Недобудова в Дублянах (Аграрний Університет)

Автор explorer, 09.03.2009 12:20:32

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

explorer

Недобудований корпус Львівського Державного Аграрного Університету
http://www.wikimapia.org/#lat=49.899099&lon=24.091934&z=17&l=0&m=a&v=2

Фотографії (2006р) прислав Skip


Golem

Ухти. Класно. Виглядає заманливо. Цікаво, чи не добудували її до цього часу? Яка охорона? Можна було б на тижні зранку зїздити. Займе кілька годин. Не більше. Хто зі мною?
Дігери всіх країн єднайтеся!

Romchick


Golem

гуд. Вже не самому. Думаю ближче до кінця тижня. Я ше дам знати.
Дігери всіх країн єднайтеся!

Golem

Хто ше які цікаві обєкти знає в Дублянах? Шоб за раз кілька подивитися
Дігери всіх країн єднайтеся!

Golem

Звіт:



Не встиг я вернутисі зі Штатів - як Експлорер пише про закинутий корпус Аграрного університету в Ду-Бля-Нах. Курча, шо за пошлість - в одному слові аж два матюки. :)  Судячи з фоток, це мало б бути шось на зразок будівель за Податковою. Гугл показував, за площею воно ше й навіть більше. Ну шо тут думати, треба їхати і дивитися. Правда були певні сумніви, чи воно того варте. Типу там ніц цікавого нема, все загаджено студіками - аграріями і шо це буде просто змарнований час. Але, як потім виявилося, час був аж ніяк не змарнований. Більше того, обєкт унікальний в своїй незайманості та архітектурі. Всередині майже нема сміття а похилі аудиторії, покручені сходи та амфітеатр справляють незабутнє враження.

Шоб попасти до аграрного університету слід після вїзду в Дубляни одразу ж на першому світлофорі повернути наліво. Ознака - завод Олімпія. Далі їдемо по головній дорозі аж до самого університету. Сюди, між іншим, зі Львова ходить 180 маршрутка, шо значно полегшує добирання. Навпроти головного корпусу стоїть вітряк аля електростанція. Правда збудований він зовсім інакше, ніж його промислові побратими, та й матеріал - бляха, не додає йому солідності. Зато який красивий та блискучий!



Наш обєкт знаходиться за головним корпусом. Прямуємо туди. Напевно була саме якась перерва, бо надворі стояло купа молоді вдітої у чорний одяг :) Ми, а особливо Експлорер в яскраво оранжевій куртці, сильно виділяємся серед усього цього натовпу, на нас звертають увагу - типу "нємєсні", оглядаються. Куртку приходиться зняти. Обходимо весь корпус по периметру - всюди сітка. Правда з протилежної від головного корпусу сторони є ворота закручені аж одним дротом! Вирішуємо дочекатися початку пар та відсутності старших людей і лізти через них.



В загальному, недобудований корпус складається з трьох частин. Високого будинку з бетонних панелей, круглого амфітеарту і зєднувальної ланки із великими аудиторіями між ними. Спочатку піднімаємся сходами бетонного будинку. Поверхи мають одинакове планування, обслідувавши два з них йдемо на аж сам верх без зупинок. Увагу привертають ліфтові шахти, яких є аж 4 на таку незначну площу. На останньоиу поверсі знаходимо вентиляційні установки, а точніше їх залишки, місце під ватру і столик з цегли. Напевно хтось тут "оттягівалса" чи охороняв це все. На останньому поверсі також є багато сучасних пластикових труб від дренажу даху, шоб решта будівлі залишалося сухою.



Піднімаємся на сам дах. Попри загальну закинутість будівлі, дах покритий єврорубероїдом і справляє приємне враження. В куті знаходиться вишка мобільного звязку на 1800 МГц. Стараємся до неї не підходити, шоб не спрацювала сигналізація. З даху відкриваються чудові вигляди на навколишні горби, притрушені залишками снігу, корпуси університету, гуртожитки і Грибовицьке сміттєзвалище. Спускаємся вниз і йдемо по перемичці між амфітеатром і головним корпусом. Тут розташовані великі похилі аудиторії, одна з них є на фотці Експлорера, з неї і почалася вся тема. Під аудиторіями - кімнати підвальних приміщень. Шо цікавр. В Аудиторію є один нормальний вхід знизу, коли попадаєш одразу за трибуну і аж два входи зверху одразу на Гальорку. Напевно архітектори врахували специфіку контингенту, шо тут навчатиметься. Як слушно зауважив Експлорер, політех і близько немає таких корпусів, шо закладувалися тут. Все якесь маленьке тісне та непрактичне.





Проходимо в дальній кінець будівлі. За квадратовою і інчим непримітною зовнішньою оболонкою ховається овальний амфітеатр, більше схожий на якийсь реактор. З одної сторони амфітеатру є підвищення на метрів 4...5, по обох боках від нього сходи, як у квейку. Під трибуною на підвищенні в стінах знаходяться отвори для проекторів. З іншої сторони - півкругла сцена і кілька балкончиків над нею. Стеля амфітеатру всіяна довгими рівними арматурними прутами, які щопівметра вертикально звисають вниз – як у камері тортур. Пригадую у Прохаська в Непростих було шось подібне: в барі стеля також була покрита ножами лезом вниз. Закінчилось це тим, шо одні відвідувачі добряче напилися, взяли свого товариша за руки-ноги і підкинули до стелі. Позаду амфітеатру розташовані двоє дуже мальовничик кручених сходів на другий поверх. Улюблене місце для фотографувань.



Щасливі і задоволені від одержаної дози естетичного та морального задоволення йдемо назад. Виходимо тим же шляхом, через браму в паркані. Ніхто нас не засік. Сдудікам на нас пофіг, а викладачів злосних нема.

Раз вже ми в дуБляНах, то гріх не заїхати на сміттєзвалище. Для цього слід проїхати головною дорогою далі кілька км аж до виїзду на трасу. Потім наліво і за мостом поворот на Глібовичі направо. Височенне сміттєзвалище гарно видно з дороги. Біло - сірі помережені складками, тріщинами та карнизами сміттєві схили і урвища можна побачити по праву сторону. На перший погляд від природніх і не відрізниш :) Проїжджаємо один кпп, за ним другий. Ніхто нас не пиняє, ніхто не зважує. Наша легкова автівка виглядає троха неприродньо в цих краях газонів та зілів. Виїжджаємо на сам верх терикону, утвореного і нашим сміттям також. Всі, хто читав "Мальву Ланду" Винничука напевно уявляли його собі більшим. Зокрема я - точно. Насправді Грибовицьке сміттєзвалище цілком осяжне, не більше кілометра в довжину. Ми були спробували пройти по ньому до іншого кінця, де має бути закинутий погріб, але 10см глинобетону під ногами дуже швидко відбили у нас це бажання. Що ше кидається в очі - то це чайки: справжні, морські. Вони зграями кружляють над купами сміття, пірнаючи в нього неначе у морські хвилі і виринаючи назад із їжею в дзьобі. Напевно і в них є свій інтернет, де хавка на шару інформація поширюється дуже швидко. Далі за Грибовичами йдуть Малі Грибовичі, а за ними і рідні Блюховичі та Шевченка :)



Дорогою назад через Високий Замок ми звернули увагу, шо дирка біля воріт і далі є. А також на бомбік над ним. Треба буде полізти, поки доступно! А заодно і отвір під теелстудією оглянути.

Дякую всім за гарну компанію та першу спільну вилазку оновленого експлорера. Обєкт вартий тих пів дня на його огляд. Хто полізе нашими слідами – викладайте сюда свої враження.



Всі фото тут
Дігери всіх країн єднайтеся!

KortS

Один вельмишановний товариш попросив зареєструватися і доповнити його вищенаведену розповідь моїми коментарями.

"...Проїжджаємо один кпп, за ним другий. Ніхто нас не пиняє, ніхто не зважує." - це тому, що далі ця дорога йде на дачі і в с. Збиранка. Там на КПП спиняють лише вантажівки, які можуть нелегально вивозити на полігон побутове сміття.

"...В куті знаходиться вишка мобільного звязку на 1800 МГц. Стараємся до неї не підходити, шоб не спрацювала сигналізація."

1) Хто вам сказав, що то саме 1800МГц? прочитали на антенах?
2) Хіба там вишка чи просто трубостійка з антенами по кутах?
3) То базова станція Life
4) Сигналізація спрацює лише тоді, коли ви спробуєте відкрити контейнер з обладнанням
5) Коли станція працює, то до антен краще не наближатися, навіть з тилу. Оце саме те, що так бояться всі люди про встановлення антен на дахах будинків. Насправді ж вони шкідливі лише в безпосередній близькості, на дахах, але ніяк не на верхніх поверхах будинків, де вони розташовані

Golem

Дякую. Цінне доповнення.

Питався в спеціаліста з ЕСУ Працює дійсно на лайфі і дійсно на 1800 MHz
Дігери всіх країн єднайтеся!

zelja

а також мої фото












всі фото з повним розширенням тут

Korgyk


Golem

Фото Зелі - Зачот. Мені подобається як він фоткає!
Дігери всіх країн єднайтеся!

Hulihanka


Romchick

Йа вимагаю фото Zelji на якій капає вода!!!!!

zelja


explorer


zelja


Romchick


Golem

Таааа, широкофокусний обєктив рулить. Хоча фотка з покручнями теж зачотна
Дігери всіх країн єднайтеся!

rodiy

Ще неподалік того корпусу є ангар





Призначення його не відоме.

karasj

ЦитуватиПризначення його не відоме.

Ангар кафедри механізації, служить як гараж - для с/г техніки, і деяких приватних авто.

288 Гості, 0 Користувачів