Поховання часів 2-ї світової війни

Автор RedShift, 07.12.2010 14:29:36

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

RedShift

Знайшов сайт де люди шукають могили своїх родичів, що полягли в роки 2-ї Світової війни. Деякі з поховань знаходяться на нашій території. Можна виступити в ролі "тімурівців" і заодно й самим описати довколишні поховання.

Список полеглих

Посилання на оригінал

що стосується могили Каган (Коган) Исаак Рафаилович( Рафаэлович):

в похоронці вказаний напрямок - захід 2 км, в документі - південь 2 км від села. В наведених картах зобразив кола з радіусами 4,6 та 3,4 км. Зона між ними - вірогідне місце розташування поховання. Як бачимо - старі Мадзярки не збігаються с сучасними Рудками. В напрямках Південь-Пд-Зх-Захід самі лише орні землі та 2-га Червоноградська шахта з величезним штучним насипом - териконом. Хм... варто спробувати.

(хто володіє Фотошопом - качайте мій PSD-файл, керуйте матовістю слоїв і побачите як карта 1936 року перетворюється у сучасну)
http://upload.com.ua/get/902045613/madziarki1.zip
Darts matters!

RedShift

З карти вузькоколійок маєм наступний фрагмент. На якому є деяке поселення Сокуль. Можливо тут і є с. Мардяри?
Darts matters!

RedShift

Почав листуватися з керівниками форума з пошуку поховань.
Наразі задача простенька. Потрібно набити базу з фотографій поховань часів "2-ї світової", на північ від Львова та південь Волині:

1) Опис поховання.
2) Фото. Загальний план.
3) Фото. Кожна плита з фаміліями (читабельна).

Збираємо фото тільки "реальних" поховань. не монументів Слави та ін.

ЦитуватиИзучают бродовские захоронения

Курсанты Львовского института Сухопутных войск приняли участие в экспедиции по поиску неблагоустроенных захоронений останков советских воинов, погибших в конце июня 1941 года вблизи поселка Лешнив Бродивского района на Львовщине. Об этом сегодня сообщило Управление пресс-службы Министерства обороны Украины.

29 июня завершилась общая экспедиция группы курсантов Львовского института Сухопутных войск имени гетмана Петра Сагайдачного и Национального университета «Львовская политехника» и специалистов коммунального предприятия Львовского областного совета по вопросам осуществления поиска захоронений участников национально-освободительных движений и жертв войн, депортаций и политических репрессий «Доля».

Курсанты во главе с начальником факультета ракетных войск и артиллерии подполковником Сергеем Свидерком осуществили археологическую разведку вблизи поселка Лешнив Бродивского района на Львовщине. Основной целью двухдневной экспедиции был поиск неблагоустроенных захоронений, в которых до этого времени находятся останки советских военнослужащих, погибших в этой местности в конце июня 1941 года. «Это был наш первый пробный выезд вместе с военными археологами. Однако я уверен, что мы будем принимать участие и в других проектах относительно исследования мест, связанных с военной историей Украины», – отметил подполковник Сергей Свидерок.

За время работы в Лешнивскому лесу членами экспедиции были найдены два санитарных захоронения советских военнослужащих. После оформления соответствующих разрешений найденные останки будут эксгумированы и перепоховано с военными почестями в солдатском мемориале в городе Броды.
Darts matters!

RedShift

Монумент в Соснівці.
Цікавий момент, що в цій братській могилі похований перший льотчик, що загинув в здешньому оегіоні у перший день війни.
Також у ній мешканці спаленого німцями села - Завонє.
Darts matters!

RedShift

Прекрасное окончание поиска захоронения из первого поста темы:
http://ulan.mk.ru/articles/2014/10/22/dva-tankista.html
Darts matters!

298 Гості, 0 Користувачів