Львівський Нафтомаслодослідний завод

Автор Bottlehunter_, 26.10.2010 11:21:55

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Bottlehunter_

Звіт написаний відомою українською філологинею Іларіоною Давидівною Драмбах, отримав почесну премію на щорічному Конкурсі Індустріальних Звітів «Де розвалений завод – нема що покласти в рот», що проходив цьогоріч в Маріуполі. Публікується вперше і, мабуть, востаннє.

Стояла тепла золота осінь. Сонечко посилало останні теплі передзимові промені людям, що заклопотано снували туди-сюди по засипаних червоним, жовтогарячим, а подекуди ще й зеленим листом вулицях, парках і площах, зовсім не помічаючи краси, яку дарує нам природа. Не зважаючи на неділю, всі, або майже всі займалися нечистими справами – розклеювали, а потім одразу ж зривали і знову розклеювали, щоб потім знову вночі зірвати передвиборчу агітацію і заробляли таким чином собі на життя.

До Підзамче під'їхала електричка і вивергла із себе веселий натовп студентів із туго напханими сумками. Сумки пахнули ковбасою, а студенти горілкою, що її підпільно і всупереч моральности, випили в електричці. Рухаючись  проти студентської течії і тримаючись за руки, йшли хлопець з дівчиною, котрих звали Христина і Фляшкохантер. Дивне своє ім'я, котре рідко трапляється на Галичині і навіть Фкантактє, хлопець пояснював тим, що його назвали в честь діда-емігранта з Шотландії. Дід був визнаним мисливцем на фляшки і стакани різного ступеню повності.

Вони дійшли до головного входу станції, озирнулися в пошуках ще яких-небудь Експлорерів, але біля сходів, покритих страшною плиткою, більше нікого не стояло. Тоді наші мандрівники вирушили вздовж колії в сторону Красного. Метою, яку вони поставили перед собою, було дослідити бічну залізничну гілку, що перетинає Новознесеньку, а пізніше і вул. Б. Хмельницького,  розвітляється, губиться в пожовтілій траві, подекуди обривається і, зрештою, незмінно пірнає під зачинені ворота чергового заводу.







Аж ось і початок цієї гілки. Болотяниста вуличка, що йде поруч, називається Бічна Новознесенської – це результат впливу Очевидного Капітана  на свідомість львівських чиновників. Туалети системи «Віходок» стоять біля самої колії, а з-під воріт посміхається привітна собача паща, ніби закликаючи випадкових перехожих щодуху поспішати далі... (Звіт Іларіони Давидівни займає ще 36 сторінок друкованого тексту, тому далі по суті) Переїзд через вулицю Новознесенську.





Приблизно через 300 метрів колія розтроюється. Причому не в очах, а насправді. Права гілка приводить до зачинених воріт, перелізти через які легко, але не варто – за першим ж поворотом наткнетеся на охорону. Там розташована велика нафтобаза і охоронці ходять тверезі, виголені, в чистій уніформі і явно при зброї.





Гілка, що йде прямо невдовзі знову роздвоюється, одна частина знову веде до нафтобази, а інша – на пункт збору металобрухту.















Залізнична гілка, що веде наліво приводить нас на Нафтомаслодослідний завод.
Ось переїзд через вул. Б. Хмельницького, на задньому плані видно пішохідний місток над колією, з якого зроблені фото розвалин справа від колії, напевно, в недалекому минулому частини заводу.









І, власне, сама територія заводу











Місток впирається в звичайні дерев'яні гниленькі двері, що закриті на якийсь цвях з середини.





Потрапити на територію можна і через рейки, і знайшовши дірку в паркані(обережно, можуть бути кусючі собаки), але ми чемно пішли проситися на прохідну. Прохідна зустрічає нас дзеркальним склом, опломбованими воротами (завод переживає процедуру банкрутства) і підозріливим мовчазним охоронцем. Після хвилини вагання і вмовлянь він пропускає нас на територію, проте по суті нічого не розповідає – ні що тут було, ні що тут буде, ні що тут роблять зараз  і чого старих тепловозів в них два,а на Керамічному аж три. При спробі розговорити охоронця я допустив Fatal Error – поцікавився гудронами, що ними завод залив Грибовичі і подальшою долею керівництва, після чого ми були змушені швидко прощатися.

На території цікавого небагато – від цехів залишилися самі коробки, все обладнання давно продане.



















По дорозі додому біля Еколану на Хмельницького знайшли такий старопольський девайс. Виглядає на електричний щиток.





І ще до теми виборів. Справжня ставлення виборців до кандидатів.




Альбом на Пікасі

Обговорення тут



Най жиє Гуцулія!

Bottlehunter_

Свіжа стаття з Інформатора про завод, гудрони і бардак в країні.
Най жиє Гуцулія!

Wolff

Зранку чикаючи колегу який нагло і дуже запізнюеться , вирішив не гаяти часу і включивши телепортатор нагло ісеред для потрапив на територію зоводу. Проявляючи всі тактичні навики ексловера  -лослідника , почав одногодинну вилазку .
Першим ділом почав з дальних складів та боксів іяквидно не дарма.
Половина складів пусті і активно розбираються або руйнуються.





Wolff

Територія хоч і не ценр міста але маштаби вражають.







Wolff

Цеха і виробничі приміщення - ПОВНИЙ ДЕСТРОЙ((.







Wolff

Перебравшись на іншу частину території заводу побачив ось таку красавицю  -вежу.

Напів-зруйнована металева драбина починалась вище 5 мертів(.

Та проявивши альпінійську підготовку та смекалку за пару хвилин був вже на горі.


Міні ..балкончик .. дозволив зробити класні фотки).


Wolff

Набравшись смілості рушив до приміщень біля  сторожки.

Все закрито і пусто.

Бомбік. Пустий і закинутий((.

Wolff

А ось і мрія любого дослідника склад повний хабара))).


Все бардзо фест упаковано).

Атрибутика совкова(.

Трохи креативу від мене про першопрохідців - нехай сторожа гадають як)

барахло...



Wolff

Як назло вилазячи з складу був спалений собакою яка гавканням привернула увагу сторожів до моеї персони(.
Перебігши по криші будівлі на іншу сторону виграв декілька хвилин щоб зробити ще декілька фоторгафій поки біг до точки телепортації).


Біля телепорту мене наздогнала одна з собак , але відігнавши її шокером успішно перемістився за територію заводу :)

Wolff

Підсумок - територія заводу практично знищена але є що подивитись.
Сторожа час від часу ходят по території але головна проблема великі пси(.
Ваш шановний дослідник Wolff

Foto https://www.flickr.com/photos/142194937@N06/albums/72157665105492924

Wolff

Ось і завершилась історія (((
все зрівняли (((



292 Гості, 1 Користувач