохочення та підняття бойового духу.

Пройшовши пішки від Рясне-2 до КПП колишнього заводу, вирішено було трішки зігрітись. Попивши, зовсім трошка поївши, прийнялись до дослідження.

Вияснилось, що на другому поверсі головної адмінбудівлі розміщувався штаб будівництва ВО "ЛХСГМ". Мабуть серйозна структура займалась реорганізацією майна заводу  :)


Проходимо далі по кімнатах та коридорах.
Зрозуміли також, що охорони тут немає. Навіть ксіву свою залишили. В кого ж вистарчить нервів та сили боротися з невгамовними дестроєрами.


Та, доречі, є така верства населення як дестроєри. Даруйте, знаю тільки іншомовне значення цього слова, але вони є. І проживають на території СНД, переважно у великих містах. Люди ці насправді зовсім не агресивні до нас, людей. Чого не скажеш про матеріальні речі.
Який ж алгоритм дій таких людей? Невдачі, життєві та соціальні негаразди відбуваються на них, вони ж у свою чергу акумулють у собі злість, та згодом, раптово, часом несвідомо, по звірячи гнуть метал, розбивають речі широкого вжитку, побутову техніку, ламають перегордки, вивалюють вікна разом з рамами, викидають речі з вікон, особливо цікаво знищувати їм радянські дитячі майданчики, де як відомо є багато заліза та бетону, і все в їхніх руках чудово гнеться і нищеться. А потім ми дувуємося, чому в нас найстрашніші в світі дитячі майданчики? Тепер вже деревяні та цілі, з дерева та пластмаси, вже не руйнують.  І головне, ці дії мають виконуватися у стані сильного алкогольного спяніння. Вікова категорія таких людей обширна, від підліткового віку до ранньої старості.

Яскравий приклад такого - уривок з чудового фільму "Вікно в Париж"


Так і тут, на Сільмаші. Хтось добряче зганяв злість. На всьому заводі!




Чим ще можна пояснити таку велику кількість пляшок, причому лише міцних напоїв!


Пляшки там всюди. Можливо, завод банально пропили?  ;D  Цікаво, чи могло таке бути? Треба вияснити...



Крах :)


Під ногами валяється дуже багато технічної інформації, всіляких актів, договорів, заключень комісії та інших документів. Цікаво присісти і просто погортати, можна багато чого цікаво дізнатися...і знайти! Про знахідку нижче.




Пам'ятаю таке кохве, і було мені тоді 5 років :)


Також, тут шастають елементи, котрі зганяють сексуальну енергію у інший спосіб.
Ось, хтось мав "розмову" з Викою :)


З поміж цього, соціально-алкогольного хаосу різко виділяються творіння дітей-індіго:




Трололо! Так-так! Лесику привіт!  ;)


Йдемо далі:


Та ліземо:


Займаємося фотоонанізмом, що є виключно важливою справою, особливо на подібних об'єктах:


Dima_ber малює першу літеру свого імені:


а я з камерою кайфую на всякі няшки:




Няшки - няшками, а завод це наше все!
І знову ж дестрой.


Це вже мабуть якийсь ритуал - топити колеса в басейні



Далі була головна наша ціль. Інша адмін споруда, в котрій могли б знайти відповіді на наші запитання.
Типу може вона охороняються, але в такій країні як Україні, та до того ж 14 жовтня ні. Охоронці варили борщ і святкували.

Попадаємо всередину, бачимо зірваний замок, відкриті і двері у раніше зачинений кабінет.

Тішать око деталі на столах, всілякі канцелярські товари та предмети початку девяностих років. Навіть якась ностальгія наступила.
Правда до нас там хтось пошниряв добряче, але тим не менше.


Знаєте, скаладалось таке враженя, ніби персонал заводу, в перечутті атомної війни чи вибуху, кинувся рятувати майно, тягнути протигази і славнозвісні аптечки. А потім плюнули на все, звідкись взялалась горілка і бренді і все. Час зупинився.


Ну та, ще сигарети, таблетки з аптечок тарен чи терен. Ну і синтез того всього вжитого привів до таких наслідків?


Санки. Ну навіщо там санки до того всього?


Все таки є речі які не піддаються поясненню.

Привіт від дестроєрів. А хороший міг бути апарат.


Для ясності картини, хлопці намагались відтворити події тих років. Щоб розставити всі крапки над "і"
Едік намагався телефонувати вищому керівництву:


Діма почав виконувати роботи секритутки:


Несподіваний артефакт:
Хто ж тепер захищатиме? Ми? :)


Ой, Ромчик, хіба так гарно?  ;D


Були в цьому відділі:


Від грошей лише обгортки залишились. Решту з'їли щурі.


Які ж гарні, природні форми.. Тоді, в 1993 році ще цензури не було.


Були й поціновувачі екстравагантних нопоїв.


Випадково чорнилом облили


Яка живописна пляма!


Ну, з побаченого робіть висновки самі. А наразі, ясно що нічого неясно :).

Вилазили, коли вже сонце сідало, і в просторі розливалися гарні кольори заходу сонця.






Доречі, була нагода відімстити комарам за літні муки.


Ну і як заведено, фото на фоні. Безь цього жоден звіт не обходиться:






Решта фоток в мене на Пікасі
Обговорення тут

І на десерт, знайдений буклетик, з часів останнього дихання заводу.



























На цьому все.























Meine Ehre heißt Treue

Dima_Bear

до речі ось до чого ті колеса:

Alter

Не тільки. Я ще якусь фігню на таких "колесиках" бачив. Чи то екскаватори, чи ще щось типу того. А, і ще наші східні сусіди створили отаке чудо на базі схожих пневмокатків низького тиску. Жесть!
Нема нічого більш вічного за те, що обмотане синьою ізолентою.

Dima_Bear

Ось знайшов відео де показано якого монстра можна зробити на тих пневмокатках.:


П.С.
Друга половина відео.

HardaleX

Дуже цікавий і детальний звіт. Також достатній фотоматеріал.
Справді круто.

Electri4king

цьогорічний стан, осінь













































ось такі-то пироги хлопці :-\ всі фотографії тут
Кажуть, що найприємніша втома, коли ноги болять після тренувань в залі. Але ні, все-таки найприємніша втома, коли вони болять після прогулянок новими містами.

Hel_2

Отож, вчора так і сталось що я поїхав на ЛьвівХімСільМаш.
Приїхав я до повороту на лхсм, дочекався Tumblerа і ми рушили...
Підійшли до висотки лхсму, зідзвонились з ІНТРОВЕРТ 997 і пішли першим ділом на дах висотки
Щось трохи пофотофапив :)



Потім пройшлись по поверхам висотки в пошуках чогось цікавого.
Маленьке вікно через яке захотілось зфоткати вулицю ;)

Класні графіті :D


А потім спустились і пішли в цехи.

Трохи фотофапу в цехах
Папороть погано вийшла  :(

І відзеркалення теж не дуже вийшо  :(

Десь тутка наші лісапєди стоять  ;)

Фотофап :)


Скляні труби яких я раніше ніколи небачив

Тут колись було приміщення складу ГСМ  :(



Лізем на цехи


Royко певно си облизав коли б побачив таку тінь щоб зафотофапити її  ;)
Правда на фото недуже вийшло, але в реалі виглядало шикарно


А це вже з фільму "Shadows of eXplorera"


Спускаємось до низу


Далі прямуєм до адмін корпусу
Заходим в будівлю біля адмін корпусу
Розруха  :'(



По всюду розкидані всякі папери і інструкції.
Одна з них


Адмін. корпус на яки ми так і незмогли попасти через те що були запалені собаками по яких прийшлось пошмаляти з пневмата  ;)
А ще на території було багато машин, і хтось щось там робив.


Так що ми трохи розчаровані пішли назад  :(
А пішли ми назад на висотку.
Сюдов


Ми вже на висотці, і я як і завжди вирішив трохи пофотофапити  ;)
Захід сонця.



Панорамка

Експерементальні фото(Режим багато кутового перегляду), правда незнаю як покаже їх форум.


Далі буде...
Немає страшнішого видовища, ніж
знак "У" на склі БЕЛАЗу ... ;)

DeZer

Таке враження шо я деякі фотки бачив вживу, хоч і ніразу там не був. Дежавю. Вперше таке.  :o
Певне я мав бути з вами там  :P
+1

267 Гості, 0 Користувачів