Корегування генерального плану м.Львова (2001)

Автор explorer, 09.03.2009 17:08:33

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

explorer

Маса корисної інформації

ЦитуватиДержбуд України
Державний інститут проекктування міст
Містопроект

Замовник:                        Об?єкт:
Департамент землеустрою                7133 - 2001
та планування забудови міста
Львівської міської ради

Корегування генерального плану м.Львова

Стадія 1. Концепція розвитку м.Львова

Том ІІ
Основні положення

Розділ 7.07  Магістральна вулична мережа і транспорт.
Розділ 8   Охорона міського середовища.

Зміст:

1.Вступ.
2.Аналіз реалізації діючого генплану.
3.Обмеження розвитку міста.
4.Методичні засади розроблення концепції розвитку міста.
5.Прогноз основних параметрів розвитку м.Львова.
5.1.Пріоритетні види економічної діяльності.
5.2.Чисельність населення.
5.3.Структура житлового будівництва і житлові стандарти.
6.Планувальна модель міста і сельбищна місткість території.
7.Пропозиції по розвитку міста.
7.1.Житловий фонд і розселення.
7.2.Система обслуговування населення.
7.3.Система забезпечення функціонування міста.
7.4.Виробничий комплекс.
7.5.Ландшафтно-рекреаційні території.
7.6.Архітектурно-просторова композиція забудови міста.
7.7.Магістральна вулична мережа і транспорт.
7.07.01. Магістральна вулична мережа.
7.07.02. Громадський пасажирський транспорт.
7.07.03. Зовнішній транспорт.
7.8.Інженерне забезпечення.
7.08.01. Водопостачання.
7.08.02. Каналізція.
7.08.03. Саночистка.
7.08.04. Теплопостачання.
7.08.05. Газопостачання.
7.08.06. Електропостачання.
7.08.07. Телефонізація.
8.Охорона міського середовища.
8.1.Охорона природного середовища.
8.2.Охорона історичного середовища.
9.Принципи планування зони приміського розселення.
10.Дослідження і розробки для подальшого містобудівного проектування.
11.Заходи щодо реалізації і забезпечення управління містобудівним розвитком міста.
12.Основні техніко-економічні показники.

Golem

Дігери всіх країн єднайтеся!

Golem

Перечитав уважно все. Дещо цікаве тут:

ЦитуватиВ місті існує і розвивається загальносплавна (Балтійський басейн) і повна роздільна з переходом в напівроздільну (Чорноморський басейн) системи каналізації. Стоки загальносплавної системи каналізування і госпфекальні стоки роздільної  системи очищуються на каналізаційних очисних спорудах (КОС) потужністю 490 тис.куб.м/добу, поверхневі стоки роздільної системи скидаються без очистки.
Для попередньої очистки поверхневих стоків передбачається будівництво розділяючих камер і запасних резервуарів "забрудненої" частини стічних вод, яка подається в систему загальносплавної каналізації.
Розрахунковий об?єм стоків на перспективу складе 437,8 тис.м.куб./добу. Значний резерв потужності КОС дає можливість проводити необхідний поточний ремонт. Пропонується здійснити будівництво комплексу доочистки стічних вод і господарства по зневодженню мулу.
Крім цього передбачається подальший розвиток каналізаційної мережі для забезпечення 100% каналізування забудови, а також розглядається варіант спорудження південно-східного колектора глибокого залягання з ліквідацією каналізаційних насосних станцій південно-східного району міста.

В Балтійському басейні, що охоплює стару частину міста, з XVII століття розвивається загальносплавна система каналізації.
Головним колектором басейну служить річка Полтва, закрита в залізобетонний канал від витоків до північно-східної околиці міста, де розташовані міські очисні споруди каналізації.
Стічні води басейну по численних колекторах другого порядку, прокладених по тальвегах колишніх балок, що перетинали схили водороздільної височини, поступають самопливом в р.Полтву, по якій відводяться до гідровузла і головної каналізаційної станції (ГКНС), розташованої на території ІІІ-ї черги очисних споруд каналізації.
З незначних територій Балтійського басейну (район вул.Медової печери, дріжджового заводу, вул.Тракт Глинянський), відділених від основної забудови місцевими водорозділами або розташованих по течії р.Полтви нижче створу гідровузла, стічні води перекачуються в основний басейн за допомогою місцевих насосних станцій.
З західної і південно-західної частини Чорноморського басейну каналізування стічні води по південно-західному колектору глибокого закладання (щитовому) самопливом поступають в головний колектор Балтійського басейну – ріку Полтву.
З південної і південно-східної частини території Чорноморського басейну каналізування стічні води перекачуються насосними станціями в верхів?я колекторів другого порядку Балтійського басейну.
В даний час в системі міської каналізації ще працює 15 насосних станцій, в тому числі головна (ГНКС) і 5 районних (РКНС-2, РКНС-3а, РКНС-4, РКНС-5, РКНС-7).
ГКНС розташована на лівому березі р.Полтви на ділянці ІІІ-ї черги очисних споруд каналізації. Вона приймає стічні води безпосередньо з каналу "Полтва" і подає на очисні споруди ІІІ-ї черги будівництва. РКНС-7 розташована на правому березі р.Полтви, поруч з ділянкою І-ї і ІІ-ї черги будівництва очисних споруд. Вона приймає стічні води від колекторів по вул.Липинського,вул.Богданівській, від Північної промзони і колектора з смт.Брюховичі та подає їх на очисні споруди І-ї і ІІ-ї черги будівництва.
Інші РКНС розташовані на території Чорноморського басейну.


РКНС-2 побудована на території мотозаводу. Приймає стічні води заводу, прилеглих підприємств, житлового району по вул.Виговського і Любінській та перекачує їх в загальносплавний колектор по вул.Городоцькій.
РКНС-3а розташована по вул.Кульпарківській, приймає стічні води від забудови по вул.Науковій і перекачує їх в загальносплавний колектор по вул.Гончарній.
РКНС-4 розташована в селі Зубра, приймає стічні води від забудови південної частини житлового району "Сихів" і перекачує їх в загальносплавний колектор по вул.В.Стуса.
РКНС-5 розташована по вул.Хуторівка, приймає стічні води північної частини житлового району "Сихів", Південно-східної промзони, промвузла "Сихів" і перекачує їх в той же загальносплавний колектор по вул.В.Стуса.



В місті передбачається розвивати змішану систему каналізації, продиктовану санітарними, технічними, планувальними і іншими умовами розвитку міста.
В Балтійському басейні каналізування передбачається завершити будівництво РКНС-8 і каналізаційних мереж для житлового району Лисиничі, в житловому районі "Збойська" – будівництво загальносплавного колектора o1500 мм.
В Чорноморському басейні каналізування передбачається стічні води від РКНС-3а перекачувати в західний щитовий колектор з метою остаточного розвантаження існуючого самопливного колектора по вул.Гончарній.
Для остаточного розвантаження старого загальносплавного колектора по вул.Городоцькій передбачається стічні води від КНС мотозаводу також подати в західний щитовий колектор.

Основні колектори локальних систем дощової каналізації прокладені : в промвузлі "Рясне" з випуском в Білогорський потік; житловому районі Рясне-ІІ, з випуском в безіменний потік; в районі Левандівка – по вул.Широкій, з випуском "забрудненої" частини поверхневих вод в колектор глибокого закладання, а "чистої" частини в Білогорський потік; по вул.Боженка, Вол.Великого, Науковій – з випусками в потік Водяний.
З території житлового масиву "Сихів" і прилеглих територій поверхневі води відводяться без очистки в річку Зубра.
Для приймання "забрудненої" частини поверхневих вод біля РКНС-5 були запроектовані, але не побудовані запасні резервуари,а біля РКНС-4 були побудовані, але не введені в експлуатацію

З метою ліквідації каналізаційних насосних станцій в південно-східній частині міста і очищення басейну річки Зубра шляхом відведення самопливом побутових і "забруднених" поверхневих вод в район існуючих очисних споруд каналізацї, розглядається також варіант прокладання південно-східного колектора глибокого закладання. Цей варіант вимагає багато часу і значних капіталовкладень.

----

Висновки: Колектор по Городоцькій йде аж до мотозаводу. Те ж про колектор на Стуса, він йде далі вверх від парку Залізні води. Цікаво боло б побачити як виглядає злив сихівської та місцевої гілок. Нічого в Верещицю чи в Зубру з органіки не зливається. Максимум дощова вода. Все гамно йде тільки в ПОлтву і є тільки одна очисна станція. В нових районах є два роздільні колектори для дощової і органічної води. Колектор від аеропорта пересікає Городоцьку, де є тунель і йде на Рясне. Чому їх не обєднали? Може він вливається в Верещицю? То шо по ньому тече, якшо всі підприємства стоять.

Від перечитаного багато шо прояснилося. Але не все, зокрема колектором через 5 парк. Не вірити вищенаведенемо документу нема підстав. Цілком серйозне і офіційне видання.

Також треба буде обовязково пофоткати ті станції  і викласти тут на форумі. Хто жтве неподалік оголошених точок - викладайте фотки.
Дігери всіх країн єднайтеся!

Jurek

ЦитуватиРКНС-3а розташована по вул.Кульпарківській, приймає стічні води від забудови по вул.Науковій і перекачує їх в загальносплавний колектор по вул.Гончарній.

Де є вулиця Гончарна? Жодна карта про неї нічого не знає...

explorer

Цитата: Jurek від 11.03.2009 10:49:39
ЦитуватиРКНС-3а розташована по вул.Кульпарківській, приймає стічні води від забудови по вул.Науковій і перекачує їх в загальносплавний колектор по вул.Гончарній.

Де є вулиця Гончарна? Жодна карта про неї нічого не знає...


Аналогічно шукав - не знайшов. Є підозра на Гіпсову. Гончарова - інший район.

241 Гості, 0 Користувачів